« Hem | Vi är alla konspirationsteoretiker » | Brittiska forskare: Folkmassor beter sig som får..... » | Obama fick NOLL röster i delar av Harlem... » | Begravningsentreprenör: Secret Service satte handa... » | Randi Rhodes hotar rösta på McCain om "superdelega... » | Ett budskap att begrunda » | Dags för en ny sjukhuspaus Öppen tråd » | En alldeles korrekt politisk analys Kan vi få nog ... » | Vem kapar internetkablar i Asien och Mellanöstern?... » | En påminnelse inför Supertisdagen... Demokratins f... »

Bill O'Reilly: Michelle Obama borde lynchas

I förrgår sa presidentkandidaten Barack Obamas fru något som retat vansinne på det vita USA. "För första gången i mitt vuxna liv är jag riktigt stolt över mitt land." Naturligtvis har detta tolkats som rent landsförräderi. Men Fox fixstjärna (!), ärkefascisten Bill O'Reilly, i sitt radioprogram i går, gick längst av alla:
"I don't want to go on a lynching party against Michelle Obama unless there's evidence, hard facts, that say this is how the woman really feels. If that's how she really feels -- that America is a bad country or a flawed nation, whatever -- then that's legit. We'll track it down."
"Jag vill inte ge mig ut i en lynchningspöbel mot Michelle Obama om det inte finns bevis, hårda fakta, som säger att detta är vad kvinnan verkligen tycker. Om det verkligen är vad hon tycker – att USA är ett dåligt land eller en nation med fel och brister, vad som helst – då är det legitimt. Vi ska gå till botten med det." [MW:s översättning och förstärkning.]

Hur man än vrider och vänder på det, så tycker han alltså att den gamla Ku Klux Klan-traditionen att hänga svarta bör återupplivas, om fru Obama tycker illa om USA...
Nu börjar akt två i den amerikanska valrörelsen! Detta kan bli riktigt obehagligt.

Andra bloggar om: , , ,

Bill anser således att det inte behövs några politiker och att hela tjafset om att välja dem dem är onödigt. Varför? Jo, helt enkelt för att om allt är bra och det inte finns varken fel eller brister, då behöver man inte ändra på något, vilket gör politiker oveflödiga.

Han har också diskvalificerat sig själv från alla politiska uttalanden för all framtid, eftersom minsta lilla antydan om brister, att något behöver förändras, enligt honom själv är en sorts landsförräderi.

Alla oppositionspolitiker måste då också tillhöra kategorin ladsförrädare, vilket då innebär att själva demokratin är en form av landsförräderi eftersom demokrati kräver opposition. Således är Bill emot demokrati. Fast han kan ju inte säga det eftersom det skulle vara ett bevis för att han ser rådande demokrati som ett fel, vilket då med hans egna ord gör honom själv till landsförrädare.

Jag tror bestämt att han behöver tänka en vända till..

//steelneck

Lyssnade på Mike Malloy som pratade om detta igår, och han var (minst sagt) RASANDE över O'Reilly's påhopp på Michelle Obama.

http://youtube.com/watch?v=_7NFQQE15II

Stelneck:
Det var ju också ett sätt att se på det hela... Jag var personligen mest upprörd över att hans smutsiga rasisttryne avslöjades. Men BillO' har ju fler gånger sagt att han tycker att det är fel att kritisera presidenten i krigstid och att de som gör det borde stämplas som landsförrädare, så visst är det en korrekt slutsats.

Malmö Blue:
Jag lyssnar som du också på Mike varje dag, men som podcast på morgonen. (Och det är kul att höra när du ringer in! Alltid mycket bra kommentarer.) Det var när han berättade om detta som jag fick reda på det.
Jag tycker att Mike och Kathy har helt rätt när de säger att det handlar om ett mordhot.

Man kan ju göra det enkla tankeexperimentet att han hade talat om Joe Liebermans fru, till exempel, och använt uttrycket "jag vill inte brassa igång några gasungnar, om det inte..."

MW

jag ser billo som en clown, harmlös.
Men vad händer om man börjar lyssna på clownen.. ?

MW jag delar din slutsats om att detta kan bli obehagligt.

Samtidigt tänker jag på de som är producenter och ger billo program tid och finansierar hans möjlighet att nå sin publik... Vad är deras människosyn?

/H

Det handlar egentligen inte om BillO', även om han faktiskt har det största politiska "debattprogrammet" i USA.
Det handlar om hur den rasistiska högern nu börjar smyga in direkta mordhot mot Obama med familj. Se dagens bloggning om valmötet i Dallas...

MW

Men, tjena

Det där låter som om när vissa av amerikanerna blev ordentligt upprörda över att en president deklarerat att han inte gillade broccoli....

Vad mrs Obama antydde, var väl bara att det hittills verkat omöjligt för en med mörk hudfärg att komma till makten i USA.

Jag gissar att Bill O'Reilly sade/tänkte precis samma sak, då USA gick ut i krig, vilket han säkert stödde "För första gången kan vi vara stolta över oss själva, för att vi visat att vi är riktiga patrioter" kan jag gissa att han menade.

Undrar om det finns i hans föreställningsvärld att man även kan vara stolt över annat än krig.....

En annan lika grundläggande sak, som går i precis samma "tänk" är "Either you are with us, or you are with the terrorists" Så talar diktaturens kreatur, för utan opposition, så finns ingen demokrati.

//steelneck

Ja, Steelneck, det citatet från Hauptbanhof Bush får vi aldrig glömma... Och den killen hade historia som sitt huvudämne på Yale!

MW

"Nu börjar akt två i den amerikanska valrörelsen! Detta kan bli riktigt obehagligt."

Vi talar trots allt om landet som redan har Dubya som president och där FOX News är den nyhetskanal som ökat mest bland tittarmätningarna under senaste åren. Det är redan så obehagligt det kan bli... Vad vi ser är bara konsekvenserna av det.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil