« Hem | Polisanmälan! Mot det globala banksystemet » | "Ju mer man lär sig om 11 september desto mer unde... » | Sionism ska visst jämföras med nazism » | Och anfallet mot Iran blir allt mer troligt... » | Vad är din investering i Bushs och Cheneys krig? » | So? » | Fem år – och McCain vet fortfarande inte skillnad... » | Öppen tråd: Mats kampanj mot UUAA » | Råd till "nyvakna" Om intellektuella G-krafter » | Nu är det bevisat Två personer sköt Robert Kennedy... »

Massflykt från demokraterna till McCain
oavsett vem som nomineras

Gallup i USA har intervjuat nästan 7.000 demokratiska väljare om bland annat hur de skulle ställa sig om "deras" kandidat inte blev nominerad. 28 procent, alltså nästan en tredjedel av Hillary Clintons sympatisörer sa att de då skulle rösta på John McCain. 19 procent, en femtedel, av Barack Obamas sympatisörer sa att de skulle rösta på McCain om Hillary nominerades...

Obamas "USA-hatande" pastor Wright och Clintons fantasier om vad som egentligen hände på Tuzlas flygplats kommer med all säkerhet att rubba deras glorior ytterligare. Rasmussen, ett annat ompinionsinstitut har noterat att Clintons popularitet är nere på rekordlåga 35 procent, som den bäst lämpade demokratiska presidentkandidaten. Oavsett vem av dem som till slut får möta McCain i slutdebatterna, så har republikanerna nu gott om ammunition för riktigt fula personangrepp.

Jag börjar bli allt mer övertygad om att USA:s nästa president heter John McCain... Det enda som kan förhindra detta, som jag ser det, är att Hillary Clinton omedelbart hoppar av sin kandidatur och satsar sina smutsiga trick på McCain istället medan hon helhjärtat stöder Barack Obama. (Hillary kan i alla fall inte vinna, annat än om superdelegaterna går emot väljarna och ger henne sitt stöd.)

Alternativ två är att McCains allt mer påtagliga senilitet fortsätter att blomma ut innan november. (Fast, å andra sidan, så vann ju Ronald Reagan trots att han redan börjat utveckla Altzheimers...) Som någon sa: Om McCain, 72, lovar att han bara kommer att ställa upp för en presidentperiod, fyra år, då vinner han garanterat.

Andra bloggar om: , , ,

Mmmm...har inte någon sagt att "folket alltid får en sådan president som de förtjänar"...

Är det republikanska partiets medlemmar verkligen (mindre än 1% av alla medborgarna i USA) är så totalt ignoranta att de med öppna ögon väljer McCain som "sin bästa" kandidat?

Gubben McCain har skåpet fullt av benrangel: bravader på diverse krigsfartyg, skamliga propagandafilmer från tiden som fånge i Vietnam, kopplingar till maffia, svårighet att styra tarm och urinblåsa, tecken på alzheimer,
mm mm.

Dessutom är gubben inte bara krigsgalen utan har dessutom stött precis alla olagliga militära interventioner.

Troligen ingen större match att skjuta sönder hans stöddiga image.

Det här inlägget har tagits bort av den som skapade det.

I början av den här cirkusen så pumpade amerikansk media ut nyheter som nästan uteslutande kretsade kring Obama och Clinton. Till den grad att jag började tro att Fox News gett vika för demokraterna. McCain o andra sidan har som en pokerspelare lutat sig tillbaka och iakttagit sina motspelare. Befolkningen har mättats på Obama och Clinton och riktar nu sin uppmärksamhet på McCain. Kanske kan man dra en parallell till 11 september. Man såg byggnaderna rasa från 100 tals olika vinklar och mättades på all fakta (eller dissinformation) som pumpades ut.
Ett snilledrag är ju att pumpa ut så mycket bullshit det bara går kring Obama och Clinton och på ett så tidigt stadium som möjligt.

Så vad ska man säga? Nästa väntat, eller? Men jag tror att det kommer bli en sista vändning innan det avgörande slaget.
Obama kommer resa sig. Han har mäktiga bundsförvanter. Tror inte att Wright gett honom så stor skada som det ges sken av i media.
Men ska man vara konspiratorisk eller ska man förlita sig på vad media ger en? Fattar jag det rätt så är alla Bilderbergare, eller? Är valet uppgjort i förväg eller inte? Om så, spelar det ju ingen roll om Obama, Clinton eller McCain vinner.

ovsett vem som "vinner"! uppgjort fixat och planerat. punkt.

/H

Jag håller med om att det är uppgjort på det stora hela, men det är inte oviktigt ändå.
För att planerna ska gå i lås är det önskvärt att vi följer med frivilligt. De olika kandidaterna väljs ut, eller tillåts komma fram, för att testa på vilken nivå vi är beredda att acceptera nästa steg.
En McCain vid makten kommer att betyda en brutalare fascism och expansivare krigföring än en Obama. Vad Clinton skulle leda till vågar jag inte gissa, hon kan verkligen vara både fågel och fisk...

Men det finns faktiskt kvar ett mått av "demokrati" i processen, vill jag i alla fall tro. (En avstämning, kanske man hellre skulle kalla det, där man ser hur "mogen" befolkningen är.)

Vinner Obama hoppas jag att det är ett tecken på att vi fortfarande har lite tid på oss.

MW

Senila presidenter har ju varit både praktiska och nyttiga tidigare i historien så varför inte de kommande åren också?

Möjligt att det blir McCain, men jag måste nog påstå att jag tror stenhårt på Mrs Clinton. Jag tror t om att hela Lewinsky-affären var ett upplägg för att hon skulle få folkets sympatier. På så sätt skulle dom inte behöva fuska lika mycket i valet ;-)

Off topic: kul att se att någon läser min blogg :)
Jag lovar att den ska utvecklas till något mer läsvärt i framtiden.

/Magnus

Syftet med valet är enkelt. Upprätt hålla bilden av demokrati så som man fått lära sig att den regerings formen är. Frihets älskande och mer rätt än alla andra i världen.Majoriteten( hur liten skillnad det än är) vinner och den andra sidan accepterar och ställer sig till förfogande eller i eller ställer sig inte ivägen för majoriteten. Civiliserat. Om folket skulle i tillräcklig mängd upptäcka att valen är fixade så att CFR:s önskade kandidat vinner, hittils varje demokrat och republikan som kommit till att bli valda för slut kampen...så skulle ju CFR vara det nya landets faktiska styre. Lagar som har mirakulöst gått igenom, många helt olästa av folkets "representanter" i patrotismens anda har gett presidenten(vald av CFR) oinskränkta rättigheter som hållare av usas president ämbete

Det är ett faktum att den enda av dagens kandidater som inte kan sägas finnas med på CFR:s medlems lista är Ron paul. Han hade ett par likasinnade med sig men som nu är borta ur racet. ALLA räknar ut Paul, framför allt media vilket i sammanhanget inte är helt oviktigt om man säger så. 21 Juni sägs var ett datum för kalendrarna men jag undrar... närmare ligger förnyelse av the sun någonting act... som skapades tillfälligt efter 9/11 och kan sägas vara start punkten för presidentens naggande och slutligen tuggande av konstitutionen som är tänkt att funka som vad vi kallar "vår grundlag". Tänk dig att reinfeldt i morgon vaknade upp med oinskränkta rättigheter för att få igenom det han så önskar genom avlyssning, arrestering, avrättande, sken domstol, starta krig etc...

Det är så USA fungerar i dag. Men dessa rättigheter ligger än så länge i dvala, för det krävs något som trovärdigt kan kallas " a state of emergency" och införandet av om än temporära krigslagar(upphäver skyldigheten av demokratiska val) för att åberopa dessa diktatoriska rättigheter. När de åberopas och aktiveras finns det ingen som kan kräva avskaffandet av dessa lagar. Endast president ämbete gäller och då inte längre enligt devisen max X perioder utan för evigt om presidenten så önskar. Jag skrivit om schack pjäserna innan men nu börjar spelet närma sig anfall är bästa försvar för CFR..snart nog ser kanske motståndaren varför pjäserna är placerade som de är och kan undvika det större skadorna. Man vill handla innan så sker...

Redan 2005 rapporterades i en arabisk tidning om att Iran visat tecken på att förbereda sig för anfall från främmande makt. Vad vet de som resten världen inte visste? ( förräns nu).

en tänbar förklaring som jag tycker verkar trovärdig...som jag har postat innan är
the energy non crisis

Det spelar ingen roll längre vem som är president ur det perspektivet..riset är bundit och bubblan blir större..och pga av en framstående CFR medlem bör tilläggas.

En usa president som menade allvar skulle ha delvis Ron pauls agenda, men hans avskaffande av "Stor regering" är aningen drastisk. men hans tankar kring FED, de borde sjösättas och världen kan andas ut från att ha varit nära 3.e till "fred" under en lång tid framöver. IMF och världs banken skulle också gå FEDs väg...ni hör själv hur osannolikt det är att CFR skulle tillåta något sån person att inta president ämbetet... :)


/H

Vem har mest kungliga släktband? Vad säger Burke´s Peerage?

burke´s var en kuslig upplevelse... kollade igenom ett antal presidenter och alla hade "band"...

men mccain gav utslag till mccann. vilket inte är samma sak. Mccain är kanske ett taget namn?

bill clinton gav utslag men inget om hillary clinton.

obama INGA träffar alls.
/H

En usa president som menade allvar skulle ha delvis Ron pauls agenda, men hans avskaffande av "Stor regering" är aningen drastisk

Jag undrar om du inte missförstått dethär med att avskaffa "big government" ?

Det handlar ju om det att skära ner den - på senare tid uppbyggda enorma federala byrokrati som egentligen inte alls behövs. Alla delstater i USA har sina egna lokala parlament och annan delstatlig administration som kan ta handa om det mesta utom försvaret och den gemensamma utrikespolitiken.

Jämför det med hur man nu i Europas Bryssel bygger upp en sjuklig byrokrati med nya maktcenter som kemikalieverk, livsmedelsverk mm .
Vi klarar oss bra utan dessa.

I USA har man på flera håll redan insett att denna överdelstatliga övervakning och utspottande av dekret i själva verket är av ondo, helt onödig och kostar skjortan.

Det hela börja påminna om sovjetimperiets diverse korrupta institutioner.

Mikael - du har en av de vackraste själar jag någonsin haft den äran att lära känna....

Jess

.·:*¨*:·. .·:*¨*:·. .·:*¨*:·.

Tyvärr har jag något väldigt tråkigt och sorgligt att meddela alla Mikaels läsare....

Jag fick idag veta att Mikael är död...

Jag och Leif kommer att, efter samtal med familjen, meddela mer information när vi får besked.

Min förhoppning är att alla som är trogna läsare och som uppskattat Mikael som skribent, vän, medmänniska - ska få stöd eftersom det här är en chock och sorg för oss alla.

Jag skriver i MIN blogg, mycket om stora frågor som rör liv och död...

Och även om jag saknar Mikael oerhört mycket, och själv är i chock just nu, så vill jag kunna finnas där för alla som behöver prata, och kommer även att försöka samla ihop de som vill - för att tillsammans hedra och samtala om vår kära vän.

Mig kan ni nå på solstrimma@gmail.com och min blogg är www.sunnely.blogg.se -

jag ber om ursäkt att den inte är organiserad som planerat ännu.

Det viktiga i en sån här stund är att vara mån om de efterlevande, och de närmast sörjande. Att visa respekt - och att vi är RÄDDA OM VARANDRA...


Mina djupaste deltagande till alla de som sörjer Mikael.

Varma styrkekramar, Jessica Sunnely

En sång till Mikaels vackra krigarsjäl, som jag saknar så det gör ont just nu, i detta ofattbara ögonblick...

FIELDS OF GOLD - Eva Cassidy
http://www.youtube.com/watch?v=ZGwDYBWEDSc

TACK Mikael för allt, för din fantastiska tid vi fick dela - alla vi som hade äran att bli en del av ditt liv och dina gärningar.

Din vän, Jessie


.·:*¨*:·. .·:*¨*:·. .·:*¨*:·.

Stor saknad!
Undrade var du tog vägen. Kom och hälsa på oss ändå! Dina vänner/ Mihra och Journalisten

Kanske är makabert av mig att skriva, men jag kan inte låta bli att uppfatta det märkligt att Sunnely skriver "Mikael - du har en av de vackraste själar jag någonsin haft den äran att lära känna...."

Helt tillsynes ifrån ämnet kl 11:37, endast 1 timma och 46 minuter innan hon själv kommer med dödsbudet.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil