« Hem | Sprickan Pentagon-Vita huset vidgas "Hussein hade ... » | McCains chanser ökar dramatiskt.Clinton satsar på ... » | Årets bild 2008 Etanolens "välsignelse" » | USA:s högste Mellanöstern-militär avgåri protest m... » | President Bushs sångdebut: "You're all gonna miss ... » | Mortgage » | Redan de gamla grekerna...Platon om tyranniet » | Brev två » | 11 september: Nya vittnen och en ny video om fligh... » | Isprinsessans inspiration? The Georgia Guidestones... »

USA ut ur Irak!
Ställ krigsförbrytarna inför rätta!


Det är tyvärr ett faktum, att det är lättare att förtränga det man slipper se. Den fruktansvärda verkligheten som är kriget i Irak.
Iraq Veterans Against the War har gjort denna 18 minuter långa kortfilm om hur kriget påverkat deras kamrater, deras veterankollegor, men med insprängda bilder av och reflektioner om hur kriget påverkar även det irakiska folket. Några bilder är mycket upprörande, men det är hela kriget...
Det är 18 minuter du borde ägna denna fråga, om så bara av respekt för alla döda.I dag pågår det demonstrationer runt om i världen under parollen: USA ut ur Irak! Eftersom det är för långt för mig att resa till någon av demonstrationerna i södra Sverige, får detta bli mitt bidrag och mitt stöd.

Det är i dagarna 5 år sedan USA, i ett brott mot internationella lagar, oprovocerat invaderade Irak.
När det inträffade satt jag fortfarande kvar i konventionella värderingar och litade på både amerikanska och svenska experters försäkran om att det var berättigat. Jag kan till och med erkänna, än en gång, att jag kände tacksamhet och stolthet för att Iraks folk äntligen skulle befrias ifrån tyrannen Saddam Hussein. (Jag litade också helt och fullt på den officiella konspirationsteorin om Osama bin Laden och 11 september.)

I den amerikanska debatten har vi i dagarna fått reda på att bara en dryg fjärdedel av amerikanerna vet hur många amerikanska soldater som dött i Irak. Men INGEN vet hur många irakier som dött, direkt eller indirekt, till följd av USA:s ockupation...

Siffrorna varierar från 90.000 till en miljon. Mer relevant måste vara att fråga, om vi verkligen bryr oss?!

När samtliga "rationella" argument för ockupationen nu har försvunnit -- internationell terrorism, massförstörelsevapen, omtanke om demokratin i Mellanöstern -- så försvarar den kloka västliga intelligentian nu fortsatt ockupation med att det skulle bli ännu värre om USA drog sig tillbaka.

Låt mig få räkna upp några argument:
USA:s eget favorituttryck för fortsatt ockupation är att de måste "vinna".
Det är en ren och skär maktdemonstration. Ja, till och med en tävling! Är det någon som sett en militär definition av hur en dylik "seger" skulle se ut?

USA försvarar sig med att detta är ett led i det internationella Kriget mot terrorismen.
Förekomsten av terrorism i Irak är något som uppstått efter ockupationen! Med undantag för kurdiska PKK, som Turkiet nu anfaller, inne i Irak, med taktiskt stöd utav USA. Det fanns överhuvudtaget inget al-Qaida i Irak förrän 2004!
Den som tror att "terrorister" är så korkade att de samlas i Irak för att begå självmord där, att USA:s närvaro, som det så fint heter, begränsar spridningen av terrorism till resten av världen, kunde inte ha mer fel!
USA:s -- och koalitionens -- ockupation har ökat risken för terrorism i väst, inte tvärtom! Det är helt enkelt en självuppfyllande profetia och det är rent vanvett att avsaknaden av nya stora terrordåd ska hyllas som ett bevis för att Kriget mot Terrorismen, KMT, varit framgångsrikt! (Läs här Lasse Wilhelmsons artikel om den svenska terroristlagstiftningen.)

USA hävdar att de måste hjälpa till att bygga upp en fungerande demokrati i Irak.
Efter fem år fungerar fortfarande inte ens grundläggande infrastruktur i Bagdad. Inte vatten, inte avlopp, inte elektricitet, inte något. Men privata amerikanska och multinationella företag, , med kopplingar till ledande amerikanska politiker, har tjänat hundratals miljarder dollar på krigsprofitering. Man har alltså inte ens haft hedern att lägga ut entreprenader på irakiska företag, vilket skulle kunnat haft en fantastisk effekt på landets ekonomi och arbetsmarknad.
Krigsprofitering är -- eller borde i alla fall vara -- något av av de skamligaste och lägsta man kan företa sig. När det gäller Irak och Afghanistan finns till och med företag i Sverige med bland profitörerna...

USA är en ockupationsmakt. Jag vet inte vad det beror på, men redan under Sovjettiden -- som var en fråga jag engagerade mig i på 70- och 80-talen -- vara frågan om Sovjetunionens ockupation av Östeuropa och Baltikum märkvärdigt okontroversiell. Att använda uttryck som att Estland var ockuperat uppfattades nästan som en konspirationsteori...
Det verkar som om vi i det skyddade Sverige har svårt att förstå vilket övergrepp det är på ett folk att vara ockuperat av en främmande makt. Det är alldeles uppenbart att det handlar om brott mot internationell lag, som juridiskt går före nationella lagar. När Kofi Annan deklarerade att anfallet mot Irak skedde i strid mot FN:s stadgar borde världssamfundet ha reagerat direkt och kraftfullt. När det inte gjorde det, kan det bara tolkas som att vi helt enkelt skiter i lagarna, om de inte passar oss...

• USA har gjort allt för att gynna al-Qaida, inte tvärtom.
Det betraktades också länge som en konspirationsteori att det var CIA som skapade al-Qaida, "databasen" på arabiska, från tiden då USA finansierade motståndsrörelser mot Sovjets ockupation av Afghanistan. I dag är det, tack och lov, ett accepterat faktum.
Osama bin Laden hade två huvudkrav mot USA, dels att de skulle lämna det heliga landet, Saudiarabien, dels att oljan borde kosta minst 100 dollar per fat. Baserna i Saudiarabien har man nu stängt och oljan kostar nu mer än 105 dollar/fat.
Osama bin Laden är fortfarande på fri fot (om han överhuvudtaget är i livet). FBI efterlyser honom inte för 11 september, George Bush har sagt att han inte längre bryr sig och narkotika- och vapensmugglingen i regionen ger "terroristerna" god likviditet. Pakistan, som USA har nära relationer till, har gått så långt som att erbjuda al-Qaida fri lejd i landet, om de lovar att hålla sig lugna...

• Vår utrikesminister, Carl Bildt, engagerades av USA för att påverka opinionen i EU.
Sverige har länge varit känt för att ställa sig på "de svagas" sida -- med undantag för grannländerna som ockuperades av Sovjetunionen. Vietnam, ANC, PLO, Kuba och så vidare... Det var till och med en period på 1970-talet då USA kallade hem sin ambassadör från Sverige.
Det har nu skett en historisk omsvängning. Sverige är nu så undfallande mot USA att kriget i Irak inte ens ingår i den officiella svenska utrikespolitiken, något som påbörjades redan under Göran Persson, som vid flera tillfällen berättat hur imponerad han var av George Bush.
Svenska politiker åker skytteltrafik över Atlanten för att samordna med sina amerikanska motsvarigheter och svensk trupp finns i Afghanistan.
Vi har ansträngt oss extremt mycket för att bli fullständigt lydiga redskap i KMT och att radera ut den personliga integriteten. (En socialdemokratisk justitieminister ansåg till och med att det var okej att avlyssna tidningsredaktioner!)
Det enda humanitära vi kan stoltsera med är att vi tar emot fler irakiska flyktingar än något annat land i världen, utanför Mellanöstern.

Ockupationen av Irak och KMT skedde officiellt som en konsekvens av 11 september, 2001. Vad som verkligen inträffade den ödesdigra dagen, som påverkat hela världen sedan dess, anses dock vara överspelat och uttjatat. Det finns inga frågetecken och bara en enda person har ställts inför rätta. Ingen person i ansvarig ställning i USA har klandrats eller tvingats att avgå.

Kravet på att USA lämnar Irak måste därför också kombineras med kravet på att 11 september utreds på nytt av en oberoende kommission och att det inleds förberedelser för att ställa ledande personer i USA inför krigsförbrytartribunalen i Haag.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

MW, bra artikel!

Rätta mig om jag har fel, är det inte en pågående global agenda att skapa en "one world government"?

På vilket sätt skulle vårt land vara undantaget från denna agenda? Det är det inte. Våra rättigheter plockas i från oss steg för steg.

Spekulativt, av samma människor som ligger bakom "one world government" på annat håll.

Men för att återgå till USA.. Folk som inte vill se kommer aldrig att se därför kommer inget att stoppa dagens utveckling, men vad jag inte vill höra i efterhand är.. Vi" visste inte" ... det man inte vill veta...

Tyvärr har jag så gott som förlikat mig med tanken på otroligt mycket mänskligt lidande(avbefolkning som det kallas i vissa kretsar) för amerikaner och pga av deras uppgivenhet följer världens lidande i form av krig död och "antiterror lagstiftningar". Folk vill inte veta och då får man ta konsekvensen. hur länge skall folk orka? INGET kommer att förändras förräns det primära behovet "hunger" hotas. tro mig.

Alla handlingar har konsekvenser, även att tiga har konsekvenser.

Steg ett är att informera sig, inte ens det steget är "lätt" nog för de flesta.

jag har hopp om juni marschen. men vågar USA:s folkresa sig?lagen skyddar ju inte den som demonstrerar längre.tvärtom.

/H

Konflikten i Irak; ett fiktivt krig men med verkliga dödsfall. Det finns anledning att misstänka att USA krigar på båda sidor för att hålla hatet brinnande. Dels har vi den reguljära amerikanska armén som med luddiga direktiv får uppdrag att "säkra" vissa områden. Dels har vi välbetalda amerikanska "specialförband" som får i uppdrag att göra raider mot amerikanska posteringar eller mot byggnader som representerar den officiella Irakiska regeringen (stödd av USA). Dessa "terrorattentat" ger signaler till de enskilda soldaterna i den amerikanska armén att det verkligen existerar motståndsenheter i Irak som är i opposition mot USA; kriget fortsätter.

Lägg sedan till detta en nyhetsrapportering som på inget sätt skildrar det verkliga förhållandet i Irak utan som istället rapporterar hem till USA om hur kriget mot terroristerna böljar fram och tillbaka men att amerika, givetvis, är på väg att vinna.

Irakierna själva har ingenting. De har inga hus att bo i, ingen mat, inget vatten, ingen vilja att kriga och definitivt inget hopp om en bättre framtid.

Tack H!
Det är den ständiga förbannelsen av vår historielöshet -- "vi visste inte" var också vad människor sa efter andra världskriget. Det är vad mängder av svenska kommunister säger om alla övergrepp i så kallade kommunistiska länder.

Som jag skriver då och då: Det går inte att väcka en människa som låtsas sova...

Det som händer är ett led i den Nya världsordningen, NWO, och en viktig del av det är att se till att göra oss allt mer okänsliga och ointresserade av andras lidande.
Och det är nästan FÖR ironiskt att denna manifestation äger rum samma kväll som Melodifestivalen...

Den som vinner i kväll kommer att få mer press än alla nobelpristagare sammantaget, av alla samlade artiklar om Irak, för att inte tala om vad som skrivits i MSM om 11 september...

Jag gör mig inga illusioner att jag ska ändra några åsikter -- men det ska i alla fall finnas här, på nätet, så att den som vill tänka kritiskt och självständigt får lite stöd och inspiration.

MW

Helt rätt Joakim!
Blackwaters legosoldater kommer dessutom från en massa andra länder i USA, så de har inga som helst moraliska problem med att attackera amerikaner, irakier eller vilka de nu får betalt att döda...
Sedan rekommenderar jag alla att googla det ödesmättade namnet Negroponte -- mannen som ledde dödspatruller både i Centralamerika och i Irak. I dag är han biträdande utrikesminister, om jag inte missminner mig.

MW

Hejsan...

Jag får inte upp videon (18 min) får bara fram live streaming på deras hemsida... Har du nån You tube länk eller nåt?
MVH/Köksmästaren...

Jag vet inte riktigt varför, men jag kom att tänka på Rövarkungens Ö.

//steelneck

Sorry Köksmästaren, det är allt jag har, men testa att söka på Winter Soldier, den verkar ha ben.

Steelneck: Jag tror att jag förstår hur tankarna gick.

MW

Bra Mikael.
Känns som att nyckeln till världsfreden ligger i 11 september.
Sanningen om händelserna den dagen tror jag är helt avgörande!
Vad tror du om framtidsutsikterna om John McCain blir president?

M,
eftersom McCain nu gör allt för att till och med bli mer "bushig" än Bush själv, så ser jag den möjligheten an -- som alltså är ytterst reell -- med stor bävan.
Tyvärr tror jag inte att Hillary Clinton eller Barack Obama kommer att vara så mycket bättre. Inte ur det globala perspektivet.
Det är nästan så, och jag betonar verkligen "nästan", att jag tror att en militärkupp i USA skulle vara det bästa alternativet för världsfreden... Samtidigt inser jag att det verkligen är att leka med elden och att det kan vara precis vad man vill att vi ska tänka.

Alla presidentkandidater talar ju i dag om sig själva i termer om vilken "commander in chief", vilken överbefälhavare, han eller hon skulle bli. Detta är bara en militär titel, presidenten är inte CIC över civilbefolkningen. Inför dem är presidentens uppgift enbart att se till att upprätthålla grundlagen, konstitutionen.
Men, som GWB själv har sagt, konstitutionen är ju bara "en jävla papperslapp".

Uppenbarligen håller man på att preparera amerikanerna för att USA redan är en militärdiktatur med en militär i Vita huset.

MW

usa är inte längre självständigt,
den judiska maffian styr genom att rycka i tåtarna,så har den eviga juden alltid gjort,styr utan att synas,även andra världskriget startades av dessa bakgrundsfigurer.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil