« Hem | McCains chanser ökar dramatiskt.Clinton satsar på ... » | Årets bild 2008 Etanolens "välsignelse" » | USA:s högste Mellanöstern-militär avgåri protest m... » | President Bushs sångdebut: "You're all gonna miss ... » | Mortgage » | Redan de gamla grekerna...Platon om tyranniet » | Brev två » | 11 september: Nya vittnen och en ny video om fligh... » | Isprinsessans inspiration? The Georgia Guidestones... » | "Management by torture" Innovativ motivationsmetod... »

Sprickan Pentagon-Vita huset vidgas
"Hussein hade inga band till al-Qaida"

För ett par dagar sedan avgick Pentagons högste chef i Mellanöstern, amiral Fallon, enligt mycket trovärdiga uppgifter för att han var motståndare till Vita husets planer att anfalla Iran. Fallon var bara ytterligare en i en lång rad av höga militärer som hellre valt att avgå än att tvingas ta ansvar för USA:s krigspolitik.

Pentagon presenterar nu en omfattande rapport, byggd på studier av bland annat 600.000 dokument, som entydigt slår fast att Saddam Hussein inte hade något som helst med al-Qaida att göra. Detta konstaterade visserligen redan 9/11-kommissionen, och till och med George Bush har vid ett par tillfällen erkänt det, men av någon anledning har Saddam Husseins koppling till internationell terrorism fortsatt att leva vidare, speciellt bland amerikanska soldater i Irak. Den propagandan kan alltså nu definitivt läggas till handlingarna, liksom lögn nummer två, att Irak hade massförstörelsevapen.
Rapporten konstaterar visserligen att Hussein ägnade sig åt terroristhandlingar, men att de var riktade mot den egna befolkningen och oppositionella i exil. Han hade inga expansiva eller världsrevolutionära planer.

När är det äntligen dags att dra Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice, Wolfowitz med flera inför krigsförbrytartribunalen i Haag?

Jag påstår än en gång, att det var precis detta spända läge mellan Pentagon och Vita huset(=krigsindustrin), men då angående Irak, som låg bakom att Pentagon sprängdes den 11 september, 2001, liksom att dåvarande försvarsminister Rumsfeld, dagen innan, anklagade Pentagon för att ha förskingrat flera tusen miljarder dollar. Myteriet kokade under ytan och militären måste sättas på plats!

Andra bloggar om: , , , , ,

Denna hypotes rimmar ganska väl med James McCanney's uttalanden. Han menar att man lätt förleds att tro att de amerikanska myndigheterna är EN organisation. I själva verket är det flera falanger som inbördes bedriver maktkamp, däribland regeringen, försvarsmakten, CIA och FBI.

Det finns nog många olika falanger också inom olika organ -- även om det säkert finns en övergripande anda.
Inom regeringen däremot finns det nog inte någon med inflytade som skulle komma på tanken att ifrågasätta Bush/Cheneys ofelbarhet. Inte bara på grund av den skamlösa vänskapskorruptionen och inkompetensen, utan först och främst därför att de dokumenterat att de alltid är villiga att lyda sina överordnade.

MW

600.000 dokument för att komma fram till att Saddam var tämligen sekulär, i motsats till en samling religiösa fanatiker. Det säger en del om hur mycket vissa ville att förhållandet skulle ha varit motsatt, när det behövs så mycket "bevisning" för att bara kanske vända skutan.

//steelneck

lek med tanken att ETT enda dokument visar sig vara falskt..eller ens påstås vara falskt.. ja då är det öppet spel igen.. så dessa dokument betyder inte cykel :) Tyvärr, planerna är redan satta i verket.

men en annan intressant grej, också denna högst spekulativ men värd att googla på .

Jose Luis de Jesus Miranda

NAU...

gissat det uppenbara? :) we are fucked.. haha

Nåja kanske inte riktigt än. Nu är det Fredag Gott folk!
trevlig helg!

/H

Att de (denna vita huset-administrationen) är så otroligt på mot t o m militärens bättre vetande att anfalla Iran, styrker min teori att Iran är en del av dealen för utförandet av 11 september (att stora delar av projektet var enligt mig outsourcat till Israels elitstyrkor och underrättelsetjänst).

Payoffen för dem själva är att slutföra det långvariga projektet med att dra pipelinsens över Irans mark via Afghanistan och säkerställa de sista naturtillgångarna i området medans deras eget folk är vid makten, samt att nuvarande regim i Iran störtas i en liknande revolution vi sett tidigare där.

Oljebolagen, NWO, Israel och de Neokonservativa gnuggar händerna av förtjusning om de lyckas med detta konststycke innan "dörren" stängs för dem, de har inte mycket tid kvar att vinka på.

Men om Clinton eller framför allt McCain vinner valet, så förlängs möjligheterna?

Saddams värsta "terroristhandling" var väl att han började sälja olja i euro år 2000...

Steelneck:
Och då skrev jag inte om att de slitit med hur man skulle presentera det i månader och att man beslutat att inte släppa ut rapporten till andra än journalister som begär att få se den...
Så det fanns förmodligen ännu mer material, som vi inte får se.

H:
Ja, de har ju inte varit speciellt tystlåtna om sina planer -- "bomb, bomb Iran"... Men trots att de redan bevisat att de inte drar sig för att starta ensidiga krig, så verkar resten av västvärlden inte tro att det är möjligt.

Rapidact:
Jag kan för mitt liv inte se Iran som något slutmål på detta -- det är nog bara ytterligare ett steg på vägen...

MW

Mikael Wälivaara: Slutmål = total sanering av mellanöstern.

Irak var ett sådant stort militärt nederlag att de låste alla resurser, både militärt och ekonomiskt, att de efter hade knappt ekonomiska möjligheter att fullfölja någon plan, men framför allt så tappa militären lust att ställa upp på vad som helst. Militärens ledning genomskådade dem och var starka nog att stå dem emot dem i nästkommande krig/konflikter - en flaskhals de inte kom förbi. De har skitit fullständigt i opinionen, men militären kunde de inte sidosteppa. De kunde inte ens få igenom en liten taktisk bombning av Iran?

Om resurserna och militära viljan fanns hade de säkert störtat Iran, Syrien och antagligen också gått in och "befriat" kvinnorna och barnen i oljerika Sudan?

Men nu när den motsträvige ledningen avgår - kommer de försöka igen?

"dåvarande försvarsminister Rumsfeld, dagen innan, anklagade Pentagon för att ha förskingrat flera tusen miljarder dollar."

Är inte isåfall Rumsfeld som högst ansvarig skyldig att det förekommit inom hans egen organisation?

Ur minnet nu, men jag har läst att det försvunnit enorma summor pengar i black operations eller vad det heter - i amerikanska militären, som ingen kan redovisa för? Rätt eller fel?

Om man får, och det får jag, vara våghalsig så kanske de används för att bygga något som behövs i framtiden för den överlevande eliten, efter att de iscensatt sitt efterlängtade Armageddon.

Nån som snubblat över något dokument om vart försvunna pengar kan ha spenderats på?

Jess:
Kort efter invasionen flögs 12 miljarder dollar i kontanter -- beräknat till en vikt av 363 ton -- till Irak för att köpa lojalitet från lokala nyckelpersoner.
Nästan hela summan har försvunnit utan redovisning...

Men det bleknar ju i relation till de ca. 3 miljarder dollar i veckan som kriget nu kostar... Och då har man inte ens råd att fixa vatten avlopp och elektricitet till invånarna i Bagdad.

Det var en gång i tiden som det ansågs omoraliskt att syssla med krigsprofitering.

MW

Läser om att den (ö)kända Carlyle Group är nära kollaps!?!

http://ekonominyheterna.se/nyheter/2008/03/13/carlyle-bolag-nara-konkurs/index.xml

Vad ska man tro om det?

Sunnely: Rumsfeld är visserliggen ansvarig för vad som sker i hans organisation men han hade då suttit på sin post i ca 6 månader och de förskingrade pengarna kan därför inte läggas honom till last. Pengarna har alltså försvunnit under "nån annans" vakt.

Rumsfelts skyldighet var däremot att åtgärda pengarläckorna och eventuellt att hitta och straffa de skyldiga. Där har vi också ett förtäckt hot mot nån/några inom militären - antingen är ni med på vår plan eller så kommer vi att vara ute efter er. Att 25% av den militära budgeten (tror det handlade om den storleksordningen) är borta är naturligtvis stor skandal och huvuden hade rullat. Vad som verkligen skätt med dessa pengar lär vi förmodligen aldrig få veta.

ingenjören
Om carlyle group går omkull då är det illa (jag är den första att jubla!), men det är ett Dotter bolag som till synes har ramlat.. .. låt oss var lite noggrannare med detaljer ;)

Sen rent skattetekniskt kan det kanske vara bra att ha en förlust att dras med?...men det är rent spekulativt från min sida.

MW
bomb bomb iran.. är ju ett sjungande uttalande från McCain - inte nuvarande administration.. De blev snuvade på den hit låten :)
återigen, fakta, detaljer :)

Men om artikeln sprickan mellan vita huset och pentagon. Valet närmar sig. Det blir svårt för vitahuset att tillgodose pentagon och allmänheten. Majoriteten är mot fortsatt krig men media trummar på som inget hade hänt.

i sammanhanget tycker jag en fredags titt på serien jericho, alla avsnitt från säsong 2 inklusive resumé är en intressant scenario studie för vad som kan vänta USA, USA som det finns utanför storstan.. Ja det är bara en serie, men storyn, den är bra. :)

/H

/H:

Ingen glädje är så sann som skadeglädje ;-) .

Ja, jag uttryckte mig slarvigt, men det handlar ändå om skulder på 16.6 miljarder dollar. Carlyle Group som helhet förvaltar 75 miljarder dollar så det handlar inte om nån liten summa.

Bear -nånting en bank har problem... så JP Morgan har skjutit till stålar.

Tror korthuset rasar, och det borde firas!

en bra film som borde bloggas om : )
http://www.youtube.com/watch?v=sdHtW_81kwg

Tack för tipset Sunnely, har tidigare letat efter det klippet.... Finns många samhällskritiska åsikter i den serien. En till..:
http://www.youtube.com/watch?v=LR5eGJ8c8Eg&feature=related
(Ursäkta för off topic..)

Ja hela mellanöstern är slutmålet! Varken Saudiarabien eller Israel går säkra för USA:s erövringssanering. Hela mellanöstern skall sugas på varenda oljedroppe. Och då går de över lik utan att blinka.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil