Vanliga miljögifter slår hårt mot barn  




* 9/11
* Frimurare och illuminater
* Bilderbergare
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Medicin och hälsa

* MindControl

*
Chemtrail
* HAARP & Echelon

* EU






8.11.2006

Källa: Expressen/hälsa 8.11.2006

Foster och spädbarn måste skyddas bättre mot industrikemikalier i miljön, slår två framstående miljögiftsforskare fast. De varnar för en "tyst världsepidemi" som orsakat obotbara hjärnförändringar hos miljontals barn.

Forskarnas larmklocka ljuder i onsdagens nummer av ansedda medicintidskriften The Lancet. De listar 202 gifter som är kända för att orsaka hjärnskador hos vuxna. Miljögifterna finns i vardagliga produkter som lösningsmedel och bekämpningsmedel. Forskarnas rön tyder på att autism, ADHD och intellektuell tillbakagång kan förklaras med att barn utsatts gifterna.
Beträffande bly hänvisar forskarna till exempel till en studie från början av 1980-talet som visar att blyutsläppen från trafiken kan ha halverat antalet barn med högsta IQ i USA, vilket i sin tur kan ha gett negativa konsekvenser för samhällsekonomin.

"Högsta målet i allmänna hälsoskyddet"

Exakt vad gifterna gör med hjärnor hos foster och spädbarn är dock inte utrett. Det hindrar inte att kraftfulla åtgärder bör sättas in direkt utan att vänta i åratal på ytterligare forskning, tycker forskarna:

- Våra barns hjärnor är vår mest värdefulla ekonomiska resurs och vi har inte insett hur sårbara de är. Vi måste sätta upp skyddet av unga hjärnor som det högsta målet i det allmänna hälsoskyddet. Man får bara en chans att utveckla hjärnan, säger Phillipe Grandjean vid Harvard School of Public Health och Syduniversitetet i danska Odense.
Han och hans kollegor skriver i The Lancet att EU:s nya kemikaliedirektiv Reach är ett bra första steg, även om det inte stadgar att kemikalier ska testas utifrån sin eventuella påverkan på en växande människas nervsystem.

"Intressant att gå vidare"
Hjärnforskaren Lars Olson, professor vid institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet, tycker inte att själva uppräkningen av farliga ämnen bjuder på några nyheter i sig.

- Det intressanta är ju att gå vidare med undersökningar som visar i vilken utsträckning som gravida kvinnor och växande barn faktiskt exponeras för de här ämnena, säger han.