Senaste nytt av LYNDON LaROUCHE:  




Yrsas Blogg
* Artiklar på engelska

* Tsunami

* 9/11
* Bilderbergare
* Frimurare och illuminater
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Mordet på Olof Palme
* Medicin och hälsa

* MindControl
* Chemtrail
*HAARP & Echelon

* EU
* Böcker

* Video







16.6.2007

1) Klimatfrågan används för folkmord. Tillverkningen av det gröna drivmedlet etanol från majs, spannmål och palmolja har lett till fördubbling av matpriser och hotar miljoner fattiga människor av svält. I maj var det risets tur att attackeras av hänsynslösa miljöfundamentalister, som inte tvekar att gå över lik. Det visar att klimatfrågan är den ideologiska spjutspetsen för den människofientliga globaliseringen, precis som rasismen motiverade kolonialismen.

2) En konferens i Vatikanen tog upp just denna moraliska aspekt på klimathysterin.

3) Lyndon LaRouche tar i två direktsända internetkonferenser torsdagarna 14 och 21 juni än starkare upp en dialog om globaliseringens krigshot och möjligheten att i stället skapa fred och samarbete med ett globalt nätverk av transportkorridorer.


Globalisering är lika med fascism

Detta är temat för en diskussion mellan Lyndon LaRouche och den mexikanske facklige ledaren Augustin Rodríguez som direktsänds på internet torsdagen den 14 juni kl 18.00 svensk tid. Dialogen följs av fackliga ledare i Iberoamerika, USA och på fyra andra kontinenter på både spanska och engelska.

Globaliseringen drevs brutalt igenom i Mexiko under Carlos Salinas de Gortaris tid som president på 1990-talet och har förstört landets valutasjälvständighet. Tio miljoner mexikaner har tvingats söka arbete utomlands och 90 procent av befolkningen har gjorts fattigare.

Läs inbjudan:
http://www.larouchepac.com/pages/breaking_news/2007/05/23/Lyn_Mexicocity_dialogue.shtml



Världens största lösa tråd


Torsdagen därefter, den 21 juni, direktsänds nästa internatkonferens med Lyndon LaRouche kl 19.00 svensk tid.

LaRouche kommer då att rapportera från sina historiska möten med Vetenskapsakademin och Antiglobaliseringsrörelsen i Moskva och med försvarsutskottet i det italienska parlamentet i Rom, där han lagt ett förslag på bordet om ett samarbete mellan världens ledande stormakter USA, Ryssland, Kina och Indien, för att ta tag i "världens största lösa tråd" (som G8-mötet inte ens berörde), nämligen kollapsen av det internationella finanssystemet.

LaRouches stora inflytande visas av det faktum att ett av hans förslag, byggandet av tunneln under Berings sund mellan Sibirien och Alaska, nu har lagts på bordet av den ryska regeringen. LaRouches förslag för en reform av det internationella valutasyste-met och samarbete kring de globala land-broarna, är det enda alternativetet till den amerikanske vicepresidenten Dick Cheneys försök att få igång ett atomkrig mot Iran, i förlängningen riktat mot Ryssland och Kina.
I ett dokument kallat "Reglerna för överlevnad" pekar LaRouche på att den amerikanska valkampanjen inför 2008 års val hittills inte har berört just denna ödesfråga: att dollarkollapsen och den internationella finanskrisen är dynamiken bakom Cheneys krigsplaner.

Läs inbjudan:
http://www.larouchepac.com/pages/breaking_news/2007/06/07/6-21_webcast.asp
Läs "Reglerna för överlevnad" på:
http://www.larouchepac.com/pages/writings_files/2007/0601_survival.asp
Följ nyhetsrapporteringen dygnet runt på:
www.larouchepac.com



"Risisterna" i IPCC led nederlag i Bangkok

När FN:s klimatpanel IPCC höll sin tredje konferens, i Bangkok i början av maj, var den viktigaste målsättningen att få till stånd en överenskommelse om drastiska och helt galna förändringar i risodlingen.

Kina, Indien, Thailand, Indonesien och andra stora risproducenter sattes under hård press från IPCC. Argumentationen gick ut på att med nuvarande metoder släpper risodlingarna ut metan och koldioxid, och att det skulle påskynda en klimatförändring enligt den ovetenskapliga teorin att människan skulle vara orsak till en global uppvärmning. Konsekvensen av de krävda förändringarna skulle bli att de 3,5 miljarder fattigaste människorna i världen, som är beroende av risodlingen för sin överlevnad, skulle få se sin livsmedelsförsörjning äventyrad och minskad. Det är det som klimatfanatikerna i IPCC egentligen är ute efter, eftersom de precis som Al Gore tycker att det finns för många människor.

Den goda nyheten är att de risproducerande länderna lyckades sätta sig till motvärn.

Ris odlas i minst 114 stater; i 50 odlas mer än 100.000 ton per år. Risbönderna i Asien svarar för mer än 90 procent, och enbart Kina och Indien för mer än hälften av den totala risproduktionen. För de flesta länder vars årliga risskörd överstiger en miljon ton är ris en basföda. I Bangladesh, Kambodja, Indonesien, Laos, Myanmar, Thailand och Vietnam kommer 50-80 procent av hela kaloriintaget från ris. Bönderna i Asien odlar ris i första hand för att livnära den egna familjen. Trots det kommer nästan hälften av skörden ut på marknaden, varav det mesta säljs lokalt. Bara mellan 6 och 7 procent av den totala risskörden säljs på världsmarknaden; det finns med andra ord ett väldigt litet överskott, och därmed heller ingen riskartell.

IPCC:s delegater hävdade i sin långa strid med de stora risproducenterna att anaeroba bakterier i vattnet på risfälten alstrar metan, koldioxid och kväveoxid, som sedan transporteras med halmen från risplantorna och kommer ut i luften. De krävde därför att risfälten skulle torrläggas så fort riset hade mognat. Detta tillbakavisades eftersom det skulle medföra ökade kostnader för bönderna, och eftersom vattnet nu långsamt sipprar ner i marken och ger fuktighet åt vintersådden. Dessutom är det ofta som det är för lite vatten på risfälten, eftersom det inte alltid regnar tillräckligt. Under dessa förhållanden kan en risbonde inte ta den risk det innebär att föra bort vattnet.

Slutligen berättade de som var där att de multinationella spannmålsjättarna kastade sin skugga över konferensen. Med IPCC:s goda minne propagerade en lobby för att riset skulle odlas från utsäde, i stället för som nu med groddplantor, för då behövs det inte lika mycket vatten. Utsädet produceras emellertid av just dessa multinationella företag, vilket betyder att risproduktionen - årligen ca 625 miljoner ton - skulle göras beroende av villkor bestämda av dessa företag. Miljoner människors livsmedelsförsörjning skulle utlämnas till de marknadsdominerande spannmålsjättarnas godtycke.

Läs mer på svenska om klimatet:
http://www.nysol.se/schillerinstitutet/klimat/index.htm

Läs mer på engelska om Al Gores rasism:
http://www.larouchepac.com/pages/what_news_files/gore.html



Konferens i Vatikanen:


Forskare och kardinal går emot klimathysteri och befolkningsminskning.

Världsberömda forskare och religiösa ledare tog strid med förespråkarna för teorin om global uppvärmning på en två dagar lång konferens i Vatikanen den 27-28 april 2007. De konstaterade att det inte finns några belägg för att människan orsakar en klimatförändring och att den allra viktigaste uppgiften för mänskligheten är att se till att länderna i den s.k. tredje världen äntligen får utvecklas.

Kardinal Renato Martino, som leder det påvliga rådet Justitia et Pax, satt ordförande för konferensen. Han lyfte fram den nyhedendom och människofientliga inställning som gömmer sig bakom klimathysterin. I sina slutord sammanfattade han: "Människan har en obestridlig särställning i skapelsen; såsom varande en person utrustad med en odödlig själ kan hon inte jämställas med andra levande varelser, eller anses ha en störande inverkan på den naturalistiska ekologiska balansen." Kardinal Martino fortsatte: "Kyrkans sociallära får nuförtiden befatta sig med många former av avgudadyrkan av naturen, som har förlorat människan ur sikte. Sådana ekologiska synsätt märks ofta i debatten om befolkningsfrågan och om förhållandet mellan folkmängd, miljö och utveckling."

Martino berättade att han redan på FN:s befolkningskonferens i Kairo 1994, där han ledde Vatikanens delegation, hade varit tvungen att "bemöta, tillsammans med många tredje-världen-länder, åsikten att befolkningsökningen under de följande decennierna skulle rubba den naturliga balansen och hindra planetens utveckling." Den åsikten har kommit på skam, sa kardinal Martino, men "under tiden har samma personer som hade sådana åsikter drivit kampanjer för att avvärja den påstådda miljökatastrofen med alla medel utom de naturliga, till exempel aborter och massteriliseringar i fattiga länder med höga födelsetal."

Martino förklarade avslutningsvis att "kyrkan tror på människan och hennes ständigt nya förmåga att hitta lösningar på de problem som historien ställer henne inför. Tack vare den förmågan kan hon ofta förkasta de ständigt återkommande, dystra och osannolika katastrofprofetiorna."

Dessa katastrofprofetior, som under konferensen uttalades av bl.a. den brittiske miljöministern David Milliband, tillbakavisades av världsberömda forskare som avslöjade både Milliband och IPCC:s metoder som inkompetenta. Det var framför allt Craig Idso från USA och från Italien Antonino Zichichi och energiexperten Claudio Rafanelli som tog striden med klimathysterins förespråkare.

Craig Idso förklarade i en intervju i dagstidningen Avvenire att koldioxid inte alls är ett hot mot miljön, utan tvärtom en utvecklingsresurs: "Hela den här hysterin om att människan skulle vara orsak till global uppvärmning har fått folk att uppfatta koldioxid som ett miljöhot, eller synonymt med miljöhot. Det är ju helt absurt: koldioxid är en förutsättning för själva livet, det är tack vare koldioxiden, tillsammans med vatten, som växterna växer. Därför är det bra med en ökning av koldioxiden om man tänker på växtligheten, eller på möjligheten att öka jordbruksproduktionen."

Antonino Zichichi, medgrundare av World Federation of Scientists, som har 10.000 forskare från 110 länder som medlemmar, beklagade med tydlig hänsyftning på Al Gores roll att diskussionen om klimatet "inte har förts av forskare, utan har använts på ett sådant sätt att folk har fått intrycket att vi kan förklara klimatet i det förgångna, i nutiden och i framtiden. Ingenting kunde vara längre från sanningen."

Sekreteraren i Justitia et Pax, monsignor Giampaolo Crepaldi, fångade andan i debatten när han sa att kyrkans främsta uppgift är "de fattiga ländernas utveckling", och därför kan global uppvärmning aldrig bli en ursäkt för att förhindra tredje världens utveckling.