« Hem | USA ut ur Irak! Ställ krigsförbrytarna inför rätta... » | Sprickan Pentagon-Vita huset vidgas "Hussein hade ... » | McCains chanser ökar dramatiskt.Clinton satsar på ... » | Årets bild 2008 Etanolens "välsignelse" » | USA:s högste Mellanöstern-militär avgåri protest m... » | President Bushs sångdebut: "You're all gonna miss ... » | Mortgage » | Redan de gamla grekerna...Platon om tyranniet » | Brev två » | 11 september: Nya vittnen och en ny video om fligh... »

Nu är det bevisat
Två personer sköt Robert Kennedy

Mordet på John F Kennedys lillebror Robert, den 5 juni 1968, har aldrig fått samma uppmärksamhet som det på presidentbrodern. Men "Bobby" sköts under sin presidentkampanj och betraktades då som storfavorit att vinna valet.

På mordplatsen greps den palestinske flyktingen Sirhan Sirhan med vapen i hand. Det ansågs som ett solklart fall och i den offentliga debatten är det så fortfarande. Problemet var att Sirhans pistol bara rymde åtta skott, men det hittades 14 kulor på mordplatsen. Sirhan stoppades redan efter att ha skjutit två skott mot Kennedy, resterande skott sköt han i luften, men Bobby träffades av fyra skott. Dessutom sköts han i ryggen från så nära håll att det fanns krutstänk på kavajen. Men Sirhan stod framför honom...

Ändå beslöt domstolen att Sirhan var den ensamme mördaren och ingen ytterligare misstänkt har någonsin efterlysts. Alla som ifrågasatt domen har naturligtvis avfärdats som galna konspirationsteoretiker...

Med modern teknik har nu ljudinspelningar från mordet analyserats på nytt. Philip Van Praag, som gjort den nya analysen, säger att han kunnat urskilja minst 13 skott inom loppet av 5 sekunder, varav två var dubbelskott, som gick av nästan exakt samtidigt, något Sirhans revolver inte var kapabel till.
Van Praag har också analyserat ljudkarakteristiken från den andra pistolen som användes och kommit fram till att det rör sig om en Harrington & Richardson 922. Det var ett vapen som minst en av personerna i Kennedys följe bar på sig.

Läs mer på The Guardian.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , ,

ibland poopar tanken upp. om all godhet stoppas, vad har vi då i toppen världen över?

/H

Några ville verkligen döda honom, ordentligt.

Vilka och varför?

Sunnely:
Detta var bara en fortsättning på storebrodern John F Kennedys mord.

Kennedys var inte bara folkkära utan också hatade i maktens korridorer - en mycket farlig kombination visade det sig. De var dumma nog att tro att demokratin fungerade i USA.

Vilka? CIA, Lyndon Johnsson, Nixon, Kissinger, George (Herbert Walker) Bush och säkert flera. Oljeindustrin, krigsindustrin/militären och maffian samtyckte nog tyst också.

Varför? Hot mot dåvarande världsordning och kommande världsordning. Hot att Kennedys ville sluta fred med kommunismen och avsluta kalla kriget för gott (och göra bl a CIA arbetslösa). Hot mot kriminella nätverk och deras täta band till makten.

Men de som utförde detta ansåg sig göra omvärlden en stor tjänst, att de ansåg att Kennedys var det farligaste som gick i ett par skor och att de befriade omvärlden från denna fara. Ett hjältedåd? Att de närmast av "patriotiska" skäl utförde dessa mord, de tyckte de gjorde rätt och ångrade ingeting.

Sedan satt också förnedringen djupt inne hos vissa angående deras misslyckade operation mot Kuba i grisbukten. Det var en ren avrättning som hämd. Vinna eller försvinna! Heder eller förnedring? Hatet var drivmotorn. En person som kunde sluta fred med kommunister måste bekämpas med alla medel! Allt var tillåtet, så tänkte de nog.

Ett annat mord värt att ta med i kalkulationen är det på medborgarkämpen Martin Luther King.

Flera bakom dessa mord kan också ha haft ett finger med när det gäller 11 september tror jag.

TUSEN tack Rapidact...

Jag skulle vilja läsa lite om olika teorier om varför Palme dödades...

Och Anna Lind...
Jag tror inte Anna blev mördad av det skäl som ges offentligt.

Jag saknar Anna... Vi bodde båda i Nyköping och när jag pendlade med tåget så sprang vi ofta ombord samtidigt... hon var pigg, söt, skärpt som tusan. Oj vad hon är saknad...

Mvh Jess

Jag tror världen börjar vakna...

Och vi lever i den MEST spännande tiden i mänsklighetens historia.

Bara att vi existerar här och nu är helt otroligt, tack alla ni som gör livet värt att leva och intressant att fördjupa sig i.

Kram, Jess

Jess: Google funkar alltid.

Palme hade många fiender han med.

Polisspåret är väldigt intressant. Men Palme var nog också en nagel i ögat på vissa, han hade en inplanerat en resa till Sovjet kort efter han mördades. Men även hade han en medlande roll i mellanöstern mellan Irak och Iran (om jag minns rätt). Palme var också hatad av Kissinger pga att han hindrade honom inresetillstånd till ett Bilderbergmöte i Sverige pga vietnamkriget. Mikael har ju träffat Kissinger, om du inte redan visste det? Mikael, får man höra någon anekdot?

Anna Lindh mordet tror jag det fanns politiska motiv bakom (hennes man delar dena uppfattningen med). Men det är för känsligt och det utreddes inte ens.

Varför hände det? Anna Lindh försvarade Nato-bombningarna av Serbien, samt att hon kort därefter öppet fördömnde mordet på deras president (som antagligen också var hatad bland serbiska nationalister och utfördes av tillika personer). När Anna gjorde detta, väckte det ont blod bland svenska nationella Serber - och oftast är det dem "utomlands" som är de mest extrema, så snacket och hatet gick nog runt bland lokala serber i Sverige när de ständigt såg Anna i tv-rutan i svensk tv utala sig "negativt" i deras mening om Serbiens angelägenheter.

Hon hade en tung post inom EU just då som kan jämställas med att vara dess utrikesminister, och oroshärden fanns runt Serbien/Kosovo just då.

Jag tror Mijailović var en tok som umgicks med hårdföra Serber på deras pizzorier och krogar här i Sverige. Ägnade sig kanske åt div småbrott? Garanterat har han iskallt knivat ner andra förr. Så när han såg Anna på NK, gick han till handling och omsatte snacket till verklighet.

Det är naivt att tro, att Anna Lindh bara valdes ut på måfå, att det bara var av total slump? Nä, det fanns bakomliggande faktorer som aldrig drogs fram i ljuset.

Mijailović sa dessutom upp sitt svenska medborgarskap och ville bli förflyttad till ett serbiskt fängelse?

Varför ville de inte rota i de verkliga motiven? Ja, det skulle innebära att insikten om att invandringen har gjort att det inte längre går att utföra utrikespolitik längre i omvärlden utan att riskera reprisalier på hemmaplan - att "främlingsfientliga" krafter snabbt och enkelt skulle få vind i seglen och komma in i riksdagen.

Det är min teori. En bra början i allafall.

Bara som en liten postscritum: Jag tror Anna Lindh mordet påverkade hennes vänn Collin Powel, att det gjorde hans beslut blev lättare att avgå från Bush administrationen. Typ: "Va håller vi på med? Är det värt priset?"

Förlåt för alla felstavningar.

Otroligt gripande tal av RFK tre månader innan han sköts. Tillsynes helt utan någon manuskript! Direkt från hjärtat. Han pratar till en stor samling "svarta" och släpper nyheten om Martin Luther King's död...

http://www.youtube.com/watch?v=jPYNb4ex6Ko

Snälla, rara människor. Tror ni att alla kända mordfall har varit ondskefulla komplotter av CIA eller polisen eller vad ni nu tror? Jag vet att ingen lyssnar på sunt förnuft här, men klipp er och skaffa er ett jobb. Sträva sen efter att utveckla er själva både andligt och kroppsligt. Ta för guds skull inga starka mediciner utan väl hellre en rask promenad. Livet blir så mycket ljusare då.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil