Ryssland förnekar
att de sålt vapen till Irak
 





* 9/11
* Frimurare och illuminater
* Bilderbergare
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Medicin och hälsa

* MindControl

*
Chemtrail
*HAARP & Echelon

* EU






24.3.2002

Rysslands utrikesminister förnekade på måndagen att Moskva har sålt högteknologisk militär utrustning till Irak, inklusive anti-tanks spårningsmissiler och i mörker fungerande störningsanordningar, i strid med FNs sanktioner.

Washington Post rapporterade på söndagen om att tre ryska företag var involverade i försäljningen. USAs utrikesdepartement sade att de hade tagit upp frågan ett antal gånger med äldre regeringstjänstemän, speciellt under de två senaste veckorna eftersom dessa föremål kunde utgöra en direkt fara för de allierade styrkorna.

Sådan försäljning kunde underminera FN sanktionera, vilka har tillåtit Irak att endast importera varor med så kallat "olja-för-mat" program.

Vi har inte skickar några varor, inklusive militära, som kan äventyra santionerna, sade utrikesminister Igor Ivanog till reportern.

Han sade att i börja av oktober, hade USA fått förfrågningar om att olagliga försäljningar förekommit flera gånger och att Ryssland hade gjort sin senaste förfrågan den 17 mars.

Det finns inga fakta som talar för dessa amerikanska farhågor, sade Ivanov.

Om det fanns indikationer på att ryska företag har skeppat sådana varor, skulle det undersökas som ett allvarligt fall enligt rysk lag, tillade han.

Nyhetsbyrån Interfax meddelade att Alexei Volin, regeringens personalchef, sagt att USAs anklagalser "inte bara är grundlösa utan också absolut påhittade".

Washington Post identifierade två av dessa företag såsom KBP Tula och Aviaconversiya, ett Moskvabaserat företag, och påstår att KBP har levererat anti-tanks spårningsmissiler och Aviaconversiaya hade levererat i mörker fungerande störningsanordningar.

Aviaconversiyas chef Oleg Antonov förnekar detta påstående, och säger till Eko-Moskvas radio att "vi har aldrig levererat något till Irak".

Han påstod att denna anklagelse "hade en direkt orsak i det faktum att en högprecisionskrigsmakt avslöjat sin totala avsaknad av effektivitet mot vårt störningssystem.

Chefen för Tulas instrumentdesignkontor, Leonid Roshal, förnekade också rapporten enligt nyhetsbyrån ITAR-TASS.

Rysslands arméexportföretag förnekade också sin inblandning.

Arméföretaget Rosoboronexport "hade till 100 % absolut ingenting att göra med någon som helst försäldning och vi har ingen information om att sådan försäljning har ägt rum", sade en talesman som ville vara anonym. Rosoboronexports talesman sade att beskyllningarna ska tas upp till diskussion på högsta nivå i Kreml och inom det ryska försvarsministeriet.

"Man har inte fått en godtagbar förklaring så här långt", sade en talesman för USAs ambassad i Moskva och önskade att inte bli identifierad. "Vi hoppas att dessa framstående ryska företag ser allvarligt på vår oro".

AP