Alliansfria och neutrala Sverige en jättebluff!  





* Tsunami
* 9/11

* Bilderbergare
* Frimurare och illuminater
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Mordet på Olof Palme
* Medicin och hälsa

* MindControl

*
Chemtrail
*HAARP & Echelon

* EU



4.9.2006

Skrivet av Jan-Ola Gustafsson

Läs bifogade intressanta artikel från "Dagens Arbete"! Den förklarar några av pusselbitarna i Bilderbergarnas samordning av enskilda nationalstaters påtvingade bidrag till det globala imperiebyggandet! Här medverkar också de svenskar i olika toppositioner som är delegater i Bilderberggruppens möten! Innan den amerikanska krigsmaterielkoncernen BAE Systems Inc köpte Hägglunds industrier i Örnsköldsvik så ingick detta företag i ABB-koncernen och Percy Barnevik deltog under flera år i Bilderberggruppens möten.

Vårt land deltar aktivt och medvetet i beväpningen av de globala ockupationstrupperna medan den svenska blinda allmänheten fortfarande förleds att tro att vi har en svensk försvarsindustri!! Kockums varv som under 1900-talet försett svenska marinen med fartyg ägs nu av Thyssen Krupp Marine Systems vars föregångare svarade för en stor del av den tyska upprustningen före andra världskriget.

Googla på "Kockums" och "BAE Systems Inc" samt www.defind.se/industri.html och informera er om hur våra politiker och höjdare inom näringslivet utan skattebetalarnas vetskap gjort Sverige till en av de främsta medarbetarna i skapandet av det anglo-amerikanska världsherraväldet. Och det gäller inte bara högteknologisk krigsmateriel utan det lilla antal människor som nu får militär utbildning skräddarsys för deltagandet i ockupationen av tredje världens länder som har "oturen" att ha de mineral- och energitillgångar som globalisterna kräver. Har ni någonsin hört talas om att våra politiker och industrimän bidragit med en son eller dotter till de insatsstyrkor som man rundhänt utlovar till diverse militära äventyr jorden runt?? Givetvis inte! Massan, valboskapen, gräsrötterna, packet, medborgarna, folket eller vad du väljer att kalla dem har i alla tider och politiska system fått betala med liv och pengar för makthavarnas nycker!

Läs, Tänk och Diskutera!!


Blågula vapen ett minne blott

Svensk försvarsindustri är inte längre svensk. De svenska vapensmedjorna är till stor del utlandsägda. Bland delägarna i Bofors fanns till helt nyligen George Bushs pappa och Usama bin Ladins familj.

Text: BJÖRN KUMM http://www.dagensarbete.se/
Fotomontage: JANN LIPKA


För inte så länge sedan hade Sverige en svensk försvarsindustri.

Alliansfritt i fred för att kunna stå neutralt i krig ville Sverige producera sina egna kanoner, sina egna flygplan, sitt eget krut under statens vakande öga. Somligt producerades av staten själv.

I början av 1990-talet tog det kalla kriget slut. Då gick också ridån ner för svensk försvarsindustri.

Nya ägare intog scenen. Bland annat Carlyle Group.

Till helt nyligen – från år 2000 fram till sommaren 2005 – ägdes viktiga delar av svensk försvarsindustri av ett amerikanskt företag vid namn United Defense. Studerar man detta företags ägare, är det som att se en film regisserad av George W Bushs värste vedersakare Michael Moore, han som gjorde filmerna Fahrenheit 9/11 och Bowling for Columbine.
United Defense tillverkar bland mycket annat stridsfordon för amerikanska armén. Företaget ägdes fram till 2005 av investmentbolaget Carlyle Group.

Carlyle är ett hotell på Manhattan i New York. Där samlades hösten 1987 ett järngäng ur det amerikanska politiska etablissemanget: före detta utrikesministrar, försvarsministrar, statssekreterare, riksbankschefer, framstående politiker, pensionerade militärer och världens rikaste man, en saudisk prins. Där fanns också nuvarande presidentens pappa George Bush d ä – och fram till den 11 september 2001 – representanter från klanen Bin Ladin.
Carlyle Group hade en briljant affärsidé: köpa upp företag som amerikanska försvarsdepartementet
gör affärer med. Carlyle Group visste precis hur man skulle sälja vapen till USA:s krigsmakt.

I USA finns halva världsmarknaden för militära varor. Den amerikanska marknaden motsvarar 3955 miljarder kronor – hundra gånger mer än Sveriges försvarsbudget.

Med sitt nystiftade bolag köpte man bland annat United Defense, vars främsta kund är just den amerikanska krigsmakten.

År 2000 köpte amerikanska United Defense samtliga aktier i den kanontillverkande delen av Bofors-koncernen. Säljare var svenska Saab, som tidigare övertagit det statliga företaget Celsius. Saab behöll den missiltillverkande delen av Bofors och dessutom Förenade fabriksverken.

Under några år på 1990-talet – när det kalla kriget tagit slut – hade Celsius förvaltat en stor del av den svenska försvarsindustrin som befann sig i en ordentlig svacka.

Herrarna i Carlyle behöll United Defense – och därmed också kanon-Bofors – till i fjol. Då såldes United Defense till en gigant i försvarsbranschen, brittiska BAE Systems. BAE Systems äger numera också Hägglund & söner i Örnsköldsvik samt är storägare i Saab – i dag Sveriges största tillverkare av krigsmateriel, från flygplan till stridsledningssystem.

När Carlyle Group sålde United Defense till brittiska BAE, öppnades världen – och inte minst den amerikanska marknaden – i ännu högre grad för Bofors och Hägglunds.

Eller som Global Security, en organisation i USA som granskar krigsindustri och säkerhetspolitik, skriver:

”Tillsammans med BAE Systems redan befintliga verksamhet i Storbritannien och Sverige kommer United Defense att ingå i en ny global verksamhet med högkvarter i USA och bli en del av BAE Systems North America. Som en konsekvens av det världsomfattande kriget mot terrorismen och pågående operationer i Irak och Afghanistan har amerikanska försvarsdepartementet mycket tydligt ändrat sina prioriteringar och sin budget till förmån för landbaserade system.”

Hägglunds i Örnsköldsvik är specialister på landbaserade system, det vill säga fordon och vapen som används för krigföring på marken. Just nu tävlar Hägglunds, som efter ägarbytet heter Land Systems Hägglunds, om en jätteorder till brittiska armén – 4 000 nya stridsfordon. Bland medtävlarna finns det väldiga amerikanska företaget General Dynamics.

Hägglunds allra nyaste militära produkt är modulvagnen SEP vilket betyder ”splitterskyddad enhetsplattform”. Den kan köras både med hjul och band och den kan smyga undan fiendens radar. Och den skyddar sin besättning.

Det stora kravet i dag är skydd”, säger Hägglunds informationsdirektör Peter Larsson. ”Ingen vill ha hem liksäckar från krigen i främmande världsdelar.”

Ännu är det osäkert om svenska försvaret tänker köpa Hägglunds nya skapelse. Men redan går allra största delen av Hägglunds produktion på export.

Även Bofors gamla svenska klassiker går på export. En populär klassiker är pansarskottet AT 4, en annan granatgeväret Carl Gustaf som såg dagens ljus redan 1948, döpt efter dåvarande lillprinsen, numera kung Carl XVI Gustaf (se bilden).
Det är den missiltillverkande delen av Bofors, i dag med namnet Saab Bofors Dynamics, som utöver missiler och luftvärnssystem också säljer de gamla klassikerna. De har blivit mycket användbara i de nyaste krigen, till exempel det som USA folkrättsvidrigt bedriver i Irak.

Pansarskottet AT 4 ses i sin nyaste version som idealiskt för så kallad urban krigföring, det vill säga kamp hus för hus i stadsmiljö, som i irakiska Falluja.

USA:s armé har lagt en omfattande beställning. ”Vi förväntar oss att sälja stora volymer”, har Saab Bofors Dynamics informationschef Anders Florenius förklarat. Volymerna kan bli så stora att nya AT 4 också kommer att licenstillverkas i USA.

Carl Gustaf heter i sin modernaste version M 3 med eldrör tillverkat i kompositmaterial vilket gör geväret mycket lättare. Eldrören görs hos gamla FFV i Eskilstuna, som ingår i Saab Bofors Dynamics.
I år svarar så kallade understödsvapen av typen AT 4 och Carl Gustaf för hälften av Saab Bofors Dynamics omsättning på 3 miljarder kronor.

”Vi är världsledande”, säger Tomas Samuelsson, vd för Saab Bofors Dynamics stolt. ”Och det är de amerikanska kraven som är pådrivande.”

I tipptop uppdaterad version används Carl Gustaf-systemet av USA:s Special Operations i Irak.

I Irak”, säger Tomas Samuelsson, ”får vi vara med.”

Och det är bara bra för Sverige, tycker han.

”Det här är politiska produkter. Har du inte stöd i ditt eget land, kommer du inte fram i de stora internationella sammanhangen. Och gör man en samhällskalkyl och räknar efter hur mycket det kostar att framställa dessa vapen och hur mycket de inbringar, kommer den kalkylen att sluta positivt, mycket positivt för Sverige.

Regeringens riktlinjer för vapenexport
• Tillstånd till utförsel eller annan utlandssamverkan enligt krigsmateriellagen skall inte beviljas om det skulle strida mot internationell överenskommelse som Sverige har biträtt, mot beslut av FN:s säkerhetsråd eller mot folkrättsliga regler om export från neutral stat under krig (ovillkorliga hinder).

• Tillstånd till utförsel av krigsmateriel, eller annan utlandssamverkan som avser krigsmateriel, bör inte lämnas om det avser stat där omfattande och grova kränkningar av mänskliga rättigheter förekommer.

• Tillstånd till utförsel av krigsmateriel för strid, eller till annan utlandssamverkan som avser krigsmateriel för strid eller övrig krigsmateriel, bör inte beviljas om det avser stat som befinner sig i väpnad konflikt med annan stat, oavsett om krigsförklaring har avgetts eller ej, stat som är invecklad i internationell konflikt som kan befaras leda till väpnad konflikt eller stat som har inre väpnade oroligheter.

Vem äger vad i svensk försvarindustri?
Saab (Sveriges största krigsmaterieltillverkare)
Försäljning: 14 175 miljoner kronor, varav 4 441 miljoner på export.
Anställda: 8 041.
Ägare: Största ägare vid sidan av Wallenbergs Investor är British Aerospace, som sedan 1998 äger en femtedel av aktierna.
Övrigt: Fler JAS Gripen (bilden) blir det sannolikt inte, men Saab hoppas mycket på det obemannade flygplanet Neuron, tänkt att utvecklas i samarbete med Dassault i Toulouse, som tillverkar det franska stridsflygplanet Mirage.

Ericsson Microwave Systems.
Försäljning: 3 038 miljoner kronor, varav 1 446 miljoner export.
Anställda: 1 526.
Ägare: Svenskägt (än så länge).
Övrigt: Hösten 2005 fick Ericsson tillsammans med Saab ett jättekontrakt för att exportera radarsystemet Erieye till militärdiktaturens Pakistan. Nästa storkund för Erieye kan bli Saudiarabien – ett militärt samarbetsavtal har redan tecknats.


Land Systems Hägglunds AB
Försäljning: 3 007 miljoner kronor, varav 2 795 miljoner export.
Anställda: 1 020.
Ägare: Brittiska BAE Systems efter att tidigare ha ägts av brittiska Alvis.
Övrigt: Tre årsomsättningar har Hägglunds i orderboken, garanterad produktion fram till 2008–09. Hägglunds All Terrain Vehicle Bv 206 har sålts i 11 000 exemplar i fyrtio länder.

Volvo Aero (tidigare Volvo Flygmotor)
Försäljning: 807 miljoner kronor, varav 108 miljoner export (motsvarar en procent av Volvos totalförsäljning).
Anställda: 220.
Ägare: Ingår i (svenskägda) Volvo-koncernen.
Övrigt: Gör delar eller hela motorer till u-båtar och stridsflygplan, exempelvis JAS Gripen och amerikanska stridsflygplanet F 18.

Eurenco Bofors AB (gamla Nobelkrut i Björkborn i Karlskoga)
Försäljning: 199 miljoner, varav 122 miljoner export.
Anställda: 180.
Ägare: Saab och finska Patria har var sin minoritetspost. Huvudägare med 60,2 procent är franska statliga krutbolaget SNPE (Société nationale de poudres et explosifs).
Övrigt: Nobelkrut är känt för sina leveranser under 80-talet till det förbjudna Iran, vilket affärsmannen Karl-Erik Schmitz åtalades för, sedan USA upptäckt vad som i praktiken var en illegal krutkartell i Västeuropa. En möjlig växande civil produktion för det gamla krutbolaget är miljövänliga flamskyddsmedel.

BAE Bofors Defence AB (kanonfabriken)
Försäljning: 1 203 miljoner kronor, varav 647 miljoner export.
Anställda: 513.
Ägare: BAE via dess amerikanska filial BAE Systems Inc, med huvudkontor i Washington DC.

Saab Bofors Dynamics
Försäljning: Mer än 80 procent av Bofors Dynamics orderstock på 10 miljarder svenska kronor kommer från exportmarknaden.
Anställda: 1 500.
Ägare: Ingår i Saab-koncernen, som till en femtedel ägs av brittiska BAE Systems.
Övrigt: Beskriver sig som ett ”komplett missilhus”. Förfärdigar bland annat luftvärnsmissilerna Robot 70 och Bamse. En klassiker är Robot 70, som det blev stort hallå kring på 1980-talet när de smugglades till de förbjudna länderna Dubai och Bahrain i Mellanöstern. I dag har de smugglade Robot 70 skeppats tillbaka till Sverige från Dubai och Bahrain och ersatts med mer moderna.
Kockums
Försäljning: 1 220 miljoner, varav 340 miljoner export.
Anställda: 1 142.
Ägare: Tyska Howaldswerke-Deutsche Werft, med högkvarter i Kiel.
Övrigt: Kockums, vars stora bockkran i Malmö har sålts till Sydkorea, producerar i dag enbart militära fartyg, typ u-båtar och korvetter.

Åkers Krutbruk Protection AB (ingick tidigare i statliga FFV, Förenade Fabriksverken)
Försäljning: 54 miljoner, varav 15 miljoner export.
Anställda: 23.
Ägare: Tyska IBD Deisenroth via dotterbolag i Singapore.
Övrigt: Producerar inte längre krut, däremot pansarskydd för stridsfordon. Pansarskyddet fungerar med sensorer som upptäcker inkommande hot och slår ut till exempel handgranater inom några mikrosekunder. Systemet har kallats “stjärnornas krig” på marknivå.

Nammo Sweden AB
Försäljning: 355 miljoner kronor, varav 142 miljoner export.
Anställda: 288.
Ägare: Norska Nammo AS.
Övrigt: Gör ammunition och fyrverkerier bland annat vid Vingåkersverken. Nammo påpekar gärna att dess produktion numera är miljöanpassad. I kommande krig lämnar Nammos miljövänliga kulor inget bly i terrängen.

Fotnot: Försäljningssiffrorna och antalet anställda är från 2004 och avser den militära verksamheten inom företagen. Uppgifterna kommer dels från företagen själva, dels från Försvarsindustriföreningen.

Läs mer:

Blågula vapen ett minne blott
Förre försvarsministern och Svenska Freds är kritiska