Kina förhandlar med Siemens
om att köpa tyskt plutonium
 



* 9/11
* Frimurare och illuminater
* Bilderbergare
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Medicin och hälsa

* MindControl

*
Chemtrail
*HAARP & Echelon

* EU






07.12.2003

Kina befinner sig i delikata samtal om att få köpa tyskt plutonium.

Den tyska teknologigruppen Siemens avslöjade på tisdagen (2.12) att de har påbörjat diskussioner om att exportera en oanvänd anläggning för plutoniumframställning till Kina, och de hade fått godkännande från kansler Gerhard Schöder under sitt besök i Kina.

Om försäljningen blir av kommer det att befinna sig mycket politisk omtvistat. Det behövs ett godkännande från Schröders center-vänstra regeringskoalition, vilken även inkluderar De Gröna.

Ett tidigare försök att exportera anläggningen till Ryssland misslyckades år 2001, mycket beroende på motståndet från De Gröna.

Nyheten om den potentiella försäljningen av anläggnigen kom efter det att Schröder hade träffat den kinesiske premiärministern Wen Jiabao på måndagen.

Wen uttryckte sitt intresse för anläggningen under pågående samtal, och kanslern lovade att studera förfrågan, berättade den tyska regeringskällan.

Schröder befinner sig på sin andra dag av sin tredagars-resa till Kina, hans femte inom loppet av lika många år, och man har focuserat besöket på ekonomiska relationer. Schröder åtföljdes av en stark affärsdelegation vilken omfattar chefen för Siemens, Heinrich von Pierer.

I Tyskland frågar en talesman för Siemens von Pierer: "Ni har påbörjat diskussioner med intresserade kinesiska parter i avsikt att sälja teknologiskt kunnande. Herr Schröder har sagt att han inte i princip är emot det." Talesmannen berättade för AFP att Siemens var säker på reslutatet av dessa samtal.

En kinesisk delegation har redan inspekterat fastigheten i Hanau i västra Tyskland, och Siemens har tagit hand om ansökan om exportlicensen.

Den politiska aspekten kommer att bli en svår nöt att knäcka.

Fabriken, som anses vara Europas största plutoniumtillverkande fabrik för tillverkning av bränsle för kärnkraftsreaktorer och den stod färdig år 1991, men den startades aldrig och förbjöds år 1995. Den är värderad till omkring 50 miljoner euro idag, även om Siemens inte önskar uttala sig i frågan.

En talesman för det tyska federala exportrådet bekräftade att de har ansökningarna om exportlincensen i deras förvar.

Fabriken i Hanau förbjöds efter bekymmer med säkerheten och för att Siemens hade "politiska svårigheter" vid den här tiden, då man påbörjat diskussioner om kärnkraftens vara eller inte vara.

Omgivningsminister för staten Hesse, i vilken Hanau är belägen, var Joschka Fisher, en representant för De Gröna och idag är han Tysklands utrikesminister.