Mordet på ICA-rörelsen
19 June,2009By: Rune Lanestrand
"Mordet på ICA-rörelsen"

Media är min tolk - "av" Marit Paulson. Fantastiskt kreativt utvecklande skrivit.
Jag och en Norrman på besök här på Orust har just sjungit - Marit står i EU:s bar - hon har inga skrupler kvar........media är min tolk.........Betala ni så tycker jag........
Artikeln - Varför ställs inte kostymklädda bankrånare inför rätta - vill jag också ge kraftig kredit för. (Småbrukaren 2-09)
Personligen har det länge gäckat mig hur det är med det juridiska - offentliga rättsskyddet för medlemmarnas gemensamma kassa i ideella ekonomiska föreningar. T ex Ica - hur Swedbank styrs vet jag inte - men intressant.
Vad jag förstår är det endast skattelagstiftningen som gäller dem och absolut inget annat? Jag tror skatteansvaret infördes under 70-talet - jag själv var då i en sportklubb. Styrelsen är upa - utan personligt ansvar. En förmån från 1800-talet?
Jag befarar att helt skrupelfria personer upptäckt detta. Kolla t ex den obefintliga insynen i Ica-handlarnas Förbunds räkenskaper med miljarder i tillgångar.
Förmodligen finns inga prejudikat - om det inte finns lagstiftning - men om Du senare i framtiden har kontakter och kommer ihåg följande frågor vore jag oerhört tacksam.
Gäller lagar för ett aktiebolag även en styrelse i en ideel ekonomisk förening? beträffande
trolöshet mot huvudman
2. Befattningshavarna som har haft dolda intressen, t ex vid försäljning av tillgångar.
De flesta tror men blir mer och mer osäkra ju mer detaljerat man frågar.
Engelbrekt Larsson - hemsida www.fair-trade.se
0730 775012
PS Jag vore tacksam om ni vill publicera detta på något sätt med mina frågor.
Hej Engelbrekt
Tack för uppskattande rader om ”Marit Paulsen song” När det gäller de juridiska frågorna undrar jag om någon mer kan hjälpa till och reda ut de kniviga frågorna du ställer. För den som inte känner Engelbrekt kan jag nämna att han har varit ICA-handlare och även skrivit en bok (Mordet på ICA-rörelsen) om hur en korrumperad ICA-ledning la ner landsbygdsbutikerna för att i stället satsa på stora köpcentra. Hoppas du har några ex kvar till intresserade.
Glad midsommar på dig och alla våra bloggbesökare
önskar
Rune Lanestrand
kommentar till lanestrand@telia.comTop of Page