« Hem | Sommarflanörer » | Hemliga CIA-fängelser i Europa avslöjade » | Colin Powell: Lägg ned Guantanamo och återinför Ha... » | Vaccinationer och autism Specialdomstol i USA » | Tillbaka till verkligheten Växtlighet på Mars? » | UUAA tar semester » | På tal om att skjuta barn -- medvetet? » | En USA-soldat berättar: "Svarade han fel sköt vi h... » | Första mötet mellan Iran och USA på 27 år?! Skitsn... » | Nordkorea testar robotar "Bara rutin," säger Vita ... »

Är du redo att se tiden i vitögat?

Uttrycket Zeitgeist betyder ungefär tidsanda, hur vår samtid tänker och resonerar. Med den titeln har några mycket talangfulla videoskapare gjort en två timmar lång film, som på många sätt sammanfattar det mesta av vad jag skrivit om på den här bloggen. Bara idag har fem av mina mest observanta källor tipsat om dem.

Om du bara orkar se en enda politisk film
rekommenderar jag denna


Antingen kan du se den i sin helhet här. Eller så kan du se den i tre delar:
Del 1 -- visar hur myten om frälsaren, jungfrufödelsen, korsfästelsen och återuppståndelsen är ett religiöst tema som återfinns i åtskilliga stora religioner sedan urminnes tider.
Del 2 -- är en utmärkt sammanfattning av bevisen kring 11 september -- den falska terroristattacken som har använts för att starta två krig och för att beröva oss vår frihet.
Del 3 -- berättar om vilka det är som ligger bakom det mesta av det här.

Se dem! I kväll!


Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer

Hej och välkommen tillbaka!
En kommentar till del 1: Myten om frälsaren:

Jag förstår att den astrologiska förklaringsmodellen för hela kristusmytologin måste vara helt perfekt, klappad och klar, för en icke-troende person. Emellertid bör man beakta, menar jag, att det finns viss risk att förväxla orsak och verkan här (liksom i fallet global uppvärmning orsakad av CO2 resp orsaken till CO2).

Om man hävdar (som jag) att kristus har nedstigit i materien, från stora kosmiska gestalter som galaxer, solar, planeter etc, då måste rimligen en sådan persons liv återspegla kosmiska realiteter. Inom reinkarnationen är just de inledande delarna av en människas liv ett återupplevande av tidigare existenser.

Med andra ord; förekomsten av återkommande teman och symbolik i kända personers liv behöver inte vara en efterkonstruktion. Symbolerna kan vara utslag av deras faktiska kosmiska identitet.

Hej Joakim och tack!
Det är en stressig arbetsdag idag, men jag tillhör ju dem som ifrågasätter Kristusmyten -- och Bibeln -- i grunden. I alla fall som ett uttryck för en omnipotent och god gudomlighet.
För mig är det fortfarande betydligt mycket trovärdigare med en utomjordisk intervention av varelser som uppfattades som och som ville uppfattas som gudar.

Och ju mer jag lär mig om stora andliga ledare som verkar idag, desto smutsigare och skamligare förefaller de. Någon "kosmisk gestalt" har i alla fall inte jag sett skymten utav. Nu när vi som bäst skulle behöva en.

Jag hävdar inte heller att Zeitgeist är hela sanningen, men den är en alldeles utmärkt "crash course" i kritiskt tänkande. (Och snyggt producerad!) Två timmar kan man alltid offra om man har bandbredden.

Uppskattar dock, som alltid, dina synpunkter och din övertygelse.
Mikael W

Viktig information även på denna hemsida:

http://www.policestateplanning.com/

Nu åker jag upp till Lappland och Finnmark, Norge på en veckas semester. Ha det bra allihopa !

;-)

Lasse

Tack för alla tipsen, Lasse!
Ha det riktigt skönt på semestern!
MW

Jag började också titta på den i onsdags - jag tror vi fick tips om den samtidigt - men har p.g.a. annat som kommit emellan inte hunnit titta klart, därför ingen bloggning, och nu kom ju du först. :) Dock hann jag se 19 minuter i början, och kan därför i samma anda rekommendera denna lilla text (på engelska) av min bror:

God is Man's Most Diabolic Creation

I epost kommenterade jag den senare texten: "Yes, Theistic God is man's most deadly weapon of mass deception. Not to be confused with Pantheistic God."

Brodern svarade att det är ju Gud med stor bokstav vi ska sky, "som är en farlig (a)social uppfinning." Precis. För, som han själv skriver i artikeln på länken, andlighet behöver vi - att se att vi alla är en del av en helhet. Det teistisk religion gör är att den slår sönder vår andlighet. Teistisk religion är alltså MOTSATSEN till andlighet, i sann Orwellsk anda.

En väldigt intressant tanke, Leif. Jag måste bara smälta den en stund.
MW

Jag vill spinna lite till på temat mass deception - massbedrägeri - och andlighet/religion. Det står ju skrivet ungefär att tron kan försätta berg. (Zacharias Topelius, Ps. 206, "med min tro försätta berg", se även Bibeln Matt. 17:20; 21:21.)

Nå, må så vara. Då måste ju MÅNGAS tro kunna göra mer än några fås... Om man då kan MANIPULERA MÅNGAS TRO, vad kan då inte göra.... Sug på den, du!

:)


En till tanke, även om det ovan är fullt nog för vår jordiska verklighet och allt vi egentligen behöver förhålla oss till, men ändå:

Det sägs ju att "såsom i himmelen så ock på jorden" (Fader vår!) Nåväl. Såsom på jorden, så ock i himmelen! Det som sker - det vi ser - här, kan ses som en representation i vår verklighet av något som sker i fler dimensioner, etc. Som exemplet med flatländarna som uppfattar ett passerande tredimensionellt föremål mycket märkligt. Det jag är inne på är att MEDVETANDENA ÄR DET CENTRALA i skeendet på vår jord. Inte atombomberna eller om jorden går under rent fysiskt, UTAN DET SOM SKER I VÅRA MEDVETANDEN.

Sug på den. Också.

:)

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • Du har vaknat och somnat om under hundratals inkarnationer. Du har dödat, dödats, styrt och blivit styrd under hundratusentals år. Nu är det snart dags för dig att visa vad du lärt dig. Kan du känna igen en konspiration när den grinar dig i ansiktet? Läs bloggen och lyssna på mina podcasts, så minns du säkert varför du föddes just här och nu.
Min profil