LegeNet Holistisk detektivbyrÄ

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Om att behÄlla förstÄndet

Skicka sidan Skriv ut PDF

Fascismen helt öppen - om att behÄlla förstÄndet.

Date: Mon, 14 Dec 2009 18:14:20 +0100 (CET)
From: Leif Erlingsson
To: frittforum
Subject: En dokumentÀrfilm om en liten grupp intellektuella i Europa under nazitiden gjorde stort intryck pÄ mig

Jag sĂ„g för nĂ„gra Ă„r sedan pĂ„ TV en dokumentĂ€rfilm om en liten grupp intellektuella i Europa under nazitiden, kommer inte ihĂ„g nĂ„got sĂ€rskilt om den, som gjorde stort intryck pĂ„ mig. Följande inprĂ€ntade sig i mitt sinne: PĂ„ frĂ„gan vad de hade GJORT sĂ„ svarade den intervjuade luddigt, undvikande.  JAG FICK DOCK JUST DÅ INTUITIONEN:  "De behöll förstĂ„ndet".  Att all deras energi och kraft gick Ă„t att iallafall i deras lilla grupp behĂ„lla förstĂ„ndet, trots att detta gick förlorat för resten av deras omvĂ€rld.

HÀr pÄ forumet och f.f.a. pÄ andra stÀllen Àr vi tack och lov ganska mÄnga som hjÀlps Ät att behÄlla förstÄndet.  Jag tror det ligger ett egenvÀrde i detta - dÄ vi sÄ att sÀga behÄller manifesterat ett mönster för sunt tÀnkande i en vÀrld som för övrigt blivit galen.

Gunnar Thorell spanar fortfarande efter nationalism. VarumÀrket Àr dock utslitet.  Det gÄr inte att sÀlja in nÄgot med "Nazism" eller "Kommunism" lÀngre.  SÄ varför skulle nÄgon som tÀnker sjÀlv egentligen tro att nÄgon skulle kunna lyckas med nÄgot sÄdant - d.v.s. att nÄgon som sjÀlv tÀnker ens skulle försöka nÄgot sÄdant?

Fascismen Ă€r dĂ€remot helt öppen i klimatideologin.  Öppen censur och förföljelse av oliktĂ€nkande och av journalister som stĂ€ller initierade frĂ„gor. Se tidningen "God morgon", som vĂ€l tĂ€cker detta Ă€mne.  Liksom pĂ„ 30-talet sĂ„ förekommer Ă€ven i detta sammanhang stora grupper mĂ€nniskor som drivs att agera i olika massaktioner.  Jag har lĂ„tit min email stĂ„ kvar pĂ„ mĂ„nga av de olika opinionsdrivarlistor man hamnar pĂ„ dĂ„ man skrivit pĂ„ olika webbpetitioner om olika behjĂ€rtansvĂ€rda Ă€ndamĂ„l (mot krig, fĂ€ngslanden, etc) under de gĂ„ngna 6 Ă„ren, och min mailbox har lĂ€nge tagit emot otaliga uppmaningar om att manifestera för klimatideologin, att "sĂ€tta blĂ„slampa pĂ„ politikerna".  Jag tĂ€nker sjĂ€lv sĂ„ jag agerar inte, men vi ser ju nu hur mĂ„nga som utan egen tanke agerar utifrĂ„n sĂ„dan pĂ„verkan.  Vilka Ă€r det som betalat för detta?  Det Ă€r frĂ„ga om ett projekt som strĂ€cker sig nĂ€stan över ett Ă„rtionde, att samla in adresser till folk som uppenbarligen brinner för att göra vĂ€rlden bĂ€ttre, och som dĂ€rför kan förvĂ€ntas kunna pĂ„verkas till handling.  Man bör spĂ„ra investerarna - kanske man hittar gemensamma nĂ€mnare, och jag menar inte en viss religion utan jag menar att antalet namn till sist inte bör vara alltför mĂ„nga.

Intressant nog har vi hÀr pÄ frittforum öppet stöd för denna fascism.

Som Lasse Wilhelmsons inlÀgg visade sÄ Àr det "trotskyismen" och "sionismen" som ideologiskt driver fram "lösningen" pÄ den sÄ kallade klimatfrÄgan, och trotskyistiska "Sturmtruppen" som piskar upp stÀmningslÀget och kÀnslorna.

Jag Àr mycket tacksam till Gunnar Thorell för hans vÀllovliga arbete med hans egen hemsida Humanistgruppen ( http://web.comhem.se/humanistgruppen/ ), dÀr han Àven publicerat nÄgra av undertecknads anti-fascistiska mailliste- inlÀgg frÄn "Mediekritik", en mailinglista jag dÀrmed fick moraliskt stöd pÄ frÄn Gunnar Thorell.  Nog sÄ viktigt, dÄ jag annars sannolikt tidigt hade avfÀrdats som "Ànnu en galning".

DĂ€rför Ă€r det oerhört intressant att se hur Gunnar Thorell Ă€r helt blind för att exakt det han Ă€gnat sĂ„ mycket kraft för att uppmĂ€rksamma gĂ„r honom spĂ„rlöst förbi OCH HAN ÄR TILL OCH MED EN IDEOLOGISK DEL AV DET, bara eftersom det har presenterat sig under annat varumĂ€rke, alltsĂ„ ej sĂ„som nationalism.

För mig bekrÀftar detta bara ytterligare hur oerhört man mÄste anstrÀnga hela sin organism, bÄde sjÀlsligt/kÀnslomÀssigt/ intuitivt, som i rationellt tÀnkande och utforskande, för att kunna behÄlla ett eget tÀnkande och ha en egen Äsikt.

Jag har inte lÀngre förhoppning om att jag ska vÀnda nÄgon trend, allt visar att galenskapen först mÄste nÄ sin utlösning, sitt absoluta crescendo, innan den kan bli uppenbar för envar.

IstÀllet nÀr jag en from förhoppning att vi fÄ som behÄller ett eget tÀnkande byggt pÄ vad vi sjÀlva kommer fram till nÀr vi undersöker verkligheten, att vi pÄ nÄgot sÀtt ska kunna fungera som ett mönster för sunt tÀnkande i en vÀrld som för övrigt blivit galen, som dÀrför snabbare ska kunna leda till tillfrisknande efter eller i samband med galenskapens absoluta crescendo.

Förutom att hela erfarenheten Àr en helt fantastisk resa i fullkomligt exponentiellt flerdimensionellt vÀxande eget medvetande.  Vi kommer i all evighet att ha glÀdje av detta.


Varma hÀlsningar,

/ Leif Erlingssons holistiska detektivbyrÄ, http://lege.net/

 
LegeNet Nytt, RSS flöde LegeNet Nytt, RSS flöde

LegeNet Nytt

Inloggning