« Hem | Randi Rhodes hotar rösta på McCain om "superdelega... » | Ett budskap att begrunda » | Dags för en ny sjukhuspaus Öppen tråd » | En alldeles korrekt politisk analys Kan vi få nog ... » | Vem kapar internetkablar i Asien och Mellanöstern?... » | En påminnelse inför Supertisdagen... Demokratins f... » | Djävulens makt ökar, säger Vatikanen Efterlyser fl... » | Bara som en påminnelse... » | Egypten stänger till Gaza Hamas protesterar inte » | Smått och stort »

Begravningsentreprenör: Secret Service satte handavtryck från Oswalds lik på geväret.

Bildkälla: www.spartacus.schoolnet.co.uk

UPPDATERAT nedan:
Lee Harvey Oswald, mannen som alla "seriösa" historiker anser var ensam skyldig till avrättningen av president Kennedy i Dallas 1963, mördades i sin tur nere i ett polisgarage utav nattklubbsägaren och mafioson, Jack Ruby. Det första direktsända mordet i TV-historien.


Inget blod på golvet
Jag har tidigare citerat fotografen till den världsberömda stillbilden ovan till höger, där Ruby kastar sig fram och Oswald grinar till av smärta, och hur han förundrade sig över att det inte fanns en blodsdroppe på golvet efter att man fraktat bort Oswalds kropp. En observation som fått många med mig att misstänka att Oswald inte alls sköts, utan bara gömdes undan.

Oswalds begravningsentreprenör
Den kände radioprataren och dokumentärfilmaren Alex Jones håller precis på med en dokumentär om mordet på John F. Kennedy och har i arbetet med den kommit i kontakt med begravningsentreprenören Paul Grudy (stavningen osäker), som skötte om Oswalds balsamering, begravning och även gravöppningen 17 år senare. Och i fredags, 15 februari, intervjuade Jones honom.
Den snart 90-årige mannens berättelse kan besvara några frågor, men väcker ännu fler...

Dödande turskott
Grudy påstår att han kände Oswalds mamma och att flera av Oswalds familjemedlemmar identifierade kroppen, som verkligen hade en dödande skottskada. Att det var Lee Harvey Oswald som låg hos honom är han alltså övertygad om, liksom att han dödades av ett pistolskott, även om det, i Grudys ögon, var ett rent turskott. (Ett enda direkt dödande skott i aortan, i den villervalla som rådde nere i polisgaraget, får onekligen anses som anmärkningsvärt. Det är också fortfarande mycket märkligt att det inte kom en hel massa blod, om kroppspulsådern perforerats...)

Secret Service tar handavtryck på geväret
När balsameringen av Oswald var klar kommer några Secret Service-män till Grudy och begär att de ska få sätta handavtryck från liket på det Mannlicher-Carcano-gevär som Oswald påstods ha använt. Grudy berättar för Alex Jones, att hans största bekymmer var att de skulle fläcka ned hela kroppen med bläcket... Oswalds avtryck på geväret blev sedan ett av de viktigaste bevisen för Warrenkommissionen.

Graven hade öppnats
1981 fick Grudy ett samtal ifrån den brittiska underrättelsetjänsten(!), som ville komma över till USA för att undersöka kroppen igen. Grudy ordnade de erforderliga tillstånden och var med vid gravöppningen, där man genast kunde konstatera att den cementsarkofag som kistan låg i hade brutits upp, förmodligen kort efter begravningen. Han kunde också konstatera att kroppen hade rubbats.
Men på grund av skadorna på sarkofagen hade kroppen ruttnat till ett skelett och en sak Grudy kunde konstatera, var att kraniet inte längre hade några spår av den obduktion som han själv genomfört.

Ytterligare en märklig omständighet som Grudy berättar om i intervjun är att chefen för begravningsplatsen något år därefter begick självmord genom att hugga sig själv 17 gånger med en kniv...

Frågan om det var en ensam galning eller en konspiration som låg bakom mordet på JFK har kommit att bli något slags lackmustest för konspirationsteoretiker. Misstanken att Earl Warren och hans kommission skulle ha undanhållit sanningen är ännu mer spridd än till och med 11 septemberkommissionens okritiska slutsatser.
Som jag skrev i inledningen är det ytterst få respekterade historiker som törs gräva i denna infekterade fråga och de som trots allt gör det får stå ut med både spott och spe.
Men det råder ingen tvekan om att de allra flesta "vanliga" människor anar att sanningen om skotten i Dallas inte har kommit fram. För många av dessa har istället misstankarna att det var Kuba eller maffian som låg bakom blivit en bekväm utväg, så att man slipper tro att det var personer i USA:s politiska ledning som bar ansvaret.

En närmast schizofren kombination av klarsyn och självbedrägeri, som onekligen lär oss en hel del om hur manipulerade vi är av den historieskrivning som makten erbjuder oss.

UPPDATERAT Som av ett sammanträffande skriver massmedia i dag om en kartong med dokument och kvarglömda ägodelar från Lee Harvey Oswald och Jack Ruby. Bland annat ska det ha funnits en avskrift av samtal mellan Oswald och Ruby om att mörda Kennedy.
Jag har kollat runt på vanigtvis pålitliga sajter och hittills lutar det nog åt att det handlar om något påhittat, ett manus eller något planterat.
Men visst är det en fantastisk tanke, att man nu skulle ha bevis som kopplar samman de två. Jag förhåller mig dock reserverad tills vidare...

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Jim Fetzer - som engagerar sig i 11 september har ju också arbetat mycket med JFK. Här är två sidor han medverkar i:

http://www.assassinationresearch.com
http://www.assassinationscience.com/

Har inte kollat igenom allt men tänkte att de ändå kunde vara av intresse.

Bara som en ren slump så bläddrade jag runt på tvn i ren slöhet innan det var dags att sova och sprang på ett program som kallades "back to life" på Visat History och där handlade det om JFKs många sjukdomar och hans död...

Gillade animationen som helt klart visar kulan som kommer bakifrån och huvudet som rör sig framåt... vilket inte riktigt stämmer med verkligheten där han kastas bakåt :p

Men men det ska vara så :p

P.s har försökt finna dokumentären på internet men inte lyckats...

Henrik, om detta är filmen du menar, så hittade jag en torrent på ConspiracyCentral som jag nu lagt här.

Det var inte den filmen, den jag såg handlade mest om hur sjuk JFK har varit hela livet och att han knarkade för smärtan, sen kom mordet som en liten slut kläm bara...

Inget att se iaf men tyckte det var en kul slump bara :p

kan detta vara motivet?Det skulle förklara en massa saker sen dess...

googla
executiveorder 11110

/H

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil