LegeNet Holistisk detektivbyrÄ

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Öppet brev till Angela Merkel

Skicka sidan Skriv ut PDF

av Ola Alexander Frisk
ÖversĂ€ttning till svenska, LegeNet
 

Publicerad 7 december 2016
Uppdaterad, fixat slarvigt sprÄk, 8 december 2016

https://hyperdialog.blogspot.com/2016/12/open-letter-to-angela-merkel-real.html
 

Öppet brev till Angela Merkel
- Det verkliga problemet Àr att skolorna
lurar oss med en falsk vetenskap baserad pÄ
kyrkans statiska dogmer

 

KĂ€ra Angela Merkel,

Den pĂ„gĂ„ende totala krisen för vĂ€st kallas för ekonomisk eller politisk.  Den verkliga orsaken till svĂ„righeterna Ă€r en intellektuell förvirring eftersom vĂ„ra möjligheter att förstĂ„ livet och vĂ€rlden vanligtvis hĂ€mmas av dolda religiösa dogmer.

VĂ€nligen notera, jag Ă€r absolut inte mot religion eller Kristus.  Jag avslöjar endast att vi i dag förhindras att undersöka och förbĂ€ttra vad vi faktiskt kan förstĂ„ och jag talar om dolda religiösa dogmer; som krĂ€ver absolut underkastelse.
 

InnehÄll

Summering, 2
Bakgrund, 2
Vad handlar det hela om, 3
De vanligtvis dolda relationerna, 3
Mitt budskap till dig, 4
 

1 : 5
 

Summering

Det massiva problemet Àr att den akademiska traditionen, som har ett monopol pÄ kunskap och utbildning, Àr en organisation med dolda religiösa mÄlsÀttningar, som lurar folket OCH den politiska eliten att acceptera eller till och med dyrka diktatur; genom dolda kyrkans dogmer som sÀgs vara förstÄnd och vetenskap.

Till exempel det centrala kravet att vara normal i den sĂ„ kallade vetenskapen psykologi har ingen konkret definition dĂ„ det Ă€r en dold statisk kyrkans dogm; som innebĂ€r att folket mĂ„ste begrĂ€nsas till att acceptera hur det Ă€r och lyda.  Den historiska relationen Ă€r att vĂ„r förmĂ„ga att förstĂ„ hur förbĂ€ttra livet och samhĂ€llet, pĂ„ ett konkret sĂ€tt, har ersatts med att acceptera hur det Ă€r och att lyda.
 

Bakgrund

Angela Merkel, ledare för Tysklands regering, har under lĂ„ng tid sagt att det stora problemet Ă€r nationalism.  Och under 2017 vill Merkel bli omvald i de federala valen i Tyskland.

HĂ€r Ă€r ett aktuellt exempel pĂ„ den nuvarande situationen.  Merkel mĂ„ste förĂ€ndra för att möta Tysklands utmaningar, Dirk Kurbjuweit, Der Spiegel, 25 november 2016.  Kurbjuweit sĂ€ger.

    ... Inget mindre Ă€n liberal demokrati stĂ„r pĂ„ spel.

Det Ă€r sjĂ€lva grundvalarna för denna liberala demokrati som Ă€r baserade pĂ„ falska förklaringar av livet och vĂ€rlden för att stödja dold Makt Är RĂ€tt.  SĂ„, att den nuvarande vĂ€sterlĂ€ndska terrorn, kallad liberal demokrati, Ă€ntligen bryts upp Ă€r det bĂ€sta som har hĂ€nt pĂ„ nĂ€stan tvĂ„ tusen Ă„r!

Möjligheten och utmaningen Àr nu att skapa en kultur av verklig demokrati baserad pÄ en verklig vetenskap och ett konkret förstÄnd.
 

2 : 5
 

Vad handlar det hela om

De flesta hatar skolan och misstĂ€nker att de Ă€r missledda av massmedia eller lögnpressen/LĂŒgenpresse/Lying press.  Men, de kan vanligen inte pĂ„ ett konkret sĂ€tt förstĂ„ varför eller hur det Ă€r som det Ă€r; dĂ„ de frĂ„n början Ă€r trĂ€nade att ha en falsk förstĂ„else av livet och vĂ€rlden som endast stöder att acceptera hur det Ă€r och att lyda.

Vi Ă€r helt enkelt lurade in i en statisk vĂ€rldsbild - som tar bort varje konkret dynamisk kvalitĂ© - sĂ„som att utveckla glĂ€djen i att upptĂ€cka, skapa och samarbeta.  Och tvingas dĂ€rför acceptera hur det Ă€r och att lyda.  SĂ„lunda blir dolda eller öppna diktaturer detsamma som hur det mĂ„ste vara.

Allt som allt.  Vi behöver förkasta dumheten att begrĂ€nsa vĂ„r förmĂ„ga att förstĂ„ livet och vĂ€rlden.

Vi behöver upplösa varje relation mellan staten och den akademiska traditionen, som hÀmmar vÄra kapaciteter, och utveckla ett nytt system för hur staten kan stödja verklig utbildning och verklig vetenskap.
 

De vanligtvis dolda relationerna

Den huvudsakliga och dolda mÄlsÀttningen för den akademiska traditionen Àr att göra verkligt tÀnkande och verklig förstÄelse mystisk; för att tvinga folket att acceptera hur det Àr och att lyda.

Det enkla historiska faktumet, som vanligen döljs i dag, Àr att den nuvarande vÀrldsbilden i vÀst skapades som en konstruktion för att dölja diktatur av det romerska imperiets militÀrdiktatur.

Det formella namnet pÄ denna metod för att lura folket till dumhet och underkastelse Àr Platonism.
 

3 : 5
 

Platonism Ă€r konstruerad för att eliminera grunderna för sann demokrati och sann vetenskap som de utvecklades och anvĂ€ndes i Aten.  Eftersom atenarna hade formulerat sina ideal var det lĂ€tt för romarna att veta vad man skulle eliminera.

Platonismens kÀrna Àr att fÄ folket att tro att förstÄnd, eller förmÄgan att tÀnka, att nÄ insikter, Àr mystisk eller omöjlig att pÄ ett konkret sÀtt fatta.

I praktiken innebĂ€r detta att det mystiska förstĂ„ndet avvisar konkret förstĂ„else av nĂ„got annat Ă€n att acceptera hur det Ă€r och att lyda.  Det önskade resultatet Ă€r att den högsta auktoriteten, som till exempel en stat, Ă€r gudalik eller nĂ„gon form av gud.

Den akademiska kultens lĂ€ror baseras dĂ€rför pĂ„ diktaturens ideal vilket har resulterat i, till exempel nationalism, kommunism, fascism och nazism.  SĂ„, det Ă€r pĂ„ tiden att klippa av varje relation mellan vĂ€stvĂ€rldens nationalstater och den akademiska traditionen.

Ett av de huvudsakliga problemen i dag, eller kanske DET huvudsakliga problemet, Ă€r att massmedia helt och hĂ„llet Ă€gs och görs av befrĂ€mjare av idealet att anvĂ€nda dolda religiösa dogmer för att lura den politiska eliten sĂ„vĂ€l som folket.  Jag skulle bli förtjust om jag bevisas ha fel.
 

Mitt budskap till dig

Du Ă€r en kraftfull ledare, inte rĂ€dd för att ta en kamp för att göra det rĂ€tta.  Till exempel, du sparkade ut kĂ€rnkraft för att etablera en grund för hĂ„llbara alternativ.

SĂ„, om du nu sparkar ut den akademiska traditionen, eller för att vara mer precis, upplöser varje relation mellan den akademiska kulten och staten samt sĂ€tter upp en ny struktur för utbildning och vetenskap.  Ett fundament som stöder vĂ„r konkreta förmĂ„ga att förbĂ€ttra, innovera och skapa,  sĂ„ kan detta endast resultera i hĂ„llbar verklig tillvĂ€xt i mĂ„nga dimensioner.  Och dĂ„ kommer andra nationer att följa Tyskland.
 

4 : 5
 

Du har möjligheten att Ă€ntligen sĂ€tta stopp för den pĂ„gĂ„ende tragedin i vĂ€st, nĂ€stan tvĂ„ tusen Ă„r av extrem dumhet och onödiga lidanden, genom att öppna upp till en vĂ€lmĂ„ende era för den vĂ€sterlĂ€ndska civilisationen.  Du har makten och alla anledningar till att upplösa relationerna mellan den akademiska kulten och staten.  Det kommer inte att vara enkelt.  SĂ„ snĂ€lla, börja pĂ„ en gĂ„ng!

Kom ihÄg, kris betyder bokstavligen vÀndpunkt och lÀngst ned i Pandoras ask finns hoppet.

Dessa tvÄ enkla budskap frÄn de gamla grekerna Àr exempel pÄ insikter i dynamiska relationer som den nuvarande statiska vÀsterlÀndska kulturen Àr byggd pÄ att eliminera en konkret förstÄelse av.

I min bok This Is How The State Fucks Your Mind (SĂ„ knullar staten Din sjĂ€l.  Ö.a.:  Den svenska boken med sĂ„dan titel Ă€r ej samma bok Ă€ven om Ă€mnet Ă€r samma) finns fler konkreta relationer sĂ„vĂ€l som obestridliga historiska fakta.  De senaste kapitel som jag har lagt Ă€r:

26.  Virtus Killed Arete Therefore Can You Only Be A Normal Worker And Consumer - Overview Of The Mythological Level  (Virtus dödade Arete DĂ€rför kan du bara vara en normal arbetare och konsument - översikt över den mytologiska nivĂ„n)

27.  The Demand To Be Normal Is A Dogma Of The Church To Guarantee That You Are A Uniform Soldier  (Kravet att vara normalt Ă€r en kyrkans dogm för att garantera att du Ă€r en enhetlig soldat)
 

Med vÀnlig hÀlsning,

Ola Alexander Frisk
 

5 : 5
 

ÖversĂ€ttning:  LegeNet
(LĂ€nkar som i original.  För svenska Wikipediasidor, sök samma Ă€mne pĂ„ svenska.)

 

___
 

Kommentarer kan göras pÄ bloggen Intelligentsians blockering,
http://blog.lege.net/?/377-OEppet-brev-till-Angela-Merkel.html#comments .

 
LegeNet Nytt, RSS flöde LegeNet Nytt, RSS flöde

LegeNet Nytt

Avprogrammeringen

Inloggning