« Hem | Årets bild 2008 Etanolens "välsignelse" » | USA:s högste Mellanöstern-militär avgåri protest m... » | President Bushs sångdebut: "You're all gonna miss ... » | Mortgage » | Redan de gamla grekerna...Platon om tyranniet » | Brev två » | 11 september: Nya vittnen och en ny video om fligh... » | Isprinsessans inspiration? The Georgia Guidestones... » | "Management by torture" Innovativ motivationsmetod... » | Jag fick ett brev... »

McCains chanser ökar dramatiskt.
Clinton satsar på 2012?

Medan John McCain redan har säkrat sin plats som det republikanska partiets presidentkandidat börjar Hillary Clintons metoder för att komma ikapp Obama nu bli så smutsiga, att de håller på att splittra demokraterna. Så smutsiga, att de bara kan tolkas som medvetna för att splittra partiet och bana väg för McCain...

När den före detta vicepresidentkandidaten Geraldine Ferraro, som tills i går satt i Hillary Clintons kampanjstab, spelade ut "raskortet" -- inte bara en gång, som Aftonbladet skriver, utan vid upprepade tillfällen de senaste veckorna -- slogs det nya bottenrekordet i en allt smutsigare Clinton-kampanj.
"If Obama was a white man, he would not be in this position. And if he was a woman (of any color) he would not be in this position. He happens to be very lucky to be who he is. And the country is caught up in the concept."
"Om Obama var en vit man skulle han inte befinna sig i den här positionen. Och om han var kvinna (oavsett färg) skulle han inte befinna sig i den här positionen. Han råkar ha tur att vara den han är. Och landet har dragits med av den föreställningen."
Alla vi vita män med sekler av förtryck bakom oss vet ju vilken oerhörd fördel som svarta män har över oss. USA:s historia vimlar ju av exempel på det, speciellt om de har ett exotiskt namn, som Barack Hussein Obama...

När Hillary för tio dagar sedan påstod att John McCain hade bättre förutsättningar än Obama att bli president, blev det helt klart hur totalt ointresserad av nationens och partiets bästa hon var.
"I think that I have a lifetime of experience that I will bring to the White House. I know Senator McCain has a lifetime of experience to the White House. And Senator Obama has a speech he gave in 2002."
"Jag anser att jag har en livslång erfarenhet som jag kommer att ta med mig till Vita huset. Jag vet att senator McCain har en livslång erfarenhet till Vita huset. Och senator Obama har ett tal som han gav 2002."
Trots detta erbjöd hon storsint Obama att få bli hennes vicepresident. Obama svarade fullt förståligt, att om han var för oerfaren att bli president, hur kunde han då bli vicepresident? (Om Obama skulle vinna valet är han äldre än Bill Clinton var i samma situation, och Bill Clintons imponerande erfarenhet var att han varit guvernör i en av USA:s fattigaste delstater, Arkansas...)

När Clinton utfrågades om hur hon såg på anklagelserna att Obama egentligen var muslim, så svarade hon svävande och dubbeltydigt, att hon litade på hans ord och att det inte fanns någon grund för ett sådant påstående, "så vitt jag vet"...

Det foto som började cirkulera för flera veckor sedan med Obama i en afrikansk dräkt, kom ifrån Clintons kampanjhögkvarter. Utstyrseln kallades "muslimsk", när det egentligen handlade om en traditionell hedersklädsel för byäldste, från Obamas pappas hemland, Kenya. (Obama har en vit mamma.)

Exemplen kan göras betydligt fler, men strategin är uppenbar: Clinton kommer nu att arbeta för att splittra det demokratiska partiet till förmån för John McCain. Risken är uppenbar att om hon, vilket fortfarande skulle förvåna mig, förlorar nomineringen kommer att ställa upp som oberoende kandidat. (Jag fruktar fortfarande att "superdelegaterna" kommer att fälla avgörandet.) Det kommer först och främst att ta röster ifrån Obama och garantera att McCain vinner valet.

Och varför skulle hon göra så? En traditionell analys vore att hon inser att det börjar bli kört, och att hon har betydligt större chanser i nästa val, 2012, mot McCain än mot Obama. En mer konspiratorisk spekulation är att hon fortfarande är en elitmarionett, liksom John Kerry i valet 2004, och att det inte var en tillfällighet att de mest ärkereaktionära republikanerna, som Tom Delay, Rush Limbaugh och Anne Coulter, sa sig hellre stödja Clinton än McCain.

Med tanke på den samling av fullkomliga idioter som republikanerna ställde upp som kandidater, med undantag för "frifräsaren" Ron Paul, verkade det uppenbart att man ville att Clinton skulle vinna. Barack Obama, som bland andra har fascisten och McCain-supportern Joe Lieberman som sin mentor, skulle vara det historiska alternativet -- en stark och superkänd kvinna mot en okänd, ung och karismatisk svart man. Den moderna världens, den Nya världsordningens propagandaval!

McCain, å andra sidan, som för åtta år sedan smutskastades så grovt av Bush-kampanjen och som tog avstånd ifrån de nyevanageliska domedagskyrkorna, har nu blivit gammal och kastrerad och försöker övertrumfa till och med GWB i krigshets, terroristskräck och krypande för de stora TV-evangelisterna. Nu talar han om att det kommer att bli fler krig och att USA kan komma att stanna i Irak i 100 år. Allt medan han gnolar "bomb, bomb Iran"...

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Orkar inte skriva ett konstruktivt svar till ännu en välskriven artikel, utan jag nöjer mig med "kärringen är fan sjuk i huvet".

Hillory är kall.falsk och beräknande och tillhör CFR.
Men vänta.. Det finns det fler som gör.

Den enda som inte har band till CFR är Ron Paul.

Jag tror USA kommer att vakna till liv i Juni.
http://revolutionmarch.com/Default.aspx?rnd=1818519256

Men om det kommer att påverka valet?
knappast

spekulativt:) alla följande länkar.. det blir inget val 2008 i USA!
http://grantdwalker.gaia.com/blog/2007/6/there_will_be_no_election_in_2008

http://www.buzzflash.com/articles/interviews/061

teckena var där sen länge?...Aug2007
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=6477

/H

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil