« Hem | Råd till "nyvakna" Om intellektuella G-krafter » | Nu är det bevisat Två personer sköt Robert Kennedy... » | USA ut ur Irak! Ställ krigsförbrytarna inför rätta... » | Sprickan Pentagon-Vita huset vidgas "Hussein hade ... » | McCains chanser ökar dramatiskt.Clinton satsar på ... » | Årets bild 2008 Etanolens "välsignelse" » | USA:s högste Mellanöstern-militär avgåri protest m... » | President Bushs sångdebut: "You're all gonna miss ... » | Mortgage » | Redan de gamla grekerna...Platon om tyranniet »

Öppen tråd: Mats kampanj mot UUAA

Eftersom det uppenbarligen finns ett stort behov av att diskutera censuren och sannings- och kvinnoförtrycket här på UUAA Radio, inspirerat av Mats Sederholm på Brännpunkt Jorden, så ber jag alla som vill föra den debatten att göra det här.
Helst av allt ser nog både Mats och jag att den fortsätter direkt på BJ. En länk till BJ finns i högerspalten.

Jag ber alla att respektera att inte fortsätta debattera detta i andra trådar, så att de som inte är intresserade slipper irriteras.

Ja och en artikel som sammanfattar mina iakttagelser av den diskussion som skedde under "Brevet Två" samt de privata dialogerna finns under diskussionen "Sanningsbloggar eller herrklubbar?" på Brännpunkt Jorden

Mats
mats@sederholm.nu

Rapidact skrev:

Mats, har du ångrat dig och försöker komma med i "herrklubben" igen?

Jag för min talan och ger mina beskrivningar där det bäst behövs.

Mats

Hej0

Det återstår att se huruvida det där "stora behovet" som MW nämnde finns.

Mina erfarenheter när något avslöjas/kritiseras är att det utbryter en eftertänksam tystnad som följd av att många grunnar på saken och att de blivit berörda av det, snarare än att de omdelbart skrider till diskussion.

Dagen som idag när "UURadio tystnade" vittnar om detta.

Men som sagt så välkomnar jag alla frågor och diskussioner som följd av den artikel jag redan publicerat.

Mats

MW, Mats, Linda mfl.. Var i hela fridens namn vill ni komma, vad är det för resultat ni vill få ut av denna pajkastning?

Utan att lägga någon som helst värdering på argumenten eller ta sida, så ser jag något mycket infekterat, och jag har väldigt svårt att se något gott komma ut av det för någon av sidorna.

MW, säg till Mats och Linda vad de skall göra för att du skall bli nöjd.

Mats o Linda, säg vad Mikael skall göra för att ni skall bli nöjda.

Kommer ni fram till att era krav är inkompatibla, så föreslår jag att ni helt sonika går åt varsitt håll och ignorerar varandra. För om det verkligen är inkompatibelt, så lär inte fler hårda ord göra saken bättre, snarare tvärt om.

Det här påminner åtminstone mig om en svår skilsmässa, där paret gör allt vad de kan för att smutsa ned varandra inför både gemensamma barn och respektives vänner istället för att dra ett streck, konstatera faktum, önska varandra lycka till och helt sonika gå vidare med sina liv.

//steelneck

VARFÖR MW gör en egen tråd kräver inte mer än en armbåge att räkna ut - för helvete... allt har ju gått ut på att köra en OFFENTLIG pajkastning som borde gjorts mellan vederbörande.

Att det fått fortgå in absurdum nu i en egen tråd är JUST för att MW tvingas in i ett evigt idisslande här...

Men att folk nu sitter och ska kommentera kommentarerna om gamla kommentarer som dessutom ska infekteras och bli någon jävla följetong - nu får det fan vara nog.

Fattar ni INGENTING människor - KLOCKAN ÄR FEM I TOLV och se er OMKRING vad som sker i världen, ha LITE självdistans... lite lite... och låt tiden läka ut eventuella sår. Jag svär att det finns viktigare saker att fokusera på än det här.

Så snälla använd all den här energin och skrivarlustan till att HJÄLPA FOLK och inte bara STJÄLPA varandra som tydligen ÄR starka individer med mkt krafter inom sig.


Hoppas det är löst snart, det ÄR jobbigt med konflikter och det suger mkt energi...

Så hushåll gärna.

Jag skiter fullständigt i vad som sker i ert forum Mats och Linda, vet ni varför? JAG ÄR HÄR FÖR ATT LÄRA OM VAD SOM HÄNDER I VÄRLDEN, och vad Mikael tänker -

kan ni ge upp att posta nån vägvisare till ER hela tiden, så vore jag tacksam, det här är fan pinsamt. PINSAMT.

Om ni skriver på en bok kan jag GARANTERA att jag INTE kommer läsa den med tanke på hur det här sköts, blir fan mörkrädd - och vi ska ju föreställa vara på samma sida?!?!?!? Dvs vi vill väl ingen av oss bli förda bakom ljuset av de med RIKTIG MAKT...

Och anser ni att den här konflikten ens går att jämföra med vilka hemskheter som gjorts mot OSS ALLA - så att det måste stötas och .....

orkar inte ens avsluta meningen.

Jag vet hur svårt det är att lägga ner vapnen - det är därför VI HAR KRIG OCH KONFLIKTER I VÄRLDEN...

Visa att det går, snälla.

Peace, out.

Och vill nån korsfästa mig för det här så får ni flyta till blåkulla det är där vi häxor "hänger".

Flyga menar jag

- kontakta nån SäkerHETSpolis - dom har allas våra uppgifter, ((och dom asgarvar åt att vi är splittrade nu så de slipper fokus på ALLVARLIGA PROBLEM ))

- sen kan ni flyga genom att bara ta någon av CIA:s fångtransporter från Arlanda och köra ner mig till nåt jävla läger där man blir kränkt av påhittat trams, som tex det mesta är man läser idag. Det räcker för att man ska känna sig torterad....

Over out.

min tjej har fått mig att förstå en viktig sak. ska man kunna påverka världen och göra något för världsfreden så måste man först behärska sin närmiljö, alltså hålla fred min sin familj, sina vänner och bekanta. ligger mycket i det tycker jag.

vet inte exakt vad som genererat denna tråd men jag hoppas att vi alla här för länge sedan har lämnat de tongångar som hördes under skolgången, på rasterna...

"all you need is love"

Svar på Mats inlägg den 18 mars 2008 23:31 i annan tråd: Har jag xxxx.blogspot.com blogg? Om jag lyckas, varför lyckas inte du?

(Min kommentar, som Mats svarade på, löd: Mats, registrera en Google/Blogger profil. Genom denna kan du länka till 'din' sida i vareviga kommentar. Jämför t.ex. min (klicka namnet!). Man måste inte vara så otroligt övertydlig med att man länkar till sig själv. :)

Mats svar gick ut på att det inte fungerar för honom.)

Nu tittade jag på kommentarerna ovan, och ser att Mats tydligen kommit på hur man gör.

Angående BJ: Jag har känt att det som Mats skriver där om det vi läst här inte är min kamp. Jag känner mig inte känslomässigt berörd, och har nöjt mig med att här på UUAA Radio försöka sätta detta i perspektiv. Jess har rätt i att MW inte har mycket val i att göra detta till en egen diskussion här, då Mats och Linda valt att göra en privat konflikt offentlig. Men jag behöver alltså inte pytsa in min energi i det genom att delta på BJ.

Förutom detta att MW inte hade så mycket val i detta, så har steelneck en poäng i sitt råd till kontrahenterna. Tyvärr är det ju uppenbart att minst en part inte förstår den andra, och båda 'sidor' anser att detta fel ligger hos den andre. Intressant nog är detta en spegling i det lilla, av globala skeenden där medlemmar av ideologier inte är kapabla att förstå de andra.

Denna typ av icke-syn kräver a) ödmjukhet hos båda, b) att ta emot hjälp från andra att se och förstå dynamiken. Men om man bestämmer sig för att man själv förstår allt och att den andra ... ja, behöver jag skriva mer?

Jag håller med Jess. Lös detta snarast. Om det inte går, kom överens om att ni inte förstår varandra, och gå olika vägar, men kriga inte. Detta riktas av naturliga skäl i första hand till den part som gjort detta till ett offentligt krig. I detta avseende är MW i stort sett helt oskyldig.

Ett förtydligande: Jag har alltså valt att inte alls läsa vad som står på BJ om detta, exakt för att inte bli känslomässigt indragen i denna soppa. (Jag har tidigare deltagit i diskussioner på BJ, men håller mig försiktigtvis numera borta därifrån.)

Mw fick ju rätt på en sak i alla fall, go crazy!

Det som framstår som fullständigt obegripligt för mig är att INGEN vill diskutera vad detta handlar om, nämligen att man som offentlig människa SJÄLV måste kunna gestalta de saker man försöker avslöja.

Detta är helt enkelt bara ett andligt journalistiskt grundläggande ífrågasättande.

Grundfrågan som jag ställt i min artikel den ÄR:

Kan man föra en kamp mot makten samtidigt som man själv är en del av den, samtidigt som man ratar den enkla verkligheten och samtidigt som man mörkar en av de största maktfrågorna genom tiderna?

Detta är vad det handlar om.

Och vill man sopa sådana här frågor under bordet så hjälper inte en miljon artiklar där 9/11 avslöjas eftersom grundnormerna för en värld i makt och mörkning kvarstår!

VAD VILL NI som nu klagar på debatten i sig?

Ha en mysig hobby där ni kan få sitta tryggt bakom datorn och kolla artiklar och ha MW att hålla i handen?

Faktiskt så förtjänar MW en eloge för att han skapat tråden, även om jag är aningen osäker på uppsåtet.
Det finns en ”Isolera terroristen Mats till en tråd” chans, en "MW är fullständigt blockerad och trängd" chans, men det kan också finnas en liten möjlighet till MW:s ärliga vilja att öppna upp och ventilera frågan.

Diskussionen måste inte nödvändigtvis bli en pajkastning om man samtidigt vågar se till just DEN IDEOLOGISKA grundfrågan jag ställt.

”Mats o Linda, säg vad Mikael skall göra för att ni skall bli nöjda.”

Jag ÄR nöjd med den artikel jag skrivit, men kommer självklart att levandegöra frågan varhelst jag stöter på den, t.e.x. som i tråden ”Råd till Nyvakna” jag gör sådana ifrågasättanden
överallt, i min vardag, i min familj, på BJ o.s.v.


Var i hela fridens namn vill ni komma, vad är det för resultat ni vill få ut av denna pajkastning?

Jag vill ge en alternativ bild av Mikael som är en offentlig person och samtidigt föra upp grundfrågan
till diskussion. Jag är inte ute efter pajkastning i sig här utan snarare att just ventilera frågan och att i en sann journalistisk anda skrev om sådant som jag tycker är avslöjande och beskrivande. Alltså precis vad ni själva önskar läsa om, men när det gäller med världsliga ting. Men jag skiljer inte på det personliga och det världsliga.

Det är nog detta som gör det så besvärligt för de flesta av er, och inte minst för MW och LE.

Ni vill hålla debatten fri från verkligheten och personer. Tyvärr mina Illumintijagar-kollegor, det tjänar vår fiende och inte oss.

Och det är just detta som samtliga här är fullständigt oförmögna att ta in. Vilket inte minst
illustreras av LE:s kommentar ” valt att göra en privat konflikt offentlig”, eller genom MW:s upprepade försök till att bagatelisera frågor av världsavgörande karaktär med att det ändå bara är en privat grej.

MAN KAN INTE HÅLLA ISÄR DET PRIVATA FRÅN DET OFFENTLIGA
READ MY LIPS

Matrix is everywhere

Detta är på riktigt!

Mats
mats@sederholm.nu

Måns, Jess, Steelneck, Leif:

Jag håller helt med; detta VAR i allra högsta grad privat.

Men nu är det inte längre det. Och den enda lösningen, som jag ser det, var den här. Jag har bett Linda om ursäkt, jag har försvarat deras roman, jag har låtit Mats få allt utrymme han så önskar, med undantag för en dubbelpostning. Nu upplåter jag den här tråden, så att de som vill kan prata ut och de som vill slippa kan skippa det...

"Diskussionen", som Mats kallar det, på hans och Lindas forum hade senast jag tittade 16 kommentarer -- en var från mig, en bad oss bägge lägga av och en var mer av allmän genusnatur och en var struken... Resten var från Mats.
Det borde stå helt klart att det bara finns en person som vill fortsätta driva den här frågan. Och han visar inga tecken på att lägga av.

Men mejla mig gärna privat med bättre förslag på vad jag borde göra.
mikael@uuaaradio.se.

MW

Ja och fortfarande kommer inlägg efter inlägg utan att NÅGON törs ta i frågan.

Det borde stå helt klart att det bara finns en person som vill fortsätta driva den här frågan. Och han visar inga tecken på att lägga av.

Det var inte jag som startade den här tråden MW, det var DU. Jag har slutat att skriva om artikeln för länge sedan och var direkt tveksam till om det fanns ett behov, så snälla, lägg ner projiceringarna.

Det finns ju massor med tittare här. Det måste väl finnas någon i den "intellektuella sanningseliten" (haha) som törs stå upp för att inte mörka frågor, som känner en instinktiv vilja att skydda öppenheten och som till skillnad mot LE, inte håller för alla öron och ögon och samtidigt skriver på sin blogg

Vår regisserade verklighet är en slags fundamentalistisk 'religion', som ICKE FÅR IFRÅGASÄTTAS.

Vad tycker NI SJÄLVA?

Vill ni inte med era hjärtan och med era samveten kvar kunna säga till er själva och era vänner att ni kämpar för en god sak.

Grundfrågan som ingen vill ta i och som plågar MW ända in i själen eftersom han saknar både argument och täckning och dessutom GÖR ALLT för att bagatelisera granskningen av sig själv, är alltså:

Kan man föra en kamp mot makten samtidigt som man själv är en del av den, samtidigt som man ratar den enkla verkligheten och samtidigt som man mörkar en av de största maktfrågorna genom tiderna?

Mats

Mikael W: Jag tycker du gör fel när du låter Mats brutalt styra och ställa på din blogg. Det är ingen mänsklig rättighet att få ta över din blogg. Mats har sin platform som han har gjort reklam för åtskilliga gånger och det räcker mer än väl tycker jag. Hade jag velat läsa hans sörja så hade jag gått dit och gjort det. Alla dina läsare finner något i just ditt skrivande - inte hans - och Mats har genom att sabotera alla trådar helt tagit över initiativet och nu bestämmer han vad Mikael Wälivaara ska skriva om, hur Mikael ska skriva och vilka regler som ska gälla på forumet.

Nej, nu tycker jag det är dags att visa vart skåpet ska stå.

Ingenjören:
Du är inte den förste som tror att min tystnad beror på att jag helt sugits upp av detta. Så är det inte.
Jag har haft fullt upp på jobbet och privat och har helt enkelt inte haft tid att skriva om annat.

Jag tar faktiskt detta med ganska stort lugn och rekommenderar alla att gör detsamma. Hur Mats mår framgår med all önskvärd tydlighet -- låt inte detta suga energi ifrån oss andra.

Följ Leif E:s ständiga råd: "Den som ser får leva"...

MW

Hej

Det kommer nya kommentarer av karaktären "prata över huvudet" och "han som vill driva frågan" gör det tydligen genom att "svara".

Hade jag velat läsa hans sörja så hade jag gått dit och gjort det.

Sörja, men har inte läst det?

Mats har genom att sabotera alla trådar

Ehh jaha. "Brevet två" och ...

Jag sitter nöjd med det jag skrivit här och på BJ, som jag redan sagt, men måste förbehålla mig rätten att kunna svara på kommentarer om mig.

Mats
mats@sederholm.nu

Mats

Jag försöker på alla sätt att undvika situationer där jag måste lägga energi på sådant som bara slukar energi.
Men just i denna tråden vaknade även denna "sjuka sida" hos mej. Kanske ett nyttigt nyvaknande.
Mats du skriver i en trå på BJ. Ok det är långt men för att inte missa nåt så kolla nedan. Vad jag kan förstå så är just den här formen av kommunikation en VÅT dröm för dej. Jag har mött tillräckligt många "sura gubbar " som ännu inte fyllt 20 ens. Men en sak har jag lärt mej att ju äldre dom blir desto mer ont gör det om dom trampas på tårna!
Svara inte här utan skicka mej ett mail på:mittemail_snabela_spray_punkt_se
så kanske jag svarar.
Ifall du kan svara på vad det är som gör att BJ har sådan "teknisk och social inpact" som du vill mena så tar jag gärna emot den informationen. Jag förstår faktiskt inte även om jag anstränger mej.
Hittar samma saker och nivå på Lunarstorm.

Lägg ner det här, det är ofint att komma packad när man skall sälja lotter.

____________På BJ av Mats________
"Om bloggar
Det är förstås lockande att få skriva en mer eller mindre oemtotsagd artikel. Att få vara sig själv till 100% och säkert är det även lättsamt för läsaren att inte behöva trassla in sig i långa trådar. Det finns absolut en stor poäng när det gäller tydlighet med bloggar.

Att jag inte skriver bloggar beror på att jag inte bara har ett behov av att förmedla, jag har också ett behov av att utsätta mig, att just bli kritiskt granskad men framförallt så anser jag att man förmedlar saker bäst genom möten med människor. Genom att vara personlig och genom att kunna sätta fingret på verkligheten, att kunna få utbrista "jag menar just dig" när man vill förmedla något.

Jag som skrev ovanstående inlägg:

"Jag försöker på alla sätt att undvika situationer där jag måste lägga energi på sådant som bara slukar energi.
Men just i denna tråden vaknade även denna "sjuka sida" hos mej. Kanske ett nyttigt nyvaknande."

skulle inte vara anonym, missade att
skriva in mitt namn

Leif Bengtsson heter jag

Hej

Nu går tydligen även helt nya spelare in i leken och har åsikter om både ditten och datten, utan att veta ett skvatt om vad som har skrivits om detta tidigare. Intressant, men inget nytt direkt.

Och Mikael, du har hittat den gamla vanliga härskarstrategin att tala över huvudet på människor som du inte har förmåga att bemöta på annat sätt. "Nu gör Mats si.."

Och ingen, absolut ingen vill eller vågar diskutera någon av de punkter som Mats har tagit upp, jag vet inte hur många gånger vid det här laget.

Mikael sa: "Det borde stå helt klart att det bara finns en person som vill fortsätta driva den här frågan."

Men det är ju DET som är så jäkla sorgligt. Det är just DET som får mig att skämmas över er! För det är ni, Mikael, Ingenjören, Läkaren, Sunnely, Leif med flera, som inte vill diskutera FRÅGAN. Eller frågorna, för det är många. Ni tycks vara så nöjda med att sitta på era häckar och få små kickar över ännu ett avslöjande av 9/11, eller ännu en sionism-artikel. Varför undrar jag, VARFÖR är det ingen av er som pratar om något annat?! Om ni nu är en del av sanningsrörelsen, våga tala sanning då! Våga bemöta i sak.

"Mats har genom att sabotera alla trådar helt tagit över initiativet", säger Ingenjören.

Alla trådar? Ha ha. Du Ingenjören, så vitt jag vet är det fortfarande Mikael som styr över sin egen blogg och han tycks "klara av" oss bråkstakar på egen hand. Som nu senast när han använder Leifs "den som ser får leva". Ser vadå Mikael? Och vem avgör vilka som ska, typ, dö?

"Hur Mats mår framgår med all önskvärd tydlighet"

Ja, eftersom jag lever med Mats så framgår det alldeles utmärkt för mig, varje dag. Mats mår bra. Han lever här och nu och har massor att stå i.

Men på vilket sätt det framgår för er har jag ingen aning om. Och vad exakt är det du ser Mikael? Vi, dvs Mats och jag har också ögon att se med. Och jag vill uppmana er andra att, innan ni etsar fast den där bilden av Mats som ett monster som bara kommer hit för att förstöra, att ta er en rejäl titt på BÅDA sidor. Och se till att vara nyanserade. Och framförallt lyssna på och bemöt sakfrågorna.

Hoppas att ni vaknar på riktigt någon gång hälsar "den förnärmade makan".

Linda

Visst finns det allmängiltiga saker att lära ur det personliga. Fast kanske inte alltid som alla tror. Som jag skrev i annan tråd:

Är det fler än jag som läser Paul Levy här? Mycket fritt summerat handlar texten på länken nyss om vår process att åter-upptäcka vår sanna natur genom de såpoperor vi skapar. Och hur farligt det blir, när vårt kollektiva vansinne görs tydligt för oss genom att manifesteras i makten. En läsare jag visade texten på länken skrev bl.a. "Do not add to the collective truma of the humans. It is time for all to integrate the wisdom from the lessons of the past and move on to new experiences on the path toward the manifestation of our true potential as humans. Learn to forget, learn to let go, learn to clean Your minds blackboard, learn to become an inqusitive child, always stiving ahead towards new adventures..."

Hursomhelst tackar jag uppriktigt er alla för er del i att hjälpa mig finna min sanna natur. :)

Leif

(PS: Jag misstänker att citatet ovan kan vara ett kanaliserat budskap. Killen håller på med sådant, från en energi-entitet som tydligen kallar sig Rei-Ki.)

SLUT INKLIPP.

Att jag inte väljer att läsa om just detta på BJ har mer att göra med att jag själv väljer mina strider. Att min prioritering gör Linda ledsen, det är förluster man får ta. Sorry, ni härskar ej över min tid.

Leif,

Jag vet inte hur många feltolkningar det är möjligt att göra av det jag skrev, men du tycks ha prickat in de flesta.

"Att jag inte väljer att läsa om just detta på BJ har mer att göra med att jag själv väljer mina strider."

Jag skrev inte ett ord om BJ. Jag tycker att vi kan diskutera var som helst. Kanske på din blogg? Här? Platsen är inte avgörande.

"Att min prioritering gör Linda ledsen, det är förluster man får ta."

Det där lät faktiskt bittert Leif (och dessutom pratade du över huvudet på mig du med). Jag är inte ledsen över din prioritering. Jag är ledsen över att mina medmänniskor, till och med ni inom den så kallade sanningsrörelsen, inte förstår.

Och vad menar du att det är du har förlorat? Du kan ju inte menar min och Mats vänskap, för den har du ju aldrig haft. Och det säger jag inte för att vara elak, utan helt uppriktigt. Du och vi var bara och nosade på nån slags vänskap, mer än så hann det aldrig bli.

"Sorry, ni härskar ej över min tid."

Va?! :-)

Linda

Något säger mig att jag inte borde, men..

Mats, mål o medel..
Vad är ditt mål med den alternativa bilden?
Vad är det du vill driva Mikael till?

och

Vad är det mer konkret du vill att Mikael skall göra och på vad sätt blir du glad utav det?

Formulera detta, och säg det bara EN gång, i klarspråk, och acceptera sedan om Mikael inte håller med. Han kommer inte att tycka om dig mer om det det hela dras en gång till. Fundera också lite kring vilken bild du skapar kring dig själv om du inte kan acceptera att någon inte tycker likadant. Världen är nämligen fullständigt proppfull av folk som inte tycker lika som en själv.

Jag tycker också att diskussionen rör sig som katten kring het gröt. Tala klarspråk! Älta inte, då besegras det egna syftet, oavsett hur ädelt det än må vara.

Själv lägger jag aldrig genusperspektiv på saker o ting eftersom jag lever som jag lär. Att påstå något utifrån hur någon ser ut mellan benen, oavsett för eller mot något är sexism, och det sysslar inte jag med. De flesta feminister stämplar jag således som rena sexister som är precis lika sexistiska som de sexister de säger sig bekämpa. Same, same but different. Det är återigen bara samma mekanismer som driver förhållanden till sina motsatser på det vis som Platons tyrann uppstår ur beskyddaren.

Jag skulle också vilja omformulera din fetstilta fråga till: Kan man förändra som insider? - Självklart, som jag ser det. Insidern torde vara den effektivaste förändraren, å försök inte påstå att ens någon skulle vara omedveten om att kvinnor bahandlats ofördelaktigt utifrån kön, i synnerhet då historiskt. Det känner alla till, alla "insiders" också. Det viktiga är att inte åter hemfalla i sexism om det är sexism man säger vilja bekämpa, för det löser inte problemet med sexism. Kom också ihåg att jämlikhet inte är samma sak som likriktning, vi är alla olika, kvinnor som män.

Vi skulle kunna leka med tanken lite. Ponera att Mikael är en mansgris utav grövsta sort. Om han då säger det rent ut "Jag är en mansgris som gillar att trycka ned kvinnor". Blir du glad och nöjd då? Jag skulle inte tro det.. Låt då säga att Mikael istället ljuger bara för att slippa undan, och således falskeligen börjar hålla med dig. Blir du nöjd då? Näe, just det.

//steelneck

Mats och Linda, lyssna på mansboken och återkom med synpunkter sedan.

“Mats, mål ..”

Att blotta maktfrågor (där den patriarkaliska är en av många) och de som utövar den.
Att visa på en annan väg genom att påvisa att man måste VARA den i verkligheten och i nuet.

”o medel..”

Att gå in i verkligheten, bland människor, i händelsernas centrum och agera med full kraft.

"Vad är ditt mål med den alternativa bilden?"

Se ovan

”Vad är det du vill driva Mikael till?”
”Vad är det mer konkret du vill att Mikael skall göra och på vad sätt blir du glad utav det?”

Jag har just nu inget jag vill driva Mikael till. Jag har skrivit om det jag vill säga. Men jag skulle hoppas på att alla typer av maktfrågor vågar ventileras. Vi som sanningsrörelse måste kräva det av varandra. Den mörkning som utspelat sig här är pinsam för oss.

”Kan man förändra som insider? -
Självklart, som jag ser det"
Och jag håller med. Det är nästan en förutsättning.

“Jag tycker också att diskussionen rör sig som katten kring het gröt. Tala klarspråk! Älta inte, då besegras det egna syftet, oavsett hur ädelt det än må vara.”

Och jag håller med dig om detta också.

"Om han då säger det rent ut "Jag är en mansgris som gillar att trycka ned kvinnor". Blir du glad och nöjd då?"

Nej för det vore inte sant. MW agerade på ett klumpigt och för sanningsrörelsen pinsamt sätt.

"Låt då säga att Mikael istället ljuger bara för att slippa undan, och således falskeligen börjar hålla med dig. Blir du nöjd då?"

MW agerar i ett pressat läge just nu med all den publicering han utsätts för. Hans retorik är bekant för de som är vana att granska och kritisera.

Hmmm, vad blir DU nöjd av när de världsliga maktfrågorna kommer på tal av människor som spelar upp ett dubbeslspel, vad förväntar du dig av dem?

Mats

Jag har aldrig sett på maken :) vuxet folk(antar jag) som grälar som i en sandlåda . MW, jag läser din blogg för du har visat en vilja att fortsätta med det du gör långsiktigt. Mats, jag har inte ens varit på BJ så jag får väl pallra mig dit och se vad som händer där, din länk funkade.

Denna tråden är ett typ exempel på onödig energi.
En blog är en blogg inget redaktörs styrt sannings forum. Jag skulle kunna starta en blogg och ljuga så mycket jag orkar. ingen skulle kunna göra ett jota åt det så länge jag håller namn utanför det hela.

Bloggen är den ultimata friheten för skribenter gammal som ung och bra som dålig. Låt det sjunka in. bloggning är till och med gratis :)

Min enda kommentar är bli sams eller lägg ner att försöka.

/H

/H

Hej H, Lef B m.fl.

Jag hinner inte bemöta alla inlägg just nu. Tro det eller ej men jag har ett heltidsarbete jag sköter parallellt.

Återkommer
Mats

Mats:
Bara för att man kan gå i svaromål, så måste man inte. Det gäller både dig och mig. Som sagt, jag VET vad det här egentligen handlar om...
Eftersom du sedan en vecka fortsätter att gå på tomgång och bara skapar negativa energier, så ber jag dig vänligt men bestämt: Gå hem till dig och lek! Om någon skulle sakna dig, så vet vi var du finns.

MW

Syftet med den här tråden var att diskutera huruvida det förekommer censur, sannings- och kvinnoförtryck på UUAA. Den har istället urartat till något som de flesta tycks vilja slippa ta del utav... Med acklamation.

Därför stänger jag nu tråden för ytterligare kommentarer.

Vidare debatt om och med Mats och Linda hänvisar jag till Brännpunkt Jorden.
Kritiken av mig som bloggare är som alltid fri, men finner jag den inte befogad så får du hitta en annan blogg eller starta en egen.

MW

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil