« Hem | Vad är din investering i Bushs och Cheneys krig? » | So? » | Fem år – och McCain vet fortfarande inte skillnad... » | Öppen tråd: Mats kampanj mot UUAA » | Råd till "nyvakna" Om intellektuella G-krafter » | Nu är det bevisat Två personer sköt Robert Kennedy... » | USA ut ur Irak! Ställ krigsförbrytarna inför rätta... » | Sprickan Pentagon-Vita huset vidgas "Hussein hade ... » | McCains chanser ökar dramatiskt.Clinton satsar på ... » | Årets bild 2008 Etanolens "välsignelse" »

Och anfallet mot Iran blir allt mer troligt...

Dagen efter vicepresident Dick Cheneys besök, meddelar den tyska nyhetsbyrån DPA, förbereder sig nu USA:s allierade, Saudiarabien, mot radioaktivt nedfall som en tänkbar konsekvens av att USA eller Israel bombar Irans kärnkraftverk i Bushehr.

Det rapporteras också att ytterligare en amerikansk atomubåt gått igenom Suezkanalen ned till Persiska viken. Det innebär den stora amerikanska närvaron nu ökar ytterligare.
För närvarande, efter vad jag kommit fram till, befinner sig två hangarfartyg i farvattnen utanför Iran, USS George Washington och USS Independence. Sammantaget består enbart den amerikanska flottstyrkan i området av 20 fartyg varav minst två atomubåtar, 103 attackflygplan, 20.000 soldater, för att inte tala om åtminstone 4.000 ton bomber, missiler och robotar bara på hangarfartygen, enligt Washington Post.
Det är inte heller långt till den stora amerikansk-brittiska basen på ön Diego Garcia, där det dessutom finns ett antal tunga bombplan.

Den högste militären i Mellanöstern, amiral Fallon, som officiellt avgår i helgen på grund av meningsskiljaktigheter med Vita huset, har samtidigt förbjudits att vittna inför kongressen.

Bidra gärna med andra uppgifter, den som har några.

Andra bloggar om: , , , , ,

enligt vissa källor så är det redan pågående special forces operations i iran... Det som militärt planerats sen minst 5 år tillbaka syns nu i form av att man sätter schack pjäserna i position för målet är inte bara Iran enligt vad jag har läst nu senast. Det är en betydligt större kampanj än så. Man kan ju alltid fortsätta hoppas på en fredlig lösning på ett problem som till 99% har att göra med olje pengar...

siter för iran och usa konflikten miltärt- från OLIKA perspektiv

http://www.grandestrategy.com/2007/09/coming-war-with-iran-and-future-of.html

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=%20EN20060129&articleId=1841

gammal, men man måste förstå att det tar tid att i scensätta ett krig av storleken som väntar..
2006
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=3361

och iran såg nog teckena tidigare än vad man tror
september 2005
http://www.arabnews.com/?page=7§ion=0&article=70217&d=17&m=9&y=2005

/H

En enkel teori.

När de kapade internetlinorna från bl a Iran för ett tag sen, var det ett test för att se vilka andra vägar informationen kunde ta sig in/ut ur Iran. Något de har nytta av att veta i ett verkligt anfall?

Helst av allt vill de få igång en "revolution", så landet störtas innefrån av det egna folket. En gammal beprövad teknik, som fungerat förr i Iran.

Sen hände det några "falseflag" liknande operationer i Irak här om veckan, som amerikanarna var snabba med att peka fingret mot Iran efteråt.

Ryska underrättelse tjänsten säger april...
April april vi kan bomba er när vi vill.. jag tyckte det var bättre att skriva det på ett skämtsamt sätt för om april är riktigt då är 3:e en risk från och med april. Man kan hålla sig för skratt. Men samtidigt varför är datumen på den ryska artikeln från 2007 men ändå nyheter på infowars 29mars 2008? Är det en teknisk grej eller har infowars missat lite här?

Infowars artikel


Rysk media

/H

till M

intressanta artiklar bakom länkarna, utifrån dessa är bara att förbereda nära och kära på hårdare tider, mycket hårdare tider. Det verkar ju som hela länder förbereder sig så varför skulle man inte göra det på den privata nivån?

Vad bör man då göra för att förbereda sig? kommentera gärna vidare om detta!

/H

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil