Bill English:
Var fanns Nya Zealands CIA varning?
 





* 9/11
* Frimurare och illuminater
* Bilderbergare
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Medicin och hälsa

* MindControl

*
Chemtrail
* HAARP & Echelon

* EU






Scoop, Nya Zealand
17.10.2002

Nationalpartiets ledare Bill English har just avslutat sin presskonferens i parlamentet, där han bad att premiärministern skulle återkomma för att reda ut frågan om huruvida man hade eller inte hade fått varningar från CIA om en möjlig attack på Bali.

Presskonferensen följde på en intensiv rapportering i australiska medier denna morgon om, ett påstående från den australiske premiärministern John Howard i går, om att Australien verkligen hade fått varningar från CIA och där man nämnde Bali. Den australiske premiärministern påstod att han hade tagit kontakt med underrättelsetjänsten och ställt dem den frågan.

Denna morgon refererade Bill English till Nya Zealands premiärminister Helen Clarks uttalande i frågan igår angående varningarna som det skrevs om i Washington Post.

Helen Clark sade: "Jag gav exakt samma rapport till Huset som John Howard gav till australienarna igår, vilket innebär att Australien inte fick någon varning om bombningen på Bali, vi fick inte heller någon varning. Australiens premiärminister sade att det inte förekom någon varning om en specifik attack.

"Efter detta konstaterande från John Howard igår, har Helen Clark försatt sig själv i en situation som behöver en förklaring. Ifall Australien hade fått den här varningen, då borde vi också ha fått den", sade Mr English till pressen.

"Nya Zealand måste ha den bästa underrättelsetjänsten för att kunna skydda sina medborgare. Premiärmistern gav igår det intrycket att vi fortfarande har den. Vi vill veta varför vi inte varnades", säger Mr English.

Mr English frågade sig ifall premiärministern möjligen hade vilselett media då hon igår uttalade sig om att den australiske premiärministern avslöjades för att ha ändrat åsikt i den här frågan.

Det är en fråga för henne att besvara. Det ger mig inte de lugnande besked som den nya zealändska befolkningen behöver.

Vad händer ifall man mottog denna information, men underlät att skicka den vidare till regeringen?

"Då kommer hon (Helen Clark) att få det besvärligt idag innan hon återvänder till parlamentet. Hon gav Huset och media försäkringar om detta, och både du och jag accepterade dem.

Mr English fick sedan frågan om, ifall priset för ett närmare förhållande med USA under sådana omständigheter, kunde gälla att återuppta frågan om atomvapen. Kunde Nationalpartiet tänka sig att göra detta?

"USA sänder oss säkert idag ett meddelande angående frågan om atomvapen, och vi ska ta upp frågan och behandla den. Men regeringens främsta uppgift måste vara att skydda nya- zealändarna idag".

Man ställde även frågan till Mr English om vad denna förmodade avsaknad av information sade om USA.
"Jag skulle förhålla mig kristisk till var och en som höll tillbaka med sådan information", sade han.

Och om Australien hade denna information, men inte förde den vidare?

"Igår sade premiärministern att vi har de möjligast nära förbindelser med Australien".

Scoop frågade då ifall premiärministerns senaste uttalande indikerade på att hon har ändrat sin berättelse. Denna morgon sade en talesman till Scoop att premiärministern sade: "Jag tror inte det fanns någon särskild information som tydde på att man inte skulle besöka Bali".

Och om man ändrat i historien, vad skulle hans reaktion då vara, frågade Scoop.

"Då skulle premiärministern se allvarligt på detta och ge raka svar på frågan", svarade Mr English.

När presskonferensen började lida mot sitt slut, frågade Mark Sainsbury på TVNZ, Mr English om han var orolig för att en sådant förmodat misstag från underrättelsetjänsten, kunde innebära att man snart kunde återuppta resandet.

"Jag är nog tillräckligt intelligent", svarade han med ett småleende.