« Hem | 11 september: FBI medger att samtalet från Barbara... » | Ett av historiens största mysterier: Templet i Baa... » | Hillary Clinton vill förbjuda legosoldater Barack ... » | Dataföretag råkade läcka: McCain vinner valet i no... » | USA:s och Kanadas militär ska samarbeta även vid n... » | F.d. amerikansk kongressledamot:En regering som ka... » | What a TWIT!!! » | Kosovo: Är det oljan igen?.. » | Skulle Obama mördas i Dallas i förrgår? Polisen fi... » | 100.000 läsare -- Mikael spekulerar om framtiden f... »

Vad är värst?
Fågelinfluensan eller medicinen?

Tamiflu, det symptomlindrande läkemedlet från Roche mot många virusinfektioner och det läkemedel som rekommenderas mot fågelinfuensan, har fått nya varningstexter. Även GlaxoSmithKlines antivirala medel, Relenza, varnar nu för allvarliga psykiatriska biverkningar, meddelar radioprataren Mike Malloy. Dessutom erkänner man att 25 barn har dött till följd av att ha tagit Relenza. (Eller, som det uttrycktes, "pediatriska dödsfall".) Även Roche meddelar att det förekommit dödsfall och andra allvarliga biverkningar efter behandling med Tamiflu.

MedicineNet.com analyseras rapporterna om biverkningar mer i detalj. Bland de psykiska biverkningarna nämns hundratals fall där patienter drabbats av delirium och tvångstankar att skada sig. Många har begått självmord genom att gå ut i trafiken eller hoppa från fönster, däribland fem barn.

Andra bloggar om: , , ,

Hej Mikael allt gott!
Bra artickel och varning! Fågelinfluensan har dödat främst fattiga! Dålig hygien och boendeförhållanden, undernäring mm. Är främsta orsaken. Tittar vi sedan på "skyddet" mot detta virus är framtaget utan tanke på det status vårt imunförsvar har, vi är alla olika. Tamiflu är framtaget inte för att skydda mot detta virus, det prövas inte innan det släpps. Profiten styr, vaccineringen stör vårt immunförsvar så att framförallt människor med dåligt immunförsvar blir sjuka eller dör. Det är bluff att vaccineringar skydda oss, under alla år som vaccinering skett har fler blivit sjuka eller dött av vacc. Vi har idag Bokstavsbarnen, svåra hjärnskador, allergier, dödsfall, förlamninar mm. Tittar vi på ex. Polio så har det sedan vaccineringarna infördes smittat fler med polio än de som inte vaccineras. Jag har tidigare skrivit om mitt kikhosteexempel där jag och barnen blev sjuka när andra barn vaccinerades mot kikhosta, även en del av de som vaccineerades blev sjuka. Sedan 30 talet när vaccineringarna infördes var redan de sjukdomar de skulle skydda mot på väg att försvinna tack vare godare hygien och näringsstatus, vårt immunförsvar var då tränat att självt klara dessa sjukdomar som man idag säjer är borta tack vare vaccinering? TBC är på väg tillbaka, fler och farligare virus kommer, malaria är inte utrotat? osv. Läkemedelsmaffian forskar på det som är stor profit inte på nya antibiotika mot resistenta bakterier. Läkemedelsmaffian vill inte ha friska människor bara döda eller sjuka, och helst övervikt på det andra nämnda.
Jag har själv arbetat inom akutsjukvård, när vi fick in patienter med tryck och smärtor över bröstet "som om de hade hjärtinfarkt" med den snabba medicinering som sattes in, insjuknade ofta patienterna genom att en ny infarkt utlöstes på akuten och den var värre än det symtomatiska onda den kom in för. Jag vet idag att det är dessa mediciner som utlöste dessa infarkter.

tråkigt att en, idag globalt spridd, stam av H5N1 gått och blivit resistent mot tamiflu bara.. men detta mysiga undermedel kanske sätts in iallafall.

Så länge folk i massor dör så är jag nöjd. : )

Till "Rex"
Du vaccinera dig! Snarast.
Din kommentar var lika rutten som min sista.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil