« Hem | 11 september: Nya vittnen och en ny video om fligh... » | Isprinsessans inspiration? The Georgia Guidestones... » | "Management by torture" Innovativ motivationsmetod... » | Jag fick ett brev... » | Vad är värst? Fågelinfluensan eller medicinen? » | 11 september: FBI medger att samtalet från Barbara... » | Ett av historiens största mysterier: Templet i Baa... » | Hillary Clinton vill förbjuda legosoldater Barack ... » | Dataföretag råkade läcka: McCain vinner valet i no... » | USA:s och Kanadas militär ska samarbeta även vid n... »

Brev två

Hej alla, Isprinsessan här!

Först: jag vill helst fortsätta vara anonym. Det finns tyvärr galningar överallt, även i min bekantskapskrets. Och jag är ju bara en försvarslös kvinna ;)
Det var ett dumt stilval av mig att prata i vi-form i mitt första brev, och det så många uppfattade som hotfullt var ett klumpigt försök att skruva ner det alldeles för respektfulla och "farliga" i den här debatten. Allt detta prat om onda och hemliga supersällskap och reptiler från yttre rymden! Vad jag vet så finns det inga dödspatruller som jagar "trouble makers" annat än på det nästan helt genomskinliga politiska planet. Och där handlar det mest om samma larviga maktspel som politiker ägnat sig åt i alla tider.
Jag tillhör visserligen ett förbund som har en del inflytande i samhället, speciellt i den akademiska världen, men jag ska inte gömma mig bakom andra, utan kan tala för mig själv!

I natt pratade Mikael och jag i nästan två timmar och vi kunde i alla fall enas på flera andliga punkter. Jag tror också att vi alla har en odödlig själ, men till skillnad mot till exempel Roger tror jag inte att det betyder att vi alla kommer att återfödas här. Det finns många dimensioner, både bokstavligt och bildligt, och allt, som jag ser det, är besjälat.

Men det finns också mycket världsligt och pragmatiskt som vi måste ta tag i. Inte minst då att mänskligheten förr eller senare kommer att ha nått ett befolkningstal då det helt enkelt blir ohållbart att ens tänka i rättvisetermer. Personligen tror jag att denna gräns redan har passerats, men det kommer nog många att ifrågasätta. Till den punkten kommer vi hur som helst, om det fortsätter som det gör nu. Och det går snabbt! Vi borde i alla fall kunna enas om att till exempel en normal svensk levnadsstandard aldrig kommer att kunna förverkligas på en global nivå. Det finns varken tid eller resurser för det.

En annan obekväm sanning är att befolkningsökningen är som störst där förutsättningarna är som sämst. Krasst uttryckt har vi inte längre någon "survival of the fittest", vi har lämnat det naturliga urvalet och vurmar för det onaturliga. Men detta betyder inte att vi slipper undan evolutionen, tvärtom, vi har bara vridit den mer och mer i en negativ riktning, där ett allt sämre genmaterial förökar sig i en allt snabbare takt, medan de mest framgångsrika av oss får allt färre barn.

Och vi vet att undernäring och fattigdom ytterligare missgynnar alla positiva sociala färdigheter, som utbildning, företagsamhet, civilisering och fred. Svält är också, helt odiskutabelt, skadligt för den fysiska utvecklingen, inte minst hjärnans.
Lösningen med bistånd och u-hjälp och allt vad det kallas har misslyckats. Mikael tog upp skuldfällan och Världsbanken, och det spelar definitivt en roll, men jag tror inte att skuldavskrivning skulle lösa problemen så långt att vi alla här på planeten kan leva ens i ett hyggligt välstånd. Det är bara pengar och pengar kan man inte äta.

Nej, det enda bevisat effektiva sättet att uppnå en kontrollerad befolkningsnivå är en någorlunda hög levnadsstandard. Det ser vi på nativiteten i i-länderna. Och då har vi kommit till kärnfrågan... Hur kan man uppnå det?

Ett ganska tänkbart scenario är att naturen löser det på egen hand. Pandemier, genetiska sjukdomar, defekta livsmedel på grund av undermåliga lantbruk, GMO och miljöförstöring, sötvattenbrist och så vidare. (Vad den globala uppvärmningen kommer att ställa till med, oavsett om den är mänskligt förorsakad eller kosmisk, återstår att se.) Men detta skulle också kunna leda till att mänskligheten nästan helt raderas ut -- något naturen visserligen inte skulle beklaga... Detkan också ta mycket lång tid, alltför lång tid, och hur världen ser ut när det inträffar kan vi inte säkert påverka. Kanske får de som överlever börja om ifrån en ekologisk stenålder?

Ett annat scenario är att vi helt enkelt bestämmer oss för att minska på nativiteten så att det dör fler än det föds, en slags "naturlig avgång". Man kan ju sprida den kinesiska modellen, att förbjuda att man föder fler än ett barn, men detta har ju lett till ett överskott av pojkar, vilket inte är idealiskt. Inte minst på grund av pojkars destruktiva personligheter, särskilt om de måste slåss om flickorna.
Eller så kan man kemiskt påverka fertiliteten och lusten, vilket också testas, men det kommer inte att vinna några popularitetstävlingar...

Annars har vi till exempel ett världskrig! Inte heller det är något jag och mina meningsfränder önskar oss, eftersom det har så oberäkneliga konsekvenser med alla kärnvapen som finns utspridda överallt. (Jag är inte gammal nog att komma ihåg mycket av kalla kriget, men jag vet vad det innebar.) Vi vill dessutom minska på jordens befolkning, inte förgöra den, eller moder Jord...

Som kanske några av er i alla fall märker så blir det uppenbart att det krävs totalitära metoder, om vi inte ska chansa och låta naturen eller alla växande motsättningar ha sin gilla gång. Diktaturer har människan om och om igen bevisat att hon inte är främmande för. Snarare är det mänsklighetens naturliga sociala tillstånd. Och det ser vi även i dag, när vi nu står på tröskeln till en global diktatur som nästan ingen ens noterar eller protesterar emot. Och det är därför att den inte liknar någon diktatur som mänskligheten tidigare skådat.

Det är en självvald, "demokratisk" diktatur, med hög nivå på debatt och kultur, med mångfald och en enorm kunskapsökning, inte minst tack vare TV och internet. Eller så kan man i alla fall beskriva den, om man är en "glass half full"-personlighet. Annars kan man prata om en smygande och undermedveten diktatur, med en allt mer likriktad och kulturfientlig befolkning och en enorm fördumning tack vare TV och internet, om man är lagd åt det halvtomma hållet. De allra flesta runt omkring er bryr sig i alla fall inte om om det är det ena eller det andra. Som jag ser det finns det faktiskt fantastiska möjligheter att det skulle kunna bli bättre, vackrare och andligare, om vi slutar vara så himla rädda för att se sanningen i vitögat.

Avslutningsvis för denna gång vill jag vända mig till alla UFO-troende som läser det här. Om First Contact äger rum och jorden överflödas av enorma rymdskepp, med vackra och mäktiga rymdvarelser ombord som ska ta er härifrån för att hela och sanera moder Gaya, så kommer ni med största sannolikhet att följa med, ungefär som judarna följde med in i duscharna.
Tänk på det och vad det säger om "fårskockar", och tänk på sannolikheten att detta skulle inträffa. Ha i alla fall en alternativ plan, ifall Jorden är det enda rymdskepp de flesta av oss kommer att få uppleva! Men sittplatserna är begränsade, även här...

Hälsar
/Isprinsessan

PS: Jag lämnar abortfrågan därhän den här gången. Den internationella kvinnodagen är i alldeles för färskt minne!
DS

Hej på er gubbar, pojkar och Sunnely

Tillåt mig kräkas för jag har då sällan sett på maken. Här står pojkarna på rad och fullständigt lapar i sig mammaenergier från Isprinsessan. För det måste väl vara det ni tror att ni kan få? Som jag ser det så finns det bara två alternativ angående Isprinsessan:

1. Hon är den hon utger sig från att vara, vilket ger vid handen att Mikael har bjudit in allas vår fiende på kaffe, en ”illuminat” som jag i min enfald trodde att vi skulle avslöja, snarare än mingla med.
2. Hon är i psykisk obalans, vilket ger vid handen att Mikael har bjudit in någon som skulle må bättre av att komma i psykvårdens händer, än i Mikaels.

Nu har ju Mikael redan talat med henne på telefon, så mitt tredje alternativ, att hon kunde vara ett gammalt ex eller någon annan bekant som bara vill jäklas/busa/skrämmas, verkar inte så troligt längre.

Jag förundras över hur alla ni pojkar och gubbar genast börjar att svärma kring en okända kvinna som kan tala för sig. Ni blir alldeles till er i trasorna och tappar alla begrepp. Åh, vad läskigt men samtidigt så kittlande och lockande det måste vara med en kvinna i maktposition (för makt har hon just nu, alldeles oavsett om hon skriver sina brev på psyket eller i Rosenbad). Ni har till och med gett henne så smeknamn… ”Lilla sessan”, ”lilla du”, ”lilla konståkerskan”, ”vår lilla princessa”, ”lilla tultan” osv. Det verkar viktigt att göra henne liten… Intressant, med tanke på att det i själva verket är hon som får er att framstå som små valpar.

En sak är i alla fall säker och det är att hon har lyckats bra med sina avsikter.

Och så detta med aborter. Det har förstås alla gubbar mycket att säga om och det är det alltid lika intressant att läsa om.

Lustigt att varje gång abortfrågan kommer upp så är det alltid någon olustig figur (oftast en högutbildad, väldigt ”tänkande” man, av någon konstig anledning) som kommer dragande med femtielva länkar till vidriga bilder på 20 veckor gamla foster. Och det är förstås inte trevligt när så gamla foster aborteras bort. Men nu tillhör det faktiskt de extrema (och högst mänskligt tragiska) undantagen. Jag kan svära på att det inte finns en enda människa som helhjärtat tycker att det känns bra att genomföra en sån abort. Faktum är att det (trots alla skräckhistorier från sjukhusen, som någon av er kom dragandes med) inte finns en enda kvinna eller man som gör en abort utan att må dåligt. Fråga första bästa psykolog, om ni tvivlar.

De flesta aborter genomförs innan vecka 12, och då är embryona/fostren högst några få centimeter stora. Tänk på det nästa gång ni äter griskött eller kött från en stor, mysig kossa med otroligt söta ögon. Lite perspektiv, tack!

Det är bara en ”liten” fråga som hamnar i skymundan hela tiden. Jo, det var det där med barnen själva liksom. Ni vet de där som borde födas fram till varje pris. Konstigt att ingen tänker på dem. För jag vet inte om det skulle vara så kul att komma oönskad och oälskad till den här världen. Världen är nog tuff så det räcker ändå.

Jag tycker att alla barn som kommer till den här världen har rätt att få höra sin mamma och pappa säga: ”Du är det bästa vi har. Vi älskar dig och har längtat efter att just du skulle komma”.

Jag vill tacka Mikael, Läkaren och alla andra som har skrivit nyanserat och till försvar för oss kvinnor, men måste dessvärre komma med ett par invändningar även där:

Mikael sa: ”Men samhället behöver skitungen…” – Nej, det är ”skitungen” som inte behöver samhället! Ty, ingen ska behöva födas med en sån etikett. Inget barn har bett om ta skit!

”Kvinnorna. Och acceptera att de inte alltid är ansvarsfulla nog att hantera denna frihet på det sätt vi kanske skulle önska oss.” – Du missade männen och ert ansvar…

Linda Bjuvgård som skriver TILL kvinnodagens ära.

linda.bjuvgard@telia.com
www.robotfolket.sederholm.nu

Ps: Mikael, kan du vara vänlig att ta bort mitt inlägg under "Det kom ett brev". Jag hann precis publicera det innan det nya brevet kom, och jag vill hellre synas här.

Linda: Ypperligt inlägg, som även träffade mig i solar plexus. Härlig modersenergi ;-))

Till mitt försvar vill jag bara ha protokollfört, att "skitungen" var en polemisk tillspetsning, för att försöka beskriva hur en mamma som tvingades föda ett oönskat barn under samhällets tvång och förnedring kunde resonera inom sig. När det gäller de inte alltid så ansvarsfulla kvinnorna har du däremot helt rätt; det gäller i allra högsta grad männen också.

MW

Ni fick det nästan att låta humant.

Jag kan säga samma sak med andra ord: "Hej lilla bäbis! Älskar jag dig inte - så dödar jag dig!"

Linda:
Jag borde naturligtvis ha skrivit att det träffade mig på en kroppsdel strax under solar plexus, men man skriver ibland snabbare än man tänker...

Rapidact:
Och det är ju så det är för så många oönskade och oälskade barn. De dödas, i alla fall själsligen.

MW

Mikael Wälivaara: Jag har en gång räddat ett oönskat barn från abort. Han är idag 10 år och är inte bara älskad, utan snarare helt avgudad.

Jag har suttit och funderat över mitt samtal med Isprinsessan och hennes senaste brev, och jag känner att jag måste deklarera hur jag ställer mig. Jag gör det i form av ett brev till henne.

Hej!
När vi samtalade fick jag intrycket att du var ung och uppvuxen i en mycket skev och elitistisk mijö, där du helt enkelt inte kunde inse hur verklighetsfrånvänd och hjärntvättad du blivit. Jag insåg också att du valt din akademiska bana för att få dina illa dolda åsikter om undermänniskor bekräftade...
Jag har nu tänkt igenom ditt andra brev och ser hur du undviker att säga vad du egentligen vill säga, nämligen att människan
a) är inkapabel att leva i harmoni med naturen av egen kraft och
b) är bönder i ett andligt schackspel, där odödligheten har blivit en ursäkt för att det är okej att döda alla som inte passar in...

Jag känner inte att jag kommer att ha något utbyte av att träffa dig längre och att du misslyckades kapitalt med den utmaning jag gav dig: att bevisa att du kunde vinna en "nyanserad diskussion".

Nu måste jag sova.

MW

Godmorgon alla :-) . Mycket som händer medan man sover.

Linda: Jag förstår att jag kan framstå som olustig för jag visualiserar det som man försöker sopa under mattan.

"...20 veckor gamla foster. Och det är förstås inte trevligt när så gamla foster aborteras bort. Men nu tillhör det faktiskt de extrema (och högst mänskligt tragiska) undantagen."

-Inte trevligt? Tacka f-n för det. Här har du ett "trevligt" abort på 11 veckor:

http://ungdom.abortnej.se/bilder/11veckor.jpg

"Jag kan svära på att det inte finns en enda människa som helhjärtat tycker att det känns bra att genomföra en sån abort. Faktum är att det (trots alla skräckhistorier från sjukhusen, som någon av er kom dragandes med) inte finns en enda kvinna eller man som gör en abort utan att må dåligt."

-Ja, tydligen bedömer man att det är jobbigare att bära barnet i några månader till i magen är att ta livet av det. Adoption är alltid en möjlighet!

" Tänk på det nästa gång ni äter griskött eller kött från en stor, mysig kossa med otroligt söta ögon. Lite perspektiv, tack!"

-Vad ska man säga? Vad har det ena med det andra att göra?

"Jo, det var det där med barnen själva liksom. Ni vet de där som borde födas fram till varje pris. Konstigt att ingen tänker på dem. För jag vet inte om det skulle vara så kul att komma oönskad och oälskad till den här världen."

-Som sagt så fins det många kärleksfulla par som inte kan få barn och som gärna skulle adoptera.

Sen finns det en logisk harakiri här också: följer man din logik så borde man ta livet av gatubarnen i Rumänien t ex.

"Jag tycker att alla barn som kommer till den här världen har rätt att få höra sin mamma och pappa säga: ”Du är det bästa vi har. Vi älskar dig och har längtat efter att just du skulle komma”."

-Det var ju gulligt. I samma veva kan man passa på att säga: "Vilken tur för dig att mamma och pappa anser sig ha tid och inte känner att de offrar karriären för din skull, för annars hade vi inte älskat dig och då hade farbror doktorn först klippt av ditt huvud med en sax och sedan sugit ut dig med en vakuumpump som är så stark att din kropp slits itu."

"Jag vill tacka Mikael, Läkaren och alla andra som har skrivit nyanserat och till försvar för oss kvinnor..."

-Det är ingen här som attackerar kvinnorna utan försvarar barnen. I förlängningen försvarar jag kvinnorna med för som du själv säger så lider kvinnorna oerhört av skuldkänslor efteråt. Vi får väl försöka skapa ett samhällsklimat där kvinnor som adopterar bort barnen inte skuldbeläggs - för det är nog det främsta anledningen till varför man väljer abort istället för adoption - just skammen att som mot lämna bort sitt barn. För stunden kan abort te sig som en bättre lösning, vilket nog inte håller i längden.

Hej Alla! Linda Bjuvgård: En skarp analys, du är välkomen att fortsätta delta i analyserna på det här forumet, du behövs! Jag känner mig delvis träffad av det där med mammaenergier men det var mest att det var kul att se någon annan göra entré, "tultan" sprang dock iväg med svansen mellan benen, hennes senaste brev ryker av skam och det är väl inte mycket till brev att komentera. Det där med "tultan" får du ursäkta, jag tror du håller med om att härskarstrategier är motiverat ibland. Dig kallar jag dock ej för tultan;})
Läkaren

Okey, nog med ryggdunkande nu.

Dt här var min första tanke när jag såg Isprincessan publiceras med ett inlägg av Mats Sederholm kort därefter i kommentarerna. Jag hajade till och trodde allt detta hade med erat haverat bokprojekt att göra. Samt Mikael Wälivaara underliga beteende i kommentarerna. Normalt sett så är han gentlemannen personifierad, men minst hälften av det han skrivit har varit rena fantasifoster tagna ur luften. Så nog undrade man vad det var som pågick?

Sedan dök denna Linda Bjuvgård upp i samband med den andra Isprincessan med hennes lilla "analys". Så hur fel är jag ute?

Det gläder mig, Rapidact, att du efter mina utbrott emot dig, fortfarande betraktar mig som en gentleman...
Nej, jag kan försäkra dig om att detta inte har med något som helst med Lindas och Mats långt ifrån "havererade" bokprojekt att göra -- vilket för övrigt var en synnerligen oförskämd karakteristik av det.
Arbetet med boken, som jag också är inblandad i som korrekturläsare och "faktabollare", kan däremot förklara både mina och deras reaktioner. Jag hade nog inte ens publicerat det första brevet, om jag inte varit påverkad av Robotfolkets stämning och karaktärer, så långt ger jag dig rätt.
Vad du menar med "fantasifoster" och "tagna ur luften" kan jag inte ens gissa. Inget av det jag skrivit här har varit något annat än mina uppriktiga tankar och åsikter!

Det där var ett mycket lågt och insinuant angrepp på oss, som faktiskt gör mig både ledsen och förbannad.

MW

Alla, isprinsessor eller andra, som vill leka Gud bör vara uppgiften vuxen. Det är allt jag har att säga.

Mikael Wälivaara, förlåt - det var faktiskt riktigt lågt av mig. Den här debatten har inte tagit fram de bästa sidorna hos oss direkt. Ord är verkligen vassare än en svärdsegg, så man får också passa sig så man inte skär sig själv med sina egna ord.

Det jag satte mig emot var att du skruva på alla skruvar du bara kunde. Alternativen till hur aborten är utformad idag behöver inte vara ett fascistiskt samhällssystem. Jag tycker abort är ett misslyckande för alla parter och bör vara absolut sista utvägen när alla andra vägar provats.

En viktig fråga, har du fått egna barn?

Lyfter på hatten, Rapidact...

Nej, jag har inga egna barn. Vilket är självvalt efter de två aborterna och ett misfall i min ungdom. Jag var gift i 23 år men vi ansåg/insåg bägge att vi var alldeles för egocentriska och karriärinriktade för att bli bra föräldrar.
Jag har däremot fått uppleva att vara "plastpappa" vid ett par tillfällen därefter, med i mina ögon underkänt resultat.
Jag är en rätt dammig och anakronistisk gentleman, när det gäller barn och barnuppfostran...

MW

Hej Mikael

Jag vill veta vad du menar med att mitt inlägg träffade dig i en kroppsdel en bit nedanför solar plexus. Du som är så duktig på språk och retorik, borde vara medveten om att ett sådant uttalande lätt kan misstolkas.

Linda

Kommentar till "Brev två"

Hela ditt resonemang bygger på att människor inte kan ta hand om sig själva och att människor inte kan försörja sig själva.

Så har vi i tusentals år socialiserats inte minst genom frälsar-kulter/religioner och annan ledar-dyrkan.

Den som vill styra människor måste se till att människor inte är självständiga, att människor inte inser att de kan ta ansvar för sin egen framtid, att människor inte tror att de kan.

Jag skrev så här i min "Fantasikrisen" artikel: "Det finns en tvingande anledning för vårt nuvarande samhällssystem att inte släppa fram vetenskap och teknologi eller läkarvetenskap som bygger på livsprinciper och skaparenergier, nämligen för att försvara sin egen existens. För tråkigt nog har vi ett samhällssystem uppbyggt kring att administrera begränsning av olika slag - ja, många av oss kan nog, kanske inte ens vill, föreställa oss det på annat sätt. Men samhällssystemet som det ser ut kan inte överleva frånvaro av begränsning. Det är därför det 'känner sig' tvingat att försvara sig mot varje vetenskap, teknik eller läkekonst som undanröjer begränsning, såsom av hälsa, energi, livsutrymme, etc. Man kan alltså, för att förstå detta, föreställa sig samhällssystemet som en varelse vi visserligen själva har skapat, men en varelse som nu kämpar för sitt liv. Den kan inte kosta på sig något medlidande. Ingen nåd. Det handlar för denna varelse om ren överlevnad. Olyckligtvis kommer den inte att tveka att döda oss, om den tror att det hjälper. Kanske det även i samhällssystemets fall handlar om en fantasikris; att inte kunna föreställa sig att transmutera sig själv till ett system som bygger på att administrera överflöd. Ett motstånd mot det livsbejakande."

Lösningen är mycket enklare än befolkningsreduktion. Lösningen är "släpp kontrollen" och "hjälp människor att få makt över sin egen försörjning och situation". Skippa pyramiden! Just nu socialiseras människor att de inte duger, inte kan, o.s.v.. Det är själklart att de flesta därför skiter i hur det går, de tror inte att de kan påverka och 'allt är skit', så 'då kan det gott få gå åt h-e'. Undra på att det är många självmord bland tonåringarna!

Istället behöver skola, media, litteratur, film, kultur visa att 'du kan själv', 'tänk själv', o.s.v.. Till att börja med kan vi få tillbaka det fria energi-fysik som i c:a 100 år genom falsk vetenskap inom elektromagnetismen undanhållits oss!

Som jag skrev i en mailinglista i går:

Du resonerar ju som en 'slättlandsreduktionist/materialist'. Som om den nuvarande nedsmutsnings-/brist-situationen vore ofrånkomlig givet nuvarande eller ökande befolkning.

Men det blir allt tydligare för den som tar del av information och kunskap som nu blir mer välkänd, att i stort sett 100 år av resursbrist, miljöförstöring och användning av olja, kol, kärnkraft, etc, är avsiktlig. För att vi inte skulle bli självförsörjande och oberoende. Den fria elektricitet från vakuumet som Nicola Tesla talade om för c:a 100 år sedan var inte fria fantasier.

Det finns dock i dag ingen anledning att 'bli medveten om' att vi måste offra några av oss 'för att vi är för många', när vi lika gärna, ja, mycket hellre faktiskt, istället kan välja att bli medvetna om att begränsning är något som sitter i vår gemensamma tro om vad som kan vara verkligt. Och om vi med gott stöd i vetenskapliga experiment och teorier - även om de ej har etablissemangets stöd - kan skapa en ljusare och bättre framtid, varför gör vi då inte det? Skrämmer en framtid byggd på kärlek?

NOTER
http://blog.lege.net/?/187-Fantasikrisen.html
Solution_to_the_World_Energy_Crisis__final_draft2a.pdf
(Solution_to_the_World_Energy_Crisis__final_draft2a_4x.pdf)
aero2012_transformation_of_risk.html
(aero2012_transformation_of_risk.pdf)
Thomas_Henry_Moray__Sea_Of_Energy/morayrer.htm
(Thomas_Henry_Moray__Sea_Of_Energy.pdf)

(Ja, man måste tänka på ett annat sätt. Jobbigt, eller hur?...)

T.o.m. lösningar att omvandla föroreningar till bränsle OCH SYRE: http://magnegas.com/
Och göra radioaktivt avfall till ofarliga grundämnen: http://nuclearwasterecycling.com/
Vi behöver definitivt inga aliens att komma hit och städa Gaya, allt som behövs är att vi slutar stoppa den mänskliga kreativiteten!

Leif

Hej på er

Det känns som om den här bloggen skulle behöva en kemtvätt och en hel del frisk och klarluft.

Bra Mikael att du gjort upp med Isprinsessan, det var inte en sekund för tidigt. Hon har kört med dig och läsarna här alldeles för länge.

Du och Rapidact får gärna förklara de för mig och Linda, fullständigt obegripliga kopplingar som ni gör mellan vårt bokmanus Robotfolket(som för övrigt är en av de starkaste och heltäckande sanningsromaner som skrivits) , våra kommentarer här och publiceringen av isprinsessans brev????!!!!

Inga fler dubbelmeningar, halvtolkningar eller dolda underströmmar, vilket verkat blivit bloggens signum, tack.

Forza!

Mats Sederholm

mats@sederholm.nu

www.robotfolket.sederholm.nu

Forumet Brännpunkt Jorden
http://groups.msn.com/ckk2ahleo8m8ijl550kqmiv8k4/anslagstavla.msnw

Hei Mikael og alle andre!

Takk for provokativ "brevposting"...

Hvem sier at verden er "overbefolket"bortsett fra Malthus og den alltid krisekonstruerende "eliten" ?

Ingen vil jeg si..De som ikke tilhører "eliten", og er blant fotfolket som ALIKEVEL mener jorden er overbefolket, de har kun blitt
villedet av den propagandaen
som eliten har promotert tiår
etter tiår (f.eks. CLUB OF ROME,
rapporter/bøker som "Limits to Growth", og et snøskred av publikasjoner som "the partys over", "the end of oil", "overshoot", "collapse" etc. etc.)

Ta for eksempel THE SMOKING GUN
hva "menneskeskapt Global Oppvarming" angår, selvsagt er
ikke vi kapable til å endre klimaet
med co2 utslipp (sjekk ut hva
vitenskapen sier: Temperaturen stiger, og først 600-800 år senere
"frigjøres" co2 ut i aftosfæren
som følge av Temperaturstigningen
600-800 år før !! Check it out
folks..FACT!)

Så til THE SMOKING GUN:

The Club of Rome, en elite-tenketank bestående av mange
mektige mennesker, gå ut rapporten
"The first global revolution" i 1991, medvirkende til denne rapporten var David Rockefeller,
Bill Clinton, AL GORE, Michael Gorbatchev, MAURICE STRONG og flere
andre..

I denne rapporten kan vi lese
DERES EGNE ORD og IDEER..

Fra publikasjonen:

"In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming,water shortages, famine and the like would fit the bill ...All these dangers are caused by human intervention
and it is only through changed attitudes and behaviour that they can be overcome. The real enemy, then, is humanity itself."

- Club of Rome,
The First Global Revolution (1991),
consultants to the UN.

Her har vi faktisk en BEVIST
KONSPIRASJON, ikke en TEORI, men
vi har de samme menneskene som
idag påstår vi må slutte å bruke
fossile brennstoffer fordi co2
skaper klimakrise, i sin egen
publikasjon for snart 20 år siden
inrømmer at de KOKTE OPP ET SCENARIO for å skape FRYKT og
kondisjonere OSS på at VI ER
FIENDEN til moder jord, ikke basert
på vitenskap eller fornuft og
empati, men utformet for å FREMME
DERES EGEN AGENDA, befolkningreduksjon, mer kontroll,
mer føydalisme etc..

..The real enemy, then, is humanity itself...

Nå må flere av dere VÅKNE OPP!!

Vi er totalt styrt inn i et falsk
paradigme..

Det er heller ingen ENERGIKRISE
som det mases så mye om, jeg var
en aktiv "peak oiler" for noen
år siden, men oppdaget at dette
også var PROMOTERT fra samme
tenketakner og stiftelser..

Russerne borrer nå oljebrønner på
fast land som er mer enn 45 000
fot dype, og finner enorme olje
mengder der. Oljen er mest
sannsynelig IKKE ORGANISK i opphav,
men dannes dypere i jorden, det
kan forklare at flere store
oljefelt iverden fylles naturlig
opp igjen. Russiske forskere og
geologer har utgitt rundt 4500
rapporter og analyser av dette
fenomenet.

Dessuten er det så mange andre
måter og metoder vi kan hente ut
forrurensningsfri energi på.
Nikolas Tesla viste oss dette for
mer en 120 år siden, og per dags
dato så er det 38 forskjellige
Teslabaserte energipatenter inne
til godkjennig i US patent office,
i Kina har de på egenhånd begynnt
med slik teknologi...

Så lenge vi godtar å leve i et
"psykopatisk system" skapt av
"psykopater" så vil INGEN TING
forandre seg NOEN GANG, først må
vi innse dette. 90 % av verdens
befolkning er IKKE PSYKOPATER,
men vi ledes av dem!

En bra defenisjon av galskap/sinnslidelse er:

"Å utføre den samme handling
om og om igjen, og forvente
ulike resultat hver gang..."

Slutt å være slaver !

:-) E fra Norge

Linda:
Kommentaren träffade mig som man, varför den adekvata kroppsdelen kanske borde ha varit min "manlighet"... Om vi nu kan tillåta oss att skämta om sådana saker, vilket jag inte har något emot.

MW

Mikael:

När det för en gångs skull kommer in ett par kvinnor som kan skriva för sig så dyker sexanspelningarna upp direkt. Människor som är, om så bara lite medvetna om sakernas tillstånd, vet vad det är för ”fenomen” som går igång.

Nej, jag tycker inte om att det skämtas om sånt i det här sammanhanget! Jag ser det som ett utslag av precis det jag skrev om i mitt första inlägg, nämligen det faktum att jag är en kvinna och därför blir annorlunda bemött. Jag tror faktiskt inte att du skulle skämta på det sättet med någon av de manliga ”kommentatorerna” här inne. Där med inte sagt att du inte skämtar med dem, bara inte på det sättet.

Det här är du inte ensam om, tyvärr. Personligen tror jag att det är ett utslag av rädsla hos många män. Jag skulle kunna skriva mycket om mina tankar kring det, men har dessvärre ett jobb att tänka på just nu.

Sammanfattningsvis: Nej, det finns inget utrymme till att skoja med anspelningar på könsdelar eller sex. Debatten har inget med det att göra. Modersenergier handlar om något helt annat. Och det är just modersenergier som världen så desperat behöver just nu, INTE ännu mer gubbsnusk.

Linda

Varför så flippad på Isprinsessan?
Det har spårat ur här nu MW.

Det här artar sig till en riktigt bedrövlig dag på bloggen...
Jag får väl acceptera att det blir så ibland. Att radera denna tråd -- vilket var min spontana reaktion -- känns som en flykt och som jag försöker släta över en del av verkligheten.
Jag hinner inte kommentera det Mats skrev, men till Linda kan jag bara med min djupaste ursäkt säga, att du uppenbarligen inte har en aning om det språk som killar använder sinsemellan...

MW

MW: Jag skulle vilja påstå att du samtalat med en straussist. Det är samma gamla blandning av Machiavelli och Nietzsche som lyser igenom, samma gamla prat om naturlig ojämlikhet. Tydligast blev det i nedanstående citat:

vi har lämnat det naturliga urvalet och vurmar för det onaturliga. Men detta betyder inte att vi slipper undan evolutionen, tvärtom, vi har bara vridit den mer och mer i en negativ riktning, där ett allt sämre genmaterial förökar sig i en allt snabbare takt, medan de mest framgångsrika av oss får allt färre barn.

Först och främst kan man fundera över vem det är som vurmar för det onaturliga.. Det som kan läsas ut är att hon(?) likställer framgång med bra genmaterial. Jag är dock ganska säker på att om hon bytte plats med någon stackare som råkar att ha haft oturen att vara född och behöva leva på en plats med verklig svält, så skulle hon dö tämligen snabbt. Jag skulle tom. bli förvånad om hon ens skulle klara sig i den svenska naturen på egen hand.

Ja redan tanken på att ett genmaterial skulle vara bättre än något annat leder till utvecklingsmässig stagnation genom minskad access till variation och anpassningsbarhet. Det är variationen av det vitt skilda som är det goda. Ett väsens långsiktiga överlevnad har inget med storlek, styrka eller någon sorts för tillfället "fitness" att göra, det som fäller avgörandet i det långa loppet är alltid förmågan till anpassning.

Ett annat "avslöjande" hon gör, är meningen där hon vurmar för diktatur:

Diktaturer har människan om och om igen bevisat att hon inte är främmande för. Snarare är det mänsklighetens naturliga sociala tillstånd.

Det räcker egentligen att skumma igenom Platons "Staten" för att plocka isär det där. Platon visade i åttonde boken av Staten varför samhällen svänger mellan ologarki, demokrati och diktatur. Din straussist du talat med följer onekligen det mönster som Platon visade orsakerna till redan för 2500 år sedan. Jag skulle faktiskt vilja påstå att man hittar mönstret i många kommentarer på denna blogg, vilket gör saken än mer skrämmande. Linda pekade, antagligen omedvetet också på detta faktum i sin kommentar ovan. Man ser också månstret på många andra ställen bland folk som närmast jämställer skatt med stöld, de trillar rakt ned i den fälla som Platon förklarade redan för så oerhört länge sedan.

Jag kan givetvis inte återge Platons funderingar i en kommentar, men Platons Staten finns i många översättningar på nätet. Här en i mitt tycke dålig översättning till svenska eftersom översättaren inte mäktat med att tolka det till modernt språk. Här en betydligt bättre engelsk översättning där översättaren tagit hänsyn till hur det skrivna språket ser ut idag. Den svenska är dock antagligen en mer "korrekt" översättning, men kan kan vara svårare att förstå.

Vad det går ut på är att kampen som pågår mellan "bättre bemedlade" och den stora massan som i en demokrati har makt, slutar i att man från båda sidor ropar efter en stark beskyddare. Diktatorn/Tyrannen uppstår ur denna önskan om beskydd, sprunget ur en rädsla som kan kallas trygghetsnarkomani (den där drakdödaren som hugger huvudena av de ideal han säger sig vara för). Nåja, lite för komplicerat att gå igenom kortfattat i en kommentar. Läs den åttonde boken (Four forms of government) i Platons Staten, jag rekommenderar den engelska översättningen jag länkade till ovan, den är nog mer lättsmält. Men vad Platon också visade är tvärt om inte att Diktatur är något "naturligt tillstånd", snarare en av faserna i det ekorrhjul som uppstår av obalans när man inte tänker sig för.

Nog om politisk filosofi. En annan mening jag fastnade lite på var:

en normal svensk levnadsstandard aldrig kommer att kunna förverkligas på en global nivå

Jag är inte så säker på det, det råkar vara så att de nordiska länderna är de minst nedskitande industriländerna i världen, om andra länder kunde "sänka" sig till vår nivå så skulle nog det hållbara vara åtminstone inom räckhåll. I väst är det framförallt USA som måste ta sig i kragen, men utvecklingen i asien, framförallt i Kina och Indien är oroande. Men jag har en känsla av att de är långt mer medvetna om problemen än vad man är i USA. Att vilja sänka befolkningsantalet är den mentalt enkla protektionismens språk, ett resignerande där man tar den "lätta" vägen så att man kan fortsätta skita ned på samma vis som vi gör nu - att slippa det besvärliga med utveckling. Men tro mig, protektionism har aldrig varit en långsiktigt framkomlig väg, snarare ett sätt att bita sig i svansen, eller falla ned i den grop man grävde.

//steelneck

Steelneck, där räddade du dagen!

Bra, att ta upp Strauss!

Detta ämne kördes mycket och länge i kommentarerna på min egen blogg då den var ny, 2005 och 2006. Jag borde säkert ha återkommit till det på nytt, för det är väldigt relevant för vad som nu sker.

Ingenjören,
Bilden på fostret är mycket obehaglig! Men kanske bra att se. Den får mig att tänka till vad en abort egentligen innebär. Men är inte metoden att argumentera m.h.a. den bilden lika logisk som att länka till en bild av en bajskorv och hävda att vi måste sluta äta mat?

Vi kan säkerligen manipuleras av en skicklig strateg och kommunikatör, att börja med inbördes krigande. Det har vi styrts till att göra i århundraden. Skickligt.

Vidare styrs eventuellt våra mentala negativa förväntningar till en självuppfyllande profetia - med tanke på vad jag läst om tankens makt och frekvenser i detta hologram vi kallar liv i vår dimension. Kan en medveten magiker påverka utgången månne? Det är vad jag tänker fokusera på - inte att käbbla emot så mkt, hur lätt och lockade det än är att stirra sig blind på detaljerna.

Jag vill inte uttala mig än om abortfrågan, då jag kontemplerar över det ännu. Dock håller jag med båda sidor - det finns behov av att göra ingrepp, men det systemet utnyttjas idag alltför lättvindligt och dessa individer som satt det i system att användas som preventivmetod skulle nog behöva en brutal verklighetskontakt i bildform. Jag pallar dockå inte att se, eftersom jag själv fått missfall, vilket jag inte kommit över ännu.

Det är en mkt viktig fråga, och det väcker starka känslor, men det är lite att gå ifrån ämnet faktiskt just nu tycker jag.

Jag håller med om att vi har problem, "vi" som mänsklighet.. vart ligger ansvaret - jag anser att det är samma personer i toppen som varit härskare över samhället, som nu försöker "fixa" problemen genom att VERKLIGEN sopa "problemen" dvs vi, befolkningen, under mattan.

Vi som redan existerar. Vi som är deras laboratorie-experiment. Skamligt och generande att se hur systemet havererar. Inte så roligt längre att härska över något som spårat ur.

Jag är inte fullt så insatt som många andra här, och jag ser saker från annorlunda synvinklar, eftersom jag är filosof (inte nån som räknar meningar på matematisk nivå, utan en poet, kanske drömmare, oerhört andlig.. INTE religiös, andlig, det INRE livet är viktigt)

Eftersom jag "begåvats" eller "förbannats" som det snarare känts, med förmågan att få varsel och prekognition (sanndrömmar) måste jag fråga - tror ni att saker och ting som sker är styrda av individer - och inte ifrån ett högre eventuellt gruppmedvetande?

För, jag måste poängtera, då jag själv drömt om saker som sen slagit in - utan att jag kunnat påverka det trots min "medvetenhet" - saker som varit så komplexa att det definitivt inte gått att styra från individ-medvetande-nivå... så hur ska då en liten grupp elit-människor med sin mänskliga fattningsförmåga, KUNNA, styra över så komplexa system som nu uppstått?

Något större fenomen tar över... Jag har läst om synergi och kollektivt medvetande.. och jag tror på att allt levande är energi.. isåfall även ekosystemet, och mineral och växtriket.. låter kanske flummigt men inte värre än att några i vår omgivning PLANERAR massmord.

Hjälp gärna till, jag går lätt vilse i mina egna icke-strukturerade brainstormningar.

Hur gärna vi än vill tro vi är universums härskare och har en skicklig strateg med eventuellt ockulta förmågor, så ska det till ett oerhört magiskt kraftfull tänkande, med makalösa tekniska hjälpmedel (där kan ev fysiker hjälpa mig förklara om ev mindcontrol i storskala etc) för att kunna STYRA över hur en hel planets framtid ser ut.

Jag vill veta mer, inte enbart fastna i "gamla" debatter...

Vi övriga små jordgubbar är så EFTER här, inser ni inte det? Vi vet INGET egentligen... de som sitter på tronen skrattar åt oss, då de har hundratals år av försprång.

VI har just blivit medvetna om TESLA, de har haft hans patent och forskat i decennier...

Ser fram emot att få veta mer...

Önskar er alla en fin dag... varje dag och varje ögonblick är ett liv... vårt liv... skapa er en bra dag!

Mvh Jess aka Sunnely

Jag sitter oerhört trångt fortfarande och hinner bara svara mycket kort.

Jo, Jess, det var en mycket negativ kraft som drabbade oss alla, med skrämmande framgångsrikt resultat...

Kan jag få en "handuppräckning" på vilka som tycker att jag gör en reningsaktion och raderar dessa två trådar? Debatten kan sparas eller raderas den med -- det är också upp till er. Men den mår nog bäst av att förpassas till glömskan...

MW

Jag tycker det är just sånt här vi lär oss mest av : )

Det är talande exempel som jag inte skulle vilja radera, utan istället ödmjukt lära mig av.

Jag gillar det ryska ordspråket "En sann vän talar om när du är smutsig i ansiktet" - dvs vi blir speglade och uppmärksammade på något som vi kanske inte ser själva.

Och inom buddhismen talar man om att vara tacksam mot sin fiende, då dessa lär oss mest.

Men det är din blogg och du bestämmer : )

Jag kommer ändå bära med mig vad jag lärt mig.

Som vanligt är det givande att få dela och byta tankar med dig.

Nej, radera inget. Det är precis sådant här som är nyttigt. Det hade tom. kunnat få gå lite längre, till regelrätt flamewar om din mystiske isprinsessa hade deltagit. Sånt rensar luften, även om jag tycker att abort-diskussionen gled iväg lite grann från ämnet och fokuserade på för eller emot istället för en diskussion kring breven du fick.

//steelneck

Att radera blogginlägg där det varit debatt är inte, anser jag, juste. Förutom att dessa två trådar är oerhört lärorika, som Jess/Sunnely och Steelneck också så vist påpekar. Men som sagt, det är du som bestämmer.

Det blir ingen radering. Jag har fått helt entydiga signaler även utanför bloggen och har inga livsavgörande problem med det...
Tack alla för feedback!

MW

Till Linda Bjuvgård och andra: Det är lite ofint av dig och gå in och döma ut oss med att kalla oss "gubbar" som "lapar i oss mammaenergier" och sen ha mage att läxa upp MW på det mest nedlåtande sättet för ett oskyldigt skämt. Du satte tonen och kallade oss för "gubbar", då får du förvänta dig ett ömsint skämt tillsammans med en ödmjuk ursäkt. Du är lite väl hård där, och du förlorade lite av det du vann i ditt första inlägg. Det har spårat ur lite, ja, men lite förbannad jävla hövlighet om jag får be, feministkortet är okej till en viss gräns men det är ingen som vinner något på att svara upp med att MW med flera ska behöva krypa....hur fan man nu gör det på en blogg;/
Kom ihåg att detta är känslig mark , och då menar jag abortfrågan, träd den med försiktighet, BÅDE män och kvinnor. Om vi startar ett könskrig att lägga till klass- och religions- samt ideologi -kriget så bevisar vi ju inte annat än att ....någon annan kanske borde vara i kontroll.
Läkaren:})

En kommentar till några ovan gällande påståendena att "vi skitar ner" och "är för många".

En mycket stor del av mänsklighetens nedskitande är en direkt konsekvens av den självutnämda elitens egen "handelspolitik", "energipolitik" och "industripolitik".
De flesta konsument- och kapitalvaror kunde tillverkas enligt andra principer än de som gäller idag. Idag gäller slit o släng, konsumera mer, ekonomisk tillväxt. Det här kan lätt ändras.
Tänk bara på alla onödiga produkter, alla avsiktligt icke-hållbara produkter, transporter av t.ex. fordon från land A till land B och vice versa.
Alla förbränningsmotorer kunde sannolikt ha avskaffats redan före andra världskriget och ersatts med diverse icke-nedsmutsande motorer och bränslelösa frienergigeneratorer. Hela vapen och försvarsindustrin kunde slopas. Stora delar av den kemiska - och läkemedelsindustrin.
Människorna kunde ta det lugnt hemma med medborgarlön istället för att ränna runt som vettvillingar i tiotals år bara för att betala överpris+ränta för sitt moderata lilla behövliga hem. Eliten kontrollerar dessutom knarkhandeln och är därmed indirekt orsak till alla sociala problem som kan förknippas till detta. Elitens hejdukar styr också religionerna och orsakar avsiktligt konflikter och krig. Andra ännu bättre exempel finns säkerligen.

Dagens gällande ekonomiska villkor med ränta och gränslös bankkredit är "elitens" egna storskaliga monopolspel där man själv i egenskap av bank (med obegränsat räntefritt gratiskapital) sakta men säkert spelar ut
varenda en, sakta med säkert suger social energi till sina egna fickor.
Vad dessa, på årsbasis - biljoner de fakto används till är för mig okänt. Men - man kan försöka gissa att stora hemliga projekt typ "Alternative 3" försiggår.
Säkerligen även en lång räcka projekt med Tesla-teknologi där en del mutor kan behövas.

Isprinsessan kan inte vara omedveten om att det är elitens egna diktat och totala globala politik som är orsak till 90% av all nedsmutsning och andra miljöproblem.

Ugh jag har talat !

Hej Jessica,

du vill ha "hjälp" i dina ostrukturerade brainstormningar som handlar om så kallade sanndrömmar och "varsel". De är nog vanligare än du eventuellt tror och i all anspråkslöshet kan jag bara berätta om hur det är för mig.

Jag tror att det hänger ihop med att människans medvetande håller på att kollektiviseras och att det går fort nu tack vara att större delen av jorden är bebodd, kommunikationer såväl fysiskt som i syberrymden gör att intryck och åsikter fortplantas och smälter samman.

En person som skrev om detta redan i mitten av 1900-talet var jesuitpatern och paleontologen Pierre Theihard de Chardin i sin klassiker "Fenomenet människan" http://www.alhambra.se/klassisk/chardin_fenomenet.htm.

Han menar att medvetandets kollektivisering är förenligt med inte bara evolutionen, utan även med gudsbegreppet, eftersom utvecklingen har en linje/ritkning och att målet är Omega/gud. Det är här i detta nya förestående stadium som den slutliga kampen om människan överlevnad kommer att ske och att allt beror på hur vi som "ser", som Leif uttrycker det, lyckas i vår kamp att befria människans tänkande från invanda paradigm, ismer och tabuer. Det senare är min personliga käpphäst.

De som är religiösa brukar kalla det för kampen mellan det goda och det onda. Hursomhellst behövde Chardin inga utomjordingar för att få ihop det. Om man inte ser Omega/gud som en sådan och då blir det ju bara frågan om "utomjordingen" är målet eller början -:)

Det som är typiskt för fenomenet människa är ju också att var och en är så unik och att det är i ensamheten vi är unika, inte minst i kärleken. Jag hart lidit av det i hela mitt liv trodde länge att det var något fel på just mig. Tills jag förstod att de flesta har det så. Under de senaste fem åren har jag dock hittat åtminstone en själslig tvilling på nätet ochg flera "nästan tvillingar" i geografisk närhet.

Då började jag tänka det ju är kollektiviseringen av tänkandet och upptäckten av själsfränder som tillsammans minskar ensamheten och skapar den gemenskap som ger oss styrka och möjlighet att utmana "makteliten".

Det kanske inte behöver vara konstigare än så. Sen är det ju ändå så olika. Själv vaknar jag varje morgon med en existentiell depression, som brukar väga över till konstruktivt handlande efter lunch och blommar ut vid denna tidpunkt på dygnet, VARJE DAG! Det finns de som hävdar att jag bara dramatiserar och gör mig märkvärdig över någonting så prosaiskt som koffeinabstinens.

MVH

Lasse Wilhelmson

GooodKvällst Mikael - och alla andra med för den delen,

Citat ovan ifrån Ditt brev till ”isprinsessan”: ”Jag har nu tänkt igenom ditt andra brev och ser hur du undviker att säga vad du egentligen vill säga, nämligen att människan
a) är inkapabel att leva i harmoni med naturen av egen kraft och
b) är bönder i ett andligt schackspel, där odödligheten har blivit en ursäkt för att det är okej att döda alla som inte passar in...

Mitt i prick ! ! ! - skulle jag vilja säga i mitt perspektiv sett. Lite mer om varför finns HÄR.

Ha det... :-) /önskar folkstyres-vännen Josef

isprinsessans brev fann jag intressant och jag skulle också vilja tala med henne. (MW har min mail) Jag kanske inte kan en massa akademiskt som politisk filosofi men jag är inte den som inte lyssnar eller har "rätt" hela tiden.Teoretisk övning säger att även om folk skulle få reda på alla de hemska eller hopp givande sanningarna så skulle de ej kunna samlas och enas om ett "kontrakt" som skulle vara till för allas bästa, allt levande menar jag då...om det inte vore för att "eliten" drar i trådarna och på något sätt enar delar av de som kallas inflytelserika människor som sedan följs av andra grupper. Grupp dynamik fast på global nivå. Svårare än så är det faktiskt inte om man använder elit logiken fullt ut som jag ser det i alla fall.

Lösningar?
Människan måste våga prioritera bort sitt eget liv och leverne för att rädda någon annans och då inte bara inom "familjen". Det i sin tur medför mindre rädsla för om hur efterlevande kommer att tas om hand av det mer solidariska samhället ett mindre egoistiskt samhälle och med varmare människosyn.

Problem?
PENGAR - pengar ger någon makt trots att personen kanske inte är mogen att ens handha pengar. Pengar sätter ett konkret värde på liv. Olika liv är olika mycket värda.

Måste stoppas?
Knark handel,vapen handel, människosmuggling är några av det största finanserna som existerar på en marknad i dag. Dessa tar i sin tur stegvis över de "lagliga företagen/länder/statsekonomier" med olagliga pengar och skapar en medveten risk med beroende ställning till smutsiga pengar och dess hantlangare.

Fråga till "Isprinsessan"!
Är "smutsiga pengar" något som du tar avstånd i från? Jag ser gärna att jag får ett svar på den frågan.

När jag fått svar på den frågan så fortsätter jag gärna mitt resonemang och skall försöka att så småningom knyta i hop säcken..

/H

Håller helt med Lars Österman om att vår nedsmutsning är resultat av det rådande ekonomiska systemet.

Vårt ekonomi kräver en tillväxt på ca 2 till 3 procent årligen för att hjulen ska snurra som de ska. Vi är alltså helt beroende av exponentiell tillväxt då vid en tillväxt på 3% årligen fördubblas vår ekonomi efter 23 år!

Där har vi orsaken till slöseriet med naturresurserna och till nedsmutsningen vars storlek inte kan tas om hand av naturen.

Vilka tjänar på det hela? Är vår privata ekonomin dubbelt så bra som för 23 år sedan? Är vårt samhälle dubbelt så rikt nu som för 23 år sedan? Har sjukvården dubbelt så mycket resurser? Äldrevården? Skolan?

Dem som tjänar på det rådande systemet är i första hand bankerna som suger musten ur oss alla. Bankerna lånar pengar till oss både som privatpersoner och till företag vi jobbar i, till staten, landstinget... Pengar som bankerna lånar ut skapas av banken i samma stund som lånet undertecknas. För detta plockar banken ut ränta som ligger på - just det - 4 till 5 procent - alltså mer än vad samhällets tillväxt ligger på!

Pengarskapandet borde vara en statlig angelägenhet så vi alla kan ha nytta av penningflöden! På så sätt kunde vi nöja oss med mycket mindre tillväxt (kanske t o m 0%) och ändå leva riktigt bra just för att vi då slipper göda bankirerna.

Det här inlägget har tagits bort av den som skapade det.

Min borttagna kommentar var riktad till Lasse Wilhelmson, men jag tänkte efter en gång till efter att jag postat den, och insåg att det jag skrev inte riktigt stämde, ändå. Så jag tog bort den igen.

Häpp..

Jag tar tillbaka. Här finns inga kloka. Jag var för snabb i min bedömning, (jag eviga optimist..).

Det har istället ramlat in det lägsta trashet av alla - new age.

Rensa och bannlys. Jag tror faktiskt någon/några vill sabotera din blogg.

Vill du vara trovärdig i fortsättningen. Sanera.

Jag föreslår att eventuell sanering begränsas till meningslösa anonyma inlägg. :)

Ingeniören:

2-3% är typisk tillväxt här i EU där vi har postindustriella ekonomier. Kina och Indien växer med över 10% just nu. Teoretiskt fördubblas ekonomin då på bara 7 år.

En sak man borde beakta då man kritiserar bankerna och deras räntor är frågan om vart räntorna hamnar efter att bankerna håvat in dem. En del kommer säkerligen tillbaka i omlopp via beskattning och bankens användning av samhällets tjänster. Men en del skickas utomlands till London, New York, Franfurt, Zürich mm och den delen är parasitdelen som tas bort från vår ekonomi. Samma sak sker med kapitaldelen av amorteringarna.
Den tas bort ur ekonomin och minskar sålunda summan av pengar i omlopp.

Detta enligt Michael Rowbotham i boken "Grip of Death"

Dessa bankingregler kunde mycket lätt omarbetas och ändras så att parasitismen elimineras helt.

Elitens globala destruktiva ekonomiska politik kan lätt ändras genom att man slopa WTO, GATT samt genom att införa en rejäl tobinskatt. Alla andra straff- och förtrycksinstrument som
Världsbanken, IMF och BIS skall bort dom med.

Världen kan med andra ord troligen "räddas" med relativt enkla medel efter en övergångsperiod på 10-år eller så.

Men det förutsätter en global överenskommelse om att full sysselsättning inte skall efterstävas efersom det är fullständigt befängt och onödigt.

Var och ens utkomst måste garanteras utan att man arbetar. Arbete i ett hyperautomatiserat samhäller finns bara för en del. Alla andra kan syssla med något mera meningsfullt som att öva på bastuba eller tälja trägubbar.

Läkaren, angående Linda.

Det klassiska trakassörsperspektivet har talat!

Tål lite oskyldiga sexskämt kvinna! Vi män har gett dig beröm, men nu borde du veta sin plats!

Skärp dig, detta har ingenting med "feministkortet" att göra, det har med vanlig enkel mänsklig respekt att göra. Att gråta över att förövaren tvingas krypa är en retorisk piruett som saknar motstycke.

Undermålig respekt förtänar inte att mötas med annat än kallt stål.

Linda sa ifrån, Mikael bad om ursäkt vad är ditt problem?

Tack
Mats

Snabb fundering...
Eftersom det finns lösningar, teknik och många intellektuella förslag på åtgärder.. så undrar jag - ROAR det makteliten att få en slags "ursäkt" ATT förgöra människor och se hur de kämpar emot?

Narcissistiskt.

Totalt förakt inför svaghet, samtidigt som de skapar svagheter - genom att just underminera och motarbeta en KREATIV lösning... alltså perverst behov av att fortsätta säkra sina positioner som härskare över "hjälplösa stackare" de själva på alla sätt manipulerar till omedvetenhet, tröghet och svaghet - just för att de likt elaka Måns, en diktator behöver både de irriterande hejdukarna samt duperade beundrarna i hjärndöda följeslagare a la "Bill och Bull", samt några att mobba.. och det är då resten av "oss" som inte vill vara hang-arounds till en störd posör med hybris.

De NJUTER av maktberusning helt enkelt.. finns ingen chans i helvetet de skulle överleva i den brutala verklighet de bär ansvaret för att tvinga in "oss andra" i, utan de sitter i sina skyddade positioner, livrädda att förlora makten, och desperata av snabb lösning innan den kritiska massan nått upplysning.

Inte undra på att det hastar på. Oavsett agenda, och deras olika aktörers manipulationsteknikers klassifikation. Det är rätt oväsentligt om någon här är allergisk mot begrepp som "new age" eller ej, återigen att peka på symtom och inte på orsak.

Hej Lasse Wilhelmson : )
Tack för ditt svar.

Det känns skönt att veta att man inte är ensam om sina upplevelser. Men för de som inte varit med om samma fenomen, blir det svårt att förstå - som att förklara för en djuphavsfisk hur det är att vara ett moln.

För mig är det eg inte mer onaturligt än att endel begåvats med finkänsliga sinnen som gör att de kan skapa unika fenomen i form av tex musikstycken, innovativa konstformer, spektakulära uppfinningar och briljant logistik osv. Inte för att jag jämför mig med genier, men de är också få, och ofta missförstådda och sedda med skepsism av de som inte förstår deras tankegångar.

Apropå existensiell ångest, känner mkt väl igen det. Tror jag förstår "saliga äro de ovetande" eftersom man nog vore lyckligare som idiot i den här virriga världen ; )

Apropå koffein, du vet väl om att tillståndet SÖMN uppstår när man har för mycket blod i koffein-omloppet ; )

Sköna vackra drömmar, önskar jag alla! Bara fantasin begränsar oss. (och endel snikna bittra småjävlar haha)

Mvh Jess

Mikael, det börjar te sig glasklart vad Isprinsessans syfte med breven har varit - att splittra oss och sätta igång konflikter oss emellan! Nu vi väl har insett detta, när vi har genomskådat hennes dimridåer kan vi sätta in motåtgärder.

Vad sägs att vi skriver ett brev till Isprinsessan? Vad är det vi vill och ur vi vill ha det? Och vi får gärna skriva så att Isprinsessan och hennes vänner blir försvarslösa. De får gärna drabbas av kortslutning och vara oförmögna att sätta in motåtgärder. Brainstorma på gott folk.

:-D

Ja, i varje fall dök en st. förnärmad make upp på plan för att försvara sin kvinnas heder. ;) Dessa hormoner, dessa hormoner... Känslor, tror jag det kallas. Sånt som hindrar oss tänka klart. Om Linda av någon orsak var extra känslig för den sorts grabbiga skämt som MW i all välmening använde, så är det en sak. Men hon gick för långt, och Läkaren kommenterade det. Och nu är jag väl inte heller vatten värd, efter denna kommentar. ;) Hur ska vi kunna tala öppet och rakt med varandra, med alla dessa projiceringar?!

Det har också förekommit mycket positiva skriverier ovan. Jag vill särskilt tacka Lasse Wilhelmson, Jess/Sunnely men även Lars Osterman, för kloka och tänkvärda inlägg som för människans medvetande och fantasiförmåga framåt, till allas nytta.

Hej!

Jag har inte ens chans att hinna bemöta alla inlägg, fast jag skulle vilja. Men under tiden skrivaren på jobbet skriver ut en massa vill jag iaf passa på att skriva några ord till Leif.

Det känns jättetrist att du lägger dig i diskussionen som faktiskt mest var en sak mellan mig och Mikael. Att min "förnärmade" make gick in och sa sin mening känns bara mänskligt och jag hade gjort samma sak för honom. Men du Leif, du hade inte behövt välja sida, och det gör mig ledsen att du ändå gjorde det. Ingen här på bloggen känner till alla strömningar som existerar mellan Mikael, Mats och mig. Vi för ett samtal vid sidan av bloggen, och det samtalet är privat.


"Känslor, tror jag det kallas. Sånt som hindrar oss tänka klart."

Ja, just det ja. Apropå projeceringar som du själv nämner. Att vurma för en värld med mer fantasi och där mänsklig kreativitet får plats, och samtidigt uttala sig så föraktfullt om känslor, själva motorn i den kreativa processen - snacka om projeceringar Leif. Vad säger det om dig?

"Om Linda av någon orsak var extra känslig för den sorts grabbiga skämt som MW i all välmening använde"

Två fel på en gång. Jag är inte extra känslig, jag reagerade helt korrekt på att bli trampad på tårna. Och jag är ledsen att behöva säga det, men det fanns ingen som helst "välmening" bakom MW:s uttalande.

"Och nu är jag väl inte heller vatten värd, efter denna kommentar"

Det väljer du själv. Jag brukar inte hänfalla åt bitterhet. Jag tycker det mesta går att lösa genom att tala öppet och från hjärtat. Get it out and over with. Men känn efter först, för det här går inte att lösa med huvudet.

Linda

Mats Sederholm, nej jag orkar inte, min föregående kommentar får duga. Jag går på halvfart just nu med den arbetsbörda jag haft med i stort sett dubbla jobb och övertid flera dagar i veckan. Jag känner mig halft utbränd, och påbörjar man en "diskussion" så måste man orka att fullfölja den. Tyvärr jag orkar inte.

Ingenjören, tackar för 11-veckorsbilden - den säger mer än 1000 ord. Den tar udden av de flesta abortförespråkarnas argument (se t ex Linda överst). Vi kan klart och tydligt se att fostret inte liknar någon del av kvinnans kropp - utan är en hel avbild, men också en helt egen individ (utan mänskliga rättigheter).

Ett foster har alla dess olika kroppsdelar på plats redan vid 8 veckors ålder. Jag glömmer t ex aldrig när jag fick se min dotter var 16 veckor på ultraljudet, när hon stoppade tummen i munnen och sög på den. Har det på videoband :)

Men ju mindre man vet om det lilla livet, desto lättare är det att åsidosätta det. Inte sant?

Föresten så pratade jag med mamma min och uppdaterade mig med bl a "sjukhushistorierna", tänk er att någon gör abort för att de skulle ha råd med att köpa nya möbler till hemmet. Vem sa att det va svårt? Nä, jag är trött på att de helt oskyldiga offren ska slängas i slaskhinken och "förövarna" ska sättas på pedistal och närmast hyllas som hjältar. Det finns inget ärofyllt i detta. Abort som livsstil går fetbort!

En graviditet är till början en kraftig omställning i kroppen på en kvinna med alla nya hormoner, kalla det jordbävningen. Man blir tvungen att ställa om sig helt och börja tänka annorlunda.

Barn är så underbara och en sådan välsignelse tillbaka att de kan göra det omöjliga - flytta berg (problem). De här bergen folk tror sig ha är triviala i slutändan.

Hej Leif

Javisst, dessa känslor, dessa konstiga känslor Leif. Ja dessa onödiga , så dumma och obegripliga känslor. Vad ska vi göra med dom? Jag fick inga av mamma och pappa och sen dess tycker jag bara att det är så dumma att ha. Åsså alla dessa konstiga kvinnor som inte vet hut nog att uppskatta dessa känslobefriade, förlåt intellektuella män, som vet så mycket, som menar så väl och ändå blir så orättvist behandlade. Bäähhh! Gud vad orättviiiiist!

Trist att du inte kan hålla ditt huvud kallt Leif,.
Det du driver och skämtar om i ditt inlägg är en av de tre punkter på listan av sexuella trakasserier som man kan bli åtalsskyldig för. De kallas för ”sexistiska skämt”. De är klassiker som utspelar sig varje dag runt om i världen och där männen ”alltid bara skämtar”. Jag repeterar. De menar ALLTID BARA att skämta. Frågan är om din ”intelligentsia” klarar av att klamra sig ur en sån här intellektuell låsning, ja eller är den verkligen intellektuell?

”Men, men, men det var ju verkligen så att Mikael bara skämta, jag är ju kompis med honom och det käääääns verkligen så, det vet ju alla, han är ju helschysst”

Just det! Vakna Leif! Du brukar ha huvudet på skaft, använd det nu. Detta var heller inte första gången som Mikael vandrat på ”gränsen” i fallet med Linda.

Grabbiga skämt används ALDRIG i välmening. De används för att förringa det som sägs i sak. Speciellt tydligt blir det, när det som i det här fallet, kommer som ett direkt resultat av Lindas skickliga och flagranta blottande av hur bloggen här gått på en riktig nit och hur herrarna började dansa runt sin Magica De Hex och hur moderatorn själv drogs in i kvinnofällan. Ett praktexempel på när ballen styr och intellektet kollapsat. Jag har sysslat med avslöjanden och ”blogg/forum dialoger” i femton år och kan detta på mina fingrar. Det är ett återkommande mönster skrivet i barntext för vissa men målad med en osynlig färg för andra.

Tänk lite Leif, och se lite nyktert på hur dialogen gick till. Använd din Intelligentsia nu och våga för första gången röra vid en av de i historiens största makt och orättvisefrågor. Något du konsekvent valt att tassa runt i din känslobefriade jakt på sanningen. Hur känns det?

Jag misstänker att Mikael gråtit ut i luren med sin vän och att du fått en evig plats i herrklubbens styrelse måhända. Ha ha! Jora alla har sitt pris, när makten och kårkänslorna tar över och när sakargumenten tagit slut.

Tråkigt Leif, detta känns jättetråkigt, förbannat onödigt bara, men åter igen så kan jag konstatera att det var ”den andre” som tog initiativet. Jag tvingas att svara för inte ens vänner står i vägen för sanning, rättvisor och avslöjanden, inte för mig i alla fall.

Slog det dig att Bloggen nog, för sin återhämtning och heders skull, skulle tjänat på att du inte fortsatt att mala om detta ämne.

Mats

Linda, den 'sida' jag har valt är att det som inte har med denna on-line diskussion att göra, bör stanna i det forum där den eventuellt har att göra. Jag inser att avvägningen inte är lätt, och därför har jag legat lågt tills Läkaren också fick släng av sleven. Han visste vad jag vet inte något annat än det som skedde on-line, och det var det han reagerade helt adekvat på, och det var då han fick igen baserat på något han rimligen inte är insatt i. Och som sagt, det var då jag sa till. Hur du och Mats sedan tar mitt agerande, det är upp till er.

Mats, se svar till Linda (jag hade inte fått upp din kommentar då jag skrev detta, men din kommentar ändrar inget i sak). Kan vi återgå till ämnet? Linda var den som inledde det hela på ett personligt plan med att tala om 'grabbarna', som Läkaren så riktigt påpekade. Kan vi lämna det personliga nu?

Ursäkta, jag vet att jag inte bör citera ur minnet, det blir aldrig ordagrant. Det hon skrev var ordagrant "Här står pojkarna på rad och fullständigt lapar i sig mammaenergier från Isprinsessan."

Och det hade kanske varit mer korrekt att tala om 'ett könsperspektiv' än 'ett personligt plan'. Men MW:s reaktion var adekvat, 'en spark i skrevet', för att tala klartext. Fattar inte vad det är för känsligt med det. Han sa bara att 'det tog, hårt, där det kändes'.

Linda kunde ha kollat vad Mikael menar med sin kommentar vid ett av samtalen vid sidan om bloggen. En sån petites hade du inte behövt ta inför hela läsarskaran.

Om någon här är gentleman så är det Mikael och att anklaga honom för sexistiska påhopp är bara löjligt. "Felet" Mikael gjorde var att skriva just känslomässigt, med hela sitt breda språkliga repertoar.

Ofta talas det om manliga härskartekniker, men sällan om kvinnliga. Här har vi ett klockrent exempel på hur kvinnor går till väga när de kastrerar en man offentligt. Vad en man nu än gör efter detta så blir det bara fel. Du kan inte försvara dig mot matriarkatet utan att framstå som en buffel!

Det viktigaste är att allt en man i fortsättningen har för avsikt att säga måste vägas tio gånger om för att det han säger inte ska kunna tolkas på för matriarkatet förbjudet sätt. Så mycket om spontaniteten och känslor Linda...

Ja, vad ska man säga...

Linda, det fanns BARA välmening i min kommentar, i mitt beröm för ett bra inlägg. Andra har noterat det också. Till och med att jag bad dig om ursäkt för att det kunde missförstås...

Till Rapidact vill jag, i samma anda, understryka att du hanterade mitt utbrott mot dig på en synnerligen hedervärt och storsint sätt. Som sagt, lyfter på hatten!

I abortfrågan: Tänk på konsekvenserna av det ni säger. Mord är mord och ska i sådana fall straffas därefter.
Om ni däremot anser att det kan finnas situationer då abort kan vara försvarligt, som vid våldtäkt, incest eller då mammans liv är hotat, då måste ni definiera vad som är fullvärdigt liv och vad som inte är det.
Och om ett befruktat ägg är det, eller ett foster i fjärde veckan, eller vad ni nu kommer fram till, så måste lagstiftningen korrigeras därefter.

Låt mig få ett förslag på hur en abortlag borde se ut, ingenjören eller Rapidact.

MW

Mikael: "Låt mig få ett förslag på hur en abortlag borde se ut, ingenjören eller Rapidact."

Jag kan leva med abort om kvinnans liv hotas, annars bara under de första veckorna vid våldtäkt. Det är min spontana tanke i alla fall.

Och endast dagen efter piller annars.

Ingenjören talar för min sak med all sin tydlighet, Tack!

Du bjuder på alla de blockerade föreställningar och fördomar som just känneteckar den här "låsningen" som jag nämnde om för Leif.

"Här har vi ett klockrent exempel på hur kvinnor går till väga när de kastrerar en man offentligt. "
Nja det är så synd om männen så! De lemlästar världen varje dag, men det är ju en annan sak.

"Felet" Mikael gjorde var att skriva just känslomässigt, med hela sitt breda språkliga repertoar.
Jadå, han är den ödmjuka hjälten i alla väder va, med sitt härliga ödmjuka språk och fina "touch"

Kan nån stänga av såpan!

Jag har beskrivit händelseförloppet klockrent och om du vill borra ner huvudet i sanden och vägra kika
på de känslomässiga och prestigefyllda och "verkliga" skäl som alltid ligger bakom i sådana här fall så varsågod.


Lindas fråga om Mikaels motiv var motiverade, hon kände in rätt och han bad om ursäkt!
Vad är det du egentligen kan och vill säga?

Du sakner både ett konkret innehåll och ett erfaret seende

Mats

Leif

"Men MW:s reaktion var adekvat, 'en spark i skrevet', för att tala klartext. Fattar inte vad det är för känsligt med det. Han sa bara att 'det tog, hårt, där det kändes'."

Har hela inteligentsan din fått en härdsmälta eller?

MW skrev:

"Kommentaren träffade mig som man, varför den adekvata kroppsdelen kanske borde ha varit min "manlighet"... Om vi nu kan tillåta oss att skämta om sådana saker, vilket jag inte har emot."

"Min manlighet", "skämta om sådana saker"!!!!!!!

LE: "Han sa bara.."
Vakna nu Leif! Det börjar gunga ordentligt, här. Du är dig inte lik.

Mats

Leif, E från Norge, Lasse W, Sunnely, Lars Ö (och om jag glömt någon, känn dig ikluderad) som bidragit till debatten om eugenism, befolkningskontroll och mänsklighetens framtid:

Tack!
Jag ligger just nu och försöker kolla igenom allt det intressanta ni bidragit med.
Jag lät mig sugas upp av abort- och sexualtrakasseritrådarna, samtidigt som jag slet med ett par stora översättningar, så jag hade missat mycket av det som skrivits av mer allmänfilosofisk natur.
Det verkar betydligt mer givande...

Mer sånt!

MW

Tack Mikael, vi måste försöka hålla debatten till dessa för vår framtid så viktiga ämnen. Tack också till ingenjören 11 mars 2008 11:43 om härskartekniker. Men kan vi skippa den tråden nu, som Mikael skriver här ovan? Det finns telefon och e-post för sådant som inte hör till ämnet.

Hej Leif

Ämnet heter "Brev två, och följs direkt upp av Lindas inlägg."
Jag vet inte var du brukar leta efter ämnesrubnriker, men jag brukar pröva längst upp på sidan Leif!

Långsökt?

Tja ni kan ju alltid återgå till mikaels gamla idé, vi stryper hela tråden och låtsas som om inget har hänt.

Jag har som värd för forum aldrig under min snart åtta år som värd, ens tänkt tanken, det sitter i ens ryggrad huruvida man gör sånt eller inte, det går inte att förklara med ord.

Kanske något konkret och viktigt att diskutera?

Mats

Mikael: Lag och lagar.. Det kan nog göras mycket utan att ens ändra befintlig lagstiftning.

Målet anser jag skulle vara att aktivt arbeta för att antalet aborter minskade. Men dock en åtgärd skulle vara att utöka mannens ansvar på något sätt. Men också att sätta in fokus och resurser på att hjälpa kvinnor/par att övervinna sina problem som hindrar dem från att våga behålla barnet. Jag tycker det ska finnas verkliga skäl bakom en abort, annars ska de åtminstone ifrågasättas och diskuteras igenom med expertis?

Den skoningslösa jakten på t ex mongolider borde upphöra omgående. Hela biten med fosterdiagnostik är rent ut sagt genomrutten och har en mörk historia från tidigt 1900-tal, ett arv som aldrig tycks försvinna - det annorlunda livet tycks aldrig accepteras. Det är nämligen så, om ett liv inte är livsdugligt - så sker det oftast i ca 99.9% av fallen en naturlig abort.

Men det finns fall när även det går fel. En syster till mig behållde ett sådant barn - feldiagnoserna haglade in, det visade sig vara en på miljonen födslar, ett syndrome vars namn jag inte kom ihåg, men där alla kroppsdelar var speglade i kroppen samt att det saknades vissa saker, icke genetiskt betingat fel - utan bara ren slump.

Barnet visade sig sedan inte vara livsdugligt utanför hennes kropp (det finns barn med det syndromet som klarat sig), och läkarteamen avlöste varandra med livupphållande åtgärder efter födseln, tills de ansåg att de inte klarade av det längre, föräldrarna kallades in och fick besluta om åtgärderna skulle upphöra, samt att det fick vara med barnet de sista minuterna innan han gick bort.

Han fick åtminstone en chans att leva men klarade det inte. Det var ett sött barn. Han fick inte bara ett namn, utan också en värdig begravning och en evig plats i deras familj.

Även de mest gravt handikappade personerna kan uppskatta/älska livet. Hur är det möjligt? Kan det vara för att vår kropp inte bara består av kött och ben? Utan av vi består av flera lager på ett helt annat plan än den "köttsliga"? Kanske för att de också har en "ande" som INTE är handikappad.

Eugenism, är det översatt till Eugenics? RASHYGIEN, biologisk rasism...?

Jag är inte insatt i ämnet, men det ger mig kalla kårar... och då pluggar jag ändå medicin och kan förstå att genmodifierad medicin kan vara ett genombrott... men att tänka genmanipulation i händerna på iskalla störda forskare med fantatiska extrema åsikter, är en bra bas i fruktansvärd skräckfilm.

"Rashygien eller eugenik (grekiska eugenes, av god ras eller börd) är en rörelse som förespråkar insatser som påstås förbättra människans ärftliga egenskaper. Rörelsen uppstod i darwinismens kölvatten, även om Charles Darwin själv tog avstånd från vad han menade var en felaktig tolkning av hans evolutionslära. Eugeniken var inflytelserik i västvärlden, inklusive Sverige, särskilt under den första halvan av 1900-talet.

Positiv eugenik innebär att främja fortplantningen av individer med påstått önskvärda ärftliga egenskaper, medan negativ eugenik syftar till att välja bort anlag som anses dåliga. Orden positiv och negativ syftar alltså på den använda metoden och inte på det önskade resultatet.

Den eugeniska rörelsen kan sägas ha bidragit till ett intellektuellt klimat som skapade förutsättningar för övergrepp som tvångssterilisering.

Eugeniken var dock aldrig en enhetlig rörelse, utan har omfattat såväl renodlade rasister som individer som förspråkat måttfulla åtgärder, som information om nackdelar med kusinäktenskap eller legalisering av preventivmedel.

En modern företeelse som fosterdiagnostik, som inte sällan följs av abort vid allvarligare ärftliga sjukdomar, kan uppfattas som eugenik även om termen numera sällan används."

Från Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Rashygien


FRÅGA - vart tog alla NAZISTER I SVERIGE VÄGEN? Jag har en bok hemma skriven av BOSSE SCHÖN - SVENSKARNA SOM STRED FÖR HITLER...

Ska läsa den!

Jag vill gärna veta mer... sverige blir mer och mer belastat av den enorma invandringen från hårt drabbade länder, individer med allvarliga trauman samt ett överlevnadsbeteende som ligger på annan nivå än vad vi infödda i Sverige har - och kulturkrockar uppstår.


Vi har fått ta emot mest flyktingar från Irak av alla länder i Europa. Nu blir reglerna strängare för anhöringsinvandring till följd av detta. VI HAR PROBLEM i Sverige, och jag vill inte att debatten ska TAS ÖVER av Nazister eller Fascister.

Jag tror detta också är ett led i en strategi - mörklägg en nyanserad debatt eller skuldbelägg den, så gror missämjan under ytan, när väl någon tar till orda blir det extremisterna och dessa hyllas såklart som de ENDA som vågar visa någon slags verklighetsförankring..

Hips Vips måste polisära insatser tillgripas för att hålla oss i schack, och den stora massan tar tacksamt emot dessa insatser = framgångsrikt scenario för skuggorna bakom scenen...

Jag HATAR bokstavligen att känna mig rasistisk, när jag eg är REALISTISK... jag VILL kunna göra något åt problemen... utan att känna mig svartmålad så fort man tar till orda.

Infekterat läge skapar extrema reaktioner.

Till sist befinner vi oss i 30-talet igen. Vi är väl redan på väg tillbaka...

Vad anser ni?

DET är ett intressant ämne.. trakasserier och konflikter finns på ALLA plan. Därför måste vi våga tala om ALLA problem för att finna fred och kunna överbygga klyftor.

Är fasiken nervös för att ens skriva om det här... för det är starka känslor inblandade.. det gäller att försöka vara professionell... ja, här finns många fällor, så träd varsamt fram.


EUGENICS på wikipedia.org

"Eugenics is a social philosophy which advocates the improvement of human hereditary traits through various forms of intervention.

Throughout history, eugenics has been regarded by its various advocates as a social responsibility, an altruistic stance of a society, meant to create healthier and more intelligent people, to save resources, and lessen human suffering. ((!!!! DET HÄR LÅTER BEKANT, ISPRINSESSAN...))

Earlier proposed means of achieving these goals focused on selective breeding, while modern ones focus on prenatal testing and screening, genetic counseling, birth control, in vitro fertilization, and genetic engineering.

Opponents argue that eugenics is immoral. Historically, eugenics has been used as a justification for state-sponsored discrimination, forced sterilization of persons deemed genetically defective, the killing of the institutionalized population and, in some cases, genocide of races perceived as inferior."


SVERIGE ÄLSKADE RIKE - har haft många LÅNGT framskridna planer på detta långt in i modern tid... det har knappast "dött" ut...

Svar, någon? VAR sitter dessa individer på för positioner IDAG?

Jess

Jess: Du fortsatte där jag började.

Till det övriga du skrev om svarar jag "Ordo Ab Chao".

Tack, Sunnely, för att du vågade ta i denna gamla byk - som i generationer pyrt under den vackra Svenska fasaden. Det måste upp i ljuset och det måste diskuteras av människor med hjärtat på rätta stället. Vilket jag faktiskt tror gäller ALLA som gjort inlägg här ovan, oavsett de tråkiga personkrockarna.

Rapidact, jag delar helt din uppfattning.

Jo, våra ämnen går in i varandra,
precis som allt hänger ihop,
beroende på i vilken riktning man ser..

"Ordo Ab Chao"

Är det ORDER CORPORATION CHAOS? ; )

Det värsta är, att det är lätt att förföras av argumenten.. vem vill INTE ha intelligenta barn, som är "perfekta"... se bara på hur vi suktar efter den egna perfekta kroppen, perfekta partnern, perfekta karriären - allt skönt packeterat i en vacker fläckfri reklamfilm som spelas upp för oss i tv, på airbrushade tidningsomslag etc etc

NORMALT är snart lika med ABNORMALT

Spana in det här!!!
http://www.iwanexstudio.com

Välj "PORTFOLIO" och för sedan musen över bilderna ni klickar upp...... så ser ni före och efter... dessa bilder matas vi med dagligen och jämför oss med...

tycker så synd om alla ungdomar som jämför sig med dessa falska förebilder...

om ungdomar bara VISSTE hur vackra de är... och om folk i allmänhet bara visste hur vackra de är....

snett är konstnärligt, personligt och skavanker ger KARAKTÄR.. personlighet är viktigare än symmetri!

Sunnely: Snarare "Order out of chaos". Surfa runt på det. Kolla också in Hegelian Dialect samtidigt när du ändå är igång på det.

Det är så NWO tar makten i världen... Lite som romarnas söndra och härska. Först medvetet skapa problem under kontrollerade former och sedan erbjuda deras lösning på problemen. Processen stärker deras makt och kontroll över omvärlden, och folk är redo att ge upp deras frihet helt frivilligt för att skapa ordning ur kaoset.

Sunnely: Det finns mängder av översättningar och tolkningar, men i stort är de lika. "Out of chaos comes order", "Order by chaos". Ett frimurarmåtto, en månghundraårig konspiration. Står nog på dollarsedeln också?

Jag tror Sunnely skojade till det. :)

Tack Leif, jag missa smilyn.

Det är många som hävdar att Sverige varit ett internationellt experiment i social ingenjörskonst under hela det senaste seklet. Sveriges framträdande roll i maktsällskap som Bilderberggruppen antyder också att vårt land har haft en särställning av något slag.
Bara två europeiska länder "skonades" under andra världskriget, Sverige och Schweiz... Schweiz hade bankerna -- men vad hade Sverige?

Ända fram till 1976 tvångssterilserade man frenonologiskt eller genetiskt undermåliga personer här i landet. Det är svårt att tro att det inte lever kvar mängder av människor som fortfarande anser att detta var ett klokt eugeniskt beslut, som borde ha fått fortsätta. Jag misstänker att detta kan vara Isprinsessans uppväxtmiljö.

Det finns massor av sociologiska experiment runt människans förmåga att göra gräsliga saker under inflytande av verkliga eller inbillade auktoriteter. Det kanske mest kända är Milgrams lydnadsexperiment , där helt normala människor förmåddes att ge okända personer våldsamma elektriska chocker, bara för att en "ledare" i vit rock sagt till dem att det var okej.
Även Jane Elliotts fascinerande "Brown eyes, Blue eyes"-experiment avslöjar hur vi omärkligt och snabbt kan förvandlas till öppna rasister, om en tillräckligt stark auktoritet talar om för oss att det är rätt och riktigt.

Frågan vi måste våga ställa oss är om vår civiliserade fasad är så här tunn, att vi nästan över en natt kan förvandlas till medlöpare i utrensningar -- eller kanske till och med delta i utrensningar själva -- om bara de rätta sociala förutsättningarna och den rätta ledaren dyker upp.
Och kan det vara ett exempel på motsatsen i dag? Våra ledare är bleka och utslätade så då blir vi det också?

Känslan av att Jorden är ett kosmiskt mentalsjukhus, en Prison Planet, är svår att slå ifrån sig.

MW

Mikael, jag börjar misstänka att vår civiliserade fasad är mycket tunn. Har för hört talas om "Staten" men aldrig själv orkat läsa då jag trodde den var akademiskt skriven och jobbig att läsa, tills jag snubblade över ett uttag ur boken hos Lars Österman:

http://larsosterman.blogspot.com/2008/03/enligt-plato-frn-demokrati-till-tyranni.html

Hoppas Lars inte har nåt emot att jag länkar till hans blogg.

Sökte efte en inredningsbutik på Hamngatan som heter THE ONE, på google bilder, ((sökord: the one, hamngatan 27)) men snubblade på följande bild:

http://www.radioislam.org/judemakt/bilder/Aftonbladet-1995-11-27-WallenbergOchGuldet.gif

Vilket fick mig att kika in på den bloggen:

http://www.radioislam.org/judemakt/business.htm

Och, när man scrollar ner så ser man massor med affärsmän i Sverige som är ingifta el besläktade med varandra, samt tillhör samma ideologier...

Fan alltså.. jag blir trött i huvudet. ÄR DET SÅ HÄR?

Visst, jag har hört om broderskaps-klubbar och spel för gallerierna, är lite insatt i bankernas och företagens skenbara image utåt och teorier om vad som sker bakom stängda dörrar (BILDERBERG, NWO, CLUB OR ROME, SCULL AND BONES, osv osv)

Sverige - vi är väldigt insmetade i skiten, helt klart. Vill gärna veta mer, finns det någon bra sajt?

För vilka styr Sverige, egentligen?

USA? Carlyle äger iaf COMHEM, vilket 90% av alla sthlmare är uppbundna till, vilket strider emot EUs fria konkurrens, men de lade ner sthlms fastighetsägarnas överklagan av köpet, de falska svinen. ((EUs domstol))

Till Mats angående "kallt stål"; "kallt stål" hör till de medel vi alla vill motverka...kallt stål?!
Till Ingengören och Rapidact; Det jag ville varna för var de reaktioner ni ser ovan. Detta är inte för inte vår tids kanske svåraste moraliska nöt att knäcka. Detta för att biologin kräver att man sätter en gräns i frågan. Om vi börjar från början. Tycker ni att vi ska sätta gränsen där katolikerna sätter gränsen och förhindra att barnet blir till innan ägget befruktats och därför förbjuda preventivmedel....trodde inte det heller! När är då cellklumpen ett barn? Eller vill ni förhindra dagenefter-piller? Är det att ni tycker sena abborter ska förbjudas? Alla länder har olika gränser på abbort och sveriges gräns ligger kanske för sent? Säg då det! Jag tror jag har hela perspektivet i den här frågan eftersom det är mitt jobb att ha det, ja, jag har sett åtskilliga abborter, även väldigt sena och jag kan intyga att det INTE är en behaglig upplevelse. Jag tycker vi ska definiera debatten, vad är ni emot? Abborter efter vilken vecka? I sverige har vi en senaste gräns och en senare än denna som kräver socialstyrelsens godkännande för särskilda skäl (ex vid incest på minderåriga). Jag tycker man kan diskutera om det ska krävas en tidigare gräns där socialstyrellsen skall godkänna abbort. Gränserna är olika i alla länder och debateras ständigt. MEN. Ta inte upp frågan som en allt eller inget fråga för det är det inte. Abbortförbud kan vi alldrig prata om för åsikterna är så starka och farorna så stora att landet aldrig kommer kunna enas kring detta. När rimlig enighet aldrig kan uppnås är det bästa att låta var och en ha den huvudsakliga bestämmanderätten. De yttre gränserna däremot bör ständigt debatteras, och så sker ständigt i vården!
Läkaren

Nu har frankrikes presidents BROR blivit anställd av Carlyle -
http://www.realtid.se/ArticlePages/200803/05/20080305084919_Realtid784/20080305084919_Realtid784.dbp.asp

Nä, jag får göra ett blogginlägg om det hära...


För, Frankrike är en av de länder som skickat trupper till mellanöstern inför en av de största militärövningarna i området som just avslutats.

'Gulf Shield 01'

http://www.bigozine2.com/features08/MWhorse.html

Dessutom ska jag skriva om Danmark och deras nedlagds utredning om IRAK-kriget.. deras intelligence-service sa precis tvärtom emot den politiska ledningen, om "hotet från Irak" som gjorde att Danska trupper stöttade invasionen.

http://mobil.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=27055&a=1081772

"Ingen Irakutredning i Danmark
Danska regeringen slipper tillsätta en utredning om det danska deltagandet i Irakkriget tack vare det lilla partiet Ny alliance.

Oppositionen har krävt en oberoende utredning om vem som visste vad och hur mycket under upptrappningen inför kriget 2003. Men med hjälp av Naser Khaders parti klarar sig regeringen ifrån en undersökning.

USA:s motiv för kriget - hotet från Saddam Husseins massförstörelsevapen - visade sig senare inte vara trovärdiga. Bl.a. tvivlade dansk underrättelsetjänst på uppgifterna.

Publicerad 10 mars 2008 - 18:26"


SNUSKIGT gubbar i era fina kostymer, hur ni ljuger som värsta falska psykopaterna, fy fan.

Invandringen är OK ! Men massinvandringen som finns i vissa europeiska länder som i Sverige är någonting "skum". Att på några decenier helt förvandla ett land genom att befolka den med folk från andra kulturer som har svårt att ens lära sig landets språk !
Jag har själv bott i Sverige under kriget på Balkan men kunde inte anpassas till den klimat och hade svårt att acceptera att staten skall blandas så mycket i min liv och självklart flyttade jag tillbaka till Balkan dvs. till Kroatien. Men nu ser jag här samma situation med massinvandringen! Nämlingen jag bor här nära gränsen med Italien ( 3 mil ) och jag ser i italienska staden Trieste sama problemen : det har kommit in så många kineser, massor av kineser ! De kan inte språket fast de bor 7 -8 år i Italien ! Jag är säkert att det står någonting skum bakom detta massförflyttningar av folk !

CROATIA

Läkaren

”Till Mats angående "kallt stål"; "kallt stål" hör till de medel vi alla vill motverka...kallt stål?!”

Självklart ska vi försöka motverka detta men när det gäller att stå upp för mänskliga värderingar, att våga verka mot makt och övergrepp i olika former så ska man inte backa. Det handlar om civilkurage och en grundläggande känsla för rättspatos. När kompisskap, brödraskap och andra kårfasoner, likt de som jag så tydligt och utan att ens fått ett reellt hållbart sakargument emot, och som blottats här på bloggen idag, får dominera, så anser jag inte att varken jag eller någon annan ska böja sig. När världens kanske största maktmissbruk (man över kvinna samt maskulint över feminint) effektivt mörkas av de som påstår sig vilja stå upp för avslöjanden och makt, då förtjänar man inte annat än just kallt stål.
Jag tror att de flesta håller med faktiskt. Men det är svårt för många att frigöra sig från sina svurna ”eder” trots att sanningen står för dörren. Kanske det är det som skillnaden mellan ”hobby-avslöjare” och de som ”lever” sina budskap.

Mats
mats@sederholm.nu

Brännpunkt Jorden
http://groups.msn.com/ckk2ahleo8m8ijl550kqmiv8k4/anslagstavla.msnw

Robotfolket
www.robotfolket.sederholm.nu

Mats: Jag känner inte dig, men i all välmening, tappa inte perspektivet. Jag har förstått, kanske lite sent (är ganska ny här), att det ligger mer bakom...men ändå. Du har just beskylt en , vad jag förstår, gammal kär vän (MW) för att vara vår sanna fiende, kvinnohatare och att MW skulle vara just den dubbelmoraliserande falskspelare som bara "kallt stål" biter på. Står du för detta? Vill du VERKLIGEN att detta skall vara den sanna bilden av "sanningsspridarna". Folk som läser detta och är kritiska mot det vi säger kommer ju skratta så de kiknar när de läser vad vi "galningar" har för oss, och detta av skadeglädje över att "folk som oss" är våra varandras värsta fiender. Jag ÄR FAKTISKT objektiv här och du överreagerar och gör en höna av en fjäder. Ta en drink, andas....projecera din enegi mot RÄTT mål.
Läkaren

Mats:

Du kan verkligen inte släppa dit utstakade spår. Jag tolkade Mikaels uttalande om sparken "under solar plexus" som självironiskt - Mikael skämtar med den egna synen på kvinnlighet och makt - dvs att Lindas kommentar var oerhört avslöjande och prickade precis hans "manliga" skräckförtjusning för kvinnor med makt.

Du som, vad jag har fått intrycket av, känner Mikael bör veta bättre. Rigida och humörlösa människor ger jag inte mycket för...

Jag tror att allt som varit fördolt håller på att komma upp i ljuset. Jag slipper inte undan. Men det gör ingen annan heller. Inte ens Mats...

Mats Sederholm:
Jag har försökt att hålla mig utanför den här debatten, eftersom jag VET vad som ligger bakom. Och det är tyvärr ännu banalare än det ser ut.

Men nu har det helt spårat ur och din patenterade "ångvält" har börjat gå på tomgång. Du är van vid att få sista ordet på BJ men nu har du sedan flera inlägg passerat gränsen här på UUAA.

Du har anklagat mig för åtalbara sexuella trakasserier, för ett ytterst oskyldigt och till och med självironiskt skämt och nu börjar du hota med ditt kalla stål... Du gör dig själv till åtlöje.

Tror du inte att det märks att det är något helt annat som stör dig?

MW

För att ta upp något som är på riktigt:

På Kunskapskanalen just nu (11/3, 20.20) pratar man om genteknik. En stolt forskare förklarade att man om 10-15 år kan "programmera om" biologin fullständigt. Helt kontrollera generna och skapa precis vad man vill...

DET är skrämmande.

MW

Hej igen

Mats: Jag känner inte dig, men i all välmening, tappa inte perspektivet.

Ingen fara Läkaren Ha ha

Jag har förstått, kanske lite sent (är ganska ny här), att det ligger mer bakom...men ändå.

Nja det är rätt och fel samtidigt. Det är inte det som ligger bakom som triggar detta, de löper parallellt och bekräftar snarare varandra. Man anar länge och sedan så utlöses det man förstått och ger en en chans att dokumentera det.

Du har just beskyllt en , vad jag förstår, gammal kär vän (MW) (JA Absolut! och även LE) för att vara vår sanna fiende, kvinnohatare och att MW skulle vara just den dubbelmoraliserande falskspelare som bara "kallt stål" biter på. Står du för detta?

Okej väldigt hårt draget! Det gäller inte främst MW som person och han är för övrtigt inte nån kvinnohatare, tvärtom:-))) , eller LE eller de övriga här. De är spelare på en spelplan som jag ”videofilmar” och interagerar med och återanvänder mig av i högre syften. Vad som främst triggar mig är människor som gör sig karriärer och vill framstå som de största sanningenstjänarna/hjältarna, som sedan, när det väl gäller, trycker tillbaka sanningarna.


Vill du VERKLIGEN att detta skall vara den sanna bilden av "sanningsspridarna". Folk som läser detta och är kritiska mot det vi säger kommer ju skratta så de kiknar när de läser vad vi "galningar" har för oss, och detta av skadeglädje över att "folk som oss" är våra varandras värsta fiender.

Jag hörde samma argument från New Age rörelsen i slutet på 90-talet och när jag skrev om den i mina tidigare böcker. Hade jag inte brutit med de människor och de kår/makt-fasoner jag upptäckte där så hade jag inte kunnat gå vidare och skriva om det jag gör nu. Detsamma gäller min medverkan i TilliT och OneNess rörelsen för bara några år sedan. Jag tjänar inte mina ”polare fämst” jag tjänar vad jag tycker är rätt och fel, och något som jag vet att människor i stort är betjänta av. Inte ens förhållanden, familjer eller andra nära relationer går före!

Jag ÄR FAKTISKT objektiv här och du överreagerar och gör en höna av en fjäder. Ta en drink, andas....projecera din enegi mot RÄTT mål.

Drinken kommer, men spar den till helgen och målet är klockrent!
Jag förstår att du kan se det så. Kanske du inte ser de små rörelser som på ett sådant tydligt sätt gestaltar de världsliga. Jag är väldigt mycket för vad som sker konkret och här och nu. Och som du sett här så sätter det skräck i tomtarna som snabbt skyndar till nästa disansierade och säkra ämne. (har dessutom fått privata mail från medlemmar från "klubben" här om att jag inte ska skriva mer om MW och jag kan hälsa att jag skriver, ursäkta min franska, bäst fan jag vill och om vad jag vill.) Ja och Mikaels nervösa hot-orienterade kommentarer här strax före detta inlägg tillhör samma "de fegas gäng".

Jag fångar upp vad jag här och nu kan använda mig av för att på så sätt skalera upp småsaker till en större ocg för många, tydlig bild.

Jag söker knyta ihop det lilla och stora, de personliga sakerna med de världsliga. På så sätt syr jag ihop en säker väv som man inte kan sprattla sig ur så lätt.

Och tro mig jag ÄR avslappnad och samlad. Jag har sysslat med sånt här de senaste 10 åren och långt innan de senaste karriäristerna inom sanningsbranschen visste nåt.

Jag kan mitt jobb, jag går stadigt, jag är född till detta.
Jag kommer att dokumentera de senaste händelserna med samtliga argument, personliga(i den mån det är tillåtet), offentliga och publicera dem i någon form. Jag återkommer med länk.

Tack för dina uppriktiga frågor Läkaren!

Jag har inte mer för avsikt att snacka i ämnet här, jag är klar med mina erfarenheter och har fått ut det jag vill

Mats

Hej på er!

Eftersom debatten nu (som väntat) kommit fram till det sista argumentet, det som många tror ska sätta in den sista stöten och få tyst på dem som bråkar och stökar (jag och Mats, alltså). Det sista argumentet handlar om att ”inte smutsa ner den fina sanningsrörelsen”, ”att vi måste hålla ihop, åtminstone utåt, för annars kommer ingen att ta oss på allvar” och så vidare.

Som jag ser det kommer sanningsrörelsen inte komma någon vart alls så länge två viktiga faktorer inte är uppfyllda:

1. Alla inblandade parter måste komma i kontakt med sina känslor. På riktigt. De måste bege sig ut i verkligheten och möta människor och låta sig bli berörda av dem. De måste lära känna sig själva, städa i den inre garderoben och göra upp med unkna, och krävande förväntningar på tillvaron. Vi kanske inte kan bli helt villkorslösa, men jag tror att vi åtminstone måste börja försöka. Inget kommer att ske så länge alla befinner sig ”uppe i huvudet”, hur intelligenta vi än är.
2. ”Sanningsrörelsen” måste bjuda in den andra halvan av mänskligheten. Ja, nu är jag där och tjatar om kvinnorna igen, men jag är ledsen att behöva påminna er om vi faktiskt utgör strax över hälften av Jordens befolkning, och så länge inte vi är med, och på allvar, så kommer det inte hända ett skit. Förvisso kan jag ibland tänka att eftersom det till största delen är män som har ställt till det med vår jord så är det kanske inte mer än rätt att ni får rätta till eländet också, fast nej… jag tror som sagt inte att det går.

Det var någon av er som sa att han trodde att alla som kommenterar på bloggen i detta nu faktiskt vill väl egentligen, att vi alla delar samma mål, och så är det säkert. Jag tror sällan ont om människor. Men som Anna Wahlgren sa en gång i en hätsk debatt: ”man måste tala med vargar på vargars vis”, och det håller jag med om. För om man talar på ett annat språk så förstår inte vargarna, och det man ville säga går förlorat i det allmänna surret.

Jag har inte heller för avsikt att skriva mer här nu. Det tar för mycket tid från mitt övriga liv, och jag känner mig ganska nöjd med vad jag har sagt. Visserligen hade jag kunnat prata mer om abortfrågan, men det känns som att den diskussionen har kört fast.

Linda

Linda:

Du verkar vara van att få det precis som du vill. Om andra inte delar dina uppfattningar så är det enbart p g a den andra sidans dåliga kontakt med sitt JAG.

Och vem ger dig rätt att tala för alla kvinnor? Det är bara genom att tillfredsställa Linda som vi kan nå den andra hälften av Jordens befolkning? Vilken EGO!

Slappna av människan! Megalomani är inte nyttigt.

I sak är det helt riktigt att vi måste förena känsla/hjärta med tanke. Det är bara det att Mats och Linda är ute i ogjort väder den här gången. Det var det jag menade med att allt som varit fördolt håller på att komma upp i ljuset, och att ingen slipper undan. Inte ens du, Linda.

Till Linda: Nej Linda, jag menar inte att vi ska skyla över våra meningsskiljaktigheter, tvärtom! Detta forum ska på ett civilicerat och nyktert sätt hantera och härbergera ALLA åsikter som vill göra sig hörda. Däremot så kan man väl försöka att inte vända en personlig konflikt till en öppen pajkastning och göra sig själv till åtlöje. Vad skulle detta gagna? Behöver verkligen hela världen få veta att mats vill använda "kallt stål" mot MW? På vad sätt gagnar detta någon sak över huvud taget? En sak som jag faktiskt inte kan ungå att komentera är din komentar att "alla parter måste komma i kontakt med sina känslor". Linda, det finns ett antal knutpunkter för energi i kroppen, vissa kallar dem chackra-punkter. Dessa är knutpunkter där olika "valörer" av energi rör sig. Alla dessa punkter aktiveras olika tidigt, intellektet i 6-års åldern, det emotionella under tiden fram till tonnåren och det sexuella efter puberteten, inte exakt men generellt. Efter att alla centrum nått jämvikt kan de alla aktiveras tillsammans och skapa förutsättning för det andliga. Om något centrum släpar efter så kan den andliga mognaden aldrig ske och man blir kvar vid det som blivit ens svaghet, ens akilleshäl. Ofta händer det att ett centrum släpar efter. om det intelektuella släpar så blir man tankerigid/asbergersk, om det emotionella så blir man sociopat och om, exempelvis det sexuella så blir man nervöst lagd, "hysteri" är där en gammalmodig hänsyftning till genital funktion. Det borde nog kunna kallas "gonadi" som skulle vara en mera könsneutral syftning. detta är viktigt att förstå. Man måste bli kvitt upphakningar i ALLA chackrapunkter för att kunna evolvera som människa och bli "hel". Först när man är "hel" så kan alla energier stråla samman och samverka, som en radiomottagare, för att kontakt till altet skall kunna uppnås. Det som många kallar gud men som egentligen är en "kropp i kroppen" dvs själen. När energier rör sig i harmoni och balans uppnår man egenhealing och sann hälsa blir ett faktum. Detta kan lätt missuppfattas, varför man ogärna vill sticka ut hakan och säga som det är. När du snappar upp något som har en sexuell anspelning: Ta det till vara! Utnytja det för att lära känna dig själv! Se på livet som din lärare som vill berätta sin historia för dig!
Vänligen
Läkaren :})

Genetik... gen-utan ETIK...MÅSTE helt enkelt vara SKEN-etik ; )

Ponera att dessa människor, narcissisterna, som söker maktposition ihop med psykopater, är de som isåfall kategoriserar önskvärda egenskaper... isåfall skulle mkt väl de kunna, (vilket också endel konspirationsteorier talar om) - skapa en ELIT-befolkning (som de själva anser att de själva är, för inte fasen kan de vara störda, de som är "våra" härskare) och så kan de använda en SLAV-befolkning. Låter iofs ungefär som idag.

Sänk intelligensen på den förslavade, och försvagade massan som ska utnyttjas som arbetskraft (det sker redan med allehanda gifter) och den övriga lilla gräddfilen tar vinsten.

Som en anonym skrev här ovan - "Kineser som flyttar in och tar över.." detta fenomen händer även i Canada.. Vancouver kallas i folkmun där numera Hongcouver.

Problem uppstår när den arbetskraften arbetar för slavlöner, vilket sätter alla andra ur arbete, och det försämrar för hela samhället. Detta sker ju även i Europa - billig arbetskraft "tar jobb" ifrån de ordinarie arbetarna.

Såg någon RAKT PÅ med K-B Bergström ikväll? USAs ambassadör utfrågades om den felaktiga information som föranledde invasionen av Irak... Fast både det samt Bush veto mot skendräkning bortförklarades, inte helt oväntat.

I övriga diskussionen vill jag bara undra lite om varför någon som lackar ur så fullständigt på MW tar sig en väldig FRÄCK frihet att LÄNKA till/göra reklam till SIG SJÄLV? Sen skriver du Mats, att du ska kommentera hela diskussionen nånstans och ÅTERKOMMA med en länk??? *skratt* Göta Petter säger jag bara...

Smaklöst faktiskt.
Hade ni fått nog eller ej?
AVSLUTA det här är ni snälla.
Gärna privat.

ANVÄND inte det här som en ursäkt att fortsätta ev pajkastning, allt har redan sagts tycker jag. Och jag ber verkligen inte om att få delta i den debatten, min åsikt gäller enbart detaljen ovan.

Till Läkaren, sedär, redan i det du skrev blev något nytt uppenbarat för mig själv, om mig själv. Men jag säger inte vad, här ute. :)

Det mest oroväckande med gen-etiken är vad som sker under ytan. Det är redan 12 år sedan fåret Dolly...
Oavsett vad olika regeringar har infört för lagar, så har vi ingen som helst möjlighet att veta vad som sker i hemliga, privata laboratorier.
Pengarnas och maktens perversitet känns inte betryggande i sammanhanget -- vilken narcissistisk miljardär eller korrumperad president skulle inte drömma om att få tillgång till kloning?

Dessutom finns ju alla andra "applikationer", där GMO bara är toppen på isberget. I programmet jag berättade om, visade man till exempel att man lyckats förbättra minnet på möss dramatiskt. Det låter kanske gulligt, men bakom hörnet lurar en helt ny kategori supermänniskor, som verkligen kommer att ha ANLEDNING att betrakta oss som slavar.

Genetiskt framtagna Anunnaki... Vi är kanske snart tillbaka där allt började.

MW

Tja - varför ej åt hållet ca 6 000 år till av DETTA ?

GooodNatt...:-)/önskar folkstyres-vännen Josef

Det va mycket... som nog bättre kunde tas på annat håll. Här känner många inte varandra och har inte heller träffats. Totalt hopplöst och därmed meningslöst för mig att delta i. Svårbegripligt att några inte förstår det. Borde inte en blogg som denna kännetecknas av "Det goda samtalet" och inbjuda till deltagande?

MVH

Lasse W

Håller med Lasse W. Men det Mikael Wälivaara skrev 11 mars 2008 15:26 var väldigt viktigt, det får vi inte tappa. Började: "Det är många som hävdar att Sverige varit ett internationellt experiment i social ingenjörskonst under hela det senaste seklet." och slutade "Känslan av att Jorden är ett kosmiskt mentalsjukhus, en Prison Planet, är svår att slå ifrån sig."

Inte minst är styrningen av Svenska media i en smal fåra strax vänster om mitten - med vissa typer av marxistiska inslag tillåtna - mycket intressant. Fel sorts vänster ('extremvänster') och fel sorts höger - inkl. all främlingsfientlighet men samtidigt all seriös systemkritik från det hållet - utesluten ur konsensus. Denna åsiktsstyrning navigerad f.f.a. genom bidrag till rättänkare (= de som uppfyller normerna för tillräcklig grad av rättänkande). (Och lite svågerpolitik.)

Den som är censurerad upplever sig därmed faktiskt som legitimerad. Det gäller mig/oss också. Liksom mindre trevliga åsikter. Alla åsikter måste brytas öppet. Annars gror de underifrån. Visst sådant groende är säkert avsiktligt, för att kunna användas med explosiv kraft i ett visst skede. Det kan vara därför främlingsfientlighet censureras.

Allt måste ut. (Men privata konflikter kan lämpligen som sagt hanteras privat. ;))

Lasse W:
Jag vill kanske inte gå så långt att "kvalitetssäkra" samtalet på UUAA, men det här var verkligen ett undantag. Och det har sitt ursprung i konflikter utanför bloggen.

Mats och Linda kan få rejält med mothugg på sitt forum också, så det är de inte ovana vid, men där är de "kändisar", här kom de in utan att de flesta hade bildat sig någon förutfattad mening om dem -- och i en affekt som inte stod i proportion till någonting.
(En författare som recenserar sitt eget manuskript med "för övrigt (...) en av de starkaste och heltäckande sanningsromaner som skrivits", har markerat sin hybris lite väl tydligt.)

Men... Eftersom de själva hävdade att ingenting fick strykas och flera andra reagerade på det de skrev, så får vi leva med detta och betrakta det som en såpopera ur levande livet. När -- och om -- Mats förverkligar sitt "hot" om att offentliggöra detaljerna bakom det här, kommer hakor att falla. Inte på grund av att det är så upprörande, utan för att det är så häpnadsväckande banalt...

MW

Läkaren: Jag tror du missa mitt senaste inlägg helt? Eller åtminstone poängen av det.

Att ändra ett datum fram eller tillbaka några dagar eller veckor förändrar inget, det skulle ändå ske i stort sett lika många aborter - om inte fler? Vad har man då uppnått? Det behövs helt andra (omfattande) förändringar av maskineriet, sedan efter det är gjort så kan man kolla på datum och annat.

Läkaren, beroende på inriktning i erat yrkesval, ingår det i eran utbildning att utföra abort? Typ är det obligatoriskt för vissa? Ni kan väl inte som Mikael Wälivaara göra "vapenvägran" och vägra utföra sådant? Dela med dig...

-Japaner letar efter ytterligare en planet (Nibiru?):

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=747946


För inte länge sedan kunde man läsa om den gigantiska samlingen av frön från hela världen som ska förvaras där ifall en katastrof skulle inträffa på Jorden. Med hjälp av detta skulle man kunna återskapa liv på jorden. Läser idag om att den Europeiska Rymdstyrelsen, ESA, planerar att pacera en första databank på månen år 2020. Databanken skulle innehålla växter, mikroorganismer och embryon från djur.

"Om jorden skulle drabbas av en omfattande katastrof ska valvet börja sända sin information tillbaka till jorden, till 4.000 väl skyddade mottagningsanläggningar där det också ska finnas mat och vatten till eventuella överlevande. Om alla dessa mottagningsstationer skulle vara utslagna fortsätter sändningen så länge månstationen kan producera ny energi.

- Efter en katastrof ska jorden åter kunna befolkas, precis som genom Noaks ark, sa Foing på en konferens nyligen."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=750892

Det verkar som att det är åtminstone några decennier kvar till domedagen.

Om det nu stämmer att oljan är på väg att ta slut så lär vi ha stora problem om några tiotals år. Det kapital-och-energi-intensiva jordbruket lär kollapsa utan tillgång till oljan - om man nu inte skulle ta fram ersättningsenergi. Resulterar detta i sig i krig, elände, massmord. Lägg till detta globala pandemier...

Till Rapidact: Jag kan visst dela med mig. Det är under utbildning obligatoriskt att gå på GYN och vara med vid abort. Om någon hade struntat att gå på abort så hade dock ingen sagt något, vår utbildning bygger på oerhört fria tyglar. Alla hade visat full respekt för om en läkarkandidat ville "vapenvägra". Jag var med vid i aborter i enlighet med kursplanen men deltog inte "aktivt". Jag såg bla sen abort hos 13 årig flicka, oklart vad omständigheterna var. kirurgen suger och mosar då sönder fostret så att det i delar sugs ned i en bytta. Efteråt rör man runt i byttan och kollar så alla de principiella kroppsdelarna finns med. En skål där sönderhackade kroppsdelar flyter runt bland blod och slem. Jag skulle personligen aldrig vilja utföra en abort. Det är inga vårdpersonal som tycker det är "kul" att göra detta och läkarna får ta smällen för patienternas beslut, de bär den tunga biten. Tro aldrig att NÅGON i vården inte vill annat än att desperat gärna sänka abortfrakvensen RADIKALT. Vad vi dock vet är att om ingreppet skall genomföras så kan vi bespara kvinnor OÄNDLIGA kval av psykiskt lidande. Du säger att de mera skulle "bära" sitt beslut och det är inget som säger att du har fel. Personligen är jag "emot" omotiverade aborter precis som jag är "emot" att folk röker. Saken är den att vi inte bör införa ett tvång kring saker. Vi lever i ett universum av egen fri vilja och behöver kolektivt mogna för vår frihet under ansvar i moraliska frågor. Jag tycker att det är viktigt att man faktiskt FÅR välja själv i moraliska frågor. Det är lämpligt att det fria valet skall bevaras när det inte finns rimlig enighet...tycker jag. Dock respekterar jag din ståndpunkt. Jag tror bara så att människor inte kan välja sunt så länge de inte är SÄKRA på att valet är deras eget. Därför är jag MER för abortfrihet än EMOT det, och dessutom så är det ju kvinnans kropp.
Läkaren:})

På sätt och vis är ju vi här idag - representanter för befolkningsminskning eller ökning -
beroende på om vi är helt för eller helt emot abort.

Men isåfall gäller ju även det OM vi hjälper till att stärka livskraft och livsutrymme, förmåga till framgång och tillväxt hos de som redan LEVER - annars... dödar vi livet varje dag.

Med våra val av konsumtion, i att vi inte bryr oss om varandra tillräckligt... vi inte protesterar mot övergrepp i sverige utan tiger still och håller käft... ser bort.. tänker på något mer lustfyllt, som oss själva.

Vi är alla falska mördare.

Over out.-

Kasta du första stenen, om du är utan synd.


Skänker en kärleksfrekvens till sist:
http://www.youtube.com/watch?v=dETgvobhsaA

Love signal is a healing audio and visual meditation with music, sacred geometry and Solfeggio frequency 528 Hz, the miraculous frequency for transformation and DNA repair.

There is a special sound
and color of love
according to Dr. Horowitz,
a Harvard-trained award-winning investigator.

Broadcasting the right frequency can help open your heart, prompt peace, and hasten healing.

"We now know the love signal,
528 Hertz, is among the six core creative frequencies
of the universe because math doesn't lie,
the geometry of physical reality universally reflects this music;

these findings have been independently derived, peer reviewed, and empirically validated," Dr. Horowitz says.

Music & video by Jandy the Decibel Jezebel Poem by Katie Pye

The Solfeggio Scale and note names;

1. UT...396 Hz (Center Pillar of the Tree)

2. RE...417 Hz (Left Pillar of the Tree)

3. MI...528 Hz (Right Pillar of the Tree)

4. FA...639 Hz (Center Pillar of the Tree)

5. SOL..741 Hz (Left Pillar of the Tree)

6. LA...852 Hz (Right Pillar of the Tree)

The first note,
"UT quent laxis," is defined in Webster's Dictionary as
"the Gamut of dramatic emotion from grief to joy,"
and "the whole series of recognized musical notes."

It has a frequency of 396 cycles per second, and is also associated with a
"magnetic field strength equal to 105 power gauss," or 100,000.

The second tone,
"RE" - short for "resonare fibris" or resonance -
also correlates mathematically to 144,000.

The third note, frequency 528,
relates to the note MI on the scale
and derives from the phrase "MI-ra gestorum"
in Latin meaning "miracle."

Stunningly, this is the exact frequency
used by genetic biochemists to repair broken DNA
- the genetic blueprint upon which life is based!

MI - 528 Hz - relates to crown chakra.

Dr Puleo suggests an association with DNA integrity.

The regular "C"
that we all know of in this culture
(which is from the diatonic scale of do, re, mi, fa, so, la, ti, do)

is not the 528 Hz frequency "C.

A regular "C" vibrates at a frequency of 512 Hz.

The "C" of 528 Hz used for DNA repair is part of an ancient scale called the Solfeggio Scale.

UT - 396 Hz -associated with releasing emotional patterns after: see RE-417Hz below.

RE - 417 Hz -associated with breaking up crystalized emotional patterns

MI - 528 Hz - relates to crown chakra; Dr. Puleo suggests an association with "DNA integrity" Transformation and Miracles

FA - 639 Hz - associated with whole brain quadrant interconnectedness. Connecting Relationships

SOL - 741 Hz - associated with intuitive states, non linear knowing. Awakening Intuition

LA - 852 Hz - associated with a pure love frequency: unconditional love and returning to Spiritual Order

Jag lägger till:

104,7 MHz - Lugna favoriter
101,4 MHz - Radio Viking
106,3 MHz - Bandit Rock

Läkaren: Kallar man det verkligen frihet, eller ansvarsfrihet? Det är få som verkligen vet vad de beslutar om och vilka konsekvenser det kan få i framtiden - de har aldrig den fulla bilden klar.

Igen läser jag... kvinnans kropp.

Hur komplicerad kan denna fråga vara??? Nu ska jag försöka göra er UFO-människor glada!

Vid din mors födsel innehöll hennes äggstockar ungefär en miljon omogna ägg. Ungefär 500 av dem kom senare till att mogna till äggceller som kunde befruktas, men ett av dem var fröet (ägget/farkosten) till ditt liv och skapades redan när din mor var inne i din mormor. Då kommer den stora frågan; vems var ägget? Din mors eller din mormors?

Ägget är ligger placerad på ett fast ställe. Ägget byter inte kropp (dvs från en annan till en annan) under hela dess existens fram till den dag befruktningen äger rum (då den unika sammansättning i arvsanlaget av lika mängd från två föräldrar skapas), ägget blir då farkosten till ett nytt liv. DÄR STOPPAR VI BANDET! Ta det befruktade ägget - placera det i en annan kvinnokropp om ni vill - resultatet blir än dock detsamma!!!! Samma barn skulle födas oavsett vilken mamma som var "dockningsstation" eller "moderskepp" för lilla "farkosten"! I farkosten finns de byggritningar för det helt unika livet men också byggplanen för de ägg som ska placeras i den kroppen och fortsätta kolonisera denna planeten. Fröna fanns redan påtänkta innan "farkosten" ens hunnit docka i "moderskeppet". Vems var ägget?


/Rapidact

Sunnely: Lägg upp lite länkar angående frekvenserna är du snäll!
Rapidact: Om en utomjording hade sprutat in sin säd i bukhålan på dig så en slemmig varelse börjat växa för att efter 9 mån sätta igång att äta upp dig innifrån....om jag som doktor sagt till dig när du önskade avlägsna skiten kirurgiskt för att överleva agt till dig....din kropp? vadå din kropp? Livet är heligt! Jag skola icke dräpa! Du skola icke heller dräpa? Hade du i detta läget kunnat överväga argumentet "kvinnans kropp"?
Och föresten, vad betyder Rapidact?
Läkaren :})

Läkaren: Ja du.. vart kommer vi ifrån? Äger vi oss själva eller är vi någons annans egendom? Det är rätt många under livets gång som gör anspråk på våra liv.

Jag gillar Dr. (tandläkarn) Horowitz, men han har näsa för affärer också. Det Sunnerly skrev om ovan började riktigt lovande och intressant tills han satte upp fingret i luften och kände vart de publicistiska vinderna blåste och placera arbetet i en bok kallad "LOVE the Real Da Vinci CODE". En i raden av försök på att snylta på Dan Browns framgångar.

Men han har andra böcker, bl a Emerging Viruses; AIDS & Ebola; Nature,Accident, or Intentional?

Rapid act

Läkaren, Sunnely, angående frekvenser och så:

"The ... scalar wave equation [derived] means that scalar standing waves are the source of the electromagnetic field: sound generates light! It is a remarkable result that from a scalar wave equation one can deduce Maxwell's equations by using successively more complicated potential definitions." (Cornille, 1993, p. 179, som citerat i Errors And Omissions In The CEM/EE Model av Thomas E. Bearden (Papperssnål utskrift).).

Från samma (nyskrivna) dokument:

"Whittaker also shows that any EM field pattern, wave pattern, etc. can be decomposed into two scalar potentials with differential functions applied (Whittaker, 1904). If one decomposes each of the two base scalar potentials into sum sets of bidirectional longitudinal EM wavepairs (Whittaker, 1903), and then applies the necessary differential functions as shown in Whittaker 1904, then the combination of both Whittaker's papers shows that all EM potentials, fields, and waves are but "envelopes" of an ongoing, more fundamental longitudinal electrodynamics and EM energy flows. As Cornille remarks: [Här kom citatet som ses ovan!]

I detta sammanhang vill jag bara så där intuitivt länka till denna sida: Acoustic Levitation Of Stones. Notera namnet "Swedish Designer Henry Kjellson". En annan svensk, Bo Lehnert, refereras i fotnötterna i dokumentet längre upp. Söker man på honom, hittar man mer om vågor: http://sv.wikipedia.org/wiki/Alfvénvåg ...

Tack Leif!

Uppmanar ALLA att söka information om frequencies/frekvenser, energimedicin och Scalar, EM samt ULF (Ultra Low Frequencies)

ALLT som går att använda för att skapa kaos, oreda, ohälsa och som vapen - går även att använda precis tvärtom. Men BÅDA dessa användningsområden är rätt okända för gemene man, samtidigt som de insatta i maktposition och en marknad att försvara, TJÄNAR på att hålla det dolt för oss "får".

Det bästa någon kan göra är att inte lyssna på andra - SÖK SJÄLV.

Mvh Jess

ps. det LÄSKIGA tycker jag, är att jag som "blond bimbo" vet mer om detta än män i försvarsmakten, höga politiker, journalister och makthavare ((*harkel* OFFICIELLT iaf...))

Leif Erlingsson:

Jag vill inte starta flame om new age men Alfvénvågor är aplicerbara enbart i magnetiserat plasma. Tagna ur sitt sammanhang (magnetiserad plasma) är de verkningslösa.

Har verkligen "new age" snöat fast i folks begreppsvärld?

Vad har "new age" för något att göra med det här tex...

http://www.thewe.cc/contents/more/archive/sound_as_weapon.html


PS. skulle gärna vilja fatta allt, allt.. men magnetiserad plasma är inget man läser om i Hänt Extra direkt, om det inte är ett nytt superglansigt lipgloss *självironisk och driver med mig själv*

Hej Sunnely!

I länken du skickar används inte ljud som vapen direkt utan indirekt. Tanken är att man med laser penetrerar in i hjärnan från flera hundra meters avstånd där lasern får nervceller, neuroner, att bete sig slumpmässigt. Effekten skulle vara liknande den man kan få med vissa kemiska nervstimulanter (knark med andra ord) - i det här fallet skulle man höra röster.

Om det inte står nåt om magnetiserad plasma i nästa Hänt Extra så kan jag förklara det med ;-) .


MVH
Ingenjören

Så var kommer "new age" in i det hela - de hör röster eller?

Men det vet ju alla konspirationsteoretiker att det är CIA som står bakom!

*ler*
Fy skäms fula gubbar!

Undrar om de skjuter "du är GRYMT sugen på marabouchoklad" - då de kanske är sponsrade av bolag?

VEM VET... se nästa avsnitt av THE FUTURE IN BRAINWASHING part 2...

Kom just på VÄRLDENS BÄSTA AFFÄRSIDÉ och jag copyrightar den DIREKT nu! PAX!!!

Jo, man skaffar en sån manipulatörs-maskin och sen kan tjejer bygga ni den i jackan - så SLIPPER DOM alla slem och våldtäksmän - för dom bara blir illamående och typ fontänkräks när de kommer i närheten... medan tvärotom - alla 10-taggare bara radar upp sig omkring en, lite som en raggnings-fjärrkontroll haha!

Sen kan man lasra på nån som man retar sig på i matkön, som kör in kundvagnen i arslet på en... och dom där vidriga kidsen på t-banan som vräker ut sig och bråkar...

Sen vill jag ha egen högerfil, bara min.. man plingar igång zapp.mobilen och simzalabim så är den MIN min min MIN...

sen kommer Illuminati och hård-värvar mig för då har jag förvandlats till GOD-WANNABEE och bara dör om jag inte får hänga med alla stekar bratsen på inneställena liksom...

shitballt, liksom!

new age vaddå..?? det är ba SÅ Yesterday!


bonus är att dom fått hem fel ragg på efterfest - zappa bort honom ur minnet och radera nr du gav honom. problem solved liksom!

:lol:

Heh, ibland önskar man att man hade en sån :-) . Tänk om alla dessa människor som hör röster egentligen är manipulerade utan att veta om det?

Sunnely; Vad med "New Age", jag måste missat en del på tråden (konstigt för den är ju bara 118 inlägg lång). Jo, New Age är väl töntigt om man tänker på folk som på 90-talet hade kristaller på magen och fantiserade om delfiner och sånt...men. Det är väl ändå rätt psitivt att folk, lik-som, tän-ker på det an-dli-ga...eller vad?
Läkaren :->

Vad för tro tror ni NWO premierar? New age så klart. En gemensam världsgud för alla religioner. De globaliserar religionerna också.

Två reflektioner:
1) Jag har försökt att spåra hur "New Age" plötsligt blev ett tema, eller snarare tillhygge, i den här diskussionen. (Sunnely, tack för din humor och ditt tålamod...)
Tolkar man det generöst, så hittar man det redan i Isprinsessans brev, i hennes tro på reinkarnation, även om det knappast kan kallas speciellt nytt.
Men med en NWO-elit som allt öppnare svär sig till domedagsteologier, så finns det all anledning att frukta denna "pånyttfödelse" (reinkarnation) och förutsätta att även eliten har en stark dragning åt det andliga. Om vi bara betraktar deras handlingar utifrån ett världsligt och "rationellt" perspektiv, så missar vi nog essensen i hela deras dagordning...

2) När jag skummade igenom nätupplagorna av våra största dagstidningar i natt, slog det mig:
Om det utrymme man ägnar schlagerfestivalen på något sätt återspeglar intresset hos allmänheten, då finns det all anledning att bli misantropisk...

Snacka om den nya tidens "opium för folket"!

MW

OK, jag är med...(tror jag). Det är klart att generellt sett så kan väl någon plastig "min andliga ledare heter flippo och är en delfin"-typ av New Age vara en slags opium för folket men...man kan väl även beteckna New Age på det faktum att människor söker en egen helt personlig gud, som definitivt inte är sanktionerad av NWO och som innefattar de "vi" (om någon håller med mig) gör. New Age skulle väl kunna beteckna exempelvis tron på vibrationer och dess inverkan på psyket och annat??? Det skulle väl även kunna innefatta förståelsen för att gud, som enligt bibeln, borde ersättas av en annan världsbild?Jag är förvirrad nu, vad är det jag inte begriper? Eller är New Age bara en beteckning på allmän förvirring? Jag är nog själv "nyandlig" vilket är ett ytterst töntigt begrepp. Jag tror på "något" men vet inte vad och tror nog att man kan utveckla förståelsen för detta "något". Är jag del av New Age då ?
Läkaren :-?

Mikael Wälivaara: Nu när du nämner melodifestivalen... Christer Sjögrens något suspekta framträdande och melodi som skrällade rejält och vann en deltävling, hur gick den?

"I love Europe!" om och om igen.. Och glöm inte slutklämmen när kvinnorna blottade sig med europas alla flaggor innanför kjolarna.

Alltså det kändes som ren propaganda från 30-talet eller ex-Sovjet! Om man arbetar i Bryssel så passar budskapet fint som handsken - men alla vi övriga i Europa identifierar oss definitivt INTE som Europeer. Mycket suspekt!

Läkaren, det du säger är att du e en andlig bebis och vill växa upp, för att det ska ske behöver du andlig mat. Just nu letar du efter rätt mat som ska få dig att växa och bli stor och stark...

Rapidact: Jo *:)* Så..skulle man väl kunna tolka det! Jag anar dock en smula ironi i det du skriver...."bäbis". Hur skulle DU beskriva det? Mat behöver väl alla, och definitivt andlig mat, jag tänker mig att man skulle få sitta inspärrad i ett madraserat rum annars. Kan du utveckla? Jag ställde en ganska specifik fråga och fick en tolkning tillbaka. Det var bara nåt jag inte fattade men att jag skulle vara en bäbis vet jag inte.
Läkaren

http://www.millenniumpeacesummit.com

Det finns en annan organisation för en gemensam världsreligion där alla ska vara representerade under FN's paraply som är större och "viktigare", hitta inte den just nu. Ca 100 år gammal. De försöker hitta likheterna och utveckla det. Närma sig varandra.

Sedan har du Dag Hammarskjölds lilla andliga rum i FN-skrapan där alla religioner ska känna sig välkomna. Symbolik om något. Dessutom en stor svart sten som altare?

Andra benämner FN som "kristi kropp" som ska rädda världen. Osv.

Läkaren:
Att sätta ett enda finger på vad som är New Age är naturligtvis inte möjligt. Det ryms så mycket under den rubriken. Men ska jag göra någon slags övergripande beskrivning av hur jag definierar det, så är det personer som tror att man med andlig kraft kan upphäva våra materiella begränsningar, oftast under ledning av någon gudomlig varelse i mänsklig gestalt, som pastor Moon, Sai Baba, Maharishi Mahesh Yogi eller Bhagwan...

Agnosticism eller deism tycker jag inte hör dit. Det är tankar som är lika gamla som religionerna. Inte heller att ifrågasätta vår övertro på den traditionella vetenskapen. Människor har i alla tider blickat tillbaka på sina förfäders världsbild med förundran över att de kunde vara så korkade och blinda. Det finns all anledning att misstänka att det kommer att se ut likadant för framtida generationer när de betraktar oss...

MW

Nä...då ska jag nog inte tolka New Age som nåt jag kan vara en del av, synd att alla ord på nåt sätt invaderas och tas över av dess motsats, som du sa innan MW, att allting förr eller senare infiltreras av sin motsats (glömt sammanhanget). Jag tror vi har varit inne på det innan med hur isprincessan helt plötsligt använder humanism som "sitt" begrepp. Personligen så tror jag andlighet är ett grundbehov som behöver tillfredställas, som så mycket annat, jag vet en hel del hardcore ateister som suger i sig starwars och annat som karameller utan att inse att detta faktiskt är andlighet till sista repliken. Jag rättar mig själv där, med denna tolkning. "Rörelser" får väl definieras som någerlunda homogena och då är jag nog inte med längre... då jag tror att ALLA andliga ledare diskvalificerar sig redan när de låter någon följa dem.
En riktigt klok människa avvisar människor som ber om att få bli "ledda" i andliga frågor.
Men FN som "kristi kropp"??! VEM, och i vilket sammanhang, säger detta?
Läkaren

Diggar stenhårt tanken på en Delfin som husgudinna *ler* för dom är sköna att klappa, lite som att smeka en gummistövel ; )

Den andra trista Guuuden ((läskig röst, fruktar honom jö)) han är skäggig, gammal som gatan och för jävla bitter... inte undra på om man aldrig fått ett ligg liksom.

Du, anonym - tack för dagens skratt,
skönt, behövde det!!

"Jag lägger till:

104,7 MHz - Lugna favoriter
101,4 MHz - Radio Viking
106,3 MHz - Bandit Rock"

hahaha!! själv kör jag
www.luckysevenradio.com -
man slipper radioreklam,
den är säkert laddad med subliminala budskap...

"rösta i melodifestivalen, annars.." eller nåt annat beige svenskt hjärntvättande.

Den här tråden är lite beroendeframkallande faktiskt. Ska vi köra den till jämt 1000?
Läkaren :})

Kom på en sak, Gud är gammal och skäggig - kunde isåfall lika gärna vara en gammal tant väl? ((När fan blir gammal får hon också skägg OCH blir religös, så vem vet vad vi eg dyrkar va??))

"New Age skulle väl kunna beteckna exempelvis tron på vibrationer och dess inverkan på psyket och annat???"

Jag har något som vibrerar och som jag verkligen tror på, det påverkar mitt psyke väldigt starkt.

Menar såklart min skoter.

Apropå världsläget, vissa dagar vill man bara hyra in gråterskor... som typ idag för mig, tills jag läste anonyms roliga inlägg om Lugna Favoriter ; ) radiovågor gör mig alltså lycklig hehe.. seriöst.. ibland tänker jag, (faktiskt) och jag överfalls av hopplöshet...

Men jag brukar tänka på att i en uppförsbacke ska man INTE bromsa, man ska ju GASA - så man kommer över krönet.

Vi är i uppförsbacke nu, och alla käbblar om vem fan som styr, vilket fordon vi EGENTLIGEN befinner oss i - om bältet är en säkerhetsfråga eller en tvångströja, vem smugglar ciggaretterna i bagageluckan, är det fel eller rätt, och eftersom vi alla köper drivmedlet från korrupta stater, sponsrar vi då kriget som vi försöker köra ifrån?

Blir så trött på att tänka så mkt ibland, så jag försöker låta bli...

KRAM påeralla!

Jess

Mikael wälivaara: Denne man påstår det.

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Muller

Intressant va?


Sedan dyker en Rockefeller upp här:
http://www.brc21.org/resources/res_rockefeller.html

Men du Rapidact: Om du har kunskap om det här så kan du väl skriva en artikel här på UUAA? Och informera oss andra? Jag tycker jag anar en egen tråd här. Bjud till lite vetja! Föresten, eftersom tråden spårat ut totalt ändå, så hade jag en patient idag som ville ha bort ett litet fördelsemärke borttaget för att det var fult. Patienten hade dock svår dödsångest över det faktum att någon skulle skära i henne. Skitkul att tvinga sig själv att skära i någon som får dödsångest över att någon skär i dem, när det dessutom är 100% säkert att den lilla pricken är onödig att ta bort. Där står man, tröstar och är medmänsklig, lider med patientens dödsångest, och försöker koncentrera sig på att....skära i patienten. Allt hade varit värt det med lite jävla tacksamhet och inte ännu mer självömkan efteråt. Nåja. Alla dagar kan inte vara ens bästa.

För jävligt Läkarn... fast läkare är fasen inte roliga ni heller haha!

Det FINNS klubbar där ett visst klientel ÄR tacksam om du skär/plågar dom... de till och med betalar för såna tjänster. Det sägs att män med makt gillar att bli förnedrade, i smyg. (Lite bra, så de kan bli utpressade för det sen, tacksamt för då kan ju det ju verkligen bli maktlekar *harkel* om de ertappas med byxorna nere...)

Fast offentligt är politiker tex oerhört lättkränkta. Spel för gallerierna? Är inte allt det...

En av maktens privata chaufförer har avslöjat hur oppositionspolitiker garvar i bilen då de körs därifrån, efter en offentlig debatt, samtalen i skymundan avslöjar deras EGENTLIGA dolda agenda. Smutsigt.

Fåfänga föressten... är inte det en dödssynd. Du skulle sagt det till din patient ; )

Till Sunnely: Det var kul att lära känna dig, riktigt värdefullt faktiskt, ibland behövs det bekräftelse på saker man liksom bara känner på sig!

Anonym, var det ett förtäckt hot eller en glad komplimang? : )

Nu med alla Illuminater överallt vet man ju inte om man sakta men säkert ringas in som en ren till slakt... eller om det helt enkelt finns trevliga okändisar där ute?!

Trevlig helg!

(ps. smygreklam, ska fixa MIN blogg som ser ut som en bakis-söndag just nu, nåt man bara vill förtränga. Seeen ska jag skriva om hemliga mystiska svarta stenar OCH om CIA:s smygläsning av "borttappade" döda havsrullar. Hoppas få massor av kommentarer där, nu funkar inte den jö, kanske får låna MW:s jättefina blogg annars? : )

Vet redan att jag är förärad med det förtroendet! Jag ber dock om ursäkt ifall nån "eftersökt" mig och hittat en blogg vars HTML-kod är en skräckfilm.

Sunnely: En glad kompling faktiskt, i bland behöver man en knuff i rätt riktning för att fatta när man hamnat i samtal med en narcissist med förföljelsemani och galloperande egomegalomani som pratar med sig själv och tror att dom pratar med världen och som projecerar så mycket skit så man får kräksjukan. Ha det gott och tack för mig så ska jag inte störa det viktiga samtalet om....vad vad det nu igen...jo! Totaaaaaaaaaaaal förvirring!
Adjöken fröken!

Läkaren, "Men FN som "kristi kropp"??! VEM, och i vilket sammanhang, säger detta?"

Förlåt, jag läste fel - jag råka adressera svaret till mikael. (så blir det när man har bråttom).

Denne man påstår det:
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Muller

Han har haft en rätt tung position inom FN, "Assistant Secretary General", så man ska inte underskatta hans inflytande.

Nominerad mer än 20 ggr till Nobels fredspris. Skrivit mer än 20 böcker dessutom. Hans teser ska ha inspirerat bl a Robert Schuman när han arbetade fram grunden för Europeiska kol- och stålgemenskapen (EKSG) 1951, som idag genom flera steg blivit EU. Det är inte illa va? (eller jo!)

Det finns lite att läsa om honom på denna sidan som jag hitta:
http://www.inplainsite.org/html/new_religious_order.html

As the UN's "Prophet of Hope" Muller believes that world unity cannot be achieved without a one-world government and a one-world religion. All of his efforts, be they in politics, education or religion, are therefore geared toward the realization of such an ecumenical world system.

Han har skrivit en mängd böcker i ämnet, bl a detta som jag omnämnde: "There is a famous painting and poster which shows Christ knocking at the tall United Nations building, wanting to enter it. I often visualize in my mind another even more accurate painting: that of a United Nations which would be the body of Christ."

Intressant läsning bitvis!

Här hitta jag organisationen jag leta efter förut:
http://www.parliamentofreligions.org/

Det börjar krylla av dessa typer av organisationer, allt verkar styra mot en ny världsordning, även på det religiösa planet!!

Titta nu på t ex på något så "oskyldigt" som nykteriströrelsens IOGT-NTO. Läs deras stadgar och låt er häpnas, 90% handlar om allt annat än nykterhetsfrågor - utan mestadels NWO flum. Sedan har organisationen en frimurarbakgrund och varit indelad i Lodger och de har haft egna grader och ritualer, dvs en avknoppning från frimurarna som jag anser "infiltrerade" västerlänska frikyrkorörelser med deras dålda frimurar-agenda. Alla som blir medlemmar måste skriftligen svära på att följa deras stadgar.

Ja, det finns mycket att skriva om, även om den andliga sidan. Om allt lugnar ner sig och jag får tid över, så kanske jag låter mig inspireras av Mikael och startar upp en egen liten blogg eller hemsida. Om Mikael vill ha mig som gästskribent, så kanske det funkar med?

Jag skulle skicka några dvd's (hade nästan glömt), de kommer. Funderar på att slänga med ett par böcker också (hemlig överraskning).

Hoppas detta svaret tillfredställde dig bättre.

Va säger du Mikael?

Robert Muller tycks vara en andlig "inspiratör" för dem som bygger NWO? Finns det fler av hans sort, eller är han unik?

Tror anonym driver med mig : (

Isåfall är tvärtomspråket en overkill, kör raka puckar.

Är det inte märkligt att det heter FRIMURARE, som i FRIA MURARE -

när de vill RASERA och STÄNGA IN?

...enligt konspirationen..


((själv är jag fascinerad av deras kunskap om helig geometri och alla deras hemligheter... det är ju bara att se sig om - hur många hjärntvättade sabotörer vill inte söndra och härska enbart i små sketna forum på nätet, tänk på de i "verkligheten" - funderat själv på nyttan med att vara hemlig och skapa avskräckande myter runt min egen person bara så man får vara ifred från vissa idioter...))

Hej på er

Som jag lovade så finns det nu en artikel om diskussionerna i denna tråd samt mellan mig/Linda och Mikael.

Brännpunkt Jorden
http://groups.msn.com/ckk2ahleo8m8ijl550kqmiv8k4/anslagstavla.msnw

Se diskussionen
"Sanningsbloggar eller herrklubbar?"

Tack för all input från er

Mats

mats@sederholm.nu

Hej på ni

Man väljer sina strider här i livet - världen är inte svart eller vit - och det finns inte EN sanning. Jag trodde ni visste det?

Ni (svårt att skilja på er) kommer in här som några "outsiders" och försöker toprida forumet genom att generalisera och klumpa ihop oss alla andra under begreppet "valpar". Va trodde ni skulle hända?

Sedan försöker ni efteråt väga varje ord i en vågskål, eller snarare välja ut vilka ord som ska vägas för att få förutbestämd utgång och varva det med personliga upplevelser i eran personliga relation.

Snacka om mental härdsmälta!

Nä, Mats - kapa kuken (hjärnan) och fortsätt med din feminism i stället - det är ju trots allt den striden du valt här i ditt liv, eftersom den tydligen overridar alla andra "sanningar" och dessutom relationer till manliga könet.

Och till sist... något som är pricken över i:et och förklarar allt detta bättre än något annat;

En författare som recenserar sitt eget manuskript (Robotfolket) med "för övrigt (...) en av de starkaste och heltäckande sanningsromaner som skrivits", har markerat sin hybris lite väl tydligt.

Behövs det sägas mer? Näe! Eller jo! Sluta kasta sten i erat lilla glashus.

Hej på er

Jag vill bara säga att jag INTE kommer att bemöta min artikel om Mikael, Leif m.fl. eller vad som sägs här, på denna blogg.

BJ (Brännpunkt Jorden) är en frizon utan möjligheter till censurering och det är framför allt inte en blogg, utan ett forum där alla ges likvärdiga möjligheter till att delta och skapa debatt.

Välkomna dit de av er som är intresserade av ämnet och som klarar er på "egen hand".

Mats

Mats, allt man behöver veta om ämnet finns i tråden ovan.

Mats och Linda har verkligen lagt ned oförtjänt mycket arbete på att framställa "herrklubben" UUAA som en cancersvulst i sanningsarbetet. Den som har ork och tid att läsa mer, mycket, MYCKET mer, i ännu mer svavelosande anda än det vi hittills fått bevittna här, får förhoppningsvis sitt lystmäte på BJ. Banalitetsvarningen kvarstår dock, med eftertryck!

Ett par korrigeringar bara, för den som inte brukar titta in hit:
Skillnaden mellan en blogg och ett forum är att här skriver jag och ett par andra om sådant som vi tycker är viktigt. Sedan får läsarna bedöma om de delar vår uppfattning eller ej.
På ett forum kan vem som helst, inom forumets regler, dra igång en debatt.
Det betyder dock inte att det inte går att censurera i ett forum. Att det skulle vara omöjligt är inte sant.
Censurerar då jag? Nej, det gör jag inte. Jag raderar inte ens egna artiklar eller podcasts där jag haft fel och till och med gjort mig själv löjlig. Tvärtom anstränger jag mig alltid att mycket tydligt och klart rätta mig själv om så skulle vara fallet. Alltid.

Kommentarer har raderats, vid minst en handfull gånger under åren. Några gånger på grund av att de varit spam, alltså skräp- eller reklampostningar och några gånger för att den som kommenterat bett mig göra det.
Jag har aldrig "censurerat" något.

Däremot raderade jag hela UUAA av misstag i somras, när jag egentligen tänkte radera en annan blogg som överlevt sitt syfte. Jag tror att 800 artiklar och tusentals kommentarer försvann den natten... Och minnet gör mig fortfarande kallsvettig.

Den enda anledningen att jag i ett svagt ögonblick lekte med tanken att göra det just här, var att Isprinsessan gjorde mig så illamående och skapade en så negativ stämning, att jag helt enkelt ville radera varje spår av henne. Så jag frågade för säkerhets skull vad andra tyckte? Och tack och lov fick några snabba kommentarer mig på bättre tankar.

MW

Jag är en sån typ som inte kan motstå reklam :-( så jag gick in på matslindas "forum". Diskutionen som förs där är mycket livlig. Alla inlägg skrivna en en viss Mats, utom ett skrivet av Mikael W som får 3 repliker av - just det - Mats. Större grad av megalomani får man leta efter. Mannen för samtal med sig själv.

Nej, det bästa är att ignorera paret som från början har saboterat tråden enbart för att göra reklam för sig själva.

Mikael W behöver inte alls förklara sig för Mats - alla som "hänger" på UUAARADIO vet hur fritt det är och att kritiska kommentarer inte alls tas bort som Mats försöker få det till.

ingenjören:
Det händer ju någon enstaka gång att läsare som drabbas av Bloggers urusla kommentarsfunktion tror att jag haft ett finger med i spelet, så det var nog mest för deras skull som jag kände att jag behövde göra en deklaration.
Jag tror också att det förekommer lite vanföreställningar om vad en blogg egentligen är. Rent definitionsmässigt kan det väl närmast liknas vid en personlig anteckningsbok på nätet. Och, utifrån det perspektivet, ser jag egentligen inget principiellt fel i att den som har en blogg får riva ut en sida ibland.
Det faktum att jag inte gör det handlar väl mer om att jag jag inte ville hamna i debatter om att jag förskönar mig själv... Ärlighet framför allt. Trovärdighet. Tji fick jag!

Att någon skulle ha en publicistisk rätt att få kommentera om vad som helst och kräva att det måste finnas kvar är absurt. Ta bara hotet om att åtala Carl Bildt för att han inte var snabb nog att radera någon påstått rasistisk kommentar på sin blogg.

Tittar vi sedan på den politiska bloggens svenska mästare, Jinge, så är han ju ökänd för att radera och blockera allt och alla som det faller honom in. Ändå har han tio gånger fler besökare än jag...
Jag har själv raderats en gång från en av mina favoritbloggar, Crooks & Liars, för att jag dristade mig att nämna 9/11.
Så det verkar inte vara någon traumatisk fråga i resten av bloggosfären.

MW

Jag håller med första kommentaren. Men jag tror inte att Isprinsessan måste vara illuminati, men väl en wannabe. Hon kanske är lika vaken som oss andra, men stödjer agendan. Jag svärmar inte för henne iallafall, men jag tycker synd om henne.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil