* Tsunami
*
9/11
*
Bilderbergare
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Medicin och hälsa
* MindControl
* Chemtrail
*HAARP & Echelon
* EU
|
5.3.2006
Publicerad 2006-03-02
av Ruben Agnarsson, Världen idag
Enligt dokumentären i SVT fanns under kvällen ett stort antal poliser från spaningsroteln i området kring Sveavägen i Stockholm.
Det fanns även en polis placerad i korsningen mellan Sveavägen och Tunnelgatan, endast 20 meter från mordplatsen.
Spaningsinsatsen var planerad att pågå till klockan två på natten. Av någon anledning avbröts polisaktionen en timme innan statsministermordet, bekräftar polisen Margaretha Eklund i SVT-dokumentären.
Enligt TV-dokumentären avbröts polisinsatsen av en icke namngiven polischef i Stockholm.
De nya uppgifterna kommer nu att leda till fler polisförhör, enligt Stig Edqvist, spaningsledare på Rikspolisstyrelsens Palmeenhet.
– Det är uppgifter som heller inte framkommit i tidigare förhör eller utredningar. De nya informationerna kommer vi att följa upp. Det handlar om personer som vi redan har förhört i utredningen. Men eftersom de lämnar nya informationer till massmedia är vi tvungna att höra dem igen, säger Stig Edqvist till Svenska Dagbladet.
Uppgifterna om att polisen var inblandad i mordet på Olof Palme har följt mordutredningen sedan starten. Rolf Dahlgren, den polisinspektör som var tjänstechaufför åt spaningsledaren Hans Holmér den 28 februari 1986, har till flera olika personer uppgett att han och Holmér i själva verket befann sig i Stockholm under mordnatten.
Han berättade bland annat detta i början av år 1989 för Jerry Martinger, moderat riksdagsledamot mellan 1986 och 2001, och visade då upp sin dagbok från det aktuella datumet. Dahlgren visste att Martinger var åklagare och vid den här tidpunkten tillhörde riksdagens justitieutskott.
Martinger skrev ned och återgav Dahlgrens berättelse och lämnade en skriftlig redogörelse till polisöverintendenten Roland Ståhl strax efter samtalet med Dahlgren, samt så småningom (i juni år 2000) även till Riksåklagaren (RÅ).
Strax efter att Martinger hade lämnat in sin inlaga till RÅ åtalades han, misstänkt för ofredande, sexuellt ofredande, olaga hot och för att ha misshandlat sin tidigare hustru. Utredningen visade på att polisen hade gjort en omfattande kartläggning av Jerry Martingers alla telefonsamtal och rörelser.
Martinger nekade konsekvent till anklagelserna och menade att bevisen mot honom var konstruerade, ungefär på det sätt som Världen idag beskrivit i den uppmärksammade artikelserien om polisen i slutet av förra året, där oskyldiga dömts för att dölja polisens egen brottslighet.
Martinger dömdes dock mot sitt nekande.
I september 1990 fick även Gösta Söderström, den polis som först kom till mordplatsen på Sveavägen den 28 februari 1986, en bekräftelse över telefon från Rolf Dahlgren om att han tjänstgjort som chaufför åt Hans Holmér under mordkvällen.
Rolf Dahlgren har dessutom berättat om sin nattliga färd tillsammans med Holmér i Stockholm under mordnatten för en kvinnlig polisinspektör, bosatt i Solna.
|