EU legaliserar opiumhandeln  




Yrsas Blogg
* Artiklar på engelska

* Tsunami

* 9/11
* Bilderbergare
* Frimurare och illuminater
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Mordet på Olof Palme
* Medicin och hälsa

* MindControl
* Chemtrail
*HAARP & Echelon

* EU
* Böcker

* Video







15 .12.2007


Källa: Världen Idag, 19.11.2007
Skriven av Hélène Goudin
EU-parlamentariker,
vice ordförande Junilistan


Under oktobersessionen i Strasbourg tog EU ytterligare ett steg i drogliberal riktning. Förslaget från den drogliberala italienaren Cappatto antogs av en överlägsen majoritet i EU-parlamentet, som valde att stödja en legalisering av opiumproduktionen i Afghanistan.

Junilistan är starkt kritisk till detta förslag och är emot EU-samarbete på narkotikaområdet, vilket skulle leda till en kompromisspolitik, där Sverige blir tvingad att ompröva sin restriktiva syn på narkotika till ett mer drogliberalt förhållningssätt. Strömningarna inom EU vill se en gemensam narkotikapolitik, där man klassificerar drogerna som ”lätta” och ”tunga”. I Sverige arbetar vi för ett drogfritt samhälle. En påtvingad drogliberal EU-politik är därför oacceptabel. Narkotikapolitiken måste medlemsstaterna själva få bestämma över, och internationellt samarbete skall ske inom FN:s ramar.

Afghanistan är världens största producent av opium och stora delar av befolkningen är beroende av opiumodling. Cappattos förslag vill lösa situationen i Afghanistan, genom att legalisera den illegala opiumproduktionen där. Situationen är allvarlig, men att lösa problemet på det förslagna sättet är tokigt och har fått mycket kritik. FN:s chef i Afghanistan har uttryckligen kallat förslaget för naivt och menar, att det är ett bevis på okunnighet om hur situationen ser ut. Hon befarar att det istället skulle leda till fler opiumodlingar. Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle kallar EU-parlamentets förslag det dummaste hittills. Förslaget fick, egendomligt nog, stöd av de svenska socialdemokraterna, av Lars Wohlin (kd) och av Olle Schmidt (fp). Förvånande är att Lena Ek (c) inte röstade i denna viktiga fråga, trots att hon bara fyra minuter tidigare befunnit sig i sessionssalen, enligt protokollet.

EU-parlamentet, som strävar efter makt inom fler områden, har åter igen tydligt visat sin inkompetens och naivitet. Frågan ligger nu i Rådets händer, som förhoppningsvis bortser från ännu en omdömeslös uppmaning från EU-parlamentet.