*
9/11
*
Frimurare och illuminater
* Bilderbergare
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Medicin och hälsa
* MindControl
* Chemtrail
* HAARP & Echelon
* EU
|
14.1.2007
Den moderate "försvarsministern" Mikael Odenberg är uppenbarligen en värdig efterträdare till demokratiskrotaren Thomas Bodström och hans inslagna väg mot ett allt finmaskigare övervakningssamhälle. Var har vi nu all traditionell moderat retorik om individens frihet och integritet? Lag Blå och lag Röd närmar sig snabbt en situation där alla traditionella så kallade ideologiska skillnader är utsuddade på det sätt som den österrikiske författaren Karl Steinhauser beskrivit i sin utmärkta bok om det framväxande Europaimperiet " EG - Die Super-UdSSR von Morgen" (ungefär: EU - morgondagens supersovjetstat) Alla som vill och vågar betrakta utvecklingen(?) i samhället ser ju att gammal bördsadel och finanskretsar allt mer oblygt kliver fram ur skuggorna från den parentes som bara är cirka hundra år och som inneburit att demokratiska styrelseskick - om än både bräckliga och ofullständiga - har kunnat spira under 1900-talet. Ett friskhetstecken som förtjänar uppskattning är moderaten Henrik von Sydow som offentligt kritiserat Odenbergs demokratiförakt.
Ta del av nedanstående material och diskutera riskerna med de alltmer klåfingriga politikernas agerande!
Jan-Ola Gustafsson
______________________________________________________
Borås Tidning
Publicerad: 2007-01-10
Med Mikael Odenberg mot Bodströmssamhället.
Ja, den moderate försvarsministern vill göra det Thomas Bodström anklagades för, leda Sverige vidare mot ett övervakningssamhälle där den personliga integriteten väger lätt.
Bodströmssamhället var ett begrepp som lanserades av skribenten och bloggaren Oscar Swartz. Han började sedan konsekvent använda det istället för "storebrorssamhället" just därför att han i Thomas Bodström såg den främste förkämpen för ett land där kampen mot brottsligheten i alla lägen var överordnad den personliga integriteten.
Nu är Bodström inte längre justitieminister. Han är riksdagsman och tillhör numera den växande klubben "vi-som-inte-vill-bli-partiledare". Men det innebär inte att bromsarna slagits på och ett upprop för den personliga integriteten startat. Frågor om ökad övervakning var inget som diskuterades i valrörelsen. I en tid med terrorhot är det få politiker som ställer sig upp och lovar att kämpa för minskad övervakning. Det är nämligen detsamma som att riskera att anklagas för att vilja ha slappare tag mot brottslingar och inte ta terrorhoten på allvar.
Men när Odenberg nu vill ge Försvarets radioanstalt (FRA) rätt att avlyssna alla telefonsamtal och all datatrafik som passerar Sveriges gränser är det inte i första hand ett sätt att ge FRA ett kraftfullt medel mot ökad brottslighet. Det är framförallt ytterligare ett steg mot ett samhälle där alltmer av vår vardag övervakas.
Idag får FRA avlyssna samtal som går via satellit och radiovågor in och ut ur landet. Det nya förslaget innebär att avlyssningen också gäller trafik via kabel och då når man alltså de 95 procent av samtalen och datatrafiken som man inte kan lyssna på nu.
FRA har redan tidigare sagt att det självklart inte är fråga om att sitta och lyssna på vanliga svenskars prat om väder och vind. "Mindre än en miljondel av det vi inhämtar når någons ögon i gallringen," har FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson försäkrat.
Men att tro att så stora mängder av känslig information inte skulle riskera att läcka eller missbrukas är att vara naiv. Dessutom ställer det frågor om var gränsen för den personliga sfären går. Storebror bör inte ha rätt att övervaka oss så till den milda grad att inte ens våra telefonsamtal och mejl ska undgå hans forskande ögon.
I regeringen vill centerpartiet och folkpartiet bland annat avvakta den parlamentariskt sammansatta Integritetsskyddskommittén som ska lägga sitt betänkande i vår. Det borde vara självklart för även moderaterna och kristdemokraterna att välja den linjen.
|