Prins Charles
30 August,2008By: Rune Lanestrand
Prins Charles

tycks vara en av få kungligheter i Europa som använder sitt förstånd för att rädda miljön för kommande generationer. Han förespråkar ekologisk odling och är också övertygad motståndare till GMO.
- GMO kommer att leda till den största miljökatastrofen genom tiderna, säger han i en intervju i Daily Telegraph. Multinationella företag lockar med billigare livsmedel genom GMO vilket är en bluff och i stället ett ytterst farligt experiment med natur och hela mänskligheten, säger prinsen.
- Genmanipulerade växter får katastrofala följder och kommer dessutom att slå ut miljoner småbrukare runt om i världen, säger prinsen som också kritiserar den brittiska regeringen för att inte ta riskerna med GMO på allvar.
Prins Charles har sedan 1998 ivrat för ekologisk odling och varnat för GMO. Han kan säkert ta åt sig en del av äran för att Monsanto har gett upp och inte längre anser det lönt att ha försöksodlingar med GMO i England. De förstörs konsekvent av människor som begriper hur ödesdigert farliga de genmanipulerade grödorna är.
Vad tycker prins Philip och övriga i den svenska kungafamiljen om GMO i grödor och livsmedel, undrar Förbundet Sveriges Småbrukare.
Rune Lanestrand

Kommentera till lanestrand@telia.com



Top of Page