LegeNet Holistisk detektivbyrÄ

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Att inte ifrÄgasÀtta innebÀr undergÄng

Skicka sidan Skriv ut PDF

"Det finns en tvingande anledning för vĂ„rt nuvarande samhĂ€llssystem att inte slĂ€ppa fram vetenskap och teknologi eller lĂ€karvetenskap som bygger pĂ„ livsprinciper och skaparenergier, nĂ€mligen för att försvara sin egen existens.  För trĂ„kigt nog har vi ett samhĂ€llssystem uppbyggt kring att administrera begrĂ€nsning av olika slag - ja, mĂ„nga av oss kan nog, kanske inte ens vill, förestĂ€lla oss det pĂ„ annat sĂ€tt.  Men samhĂ€llssystemet som det ser ut kan inte överleva frĂ„nvaro av begrĂ€nsning.  Det Ă€r dĂ€rför det 'kĂ€nner sig' tvingat att försvara sig mot varje vetenskap, teknik eller lĂ€kekonst som undanröjer begrĂ€nsning, sĂ„som av hĂ€lsa, energi, livsutrymme, etc." [1]

En av de mĂ„nga effektiva metoder systemet anvĂ€nder för att blockera förĂ€ndring Ă€r den exekutiva legalitetsupprĂ€tthĂ„llande delen.  Det rĂ€cker med blotta misstanken för att sabotera ett spirande frö.  Fröet behöver nĂ€ring, inte stöveltramp.  Medan systemet Ă€r programmerat till största möjliga misstĂ€nksamhet mot vad det inte kĂ€nner igen och förstĂ„r.  Det okĂ€nda Ă€r antagligen brottsligt, sĂ„ resonerar det.

MĂ€nskligheten stĂ„r nu inför valet mellan den sjĂ€tte massutrotningen eller en fantastisk framtid [2].  MotstĂ„ndet mot en fantastisk framtid Ă€r mĂ€nniskor som Ă€r rĂ€dda för förĂ€ndring.  Systemförsvarare.  Kanske för att de Ă€r rĂ€dda för systemets hĂ€mnd om de uppvisar illojalitet mot systemet.  De flesta som förrĂ„der positiva förĂ€ndringsagenter blir sannolikt sĂ„dana mĂ€nsklighetens förrĂ€dare för att de Ă€r rĂ€dda att bli sedda som illojala av andra systemförsvarare.

Men utan att vi genomgĂ„r nĂ„gon slags metamorfos sĂ„ kan vi som mĂ€nsklighet inte överleva.  Att inte ifrĂ„gasĂ€tta innebĂ€r undergĂ„ng.

Individer som inte inordnar sig kan potentiellt Ă€ndra allt.  Under förutsĂ€ttning att "knivhuggen i ryggen" inte blir för mĂ„nga.  SĂ„ vĂ€ldigt mĂ„nga har gett efter för förtryck.  Att bli pĂ„mind om detta Ă€r jobbigt.  Alexander Solzhenitsyn har sagt att vemsomhelst som har gjort vĂ„ldet till sin metod oundvikligen mĂ„ste vĂ€lja lögnen som sin princip.  Uppfostran och vĂ„rt samhĂ€lle bygger ytterst pĂ„ vĂ„ldet ("vĂ„ldsmonopolet") som princip.  RĂ€dslan för straff.  Inte nödvĂ€ndigtvis kroppslig bestraffning, men marginalisering funkar vĂ€ldigt effektivt för att skrĂ€mma nĂ€stan alla frĂ„n att vĂ„ga tĂ€nka fritt.  Det krĂ€vs en oerhörd integritet för att stĂ„ emot det man vet eller anar Ă€r lögner nĂ€r allt socialt tryck sĂ€ger: Inordna Dig!

SamhĂ€llet, inkl. förĂ€ldrar, verkar vara programmerade att bestraffa fritĂ€nkarna och belöna uppreparna.  Trycket Ă€r oerhört hĂ„rt att acceptera lögner.  Som August Strindberg skrev i "De lycksaliges ö: Åttonde kapitlet" (1907):  "De, som ljögo bĂ€st och voro mest falska, kallades snĂ€lla barn och fingo pepparkakor och honungskakor; de, som talade sanning och voro Ă€rliga, fingo pisk och blefvo utan mat.  DĂ€rmed var grunden lagd till uppfostran." [3]

Vad vÀljer du
—av bekvĂ€mlighet skita i vad som verkligen Ă€r sant för att följa strömmen (avloppet)
—eller alltid söka efter verklig sanning?

 

Noter

  1. Leif Erlingsson, "Fantasikrisen" (Dec. 2007) [lÀnk].
  2. Wade Frazier, "Energy and the Human Journey: Where We Have Been; Where We Can Go" (Aug. 2014) [lĂ€nk].  Alt. [lĂ€nk].
  3. August Strindberg, "De lycksaliges ö: Åttonde kapitlet" (1907) [lĂ€nk].

 

VidarelÀsning

  1. "Jag krÀver bara att min rÀtt till frihet frÄn förtryck respekteras" [lÀnk].
  2. "Systemet skyddar de ansvarslösa i maktposition och försöker göra alla andra till ansvarslösa slavar" [lÀnk].
 
LegeNet Nytt, RSS flöde LegeNet Nytt, RSS flöde

LegeNet Nytt

Inloggning