Mordet på Olof Palme  Yrsas Blogg
* The Police Stat
e
* Artiklar på engelska
* Klimathotet
* Tsunami

* 9/11
* Bilderbergare
* Frimurare och illuminater
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Mordet på Olof Palme
* Medicin och hälsa

* MindControl
* Chemtrail
* HAARP & Echelon

* EU
* Böcker

* Video
CIA ville värva den unge Olof Palme
13 .1.2008
Olof Palme lämnade namn på svenska vänsteraktivister till USA 1950. DN kan i dag avslöja tidigare hemligstämplade dokument som visar Palmes nära samarbete med USA. Amerikanerna ville till och med försöka värva honom som CIA-agent.

Läs mer>>>www.denforsvunneterroristen.se

Kort resumé över bokens handling

Från andra världskrigets slut och tyskutlämningen från Sverige via det framväxande östspionaget och den internationella terrorismen får vi följa några personer i deras, till synes, olika liv, vilka under årem fram till slutet på 80-talet länkas samman i denna historia. 

Polisens jakt på såväl spioner som terrorister liksom svenska och utländska agenter pågår för fullt, medan den svenske spionchefen umgås privat med den beryktade och okände östtyske spionchefen. Under tiden reser terroristerna och spionerna obehindrat fram och tillbaka över Sveriges gränser.

De allierade ockupationsmakterna kämpar efter krigsslutet med att undersöka och förhöra sina krigsfångar medan sovjetmakten förbereder skapandet av en egen tysk stat och dess hemliga polis.

När den svenske statsministern under sitt besök i Östberlin får ta del av östtyskarnas planer på en ockupation av Västberlin hamnar han i en ohållbar politisk och moralisk situation. De svenska och östtyska spioncheferna måste plötsligt samarbeta för att avvärja ett tredje världskrig. På bägge håll övervägs möjligheten av statskupp.

I jakten på oliktänkande  tillämpas allt mer cyniska metoder. När SÄPO genom infiltration lyckas nysta upp en planerad  aktion av terroristeri Sverige försvinner en av dessa. SÄPO har alla skäl att oroa sig. 


Äntligen hela sanningen
4.4.2006

Världen idag publicerar idag sensationella uppgifter på nyhetsplats, uppgifter, visar det sig, som länge varit väl kända på många redaktioner, därtill bekräftade av flera källor.
Men de har aldrig tidigare publicerats. Uppgifterna om att några av landets högsta politiker sexutnyttjat minderåriga flickor har upplevts alltför starkare, alltför farliga att offentliggöra.

Vi menar att vidden av 70-talets bordellhärva, denna varböld som under decennier förgiftat samhället, äntligen måste bli känd. Det var under 70-talet inte förbjudet att köpa och sälja sex.

Här kan du beställa boken:


Så här löd Olof Palmes lögner

10.4.2006

Snus är snus och strunt är strunt, om än polisiära promemorior, sa Olof Palme och rentvådde Torbjörn Fälldin i en riksdagsdebatt för att ha något samröre med den organiserade prostitutionen.

Läs mer>>>


Rikspolischef Carl Perssons i sina minnesanteckningar:
”Hur vågade Palme nonchalera en sådan här allvarlig sak?”
10.4.2006

I justitiekansler Ingvar Gullnäs utredning av Bordellhärvan i juni 1978 framkommer hur bekymrad rikspolischef Carl Persson var över att regeringen nonchalerade och försökte mörklägga uppgifterna om att höga politiker var involverade.

Läs mer>>>

Dags för en undersökningskommission?
10.4.2006

Rikspolischef Carl Persson såg så allvarligt på uppgifterna som framkom i samband med Bordellhärvan på 1970-talet att han ville att regeringen skulle tillsätta en särskild undersökningskommission.

Han framförde sina ytterst allvarliga synpunkter till regeringen i en promemoria som ställdes till statsminister Olof Palme.


Läs mer>>>


Rättvis behandling
– också av politiker

10.4.2006
Maktföreträdare har i alla tider tagit sig friheter, ansett sig ha rättigheter att tänja de regler som andra måste lyda under. I en demokrati finns det dock gränser för hur stora friheter man kan ta sig; en makthavare som uppträder uppenbart olämpligt och olagligt kommer inte att kunna begära, eller få, nytt förtroende av väljarna.

Läs mer>>>


Peter Bratt:
Olof Palmes lögn var helsvart
4.4.2006

– Att Olof Palme skulle direkt ljuga, det fanns inte ens i våra tankar. Det handlade om en kristallklar, helsvart lögn. Det man kan vara mest kritisk till är att ingen redaktion gick vidare när JK:s utredning om Bordellhärvan väl kom.

Där står ju allt, säger Peter Bratt, som skrev den första artikeln i Dagens Nyheter om att rikspolischef
Carl Persson varnat Palme för att Geijer var en säkerhetsrisk.


Läs mer>>>


Olof Palme var
involverad i 1970-talets bordellhärva

4.4.2006

Ingen har lyssnat till småflickornas berättelse
• De har levt i 30 år med sin mörka hemlighet
• Nu talar de ut i Världen idag


Karin och Irene var endast 14 år när de erbjöds som prostituerade till svenska toppolitiker, bland annat till Sveriges statsminister Olof Palme.
Under 30 år har ingen velat lyssna till deras upplevelser. För första gången någonsin får de nu berätta hela sin historia i Världen idag.


Läs mer>>>

Bordellhärvan blev till att börja med Geijeraffären, som därefter blev ingenting
4.4.2006

Sveriges media-etablissemang och svensk underrättelsetjänst samarbetade för att mörklägga omfattningen av Bordellhärvan.
Att Sverige toppolitiker umgicks med prostituerade, där en del var minderåriga och andra var i klorna på Warsawa-paktens underrättelsetjänst, kunde ha blivit en av Sveriges största rättsskandaler genom tiderna

Läs mer>>>

Ebbe Carlsson och Hans Holmér:
De var regeringens mörkläggare
4.4.2006
1970-talet Bordellhärva handlade om att ledande svenska statsråd och politiker umgicks med prostituerade, där en del av de prostituerade var minderåriga, medan andra hade anknytning till främmande makts underrättelsetjänst.
Ebbe Carlsson och Hans Holmér fick uppdraget att agera som överhetens mörkläggare.


Läs mer>>>
Tidigare införda artiklar angående Palme-mordet
Revolverpipa lämnad till Palmegruppen idag I nationens intresse
Skälen som omöjliggjorde en objektiv mordutredning Polischef tömde mordplatsen på poliser timmen innan Palmemordet
Flera polisspår har varit aktuella i utredningen efter mordet på Palme Polischef pekas ut för inblandning i mordet
på Palme
Palmegruppen:
Det här borde han ha sagt för länge sedan
Palme-bevisen förstördes av polisen
20 år efter Palme-mordet:
Ett mord som svenska polisen inte fick lösa?
Tapio Kuosma :
Mordet på Olof Palme
- 20 år

Sydafrikaspåret

Jag var med när Pettersson sköt

17.3.2002

Palme sköts - av misstag
Okänt vittne avslöjar nya uppgifter för ex-spionchef
12.3.2002


Då insåg han: Fel man var död
Tore Forsberg i sin nya bok:

Därför mördades Olof Palme


Palmegruppen: Vi har fått videon med uppgifterna

Lurades Palme i en fälla?

De tio misstagen som gjorts i Palmeutredningen

Per Gahrton:
Om judiska spåret i Palmemordet

 

Enligt journalisten "John Anderson" belutade George Bush om mordet på Palme eftersom Palme vägrat samarbeta med USA om vapenförsäljning till Iran [Leo2].
Mordet på Palme har kopplats samman med George Bush av en avhoppad CIA-agent Oswald LeWinter (även känd som Y, George Cave och Razin) m.h.a. ett telegram från Licio Gelli, enligt journalisten Barbara Honegger [Leo1, Leo3].
Även Richard Brenneke ska ha vittnat om att Reagan/Bush administrationen låg bakom mordet på Palme [Leo4].
Enligt f.d. CIA-agenten Gene "Chip" Tatum mördades Palme på order av George Bush därför att han vägrat ge USA tillgång till den s.k. Bofors-routen och för att han hotat avslöja USAs vapenleveranser till Iran [Leo1, Leo3].P2 misstänks för delaktighet i mordet på Sveriges statsminister Olof Palme. Licio Gelli sände den 25 februari 1986
- 3 dagar före mordet på Palme - ett telegram till en av George Bush´medarbetare, Philip Guarino: "Tala om för vår vän Bush att det svenska trädet ska fällas"! Guarino medgav att han kände Gelli, men kunde inte komma ihåg ett sådant telegram. Uppgiften läcktes från CIA till president Ronald Reagans medarbetare Barbara Honegger, som använde materialet i sin bok "October Surprise" (Dagens Nyheter, "FBI tar tag i mordet på Palme" av Olle Alsén, 30 april 1990) Uppgiften bekräftades av CIA agenten Ibrahim Raxin i en intervju för italiensk TV i maj 1990.

Det mest förbryllande var att en sovjetisk diplomat (KGB-agent) kände till denna plan ett par dagar i förväg, då han nämnde detta för sin hustru i deras sängkammare. Diplomatens bostad avlyssnades med en dold mikrofon av SÄPO.

Hur kunde en sovjetisk diplomat i förväg känna till att Palme skulle mördas? Den tolk, som översatte banden, insåg att Moskva hade initierat mordet (Expressen, 24 aug. 1989).

Chefsåklagare Anders Helin däremot ansåg att "det betydde inget". Uppgifterna betraktas som strunt. Chefåklagaren Jan Danielsson upptäckte avlyssningen, men regeringen tillät inte honom väcka åtal av hänsyn till relationerna med Sovjetunionen. (SvD, 17 sept. 1990)

År 1987 reste man inte långt från mordplatsen totalt fem obelisker (luntor) på Luntmakargatan som "utsmyckning" av området.
Den ena obelisken ligger vid hörnet av Tunnelgatan och Luntmakargatan. S:t Andreas loge hade just den 28 februari då
Olof Palme mördades en högtidsdag att fira.

(Kanske det är här svaret ligger, på varför mordet på Olof Palme aldrig kommer att klaras upp??) Min egen anmärkning.

Ny spaningsledare

Mordet på Olof Palme, Del I

Mordet på Olof Palme, Del 2

http://www.nysol.se/arkiv/politik/politik2/0999palme.html

http://www.leopoldreport.com/JohnA.html (eng)

http://www.leopoldreport.com/JohnAS.html (sv)

http://www.leopoldreport.com/telegr.html (sv)

http://www.leopoldreport.com/Pierre.html (sv)

Här finns olika länkar angående mordet på Olof Palme

HÄR FÅR DU LÄNKAR TILL INTRESSANTA PALME-SIDOR

Vem mördade Olof Palme?
Denna sida innehåller information om olika personer, organisationer och länder som
pekats ut som ansvariga för eller inblandade i mordet på Olof Palme

Satans marionetter…
Sveriges statsminister och FN:s fredsmäklare i Iran-Irak-kriget utgör ett hot mot USA:s hemliga vapentransporter till Iran men också mot Irans möjlighet att segra i det heliga kriget. Ordern att eliminera hotet utgår från DCI - Director of Central Intelligence, CIA:s högste
chef - och den skall verkställas av "a local swede". En nyckelroman om mordet på Olof Palme. /Wikens förlag - Mysterious press 1991/

Han skjöt Olof Palme
Den baseras på avskrifter av drygt 3o timmars bandade förhör med 33-åringen Victor Gunnarsson, som togs in en andra gång till förhör den 12 mars 1986 och nu anhölls som skäligen misstänkt gärningsman.

Jugoslav förhörd om mordet på Olof Palme

Konspirationen
- om falska mordkulor och makthavare.

I fem år lyckades de dölja skandalen
Men för att klara det måste vittnen och personer som varit direkt inblandade tystas
- en del för alltid. En av dem kan ha varit Sveriges statsminister och FN:s fredsmäklare
Olof Palme, en annan krigsmaterielinspektör Carl Fredrik Algernon.

OLOF PALME TYSTADES FÖR ATT HAN TÄNKTE AVSLÖJA USA:s VAPENHANDEL MED IRAN"
Lyssna på Peter Fords radiointervju med CIA-agenten Gene "Chip" Tatum där han pekar
ut de ansvariga för mordet på Palme.

Två chilenska mördarproffs fanns i Stockholm
mordnatten men SÄPO:s förväxling av personer fick ett av de viktigaste internationella
spåren att haverera

John Anderson om USA, Bush och Palmemordet
- "en typisk CIA-operation". Georg Bush låg bakom mordet

Telegrammet om att Bush låg bakom mordet
på Palme censurerades av massmedia

UD-personalen övertygad
om att Chile var inblandat i mordet på Palme

CHILEJUNTANS DÖDSDOM MOT OLOF PALME

EN SKAKANDE KOPIA AV MORDET PÅ OLOF PALME
Den ledande oppositionsmannen mot chilejuntan, Bernardo Leighton, och hans hustru
Anita sköts med två skott bakifrån på en gata i Rom.
Men det är inte bara en kopia av det som hände på Sveavägen - bakom attentatet fanns personer som leder spår direkt till CIA, Sydafrika och Chile och agenter som utpekats
som skyldiga till attentatet mot Sveriges statsminister

Om Pinochet åtalas kan det bli en öppning i
UTREDNINGEN AV PALMEMORDET
Om den förre chilenske diktatorn Augusto Pinochet ställs inför rätta i Chile kan det
bli en öppning i utredningen av mordet på Olof Palme.
Den amerikansk-chilenske terroristen Michael Townley kan bli ett huvudvittne.

MÖTESSCENARIOT I NORSK TV:
MAKARNA PALME UMGICKS MED MÖRDAREN I 40 SEK FÖRE SKOTTEN
Under cirka 40 sekunder befann sig Lisbet Palme i sällskap med den man som sköt hennes make Olof. Först stillastående, sedan gående cirka 15 meter. Kanske samtalade hon med honom. Om detta har hon inte nämnt ett ord under de 12 år som gått efter mordet.
Inte en antydan, inte ett utpekande. Olof Palme hade själv avtalat ett möte - som blev en fälla.
Detta hävdar företrädarna för det s k Mötesscenariot.
En av dem, journalisten Gunnar Wall, har nu gett ny aktualitet åt detta spår i norsk TV.

PRIVATSPANARE DÖDAD PÅ TUNNELBANESTATION
Ingvar Heimer, 57, Stockholm, som ofta förekommit på våra debattsidor, hittades svårt
skadad efter ett sår i bakhuvudet på tunnelbanestationen i Vårby gård den 27 januari 2000.
Han fördes till Karolinska sjukhuset där han avled den 9 februari.
Polisen har avskrivit dödsfallet som en olyckshändelse

JO GRANSKAR HEIMERS DÖD

Allmänheten måste få veta att Olof Palme var orsak till sin egen död, och att just orsakerna i detta fall är de viktigaste att meddela. Varför ville Olof dö? Dessutom är det så många andra som dött i samband med Palmedramat. Varför?? Varför mördades Carl Fredrik Algernon den 15 januari 1987? Det finns klara bevis för att det var mord. Varför mördades tidigare TV- journalisten Cats Falck och Lena Gräns? Det finns bevis också för detta. Dessa två mord hörde samman med Palmes otillåtna aktivitet då och senare. Varför dog Odd Engström, överläkaren Elias Bengtsson, chefs-obducenten Milan Valverius, rättschefen i statsrådsberedningen Jan Forsström, vännen Hans Haste och andra. Varför mördades Victor Gunnarsson (33-åringen) och 78-åriga Catherine Miller i Nort Carolina? Med flera, med flera…

Lars Krantz, en gång i tiden seriös journalist och TV-producent.
"Det var en praktfull sorti som Palme gjorde, som internationellt berömd socialistledare och fredsapostel, de små ländernas beskyddare, orädd kritiker av USA med mera. Det var bara det att den var djupt osann. I den mån man i utlandet kunde skilja mellan Sverige och Schweiz var Palme mest känd som homosexuell vapenhandlare.
… Eftersom det bara fanns en person som stod där, nämligen Lisbet Palme, vågar jag påstå att det var hon som sköt".

Mötesscenariot
-ett av många frågetecken i jakten på Palmes mördare skrivet av frilansutredare Ingvar
Heimer

Dö i rättan tid, av Lars Krantz