Harry Potters magiska karta i verkligheten: Människokartor ska följa oss sekund för sekund |
||
* 9/11 * Frimurare och illuminater * Bilderbergare * Nya Världsordningen * Israel och Palestina * Kriget i Irak * USA * Balibombningen * Estonia * Mordet på Anna Lindh * Medicin och hälsa * MindControl * Chemtrail * HAARP & Echelon * EU |
11.11.2006 Det hela ska åstadkommas genom en kombination av RFID-chips (mikro-radiosändare) och smarta övervakningskameror. Vid incheckningen på flygplatsen ska varje passagerare förses med ett RFID-chip. Exakt hur det ska ske är inte bestämt. Chippet kan komma att sättas i boardingcardet, eller också på passageraren genom en rem om halsen eller handleden. Ett nätverk av RFID-läsare kommer sedan ungefär en gång i sekunden att kartlägga varje persons läge med en noggrannhet av ungefär 1 meter. Den informationen läggs i ett datasystem samman med bilder tagna med de smarta övervakningskamerorna som är av panoramatyp. Människornas rörelser ska följas som gröna prickar som rör sig, förmodligen inlagda på videobilderna från övervakningskamerorna (se bild).
Teknologin utvecklas av ett konsortium bestående av bland annat Centre for Security and Crime Science vid University College of London (UCL), Telecommunications Systems Institute i Grekland och Debrecen-flygplatsen i Ungern. I november 2006 ska en testversion tas i drift på Debrecen-flygplatsen, och enligt de involverade institutionerna och företagen ska systemet finnas tillgängligt för andra flygplatser "om två år". Harry Potter-kartorna ska inte bara följa varje människas rörelser, de ska också tolka flygpassagerarnas beteende. Vid "onormalt" beteende ska detta analyseras och lagras. I ett senare skede finns planer på att komplettera systemet med biometriska data. I första hand nämns ansiktsdata, att användas för att möjliggöra automatisk ansiktsigenkänning i övervakningskamerorna. Huvudsyftet med människokartorna är som väntat att identifiera människor som kan misstänkas planerara terrordåd, men konsortiet ser även andra tillämpningar. Exempelvis för konsortiet samtal med flygplanstillverkaren Airbus, som håller på att utveckla ett så stort flygplan (700 passagerare) att ombordstigningen kan ta så lång tid att förseningar kan uppstå. Därför finns tankar på att använda Harry Potter-kartorna till att strax före boarding-tid titta efter var alla som ska med den aktuella flighten befinner sig och sedan skicka ut "springare" som hämtar de passagerare som befinner sig långt bort från gaten. En talesman för utvecklingsprojektet, associate professor Paul Brennan vid University College of London, ser i förlängningen möjligheter att använda Harry Potter-kartorna även på andra platser än flygplatser. "Tillämpningar finns överallt där det finns många människor", säger han till nyhetstjänsten ZDnet. Länkar:
|