« Hem | "Management by torture" Innovativ motivationsmetod... » | Jag fick ett brev... » | Vad är värst? Fågelinfluensan eller medicinen? » | 11 september: FBI medger att samtalet från Barbara... » | Ett av historiens största mysterier: Templet i Baa... » | Hillary Clinton vill förbjuda legosoldater Barack ... » | Dataföretag råkade läcka: McCain vinner valet i no... » | USA:s och Kanadas militär ska samarbeta även vid n... » | F.d. amerikansk kongressledamot:En regering som ka... » | What a TWIT!!! »

Isprinsessans inspiration?
The Georgia GuidestonesPå en kulle i Georgia står ett granitmonument med en fantasieggande inskription på åtta språk. Det kallas Georgia Guidestones och vem eller vilka som ligger bakom det är höljt i dunkel. Beställaren använde bara pseudonymen R.C. Christian och sponsorerna påstås vara en liten grupp amerikaner som eftersträvar en "Age of Reason", Förnuftets tidsålder, vilket torde vara en referens till 1700-talsförfattaren Thomas Paine som likt bland andra Thomas Jefferson var deist och mycket kritisk till de etablerade kyrkorna. (Tips från H.)

Så här lyder budskapet:
• Bibehåll mänskligheten under 500.000.000 i evig balans med naturen.
• Vägled fortplantningen med vishet – förbättra hälsa och mångfald.
• Ena mänskligheten med ett levande nytt språk.
• Led passion – tro – tradition – och allt med balanserat förnuft.
• Skydda folk och nationer med rättvisa lagar och rättvisa domstolar.
• Låt alla länder styra sig själva och lös externa skiljaktigheter i en världsdomstol.
• Undvik småaktiga lagar och värdelösa myndighetspersoner.
• Balansera personliga rättigheter med sociala skyldigheter.
• Prisa sanning – skönhet – kärlek – i sökande efter harmoni med det oändliga.
• Var inte en cancer på jorden – Lämna utrymme för naturen – Lämna utrymme för naturen.
[Övers. MW]

Stenarna restes 1980.

Andra bloggar om: , , , ,

Rätt fint sagt i grunden, bortsett från det där befolkningsantalet. Just den där siffran blir ännu mer anmärkningsvärd med tanke på årtalet stenarna restes. Hade ju varit annorlunda om de hade rests för några hundra år sedan, då hade man kunnat ha överseende med den "detaljen".

//steelneck

Det finns mer om denna stenens och dess placering som är intressant. Stenen har ett "bihang" en förklaring av stenens syfte, men den läser delvis kryptiskt om man inte blandar in placeringar i förhållande till stjärnor vid vissa tidpunkter etc.. Jag begriper det inte så om någon känner sig manad? :)

bilden på "bihanget" här

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/63/Georgia_Guidestones_Tablet.JPG

Sen att det är väldigt många språk representerade i denna sten och dess omgivande element är också i sig intressant.

Det står på bihanget att det skall finnas en tiskapsel under och en massa annat i texten i som man kan se i bilden.

Kanon om någon som har mer länkar av högkvalitativa bilder delar med sig.

/H

Semantik är en intressant sak. Någon måste i efterhand tolka dessa lagar för att de ska kunna efterlevas. Då måste vissa ord definieras, som tex "vishet", "förnuft", "kärlek" och "cancer". Någon måste få tolkningsföreträde för att vi ska få en enhetlig tolkning. De som har tolkningsföreträde blir de som är våra diktatorer och vi har att se glada och lyckliga ut samt att ständigt prisa sanningen...annars. Jag skulle vilja säga att var och en av varje klausul ovan är lika skrämmande i sin underton av naivitet. Glöm inte. Att styra är att få det att verka som om man själv är naiv (och god) och sedan fördömma dem som "målar fan på väggen". Det är inget fel i att vara realist och de som skrivit lagarna här vet att de måste få lagarna att ge sken om en vacker värld för att de ska accepteras....fundera bara på vem som ska tolka lagarna...juristerna.
Läkaren.

Ser man denne stein "skulpturen"
rett OVENFRA, danner den ikke
en 5 punktet STJERNE ?

the 5 high priest, frimurer "5"
punktsstjernen..!!?

bare en observasjon..

:-) Hilsen fra Norge

GooodKvällst Mikael - och alla andra med för den delen,

Detta sagt av Dig i ett tidigare inlägg: ”Allt det här vet vi ju. Men att lägga samman pusselbitarna och tänka oss att världen faktisk styrs av organiserade kriminella egoister, som bara tänker på sig och de sina, det är alldeles för skrämmande för att kunna vara sant... För om det är sant, då är inga konspirationer omöjliga.” - slut citat.

Mitt i prick skulle jag vilja säga !

Sedan några tusen år tillbaka har mänskligheten låtit sig styras som får i fårskock - både medvetet och omedvetet, tyvärr tyvärr... Ett av många många exempel på det i mitt kära fosterland Sverige i dags dato kan vara t ex SkatteBelastningsTrycket.

Trots att troligast mer än 80 % av svenska folket inser att dom blir mindre och mindre ekonomiskt solventa = får mindre och mindre personlig soliditet = får mindre och mindre PERSONLIG självkänsla/värdighet - så fortsätter Wi lik förbannat att stödja samhällssystemet som sådant. I och för sig är det logiskt intellektuellt sett obegripligt/ofattbart - men ändå sant, tyvärr tyvärr...

Min enda förklaring till detta fenomen är att Wi kollektivt sett är ej alls så lite åt hållet HypoCrisy sedan några tusen år tillbaka - och att den enskilda människan i fårskocken som Princip helt enkelt EJ ALLS orkar med bryta mönstret - utan mer eller mindre slaviskt hänger med av bara farten.

De här stenkultingarna är kort och gott symboler för EXAKT samma sak som ALLT annat - som wåra ”kära” globala och nationelle MaktElitare i tusentals år har drivit oss som får i skock med. INGENTING ANNAT i mitt perspektiv sett i vart fall.

Men visst - det kan faktiskt vara så att förr eller senare så kommer dessa åt hållet vansinniga symboler att kunna VÄCKA wår medfödda - och i grunden oförstörbara KREATIVITET, kanske... - vad vet jag. I så fall är det ju helt OK att ”dyrka” sådana här åt hållet barbariska symboler, verkligen... Wi som fortfar att andas får se, troligast...

GooodNatt... :-) /önskar "symbol"-vännen Josef

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil