« Hem | Bill O'Reilly: Michelle Obama borde lynchas » | Vi är alla konspirationsteoretiker » | Brittiska forskare: Folkmassor beter sig som får..... » | Obama fick NOLL röster i delar av Harlem... » | Begravningsentreprenör: Secret Service satte handa... » | Randi Rhodes hotar rösta på McCain om "superdelega... » | Ett budskap att begrunda » | Dags för en ny sjukhuspaus Öppen tråd » | En alldeles korrekt politisk analys Kan vi få nog ... » | Vem kapar internetkablar i Asien och Mellanöstern?... »

100.000 läsare -- Mikael spekulerar om framtiden för UUAA Radio

En av mina favoritfilmer är, kanske inte så förvånande, Conspiracy Theory , med bland andra Mel Gibson och Julia Roberts. I filmen spelar Mel Gibson en excentrisk taxichaufför, som tröttar ut sina passagerare med långa monologer om olika konspirationer. Han har också ett litet nyhetsbrev, med en handfull prenumeranter.

Det här är mitt lilla "nyhetsbrev", som första halvåret hade mindre än 500 läsare i månaden, men som nu, efter lite drygt två år passerar 100.000 sammanlagt. Besöksantalet har mer än tiodubblats sedan sommaren 2006 och ligger nu ganska stadigt runt 7.000/månad.
Alldeles speciellt gläder det mig att det är så många kommentarer! Och huvudsakligen mycket kunniga och konstruktiva sådana. Jag vill också passa på att tacka mina gästbloggare, Lars och Leif, för att ha breddat kunskapen här på UUAA så avsevärt.

Eftersom jag varje dag läser och lyssnar på dusintals "experter" på först och främst amerikansk politik, har jag insett att verkligheten idag är så komplex och i många avseenden motsägelsefull, att det helt enkelt är omöjligt till och med för dem att hålla alla trådar i huvudet. Bara att hålla ihop alla Vita husets lögner är en övermänsklig uppgift.
Därför är det så ovärderligt att vi hjälps åt, fyller på och fyller i, och analyserar och sätter saker i ett sammanhang. Och i den mån vi drar olika slutsatser kanske mer fokusera på vad som förenar oss, snarare än att splittras i interna stridigheter.
Inte för att jag är konflikträdd, utan för att splittring och söndring är klassiska härskartekniker, som bara skadar oss, inte dem vi försöker hålla koll på. I den mån man bevakar debatten här på UUAA, så finns det ingenting som skulle göra dem lyckligare än om vi började slåss inbördes.

Men det går inte att komma ifrån att de ämnen jag ägnar mig mest åt är lite udda, trots att de egentligen inte borde vara det. Illuminati, Bilderberggruppen, New World Order, Project for the New American Century, ja, till och med familjen Rothschild var i praktiken okända även för mig för fyra år sedan. Och även om jag kände till en hel del om CIA och den korrumperade amerikanska politiken, trodde jag fortfarande på den officiella förklaringen av 11 september...
Så jag förstår nog bättre än de flesta anar, att det är en hög mur att ta sig över, att sätta sig in i de här "fackuttrycken" och kodorden, som upprepas så ofta. Och att det hos en person som får all sin information från TV och tidningar är väldigt svårt att ta det som skrivs här på riktigt allvar.

Låt mig därför deklarera för er andra, ni som redan är väl insatta i dessa frågor, att jag faktiskt skriver mer för de "okunniga" är för de "kunniga". Min strategi har hela tiden varit att finnas till hands, att ständigt ha aktuella kommentarer om samtiden, så att den som plötsligt börjar fundera, ifrågasätta och tänka själv ska hitta material som kan hjälpa till att leda tänkandet vidare och djupare. Jag vill vara den kunskapsförmedlare jag själv hade behövt när jag för snart fyra år sedan började inse att någonting var allvarligt fel i det normala nyhetsflödet. Samtidigt som jag vill stimulera till eget tänkande, till egna insikter, eftersom det är enkelt att glömma andras åsikter, men omöjligt att glömma slutsatser man dragit på egen hand.

Och här hoppas jag också att alla hjälps åt. För en viktig signal, kanske den viktigaste till nya sanningssökare, är att vi är många och att vi stöttar varandra. Jag tycker speciellt att gästskribenterna har blivit en så positiv utveckling av UUAA, att jag gärna skulle tänka mig att ha fler. Dels för att det behövs ännu mer kompetens, men också för att min röst inte ska vara lika dominerande.

Så då är jag tillbaka där jag började, på "mitt lilla nyhetsbrev", som förhoppningsvis ska bli mindre och mindre "mitt" med tiden. Personligen skulle jag vilja ägna mig mer åt podcasts och videobloggar, men det är oerhört viktigt för mig att det också finns mycket skrivet material, som är aktuellt och annorlunda. Och ensam klarar jag inte av både och.

Att inbilla sig att UUAA ska bli något jättestort och inflytelserikt är i alla fall än så länge orealistiskt, föreställer jag mig, men bloggen har nu en hyggligt stor läsekrets och borde kunna växa avsevärt även i fortsättningen. Men då krävs det att det som skrivs fortsätter att sticka ut och utmana, inte slätas ut i en politisk och filosofisk korrekthet som bara gynnar grindvakterna...

okunniga och kunniga beror ju bara hur man ser på det och vilka ämnen man diskuterar :p Men där håller jag med dig att det är det smartaste sättet att nå de som inte känner till NWO och allt skit därikring.

Jag personligen saknar lite av de fina förfinade språk kunskaper och bekväma skrivsätt som du besitter (framför allt gillar jag din väldigt avslappnade röst :p), jag försöker med samma metod men försöker mest få folk att läsa din och andras texter som är så mycket bättre :)

Helt klart är jag med till 100% att hjälpa till med att sprida mindre skvaller och få ut de mer viktigare politiska skådespelen som pågår där ute. Oavsett hur många eller hur få så är det värt besväret :)

.

"...Personligen skulle jag vilja ägna mig mer åt podcasts och videobloggar..."

Du läser mina tankar ,det är det jag har också börjat sakna.Det hade varit kul att återvända lite till den gammla tiden med dina radio avsnitt.

fint skrivet Mikael! precis den uppfattningen har jag alltid haft om dig. lite som en storebror som aldrig förlöjligar en som inte är lika insatt. och att rikta sig mot de mindre "kunninga" är en mycket bra inställning!

appropå gästskribenterna... de senaste dagarna har jag hetsat upp mig varje gång jag försökt gå ner i Medborgarplatsens tunnelbanestation pga de små tidningsutdelarna som bokstavligen står mitt i vägen framför trapporna. nu skriver jag lite om det...

känner hur jag håller på att bygga upp en riktig ilska och ser fram emot den dag då jag handgripligen lyfter en av dem åt sidan och skriker FLYTTA PÅ DIG!!!

personligen har jag svårt att säga nej när någon erbjuder mig något. likadant på ICA när kassörskan säger "vill du ha kvitto?"... varför måste de fråga det varje gång??? sen sitter jag där i t-banevagnen med svarta stinkande händer och läser gårdagens skitnyheter och svär över min mesighet.

diskuterade detta med min yngste son när vi satt i vagnen påväg till Odenplan. VARFÖR delas det ut gratis tidningar? de måste ju kosta en förmögenhet att tillverka. VAD är det de vill att vi ska läsa? och hur giftig är den trycksvärta som vi tvingas andas in i t-banevagnarna och som vi får på fingrarna? den luktar iallafall hemskt. det har alltid varit den största anledningen till att jag inte prenumererar på någon morgontidning.

vad säger NI här på forumet? VILKA vill att vi läser dessa dagen-efter-nyheter och VARFÖR?

personligen känns det obehagligt. som att makteliten är mycket angelägen om vilka nyheter folket får i sig på morgonen.

tänk om vi lyckades genomföra en kupp mot en av tidningarna och sätta in en helsida med "9/11 was an inside job" eller något annat. vilken genomskalgskraft!

Henrik:
Jag säger det tyvärr för sällan, men det faktum att du finns på min bloggrulle betyder att jag tycker att din blogg är viktig.
Men sedan får jag väl erkänna att det skulle göra mitt gamla "språkfascistiska" jag jättelyckligt, om du bara tog en snabbkurs i särskrivnig kontra sammansatta ord... Det minskar inte vikten av det du skriver, men det är så enkelt att korrigera. Då får du bli gästskribent direkt!
(Regeln är enkel; om det uttalas som ett ord, så skrivs det oftast som ett ord, "språkkunskaper" till exempel. Alternativt: "Handlaren var tvungen att sparka sin kassa personal." Var det kassapersonalen eller sina värdelösa medarbetare som han sparkade?)
Detta sagt i största kollegiala "väl mening", hoppas jag att du förstår... :)

V:
Det är många som har sagt samma sak på sistone. Det värmer verkligen!

M:
Ja, vad KAN de ha för existensberättigande?.. :-D
Kan det handla om en smart affärsidé för att tjäna pengar, eller att man brinner för att sprida nyheter och kunskaper?

Jag har ju skaffat mig TV igen, men kan bara se på det okodade utbudet. Till min stora fasa inser jag att jag ofta hamnar på "svenska Fox", TV 6. Denna skamlösa, fördummande och passiviserande ursäkt för att kunna sälja reklam...
Jag hörde någon som nyligen sa att TV är det största massförstörelsevapnet i historien. Sant!
Och ett av mina absoluta favoritcitat i repris: "Det finns ingen som på sin dödsbädd utropat: – Tänk om jag bara jag bara tittat lite mer på TV!"

MW

upplysande statistik och gratulerar! Får jag föreslå någon form av enkät undersökning av dessa besökare?givetvis anonymt.

exempel.

Hur hittade du hit?
tror du på den officiella förklaringen av 911?

Varför tror du att USA invaderade irak?
A. olja B demokrati och frihet. C all ovanstående..


ja ni fattar. kunde kanske vara intressant?

Jag tar ett total break i från TV för att hinna med att fokusera på resten av mitt liv :)

Känns rätt skönt att man inte vet allt som har sagt och gjorts i världen utan kan få den informationen från andra på jobbet, bekanta etc.. för en gångs skull.

Efterhand som mindre fokus läggs på TV finner jag mer tid att läsa böcker och annat rogivande rita måla etc.. jag tyckte det blev lättare att släppa greppet om etablerad media när man nu efter en intensiv uppvaknande process förstår så otroligt mycket mer om vad som betyder något i långa loppet vad gäller informations flöde alltså.


sen skulle jag vilja vädra en tanke. byta ut ordet "okunniga besökare" mot "sovare". jag tror de flesta beskriver sin process som ett uppvaknande. varför inte kalla de som inte vaknat än av olika skäl för sovare? bara en tanke.

det gör ont att gå i sömne i skogen...

/H

Haha jag är särskrivningarnas mästare :p Jag är pinsamt medveten om mitt problem med dessa men är oftast för snabb och slarvig, jag tar absolut inte illa upp om du trodde det :)

Det var värre förr så det går sakta men säkert åt rätt hål iaf :D hehe

Pust!.. Skönt att höra, Henrik. Jag ville definitivt säga det så snällt jag bara kunde :-))

MW

Hej!

När USA invaderade Afghanistan så stödde jag det och tänkte att nu ska de ska de fundamentalistiska terroristerna, västhatarna och kvinnohatarna få på pälsen. Och förr i tiden tyckte jag även att Hillary Clinton var en utmärkt politiker. Men det var förr som sagt och det var nog Irak-kriget som fick mig att vakna upp. Nu har jag kommit till lite större insikt och inser att saker inte alltid är vad de verkar vara. Och det är även därför som jag hållit tummarna för Dennis Kucinich i första hand och Ron Paul i andra hand i det amerikanska presidentvalet, helt enkelt för att de verkar ha genomskådat maktens hyckleri. Nu gick det tyvärr inte vägen för någon av dem, om inget oförusett inträffar. Och i det politiskt korrekta Sverige verkar det som att man bör stödja Hillary, i första hand för att hon är kvinna. Det om något är väl naivt, att bortse från de politiska sakfrågorna och tro att någon automatiskt skulle vara bäst lämpad på grund av personens kön (eller ras för den delen). Det behövs bloggar som din för att göra fler människor medvetna och få dem att tänka kritiskt istället för att bara följa strömmen och blint tro på vad media skriver och säger. Som det är nu får jag intrycket att medveten är klart större i USA än här. Här (skriver ”här” fast jag inte bor i Sverige) råder fortfarande någon sorts dvala och motiverad kritik avfärdas ofta av de okunniga som ”USA-hat”. Hoppas det vänder vad det lider och att fler ser att kejsaren är naken!

En fråga: Vad betyder ”UUAA”?

Magnus

Man måste våga erkänna sina brister :)

Hej Magnus!
Tack för en intressant kommentar. Jag kan bara hålla med om att dvalan tycks vara större i Sverige än i de flesta andra länder. Men det går i rätt riktning...

UUAA var ett namn jag valde för två år sedan, då jag trodde att det var hög tid för oss att förena oss med våra systrar och bröder ute i kosmos och avslöja kabalen som försökte förhindra detta.
"Up, Up and Away" var det optimistiska budskapet...
Men lite mindre optimistisk på den punkten får det idag stå för den alternativa betydelsen, "double-u, double-a", som i Wälivaara...
Tanken var nämligen att göra bloggen och mina podcasts på engelska, men idag inser jag att jag gör större nytta om jag pratar svenska. Som sagt, det behövs!

MW

Det är bara att gratulera! Du började ett år efter mig, och har redan hunnit ikapp. :) (Jag fick själv min 100000:e nya besökare 2008-01-28 - mindre än en månad tidigare.)

Grattis Mikael!

V skriver:
"... de senaste dagarna har jag hetsat upp mig varje gång jag försökt gå ner i Medborgarplatsens tunnelbanestation pga de små tidningsutdelarna som bokstavligen står mitt i vägen framför trapporna."

Det går ju att fixa till ett eget blad.
Mikael/Leif E tillsammans med någon annan kan ju fixa ett enkelt A5 blad.
Alla intresserade kan skriva ut ett antal varje dag och glömma på bussen tåget bilen jobbet.

Ett tiotal personer med bevakning på olika områden borde ge en mindre arbetsbörda men större penetrering.

Större artiklar fortsätter på blogg eller någon annan ställe.

Leif Bengtsson

Leif B, bra idé!
Jag brukar faktiskt ibland ha med mig små lappar med info om min hemsida, som jag "glömmer" på t ex T-banan =)

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil