« Hem | Öppen tråd: Mats kampanj mot UUAA » | Råd till "nyvakna" Om intellektuella G-krafter » | Nu är det bevisat Två personer sköt Robert Kennedy... » | USA ut ur Irak! Ställ krigsförbrytarna inför rätta... » | Sprickan Pentagon-Vita huset vidgas "Hussein hade ... » | McCains chanser ökar dramatiskt.Clinton satsar på ... » | Årets bild 2008 Etanolens "välsignelse" » | USA:s högste Mellanöstern-militär avgåri protest m... » | President Bushs sångdebut: "You're all gonna miss ... » | Mortgage »

Fem år – och McCain vet fortfarande inte skillnaden mellan Shi'a och Sunni...

Det är i dag fem år sedan Operation Shock & Awe, som talande nog kan översättas som antingen "chock och förfäran" eller "chock och hänförelse". USA och några allierade, först och främst Storbritannien, invaderade utan provokation den suveräna staten Irak, baserat på lögner och den ursäkt som gavs på grund av 11 september, trots att Irak inte hade något med attacken att göra.

För alla medkännande människor borde chocken fortfarande sitta i och förfäran över det som hänt och det som kan hända i framtiden vara ytterst påtaglig. Men den allt mer trolige näste presidenten i USA, John McCain, fattar fortfarande inte vad som händer... Låter det bekant?

Bara veckor innan anfallet 2003 visste George Bush inte att det fanns två islamska huvudgrupper, Sunni och Shi'a. I går avslöjade senator John McCain att han fortfarande inte greppar denna fråga.
I ett anförande i Jordanien hävdade han att det var allmänt känt att (huvudsakligen sunnitiska) al-Qaida tränades i (huvudsakligen shiitiska) Iran. Efter att ha upprepat påståendet på en direkt fråga kom hans medresenär, senator Joe Lieberman, fram och viskade något i hans öra. McCain rättar sig därefter omedelbart och förklarar: "Jag ber om ursäkt, Iran tränar extremister, inte al-Qaida."

De bryr sig inte om sanningen, de bryr sig inte om att lära känna sin motståndare, de bryr sig inte ens om att deras arrogans kommer att avslöjas! Och de bryr sig definitivt inte om alla offer... Inled krigsförbrytarrättegångar nu!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Så här

http://www.bbc.co.uk/mediaselector/check/player/nol/newsid_7300000/newsid_7305300?redirect=7305372.stm&news=1&nbwm=1&bbram=1&bbwm=1&nbram=1&asb=1

låter en krigsförbrytare av rang om ni undrar.

En inte helt naglad snubbe...

MEN han får applåder så någon tycker nog att hans version är korrekt. Historien får utvisa brukade jag säga, jag vet bättre nu :)

Han nämner olja en gång och om jag analyserade talet så skulle jag säkert hitta massor av tvetydigheter.

Media tar upp det som anniversary of winning iraq, han säger själv i talet att de inte har vunnit än! Så varför reagerar inte media?
lögner lögner och mer lögner som understöds av massmedia i usa och resten av världen hänger på, jo och han klämmer in iran på ett hörn också i talet :)

Jag hoppas att även media personligeheter som har hejat på det här också ställs inför rätta.
/H

Hej. En fråga. VAR kan man se vad för läroplan varje land har??..Tänker som förr Sovjetunionen och säkert Irak reglerar via undervisningen vem som är ens fiende, och höjer sin egen lands kultur som enda varandes den rätta. Tänker här i artikelen om att inte kunna veta skillnaden Shia och Sunni, helt hjärntvättad verkar ju vederbörande vara, och får tillviskat till sig under pågående tal...DET borde ju vara uppenbart att personen INTE har rätt uppgifter, så hur kan han få uttala sig??...Han används säkert av någon och kan lätt offras verkar det som, det vanliga politiska spelet....Huvva....

Hälsar IA varmt som vill lära sig mera.

Vilka möjligheter finns det att göra en stämning mot USA för 911?

Vi har ju en svensk i varje fall.
David Tengelin
Mycket/Allt talar ju för en "false flag" attack.


En Irakisk konference om korruption!!
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=88531149
/LeifB

IA:
Trevligt att se dig här igen! Jag tror väl inte att det är speciellt ovanligt att olika länder uppfattar sig som överlägsna andra. Men att det skulle vara helt okej och till och med populärt att man inte bryr sig om sanning och kunskap, det är verkligen oroväckande.
Människor vill tydligen ha korkade ledare, eftersom det gör att de själva känner att okunnighet är i sin ordning.

LeifB:
Jag vet inte hur reglerna är mellan USA och Sverige, men i Japan har man i parlamentet tagit upp just denna fråga. Japansk polis uppmanas av en parlamentariker att göra en oberoende undersökning av morden på flera japanska medborgare, 11/9 2001.
Förgäves, än så länge. Naturligtvis.

MW

Tack Mikael. Jadu, OM inte staten går med gott exempel, så hur kan de kräva att indviden gör det??..Tänker här på vapenexporten till länder i krig, som ju är förbjudet enligt svensk lag, men ändå får det ske...how come??..ALLT får inte räknas kallt i pengar och förtjänst, det MÅSTE börja komma någon form av moral till..NU....Som bekant så spelar det ingen roll att man förbjuder i lag och med ord, om det INTE efterlevs. DE som är representanter för lag och ordning borde ju själva leva som de lär, för att det ska ge effekt.

Hälsar IA upprörd

Och definitionsmässigt: Att sälja vapen till krigförande land är inte bara omoraliskt, det är krigsprofitering.
En gång i tiden ansågs det vara ytterst skamligt...

MW

Sitter just nu med "Nationell strategi för svenskt deltagande i internationellt freds- och säkerhetsfrämjande verksamhet"
från den 13 mars 08.

Vad jag kan se skulle vissa skrivningar kunna inbegripa utredning av 911. Man har lagt tyngdpunkt på säkerhetsfrämjande verksamhet, folkrätt och demokrati.
Det borde kunna utnyttjas.

Vad som oroar mej än mer är att man lägger mer tyngd på (Security Sector Reform) SSR . Hade ingen aning att det fanns en sådan.
I korthet betyder det regler/målsättning för att yxa till en ny "bättre" nation när den gamla besegrats.

I övrigt kan man väl säga att vi måste göra som storebror säger.
Intressant att se vilka som var med och besämde !


Länkar:
Regeringens skrivelse
http://www.regeringen.se/download/e611b8f5.pdf?major=1&minor=100987&cn=attachmentPublDuplicator_0_attachment
SSR
http://www.ssrnetwork.net/

/LeifB

Tack för länken H. Vilken parodi. Mannen försvarar Invasionen med tortyrkamrar som fanns under Sadams tid vid makten. Antagligen syftar Bush på att Sadams tortyrkamrar var för humana - för nu när Irak är befriad har man mycket mera vetenskaplig approach till tortyr, allt från s k palestinsk hängning (kallas så för att palestinier brukar hängas upp och nervända i ytterst plågsamma ställningar i israeliska fängelser) till waterboarding, till diverse pervers sexuell tortyr. Allt vetenskapligt utstuderat för att uppnå så hög effekt som möjligt.

Hade en artikel om träning för hantering av fångar och om viljan att skada andra.
The Milgram Experiment.
http://www.alternet.org/story/79540/?page=4

Trist att någon försöker vänja andra med sånt här.
Kan nog se dom som syddes in för toryr som lika stora offer....Dom riktiga bovarna gick naturligtvis fria.

/LeifB

Jag måste erkänna att jag inte heller vet skillnaden mellan Shi'a och Sunni Muslimer. Jag vet att båda finns som två huvudgrupper av Islam, men vad skillnaderna är vet jag ej.

Det beror på att jag inte är intresserad i skillnaderna, och har inte studerat dem. Men jag är öppen att höra vad skillnaderna är från någon kunnig om Islam...

Jag vet bara att USA kan inte vinna inbördeskriget i Iraq mellan, Shi'a, Sunni och Kurder. Det finns ingen militär lösning, utan en möjlig lösning är politisk, därför är det att föredra att USA lämnar landet snarast...Dom tre ovan nämnda grupperna har aldrig kunnat samsas och de kommer aldrig att samsas, med eller utan Amerikanska trupper...

Sandbuzz:
Skillnaden mellan dig och McCain är att du skulle gå in på Google och bilda dig en uppfattning om Iraks inrikespolitik och historia, om du fick i uppdrag att bestämma om det skulle bli ett krig där eller inte. Till och med om du bara blev ombedd att hålla en presskonferens om läget i landet.
Senator McCain har uppenbarligen inte tid med sådana petitesser...

Sen vill jag inte gå in på någon semantisk analys om huruvida det är ett "inbördeskrig" USA är delaktigt i i Irak -- det pågår ett sådant också -- men jag är glad att vi båda är eniga om att man inte hjälper upp situationen genom att stanna kvar.

MW

GooodKvällst Mikael - och alla andra med för den delen,

Go och gla :-) Påsk !

önskar folkFreds-vännenJosef med LÄNK

"Skillnaden mellan dig och McCain är att du skulle gå in på Google och bilda dig en uppfattning om Iraks inrikespolitik och historia, om du fick i uppdrag att bestämma om det skulle bli ett krig där eller inte. Till och med om du bara blev ombedd att hålla en presskonferens om läget i landet."

Touché! :-)

Glad Påsk!
Thomas

Bara som ett tips till er alla. Rick Falkvinge har skrivit en lååång bloggpost på engelska under rubriken Why the US is collapsing. Detta är en av de mer grundliga artiklarna på det ämne som titt som tätt avhandlas på denna blogg, han har lagt ned ett ordentligt jobb och skriver som vanligt mycket välformulerat. Hans summering, och inledning beskriver väl vad artikeln handlar om:

This is the leader of the Swedish Pirate Party explaining how the US went bankrupt in 1971, and has been covering it up through an accelerating whack-a-mole borrowing frenzy that is bursting right now. It has been paying rapidly growing VISA bills using MasterCard and vice versa for 37 years. The creditors are catching up, and the US is about to go extinct as a superpower. Become irrelevant. It is not yet on its death bed, it is still walking, breathing and capable of entertaining a conversation in public. But there are ominous bloodstains on its hands used to cover the painful coughing.


//steelneck

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil