« Hem | Nu är det bevisat Två personer sköt Robert Kennedy... » | USA ut ur Irak! Ställ krigsförbrytarna inför rätta... » | Sprickan Pentagon-Vita huset vidgas "Hussein hade ... » | McCains chanser ökar dramatiskt.Clinton satsar på ... » | Årets bild 2008 Etanolens "välsignelse" » | USA:s högste Mellanöstern-militär avgåri protest m... » | President Bushs sångdebut: "You're all gonna miss ... » | Mortgage » | Redan de gamla grekerna...Platon om tyranniet » | Brev två »

Råd till "nyvakna"
Om intellektuella G-krafter

De senaste dagarna har jag fått många anledningar att reflektera över vad det innebär att börja ifrågasätta hur världen egentligen ser ut och styrs. Jag har av flera fått höra hur skrämmande och förvirrande det är och vilket mod som krävs.

Låt mig därför få ge några råd till den "nyvakna". (Men som jag hörde skådespelaren Michael Caine säga i går på TV: "Goda råd är gratis, eftersom de är värdelösa"... Det enda som har långsiktigt värde är personliga erfarenheter och slutsatser. Ta det alltså bara för vad det är, inte som någon högre sanning.)

När talgdanken plötsligt flammar upp är det en minst sagt omtumlande upplevelse. Man går in i ett slags hypertillstånd, nästan som en nära döden-upplevelse, där pusselbit efter pusselbit trillar på plats i ett rasande tempo och hela det rationella fundamentet rycks bort under fötterna. Den ultimata aha-upplevelsen, skulle man kunna säga.

För många följs detta av en kort period av maniskhet och av chock. Tack vare internet upptäcker man snabbt att man är långtifrån ensam, vilket är något många bekräftar att de först trodde. Allt måste nu omprövas, ingenting går längre att lita på, ingen teori är mer långsökt än den andra, eftersom allt bara är absurt och overkligt.

Nästa steg är antingen förnekelse eller vrede, beroende på hur mycket man investerat i att tro på den traditionella verklighetsbeskrivningen. Många har bara gått omkring med skygglapparna på för att klara av vardagen och inte reflekterat speciellt mycket. När den intellektuella dammluckan väl öppnas och man inser hur ofantligt mycket större kapacitet man gick och bar på, är de mentala G-krafterna så extrema att man helt enkelt kan tuppa av, eller i alla fall drabbas av ett extremt tunnelseende.
Den som trott sig vara bärare och förmedlare av den sanktionerade verklighetsuppfattningen och som kanske satsat hela sitt liv på att tolka allt på ett av samhället godkänt sätt, drabbas istället oftast av en enorm känsla av svek och självförakt. I den egna jakten efter bekräftelse och beröm har man letat efter vad man skulle tro och tänka för att bli respekterad. Vad andra formulerat åt en. Känslan blir nästan som negativa G-krafter -- man känner sig tyngdlös och helt utan mark under fötterna.

I den här fasen är det lätt att man går och isolerar sig och blir cynisk. Vad tjänar det till? Allt är i alla fall bara kontrollerat och definierat uppifrån. Vad kan lilla jag göra? Det enda jag kan räkna med är att min bekantskapskrets och de jag respekterar föraktar och idiotförklarar mig! Och vad kan det här kosta mig, privat och i jobbet? Lika bra att hålla käften och leva ett dubbelliv -- spela med i spelet på dagarna och fortsätta sina studier i hemlighet.

Många fylls också av en känsla av utvaldhet och mission. Detta måste spridas! Människor måste vakna! Och så driver man sin omgivning till vansinne med långa, långa utläggningar och mer eller mindre hypotetiska resonemang, som mottagarna varken bett om eller är redo för. Detta skulle man kunna kalla för den euforiska fasen, när man tycker sig äntligen ha fattat...

De allra flesta blir först och främst rädda. Det finns inte längre någon referensram till hur långt makten är redo att gå för att skydda sig. Och många av de tankar man får i huvudet ser skrämmande paranoida ut; håller jag helt enkelt på att bli tokig?!

Men långsamt och successivt kommer faktiskt sedan en ny balans och inre styrka och ett lugn tillbaka. Världen blir till och med mer logisk och förklarad. Visst är vardagen fortfarande absurd, eftersom man inser hur de flesta andra lever kvar i det tillstånd man själv har lämnat, men samtidigt förstår man detta och känner sympati med det. Man har ju själv varit där! Det är verkligen Platons grotta!

Hur patetiskt och idealistiskt det än kan låta, måste du alltså tillåta din omgivning att komma fram till sina slutsatser på egen hand och utan att bombarderas av din otålighet. Med tålamod och kärlek kan du rucka och knuffa på debatten, genom att påpeka sådant som man sällan pratar om eller känner till. Men du är inte utvald och du har bara fått rollen som inspiratör, inte som lärare. Din uppgift är i bästa fall att avprogrammera inte att ersätta ett "program" med ett annat...

När man når det stadiet är verkligheten inte längre lika hotfull och skrämmande. Till och med den mest fruktansvärda grymhet och undergångskänsla får ett perspektiv; så här har människan alltid känt det och så här har makten eller eliten alltid manipulerat oss. Och de är, som till exempel Isprinsessan antydde, vana vid och till och med roade av att det finns en liten grupp som ser detta och försöker göra sin röst hörd. Men eftersom de alltid har kontrollerat alla fora och definierat sanningarna, som böcker och massmedier, skolor, kyrkor och parlament, har de kunnat lita på att de allra flesta vandrar i den breda, bekväma och belönade mittfåran. De påverkas inte av oss! De kan bara påverka sig själva, på precis samma sätt som alla vi andra -- genom att själva komma till insikt om "livets verkliga mening"...

De som är farliga är deras konstaplar och alla pultroner som tror att makten gillar och respekterar dem. Det är "gängen", oavsett om de kallar sig maffian, Bandidos, frimurare eller bara samhällsbevarare, som försvarar sina positioner med våld. De som skulle offra sin själ -- och ofta har gjort det -- för att få bli upptagna i eliten. Och som, i sin tur, skyddar sina positioner genom att rekrytera sina underlydande bland sådana som villigt låter sig kontrolleras eller köpas. Sådana finns det hur många som helst utav...
Men gängen är först och främst kannibalistiska, de "äter" sina egna i hopp om att kunna avancera i hierarkin. Det är personer som insett detta och hoppat av, sanningssägarna eller "whistleblowers", som vi ska vara riktigt uppmärksamma på och rädda om.

Lycka till i ditt sanningssökande! Och var ödmjuk, för du kommer att vandra vilse ibland.
Jag skriver verkligen utifrån egen erfarenhet...

Det som Mikael här beskriver så målande är ett personligt paradigmskifte. Man kommer till en punkt i livet när de gamla sanningarna inte längre håller och man måste skaffa helt nya referensramar i sitt sätt att uppfatta samhället och världen. För den som upptäckt och avslöjat "mannen bakom gardinen" finns ingen väg tillbaka, han eller hon måste ta reda på hur den nya verkligheten ser ut eller så tvingas personen i fråga "lägga ner".

Om man tidigare varit aktiv i sitt liv, vilket är vanligt i det här fallet, så kan man drabbas av rätt så starka skuldkänslor. Man kanske mycket energiskt har fört en politik eller drivit en tes som sedan visat sig vara felaktig. Då gäller det att inte fastna i grubblerier utan helt enkelt erkänna sitt misstag och genast ta itu med den nya verkligheten. Mikael understryker också detta i slutet av sin artikel: "Och var ödmjuk, för du kommer att vandra vilse ibland." Sannerligen; den som vill hitta rätt måste först gå vilse!

Vi skall nog räkna med att eliten för ut information om allt detta för att göra oss dessillusionerade.
Härskarna har infiltratörer, informatörer, med i alla dessa grupper och vi måste alltid kolla fakta. Jag tycker att vi för det första skall sammanfatta med ett "ord" vilka det är som styr jordklotet. De som har den högsta makten som alla andra eliter lyssnar på? Kan vi komma överens om det så kan vi börja arbeta från den informationen. Är det Bildbergergruppen som styr allting eller? Vad tror ni, för jag lutar åt det hållet. Att alla andra elitgrupper lyssnar och lyder "B"

He he he… Tanken slog mig här om dagen… Min goda vän och jag satt och följde Champions league-matchen, Inter VS Liverpool på TV6… Inter spelade en riktig dålig match och förlorade på hemmaplan – nu snackar vi känslor i gungning.

Min goda vän under matchens gång:
- Men va fan håller han på med!? Ooooohhhh! Idiot! Kan han fan inte ens slå en hörna…! För att inte tala om juniornivå på passningarna!!! Aaaarrgghhhh!

Två timmar efter slutsignalen!
- Fan vilken dålig match! Fan va irriterande!!!

Jag kan inte annat än skratta och le åt händelseförloppet på soffan samtidigt som jag utbrister:
- Nåja, inga spela svalt ihjäl under matchens gång som tur är, du ser dem nästa vecka igen…
- Ja men va fan, det är så jävla irriterande när de spelar så uselt ju!!! Säger han då…

På nyheterna ser vi död, slakt och ett oändligt elände – Inte en reaktion…

Det känns som att det är kört för mänskligheten…

Men det är så som du säger Mikael
Förnekelse, ilska, sorg och acceptans…
Lyckas lyssnaren bara ta sig förbi första hindret (förnekelse) så är bollen i rullning och det brukar i de flesta fallen resultera i ett uppvaknande inom en snar framtid…


Mvh/Köksmästaren

Jag har nog inte läst en bättre beskrivning, med själv distans till personligt paradigm skifte. klockren!

Jag känner i bland att "varför bry sig", nu vet jag att något är fel och det ser ut a att vara tufft om inte omöjligt att ändra det över en natt. Så vad gör man för att fortsätta? Man drar ner på tempot, gör strategier snarare än konstanta anfall och låter saker få ta tid, men missar inte en öppning om det ges. Senaste åren har det givits massor med öppningar. Jag har lärt mig för varje handling och har mer distans till "vakenheten".
Var sak har sin tid och allt däremellan är "träning".

Det där med sport på TV som livsstil?, ja det är TV oavsett hur du vänder på det. TV är utfasat för min del. Vem vet, kanske kommer "TV" in igen när det finns något som är av intresse som jag inte kan se eller läsa på internet. Internet är min "TV", på mina vilkor. (inbillar jag mig i alla fall)

Utan internet hade jag inte ramlat på "terrorstorm" av Alex jones och utan terrorstorm hade jag inte varit där jag är i dag och sett vad sett och hört vad jag hört och läst vad jag läst.

Internet, som vi känner det, är tyvärr hotat av de som tycker det finns för lite kontroll på internet och vad som skrivs, visas,utbyts och debatteras där. Lite i stil med vissa regeringar som tycker att det börjar bli jobbigt med ett ständigt ifrågasättande av HUR "demokratisk" makt används ...då utanför internets värld. Detta är på intet sätt nytt, men det stoppas inte och "policy" makare maler på, idogt påhejade av händelser som ger dem råg i ryggen och medföljande "hot analyser" som är minst sagt tveksamma vid minsta gransking om sånt hade skett... Internet är en "distributions kedja" som många vill ha total kontroll över.Vad händer sen?

http://www.google.com/search?client=safari&rls=sv-se&q=Network+neutrality&ie=UTF-8&oe=UTF-8/H

ja man vill ju bara pracka på alla hur läget ligger. Så dom vet. Jag gillar inte att folk går runt i okunskap. Fast man får försöka lite diskret ta upp frågorna ibland liksom. Kan du inte mikael skriva lite mer om sverige, v är väl inte förskonat från vansinnet eller? Allt verkar handla om USA. Det kanske är där det händer men ändå.

Mycket bra skrivet.

Man kan ibland känna sig vilsen i all den information man finner om Eliten och ibland kan man få en känsla av ensamhet och vilsenhet.

Det är ganska ensamt när man är "Nyvaken" det är inte så många som tror en eller ens vill lyssna. Men jag glädjer mig vid att se att allt fler börjar vakna upp och ser hur världen verkligen ser ut.

Men många gånger känner man sig förvirrad när man läser om de olika organisationerna som styr världen bakom ridån. Det krävs att man granskar och kritiserar all den information man kommer över för att se om den stämmer. Fakta och bevis är mycket viktigt. Det finns personer och organisationer som försöker lura och förvirra oss.

Det här är ett sånt där inlägg som jag skulle kunna utveckla och kommentera för evigt... Så jag bestämde mig för att vara ganska tillbakadragen och se hur andra relaterade till det, vilka erfarenheter vi delade och så vidare.

Men åtminstone en sak måste jag definitivt kommentera och det är varför det är så mycket USA och så lite Sverige? Det finns tre huvudsakliga anledningar:

1) Det som händer i USA, speciellt efter 11 september 2001, påverkar hela världen enormt mycket. Mer än de flesta nog anar. Kriget mot terrorn, New World Order, Bilderberggruppen, Council on Foreign Relations, Irak, Afghanistan, dollarn... Genom att USA är tongivande i nästan alla större världshändelser blir det en utmärkt fond för att prata om det som är mitt viktigaste "budskap"; att vi inte ser vad som håller på att hända, att vi är på väg in i en global fascism och oskuldsfullt promenerar med, glatt sjungande på "Hero"... (Jag har aldrig hört den, men jag får förmoda att den är en värdig, minnesvärd schlager.)

2) Genom att allt som händer i USA just nu är så extremt överdrivet; krigshetsen, dumheten, lögnerna, frihandeln och bankerna, avskaffandet av fri- och rättigheter, valfusk och skendemokrati, ja, det går nästan att räkna upp vad som helst, så blir det så extremt tydligt och påtagligt. Och som klyschan säger: Det som händer i USA kommer snart till Sverige, ofta ännu mer extremt...

c) Sverige spelar en diskret men viktig roll i NWO, det försöker jag ofta återkomma till åtminstone antydningsvis. Men hur många vill tro att vårt älskade kungahus ingår i en hemlig, ockult blodslinje? Hur många vill tro att en svensk minister med kopplingar till olja, Balkan, USA, EU, Ryssland, Bilderberggruppen, CFR, Sudan och Irak faktiskt skulle kunna vara inblandad i den globala konspirationen? Hur många vill tro att den svenska, präktiga socialdemokratin ingår i samma intressesfär som familjen Rothschild och Rockefeller?
Jag känner på en gång hur de flesta bara slår ifrån sig. Det är helt enkelt FÖR konspiratoriskt!
Men jag tar jättegärna in gästskribenter som har förmågan att engagera sig i och presentera svenska frågor bättre än jag. Hugade får mer än gärna skicka manusförslag.

MW

Det här inlägget har tagits bort av den som skapade det.

Magnus
Vad du än känner, så är du inte ensam i alla fall. Inte här...

MW

Provar igen, förra gången försvann inlägget in i det djupa cyberspace...:)

Ett perfekt inlägg Mikael!

Magnus, du är verkligen inte ensam. Vi blir flera för varje dag, och vi kan inte bli färre, bara fler...
Har man en gång vaknat, och ser hur det egentligen är ställt, så är det omöjligt att plötsligt sluta se.
Rädslan känner jag igen. Ångest och ilska lades till för min del iaf.. Sen bär det uppåt, du kommer känna dig "viktigare" än förr. Du kommer så småningom att känna dig friare...
För mig har det varit värt resan iaf, men den är inte trevlig till en början.
Kan nog prata för de flesta "redan-vakna", att vi mer än gärna hjälper alla nyvakna så gott vi kan...

jag har funnit, för egen del, att om man börjar med att lägga bort färgerna så ser man tydligare hur bilden ser ut. Om det är en minister inblandad eller kungahuset eller wallenberg eller, ja nämn någon... Så är det inte i deras egenskap av ohotad position jag ser det utan deras egenskap av att vara kriminell men lagen "når" inte dit...

Den globala konspirationen är inget annat än en Agenda, en agenda som inte tål dagens ljus för då hade inte gått att genomföra ens stegvis. Det är inget konspiratoriskt med det, det är olika sätt att se på en problem lösning.

Venezuela vill numera ha betalt i euro för olja, ett sätt för chavez att säkra att betalnings medlet är värt någonting. För det stämplas landet som terrorist stat. Reagerar någon? Tycker man det är fel att usa skeppar tonvis med pengar men som man vet inte är värda pappet de trycks på för landet har systematiskt plundrats på alla dess ekonomiska tillgångar?USA är defakto ett urfattigt och upp över öronen skuldsatt land! Här handlar det om att veta eller ens försöka ta reda på, men inte ens det gör media. Man bevakar valet som om det fortfarande var Reagan som satt vid styret. Media rapporterar korta kolumner om protester som sker samordnat - ÖVER HELA VÄRLDEN. Det får en dåligt skriven notis. jippi. folk ha glömt den efter en vecka.

Så, dra ner tempot, titta, analysera och var säker på att andra "vet" vad du "vet" och det finns massor mer att rota i, massor.

Inget konspiratoriskt, bara för att man rotar i kriminella härvor oavsett i vilken hierarki de kriminella gömmer sig eller hur länge man gömt sig.

/H

Tack Michael.
Ett nästan religöst exempel på inledningskapitlet till en
"Handbok för konspiratörer"
Saknar dock en förklarande text till ordet "konspiratör" annars komplett.

Måste erkänna att jag i min återkommande nattstund ofta står med mössan i hand och bugar inför alla kloka tankar man möter i detta forum.
Flera inlägg över tiden har ,för säkert fler än mej, gett en närmast euforisk känsla av att "vi vet".

Problemet att återkoppla kunskapen till den i övrigt omedvetna kroppen i sitt vardagliga element är svår.

Ofta känner jag en stor samhörighet med familjens ål i vårt akvarium.
Han/hon är nu nästan 20 år och kan förmodligen allt om våra rutiner i hemmet.
Han/hon upplever säkert samma frustration som jag dvs. att berätta sin kunskap/erfarenhet för sina ,sedan sommaren påtvugna kompisar, i deras egenskap av Ruda och Mört.
Förmodligen upplever dom samma sak ,även om dom inte fyllt 2 år ännu, då dom vill berätta om sin tid och erfarenheter i Helgeå resp Tydingen , dvs den "riktiga världen".

-Den dag jag hittar någondera av fiskarna uppäten misstänker jag att dom skapat sig ett gemensamt språk. I sin iver att övertyga dom andra har någon haft ihjäl sin "broder".....

Journalister säger ibland "gräv där du står".
Eftersom vi är många som kan gräva kan vi förmodligen vända hela landets mylla för ett närande vårbruk.

Tack för alla kloka tankar!
Leif B

Nu när den här diskussionen spunnit ut en del tycker jag mig kunna riskera ett mer vågat inlägg, som om jag skrivit det inledningsvis hade kunnat "döda tråden" genom New Age-stämpeln. Det är en kommentar till Kjell G. Holmstens inlägg och frågan är; vilka är det som styr jordklotet? Hur långt är gemene man beredd att söka upp i hierarkin för att finna källan till det onda som jorden lider av?

Mitt sökande har i alla fall lett mig till att misstänka att Bilderberg och Illuminati bara är pjäser i ett större spel, ett spel med utomjordisk koppling. Och inte nog med det, även utomjordiska aktörer kan misstänkas vara "infiltrerade" och styrda av en annan falang. Det jag talar om är ett demoniskt inflytande, en okänd väsensart bestående av elektrisk plasma som "befolkar" rymden men även vår mänskliga sfär.

Jag har full förståelse för om de flesta läsare nu tröttnar på mitt resonemang och säger: "Bilderberg ok, Illuminati ok men demoniskt inflytande, det är att tänja toleransnivån lite långt. Jag vill ändå be er att beakta tankegången eftersom jag anser det är av yttersta vikt att frågan åtminstone kommer på tal. Utvecklar inte saken mer här utan hänvisar till en artikel jag skrev för några månader sedan. Artikeln, Demonic influence, är på engelska eftersom jag skrev den i ett annat sammanhang.

Fantastiskt viktigt att dela med sig av varandras 'personliga paradigmskiften'.

Visst kan det bli lite 'väckelsemöte' av det hela om man inte ser upp, men det är det definitivt INTE i Mikaels ödmjuka text. Min intuition informerade mig omedelbart att texten hör hemma på Intelligentsians blockering, så i samråd med Mikael finns den sedan i natt även där.

I morse medan jag vaknade insåg jag att jag känner till ett annat arkiv med uppvaknandetexter, som det kan vara MYCKET intressant att titta runt lite i. Det är berättelser av andra som helt omprövat hela sina existenser, men inte från vårt vanliga samhälle, utan från en mormonsk världsbild. Läs lite här, det kan ge aha-upplevelser: Why We Left...

Jag är själv en sådan person, även om min egen historia inte finns just i arkivet ovan.

PS: I slutet av min (första) kommentar på motsvarande Intelligentsians blockering tråd, så har jag i en parantes lagt länkar till min egen, men inte alls lika intressanta som Why We Left..., ex mormon historia.

PS2: Joakim, jag är inte alls främmande för ditt ämne. Mina studier kring vad kraft är för något - nu förstår jag t.ex. att F = Eq, där E är en spänning i rumtiden, q är en laddning vilket implicerar massa, och F är den kraft som spänningen i rumtiden utövar tillsammans med massan - har lärt mig att det fysiska är direkt kopplat till orsaker utanför det fysiska! Att då föreställa sig organiserade intelligenser som verkar direkt i orsaksnivån till det som sedan sker fysiskt är inte konstigare än någon fysisk organism. Snarare tvärtom!

Det här inlägget har tagits bort av den som skapade det.

Magnus, när jag var liten gick återkommande mardrömmar ut på att jättelika flygplan störtade just mot mig där jag befann mig på ängarna utanför mitt hem, och jag kunde inte komma undan fort nog. För bara några månader sedan drömde jag en icke-mardröm, icke- därför att jag inte var alls rädd, mardröm därför att jag 'borde' ha varit rädd, där jag stod bakom ett flera decimeter tjockt glas och såg på en himmel full av strids-skepp (inte flygplan, de behövde inga vingar). Men jag saknade i drömmen rädsla. Allt vi drömmer behöver inte inträffa i vår nuvarande tidslinje...

Det här inlägget har tagits bort av den som skapade det.

En mycket välskriven utläggning om kognitiv dissonans Mikael, och som du själv påpekade, Platons grottliknelse är också väldigt träffande. Kort sagt, socialpsykoligi - hur en människas tankar, känslor och handlingar påverkas av den faktiska, inbillade eller underförstådda närvaron av andra.

HCA: Försvinna i cyberspace... Vi som som är van vid unix-liknande system har ett annat begrepp för det där: /dev/null Det är dit man skriver data som då upphör att existera..

//steelneck

Joakim och Leif:
Sedan UUAA raderades förra våren, har jag inte skrivit särskilt mycket om det kosmiska perspektivet, men alla som lyssnat på mina podcasts från 2006 vet att även jag bär på sådana tankar.

Magnus:
Det första jag måste förtydliga är att detta inte är någon "grupp". Det är inte heller något forum. Det är en privat blogg som får besök av alla tänkbara typer av människor, ibland bara en gång och ibland regelbundet. Somliga fattar inte ett jota, somliga tycker att jag bara är knäpp. Men här hittar du också ofta personer som känner stor sympati för dina känslor och upplevelser och känner igen sig i dem.

Det där med att kunna prata med någon, även om den känslomässiga sidan, borde kanske vara en del av vårt ansvar, vi som för ut sådana här ämnen. Men att göra det som ett åtagande, som någon slags jourverksamhet, är nog tyvärr inte realistiskt. I alla fall inte nu.
Det börjar dock pratas allt mer om att vi måste "nätverka" mer. Inte minst med tanke på hur akut allvarlig situationen i världen börjar bli.
Det skulle vara intressant att höra hur andra ser på tanken att ha små gruppträffar ibland.

MW

I den mån det skulle organiseras gruppträffar i Stockholm så får jag säkert veta det. Ta kontakt, mina uppgifter finns på min blogg. I Stockholm finns även vaken.se gänget. Ta kontakt med dem också.

vad bra, Jag tänkte just fråga!
jag tror bombsäkert att några grupper träffas regelbundet redan
jag vill veta var
finns det någon som har något att berätta om det
ser redan visioner om ett stort och fint seminrium i göteborg.

jag har intensivpluggat 911 och elit ämnen det senaste halvåret året sedan vi, jag och en god vän, kom i kontat med 911 mysteries på youtube och bilden av världen sedan dess är förändrad totalt - för alltid

för övrigt rekomenderar jag alla som inte vet om dom att söka på google video och youtube på: alan watt. i videos med urusel kvalite (kan beställas i bättre kvalite) hugger han in på elit-historien på ett ja han är helt enkelt en väldigt sund person som man blir stärkt av

allan watts talar om helt andra saker, men är ett botemedel att lyssna på på dagar då det har blivit för mycket av det onda, eller någon anan dag

annars är flaggar jag bara med at zeitgeist är en suverän film

Hej

Anledningen till att jag la länken här är att det gått en vecka sedan diskussionen och att man kanske inte längre kikar i rätt tråd.

Jag förstår såväl din iver i att "rensa ut/tysta ner" sånt som inte talar till din fördel.

Mats

Brännpunkt Jorden
http://groups.msn.com/ckk2ahleo8m8ijl550kqmiv8k4/anslagstavla.msnw

Eftersom Mats Sederholm har dubbelpostat en kommentar här som egentligen hör hemma och även kan läsas på tråden Brev två har jag raderat den som "hamnat fel", liksom Leifs påpekande om detta.

Mats, den där sista kommentaren hann jag inte se innan jag raderade och mitt enda svar till dig är: Ta semester!

Du är nu så patetisk att jag faktiskt tycker synd om dig.

MW

För formens skull:
Det är ett utmärkt sätt att "bevisa" sina egna teser, att jag censurerar, genom att bryta mot normal bloggetikett. Jag har vid flera tillfällen noterat att man även på BJ flyttar om inlägg som egentligen platsar bättre i andra trådar, eller startar en ny.
Det är snarare regel än undantag att bloggare till och med blockerar oönskade kommentarer. Så gör INTE jag. Men det finns en gräns för hur gästfri jag vill vara, när kommentatorns enda syfte är att smutskasta mig. EN publicering räcker, i den tråd där den hör hemma.
Du har dessutom vid flera tillfällen fått "spamma" bloggen med länkar till er roman. Inte ens det har jag tagit bort, även om det inte hade det minsta med ämnet att göra.
Men du har nu diskvalificerat dig själv. On topic och ingen spam, annars raderar jag direkt!

MW

Hej Mikael & andra,

Undrar om någon av er har kontaktuppgifter (info om bloggar, webbsidor etc) till finlandssvenskar (eller Sverige-svenskar eller utänningar som kan engelska bra) bosatta i Helsingfors/Helsinki-området i Finland? Vänligen kolla min "Anti NWO in EU"-sida eller mejla direkt till AntiNWO.inEU@gmail.com

Stort tack på förhand! Mvh, Micke

Hej Micke!
Det lter som ett välkommet tillskott till bloggosfären. Återkom när du börjat publicera ur ditt arkiv.

Kontakta Lars Österman i Borgå. Han är både bra på att skriva och kan engelska.

MW

Tack för förslaget, Borgå e ju bara n ½h från H:fors... hoppas Lars känner folk i denna delen av den svensktalade världen :)

Passopp för snart blir det proppfullt med finnar här !

*LOL*

Jo, ni är ju kända för att vara argsinta av er... ;-)

Jag tror att jag berättat anekdoten förut, men jag återberättar den i så fall:
På Fridhemsplans tunnelbanestation (på den tiden man fick röka på tunnelbaneperrongerna) blev jag vittne till hur en liten nedsupen man gick fram till en ung man med nordafrikanskt utseende.
"Kan jag få tjacka en cigg av're?" frågade A-lagaren.
Den unge mannen skakade fram en cigarett ur paketet och sträckte sedan fram handen med handflatan uppåt.
"Fan, jävla svartskalle!" svor A-lagaren. "En jävla cigg kan du väl avvara? Du lever ju på våra skattepengar, för fan!"
Så kom gubben fram till bänken där jag satt och satte igång en monolog om jävla invandrare och hur han minsann var gammal svensk mästare i boxning -- han visade en medalj som han hade under kavajslaget -- och så räckte han fram kardan:
"Johansson heter jag!"
"Wälivaara," sa jag så finskt jag bara kunde, med min djupaste och mest föraktfulla röst.
Det blev slutet på vår korta vänskap... :-)

MW

go historia MW :)

min farfar flydde finland under kriget och min mormor flydde estland under kriget, vad blir jag då? Konstant förbannad? :)

Finland är ett land jag högaktar för vad de har åstadkommit på så lite tid som självständig stat.

till magnus
kanske kan du göra en teoretisk övning och kolla på en video som är abstrakt men som efterhand man rotar blir så tänkbar att det är rysligt roligt att rota vidare i :)
http://video.google.com/videoplay?docid=6056789081969524094&q=michael+tsarion
+ en del annat
http://www.taroscopes.com/webstream/webstream_startpage.html


/H

GooodKvällst Mikael,

Taaack
för alla de goa tipsen i Din bloggtext ovan !

Bjuder här och nu på mitt senaste ”stolliga” påhitt.

Ha det... :-) /önskar folkstyres-vännen Josef

Vi trenger nye "oppvåkningsromaner", som griper vår nye tid bedre an og som oppleves mer relevante enn George Orwells "1984". Slike romaner kan være fine gaver til alle naive unge mennesker, for å så et frø i dem. Jeg har selv evaluert "oppvåkningspotensialet" til fem oppvåkningsromaner":
http://www.rolfkenneth.no/Verdensregime-Romaner.html

Konklusjonen er at Ira Levins roman "This Perfect Day" er den beste. Er denne oversatt til svensk? Noen andre som har kommentarer til denne romanen?

Rolf Kenneth

Mikael, jag kvittar med en verklig upplevelse från Shlm ca 1980

Vi änlände med Viking Linem tog tunnelbanan till centralstationen, skulle lämna in väskorna till förvaring. Vi har ju inga utlänningar i Finland så jag blev smått konfunderad då jag såg en en stor kolsvart neger i väskmottagningen till vilken jag stammade på lite osäker engelska. "kk-kän ai liiv diss bägg here..." ?

Föreställ dej min chock då han svarade på smidig stockholmska: "jaijamenn polarn deggå jättebra det.."

Hej Mikael!

Det var en mycket bra sammanställning över det som händer när man vaknar upp från dvalan. Kände igen mig från din beskrivning. Det är också väldigt befriande att se att så många börjar få upp ögonen för hur vi under alla år har blivit duperade.

Från att ha gått igenom både energiska missionerande perioder och djupt deprimerande vågdalar har jag nu själv uppnått ett helt annat lugn. Det är en process som känns så jag förstår att en majoritet vill hålla sig kvar i sin invanda föreställningsvärld.

Jacob N

Hej på er

Det är "gängen", oavsett om de kallar sig maffian, Bandidos, frimurare eller bara samhällsbevarare, som försvarar sina positioner med våld. Men gängen är först och främst kannibalistiska, de "äter" sina egna i hopp om att kunna avancera i hierarkin.

Och gänget här på din blogg och deras tuggande på de som opponerar sig?

Det är personer som insett detta och hoppat av, sanningssägarna eller "whistleblowers", som vi ska vara riktigt uppmärksamma på och rädda om.

Ja just det och när det gäller sanningssägare som uttalar sig om de patriarkaliska maktådrorna?

Lycka till i ditt sanningssökande! Och var ödmjuk, för du kommer att vandra vilse ibland. Jag skriver verkligen utifrån egen erfarenhet..

Jo jag vet, men vet du MW?

Det enda som har långsiktigt värde är personliga erfarenheter och slutsatser.
Och när de personliga erfarenheterna betraktas som "såpoperor ur livet" av dig?

Snyggt skrivet men floskelvarnaren tjuter tuvärr rätt påtagligt.

Jag hävdar att den nyvaknes väg måste kantas av den beredskap som du skriver om här, om de mentala g-krafternas effekt. Men utan en närvaro och en vilja till att se de grundnormer som Illuminati verkar genom, de som man själv lever genom, så blir de mentala G-krafterna bara till en verklingslös och mental snyting.

Det måste finnas en inneboende kraft och andlig förmåga till att se igenom maktens grundessens. Var finns "avslöjandena som jag kan göra i den värld där jag som nyvaken lever". Hur kan man känna igen lukten av Illuminati och makten?

Om sanningssavslöjanden enbart hänför sig till omvärldens politiska, ekonomiska, eller mediala makt så mister man närkontakten. Man mister som nyvaken sin egen beröringsspunkt, sin egna kontakt yta med det som måste avslöjas.

Ämnet blir till sist tråkigt och oengagerande och de nyvakna sviker. Kvar blir en "sanningselit" som likt vilken annan politisk eller ekonomisk elit kommer att föra den illuminstiska budkavlen vidare.

Mats
mats@sederholm.nu

Är det fler än jag som läser Paul Levy här? Mycket fritt summerat handlar texten på länken nyss om vår process att åter-upptäcka vår sanna natur genom de såpoperor vi skapar. Och hur farligt det blir, när vårt kollektiva vansinne görs tydligt för oss genom att manifesteras i makten. En läsare jag visade texten på länken skrev bl.a. "Do not add to the collective truma of the humans. It is time for all to integrate the wisdom from the lessons of the past and move on to new experiences on the path toward the manifestation of our true potential as humans. Learn to forget, learn to let go, learn to clean Your minds blackboard, learn to become an inqusitive child, always stiving ahead towards new adventures..."

Hursomhelst tackar jag uppriktigt er alla för er del i att hjälpa mig finna min sanna natur. :)

Leif

(PS: Jag misstänker att citatet ovan kan vara ett kanaliserat budskap. Killen håller på med sådant, från en energi-entitet som tydligen kallar sig Rei-Ki.)

Till Mats,

du har en poäng med att hemma slår hårdast, men att MW:s blogg inte möter din vilja och nivå då får du kanske starta en egen blogg, jag kommer gärna dit kollar vad du har att skriva om. Där kan du skriva allt så som du vill ha det och vad du känner. Hela ide'n med blogging kan jag tycka.

Jag avslutar med en länk till en synnerlgen intressant herre vid namn jason Martell. 33 år och brinner av "smarthet". En intressant föreläsning om inte annat.

http://www.youtube.com/watch?v=2mHe211mLV0&feature=related


/H

GooodKvällst Mikael - och alla andra med för den delen,

Tja - det här var ett ”hett” ämne som verkligen berör ej alls så få djupt. För att få lite vidare perspektiv på ämnet som sådant - så tycker jag att ”Materians VarAndePrinciper” kan vara lite åt hållet inspirerande, kanske...

Ha det... :-) /önskar folkstyres-vännen Josef

Hej H

Jag tillhör de där som gärna diskuterar och som ifrågasätter, hellre än att enbart säga vad jag tycker.

Jag gör det också på mitt eget forum, som jag inte vet ifall jag kan länka till. Mitt inlägg med adress dit blev bortmodererat igår, men jag tar chansen att ta med adressen igen eftersom du frågar.

Ska ta del av din länk!

Ha det!
Mats
mats@sederholm.nu

Brännpunkt Jorden
http://groups.msn.com/ckk2ahleo8m8ijl550kqmiv8k4/anslagstavla.msnw

Mats, registrera en Google/Blogger profil. Genom denna kan du länka till 'din' sida i vareviga kommentar. Jämför t.ex. min (klicka namnet!). Man måste inte vara så otroligt övertydlig med att man länkar till sig själv. :)

Mats, har du ångrat dig och försöker komma med i "herrklubben" igen?

Fortsatt debatt om censuren på UUAA har nu fått en öppen tråd. Go crazy!

Vänligen respektera detta så att seriösa ämnen kan diskuteras där det är relevant.

MW

Leif

Jag prövade profil-versionen, men för att få en bra presentation av ens "sida" så måste det just vara en blogg (xxxx.blogspot.com).

Kör Namn/URL så får vi se hur det blir.

Mats

Fortsatt debatt om censuren på UUAA har nu fått en öppen tråd. Go crazy!

Vänligen respektera detta så att seriösa ämnen kan diskuteras där det är relevant.MW

Nu har ju nyheten att bin ladin via video hotar eu med terrordåd pga de s.k muhammed bilderna kablats ut i världen.Min fråga? Tror ni att det är en förvarning om s.k false flag ops inom eu nu? Eftersom bin ladin i min mening är en spökfigur som är väldigt bra att plocka fram vid behov av dessa styrande element.Tacksam för åsikter på detta/Shilton

Tack! verkligen. Kände igen mig i princip alla steg. Har dock svårt att inte agera lärare, men börjar märka att folk kan bli ganska förvirrade. Även fast dom ofta håller med så handlar det inte bara om fakta utan även om en känslan.

Mycket bra.
Stämmer alltihop.
Tack.
Mvh
John

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil