« Hem | F.d. amerikansk kongressledamot:En regering som ka... » | What a TWIT!!! » | Kosovo: Är det oljan igen?.. » | Skulle Obama mördas i Dallas i förrgår? Polisen fi... » | 100.000 läsare -- Mikael spekulerar om framtiden f... » | Bill O'Reilly: Michelle Obama borde lynchas » | Vi är alla konspirationsteoretiker » | Brittiska forskare: Folkmassor beter sig som får..... » | Obama fick NOLL röster i delar av Harlem... » | Begravningsentreprenör: Secret Service satte handa... »

USA:s och Kanadas militär ska samarbeta även vid nationella civila kriser

Utan godkännande av USA:s kongress eller Kanadas parlament -- och utan att ha kommeterats i pressen -- skrev militären i de bägge länderna den 14 februari under ett samarbetsavtal om assistans vid inhemska civila kriser. Nu ska militär fritt kunna röra sig över gränsen och hjälpa varandra om civilbefolkningen behöver kontrolleras. Avtalet har det oroväckande namnet Civil Assistance Plan. (Tipset från Sandbuzz)

I en alldeles normal verklighet skulle denna nyhet förmodligen kunna tolkas som rent formell. Att två grannländer bestämmer sig för att stödja varandra militärt är symboliskt viktigt, men inte unikt. Det som gör just denna överenskommelse så skrämmande är att vi inte befinner oss i en normal verklighet -- speciellt inte i Nordamerika.

Undantagstillstånd och koncentrationsläger
USA:s president har under de senaste åren sett till att få extraordinära befogenheter att utlysa undantagstillstånd och ge sig själv diktatorisk makt, till och med för kriser som inträffar utanför USA. I händelse av detta har man dessutom låtit bygga ett antal koncentrationsläger för att kontrollera befolkningen, om det skulle bli fråga om oroligheter.

Nordamerikanska unionen, NAU och SPP
Det pratas också allt öppnare om planer på att skapa ett nordamerikanskt "EU", NAU, North American Union, mellan Kanada, USA och Mexico. Men detta har bestämt förnekats av Kanada och USA, bara Mexicos president har erkänt att sådana planer finns.
Vad som definitivt finns däremot är det så kallade SPP, The Security and Prosperity Partnership Agreement, mellan de tre länderna.

USA:s nya militära roll i Nordamerika
USA:s militära intressesfär har också formellt utökats under George Bushs tid i Vita huset till att omfatta hela regionen, från Karibien i söder till Kanada i norr. Ett organ som kallas NORTHCOM, med ansvar över hela den nordamerikanska kontinenten, både till lands, till havs och i luften, håller på att ta över även det mer kända NORAD, North American Aerospace Defense Command, som bara ansvarade över luftrummet.

Protester från Kanadas parlament
Och nu inkluderar man alltså även civila uppgifter i samarbetet. Att kanadensisk militär får möjlighet att fritt röra sig över gränsen till USA ses nog inte som fullt lika hotfullt som det omvända. Det kanadensiska parlamentet har också reagerat mycket starkt mot att premiärminister Harper inte informerat om detta avtal.

För att vara konsekvent i min rapportering, måste jag också nämna att Kanada är största exportör av olja till USA... Mexico kommer på fjärde plats.

Intressant?
Andra bloggar om: , , ,
, , , ,

Tragiskt att canadas befolkning troligvis kommer att bli nertryckta till usas nivå. Ser ju tyvärr inte att partnerskapet skulle innebära en förbättring för canadensarna.

Fanns det inte någon på forumet från canada? synpunkter från honom/henne vore intressant.

Det kan innebära inkallning från canadas befolkning för krigen som stundar under NAU/US flagg..

har läst om många soldater som kommer hem från irak på permis och flyr till canada för att slippa åka tillbaka till kriget. Nu är det nog slut med det.
/H

"Fanns det inte någon på forumet från canada? synpunkter från honom/henne vore intressant."

Jo, här är jag. Och det var jag som tippsade Mikael W...
Min första reaktion är - we keep our guns!

En beväpnad befolkning begränsar övermakten över medborgare, där håller jag med 2nd amendment i US const. och Alex Jones...

Jag behåller min vapen!

"Det kan innebära inkallning från canadas befolkning för krigen som stundar under NAU/US flagg.."

Jag tror du är minst tio steg före händelserna. Canada har ingen inkallning, vi har ingen värnplikt, ingen draft. Canadian Forces är en yrkeskår. Och vi har ingen plikt att kriga med US i deras krig. Not ever!

Avtalet som jag förstår det gäller endast samarbete inom Nordamerika. Varför begriper jag inte? Men det försöker jag komma till klarhet med. Har funderat lite och jag har en idé -

Detta avtal är i händelse att en bird flu pandemi inträffar i nordamerika och US trupper är i Iraq och Afghanistan?
Då kommer infrastrukturen att rasera i 4-5 dagar, el, vatten etc. Då behövs trupper att hålla ordning på paniken som kommer att bli företrädande...Canada's trupper!?
En bird flu pandemi kommer var så säkra! Ett Vaccin är 10-12 år från förverkligande!

Be ready!

jag fick en galen tanke...med många steg framåt..

"regionen" canada är fortfarane starkt "influerat" av HMS och om man tänker efter så kunde detta vara en historisk ironi att usa som "släpptes" av england och frankrike nu teoretisk skulle kunna tas över av den samma genom canada. Större delen av militären som USA har kommer att ju att vara ute på världs dominans roadtrip så rent teoretiskt... så skulle HMS kunna smyga in och ta över den verkliga makten i landet USA, utan att skjuta ett skott!

galnare saker har ju hänt...

/H

Det där var mycket för konspiratoriskt även för mig. :)

Canada är inte alls starkt influerat av HMS. 1982 tog vi hem konstitutionen. QEII är endast nu en gallionsfigure för Canada på vår dollar, precis som Kungen i SVE. Obetydliga och absolut ingen makt kvar...

Jag väntar fortfarande på att "nyheten" skall lossna här, och jag vill höra den officiella förklaringen från regeringen innan jag drar några slutsatser. Jag är spänd på reaktionen, om det blir någon...

Själv är jag misstänksam, men sen jag jobbat inom försvarsindustrin är jag inte förvånad över "samarbetet". Canada har alltid sedan länge haft en plats i CENTCOM i Florida då vi har ett unified försvar (NORAD) av Nordamerika...Likaså har vi "utbytes" US militär i Canada...

Marinen i Sverige samarbetar med US Navy genom att hyra ut u-båten "Gotland" med besättning... ;)

Sverige har en hycklande neutralitetspolitik samtidigt de arbetar med NATO och säljer krigsmaterial till stridande länder...Det finns nog ingen utanför Sverige som inbillar sig att Sverige är neutrala...

Just nu till jag får mer uppgifter så tror jag att ändamålet att våra militärer kan gå över gränserna är vid "domestic civil disturbance" som dom säger. och då kommer genast misstanken om en kommande bird flu pandemic upp.

Folk hinner inte med att tänka vad som händer ute i världen, dom är busy ta hand om barn och familj och tjäna pengar till mat, hyra etc...Precis där makten vill ha oss - ignoranta!

Sandbuzz:
Jag måste erkänna att det roar mig att tänka på vad du har kvar att upptäcka om den verkliga symboliska makten i både de brittiska och det svenska kungahusen. :-)

Nyckelordet i det nya militäravtalet är "civil". Vad kan det finnas för behov av samarbete i civila krissituationer som inte kan klaras av med befintliga medel? DET är en konspirationsteori att stoppa under huvudkudden i natt.

MW

Mikael: "Jag måste erkänna att det roar mig att tänka på vad du har kvar att upptäcka om den verkliga symboliska makten i både de brittiska och det svenska kungahusen. :-)"

Det kanske roar Dig Mikael men jag bryr mig verkligen inte om kungahusens verkliga eller symboliska makt. But do tell me, vilken makt QE2 har i Canada...:) Det finns skäl vi sparkade ut brittiska kungahuset 1982, dags att göra det samma i Sverige?

"Nyckelordet i det nya militäravtalet är "civil". Vad kan det finnas för behov av samarbete i civila krissituationer som inte kan klaras av med befintliga medel?"

Jag tror jag redan har angett ett behov - bird flu pandemic! Du kanske ska sätta dig in i vad pandemic betyder och vilken effekt den kan ha på ett samhälle, land, ekonomi och infrastruktur?

Vill Du har fler exempel right now? Eller låter Du mig bilda min egen uppfattning baserat på vad Canada's regering säger först innan du tar en condencending ton emot mig i din överhöghet?

Det var definitivt inte min avsikt att vara nedlåtande, Sandbuzz. Lite lättsam, mitt i allvaret, det erkänner jag, men ämnet gör mig verkligen oroad.

En pandemi?.. Som alltid när fågelinfluensan dyker upp i debatten kan jag inte undvika att påminna om att Donald Rumsfeld sitter på en stor aktiepost i företaget som äger patentet på Tamiflu.
Men om man skriver avtal för att kunna hantera en framtida pandemi indikerar ju att den inte kommer att bryta ut naturligt, utan introduceras artificiellt...

Jag ser nog tyvärr mycket mörkare på det. Ni har vår tids Nazityskland som granne, och ni sitter på rikedomar som de absolut vill ha. NAU har jag varit lite osäker på, men det börjar bli alltmer plausibelt.

Vad gäller kungahusen får jag återkomma om jag får tid. QEII sitter i den absoluta toppen av maktpyramiden och är elitens suveräna drottning och bärare av den dyrbaraste blodslinjen. Det är själva utgångspunkten.

MW

OK. Jag väntar med att bli oroad innan Canada's regering har gjort sitt uttalande, vilket väntas nästa vecka har jag hört rykten om…

Angående pandemin, så har jag bara i år hört två medicine doktorer uttala sig hos 940 AM, Montreal I timslånga interviewer; en expert (vilken jag inte minns namnet på) inom infekterande sjukdomar uttala sig om att bird flue pandemi kommer som ett brev på posten tack vare det sätt människor reser runt världen per flyg Och nu I veckan lyssnade jag på Dr. Gary Ridenour…

Nedan är ett citat från director of infectious decease: "Much of the human toll in death, hysteria and anarchy will not be exacted by the infection, but by the wide scale breakdown of global supply chains and the just-in-time delivery systems for vital goods and services." Dr. Michael Osterholm.

"Experts all agree that the Avian Flu will become a pandemic with three hundred million to one billion dead in one year. The odds of it happening are one out of three!" Dr. Gary Ridenour.

Sen finns det de som säger att debatten om pandemi är att skapa rädsla och för att kontollera massorna. Det kanske ligger något i detta. Sist vi hade en avian bird flu var 1918, så det finns all anledning att ta vad vissa experter säger på allvar, med anledning av hur folk reser runt världen idag…

Tamiflu, är tämligen oeffektivt mot avian flu har jag lärt mig. Rumsfeld har kanske läst Dr. Michael Osterman? Och går man ut med uppgifter att Tamiflu är botmedlet kan man tjäna en hacka pga folks rädsla. Sanningen är att det tar 10-12 år innan ett effektivt vaccin kan framställas efter the strain har identifierats: Så det kräver inte ett geni att ta slutsatsen att hysteria, anarki och infrastrukturens kollaps blir anledning till massdöd. Därför tänkte jag efterson Amerikanska trupper kan inte sättas in mot Amerikanare för att bringa ordning finns det inget skäl att inte misstänka att avsikten KAN vara att använda Canadensiska trupper och vice versa i Canada, Amerikanska trupper… Jag kan ju ha helt fel i mina tankar, det är ren spekulation, just nu då jag inte har förutfattade meningar på händelser i NA.

Du frågade mig: "Vad kan det finnas för behov av samarbete i civila krissituationer som inte kan klaras av med befintliga medel?"

Nedan följer ett par exempel då befintliga medel inte räckte till:
Canada Forces i en krissituation har redan har använts i Montreal, Quebec 1970 under Oktober krisen, då terrorism, bombning, mord och kidnapping förekom från FLQ i ett försök till Coup d'etat, och Quebec's parlament bad Canada's parlament att utlösa undantagstillstånd då inte lokal och provinciell polis kunde längre handla situationen. Provincen, främst då Montreal och Quebec City var flooded med soldater…

Under 1998 Ice Storm i Montreal kallades militär in för att hjälpa i den civila krissituation som följde stormen som rasade i 5 dagar och slog ut elen upp till 35 dagar i vissa områden mitt i January. Matkedjor, varuhus, banker stängdes pga elavbrott...Nästan hela elsystemet slogs ut, förstördes nästan totalt...Befintliga polis, brandkår, hydro, och även Amerikansk hjälp från Vermont, NY var inte tillräcklig utan militär måste kallas in och shelters konstrueras och ordnas till.

Jag tror det är för tidigt att utlysa USA som vår tids nazityskland, men att det finns fascistiska tendenser där råder det ingen tvekan om. EU är inget undantag heller - unification av Europa, vilket påminner om försök under 30-talet men under fredliga former...Sen, i min opinion mycket styrs i USA från Europa's globaliseringsförespråkare aka Corporate-EU...

Vad gäller kungahusen - Jag följer också David Icke, Alex Jones, Sean David Morton och en Canadensare vars namn tyvärr just nu inte vill komma fram, men som alla tre ovanstående har höga tankar om. Han har lyckats med företaget att infiltrera Bilderberggruppen...:)
Kommer jag på namnet så lägger jag ut det...

Så, Jag har en idé vad du tänker säga om den reptila blodslinjen...men återkom gärna med din teori om QE2's makt över Canada...Thomas

Jag lovar att aldrig underskatta dina "konspiratoriska" kunskaper igen, Thomas. Och jag värdesätter att du fortsätter att titta in och kommentera.

Tyvärr sitter jag med en deadline på några tidningsartiklar och en stor översättning, så jag hinner inte svara mer utförligt.
Hoppas få lite mer tid i helgen.

MW

"Jag tror det är för tidigt att utlysa USA som vår tids nazityskland, men att det finns fascistiska tendenser där råder det ingen tvekan om."


Minst sagt;

http://www.wired.com/science/discoveries/multimedia/2008/02/gallery_abu_ghraib?slide=1&slideView=7

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil