Irland demonstrerar i Bryssel
9 December,2008By: Rune Lanestrand
Irland demonstrerar i Bryssel

På torsdag den 11 december kl 12.00 demonstrerar Folkets Rörelse, Gluauseacht en Phobal från Irland utanför Europaparlamentet i Bryssel.
Demonstrationen sammanfaller med toppmötet och kräver att EU och regeringarna ska respektera den Irländska folkomröstningen som blev ett tydligt nej till Lissabonfördraget.
Det är pinsamt att EU och andra länder däribland Sverige måste påminnas om att de måste respektera folkviljan på Irland.
Demonstranterna från Irland kommer också att göra klart att Folkets Rörelse på alla sätt kommer att motsätta sig en ny folkomröstning på Irland som de odemokratiska ledarna i EU med Margot Wallström i spetsen lobbar för att genomföra.
Alla demokratiska rörelser och ledamöter som respekterar folkomröstningen uppmanas att delta i manifestationen.
Så servila  som Sveriges journalister i Bryssel är gentemot makthavarna gissar jag att vi inte kommer att få någon som helst rapportering från denna viktiga demonstration.
Den påminner nämligen om att EU inte lever upp till sin egen författning; att Lissabonfördraget har fallit och inte längre är giltigt då Irland och även Holland och Frankrike tidigare  röstat nej till den nya författningen.

Rune Lanestrand
kommentar till lanestrand@telia.com


Top of Page