Israel stod bakom 9/11  * 9/11
* Frimurare och illuminater
* Bilderbergare
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Medicin och hälsa

* MindControl

*
Chemtrail
*HAARP & Echelon

* EU
General Hameed Gul
Attacken mot New York och Washington var ett i Israel fabricerat försök till statskupp mot USAs regering

Så säger general Hameed Gul som var ledande general vid Pakistans underrättelsetjänst (ISI) och en nära samarbetspartner med CIA. Gul var en stor beundrare av "den amerikanska livsstilen" och av västerländsk demokrati.

General Gul vände sig ifrån USA efter otaliga avslöjanden och brutna löften, men han har fortsättningsvis ett stort inflytande i Pakistan
.

10.7.2003

Den pensionerade pakistanske generalen som står Talibanerna och Osama bin Laden nära, påstår att terroristattacken den 11 september mot New York och Washington var ett verk utfört av avfällningar från US Air Force i samarbete med israeler. General Hameed Gul ledde Pakistans underrättelsetjänst Inter Services Intelligence (ISI) under tiden för kriget mot den sovjetiska ockupationen av Afganistan. Gul fungerade som rådgivare för Pakistans extremistiska och religiösa politiska partier, vilka motsätter sig regeringens beslut om att stödja USA i alla dess handlingar mot Afganistans talibanska regim.

Gul påstår att bin Laden inte hade nånting att göra med terrorattackerna mot New York och Washington men påstår istället att de var ett verk utfört av Mossad, den israeliske underrättelsetjänsten, efter en räcka händelser som godkändes av prästerskapet bland de islamistiska fundamentalisterna och de accepterades vida omkring av muslimer inom den arabiska världen.

Här nedan följer den exklusiva intervjun som Gul gav till redaktören Arnaud de Borchgrave vid United Press International (UPI).

Vem var det stod bakom attacken 9/11?
Gul: Mossad och dess medlöpare. USA betalar 40 miljoner US dollars varje år till sina elva underrättelsetjänster. Det betyder 400 miljoner US dollars på 10 år. Ännu idag påstår Bush administrationen att händelsen kom som en total överraskning för dem. Jag tror inte ett dugg på det. Inom 10 minuter efter det att tvillingtornen hade träffats påstod CNN att det var Osama bin Laden som hade gjort detta. Det var en planerad del av desinformationen om vilka som kunde vara de verkliga förövarna. De tillverkade en ögonblicklig åsikt och försatte den allmänna opinionen i trans, vilken även förhindrade intelligenta personer att tänka själv.

Så du är redan övertygad om att bin Laden inte gjorde detta?
Gul: Jag känner bin Laden och hans anhängare. Jag har varit tillsammans med dem i Europa och i Mellanöstern. De har avlagt examina vid de bästa universiteten och är mycket intelligenta med imponerande yrken och talar oklanderlig engelska. Det är personer som har återupptäckt fundamentala islamistiska värden. Många av dem kommer från Gulfländerna där de regerande kungliga familjerna har frambringat avsky genom sitt sätt att strunta i gudomliga lagar, genom att de slösar med miljoner för att tillfredsställa sina egna behov, reser omkring med stora privatplan och åker på Medelhavet med stora privatbåtar i veckotal. Osamas bästa rekryter kommer från feodala områden som är amerikanska protektorater och där miljontals fattiga människor försöker hitta en värdig tillvaro. Jag har även besökt en kristen skola i Murree,
60 mil härifrån, var min 13 åriga dotter studerar. De unga flickorna där har berättat för mig, att Osama är deras idol. Osamas följeslagare identifierar sig med Mujahideens frihetskämpar varhelst de försvarar islam och dess värden.

Vad gör att du tror att Osama inte stod bakom 9/11?
Gul: Inifrån en bergsgrotta eller ett bondruckel? Låt oss vara seriösa. Osama inspirerar oräkneliga miljoner genom att stå upp för islam mot den amerikanska och israeliska imperialismen. Han har ingen orsak till att utföra sådana sofistikerade operationer.

Varför Mossad?
Gul: Mossad och dess amerikanska allierade är de förmodade brottslingarna. Vem drar fördel av kriminaliteten? Attacken mot tvillingtornen startade kl 8.45 på morgonen och fyra flighter avvek från sina anvisade luftrum och ingen luftkontoll hörde alarmet. Det förekom inte heller någon som helst aktivitet från Air Force förrän kl 10 på morgonen. Detta talar också för ett småskaligt uppror från Air Forces sida, kanske en kupp mot Pentagon? Radarna var blockerade. Ingen IFF - ingen vän eller fiendeidentifikation förekommer. I Pakistan, gör man såhär ifall det inte kommer någon respons till IFF, så ger sig flygplan genast iväg för att skjuta ner inkräktaren utan att man ställer några som helst frågor. Det här var helt klart ett insider jobb. Bush blev rädd och skyndade sig till ett skyddsrum som kunde motstå ett kärnvapenanfall. Helt klart var han rädd för en kärnvapenattack. Vem skulle inte ha blivit det? Kommer även den här utredningen att tystas ner, liksom man gjorde med Warrenrapporten efter lönnmordet på Kennedy?

Vid ett sådant tillfälle, kan man ju undra vad ni har lyckats luska ut. Vilket är Israels intresse för en sådan chockerande sammansvärjning, vilken ingen tror på, förutom islamistiska extremister som kokar ihop denna desinformation från sitt rätta läge i ett försök att vilseleda och vända intresset bort från de verkliga förövarna?
Gul: Inga judar har någonsin samtyckt till att Bush nr 41 (George H.W. Bush, den 41 presidenten) eller till Bush nr 43 (hans son George W. Bush, den 43dje presidenten). De såg till att Bush senior inte fick sin andra presidentperiod. Hans land-för-fred i Palestina passade inte Israel. De förhöll sig också avogt inställda mot Bush den yngre, eftersom man ansåg att han hade alltför nära anknytningar till oljeintressen och länderna runt Gulfen. Bush Sr. och Jim Baker hade ställt upp med 150 miljoner US dollars för Bush Jr. och mycket av detta kom från deras källor inom Mellanöstern som fungerade som amerikanska mellanhänder. Bush 41 och Baker, hade även som privatpersoner, en ny strategisk och underlättande relation med Saudi Arabien och Iran. Dessa uppgifter har jag fått från de båda länderna. Så rent ut sagt, förhöll det sig så, att Bush nr 43 utgjorde en potentiell fara för Israel.

Judarna är förgrymmade över det sätt som Bush stal valet i Florida. De hade spenderat mycket pengar på Al Gore. Israel hade gett dess imperialistiska väktare otaliga möjligheter till att vända en förstörelse av valsedlar som ett sväpskäl för en imponerande och alltomfattande militär, politisk och ekonomisk agenda, för att kunna fortsätta med global kapitalism. Medan Colin Powell är försiktig, och andra är hänsynslösa och vill stå upp för sina misslyckanden att skydda Saddam Hussein vid Gulfkriget för 10 år sedan, är den globala agendan densamma.

Israels vet att de är satta för en kort tid på hyllan, innan de översvämmas av demografiker. Det är ett land som föddes i terrorism, som terroriserade palestinierna till exil och flyktingläger, där de måste leva vidare i eländiga flyktingläger och i dag är de mycket rädda för den pakistanska möjligheten att använda kärnvapen.

Israel har nu gett familjen Bush den möjlighet de har väntat på, att stärka USAs imperialistiska grepp över Gulfen och förvärva till sig kontrollen över det Kaspiska havet genom att utvidga sin militära närvaro i Centralasien. Bush överser konsekvenserna - eller så talar man inte om dem - att islamistiska fundamentalister fick sitt stora genombrott i modern tid som CIA tillgångar inom den hemliga kampanjen, som jag själv var involverad i, där man försökte få ut ryssarna ur Afganistan. Bush Sr. var president under nämnda kampanj. Men det var inte förrän han blev president den 20 januari 1989 som han sammankallade till ett möte med underrättelsetjänsten och lade bland annat fram, att man skulle vingklippa ISI (Pakistani Inter-Services Intelligence) och att man hade förberett operationen i Afganistan. Jag var den första som fick veta detta efterom jag var DGISI vid den här tiden (ledande general inom ISI).

Hur ser du på USAs strategi inom Pakistan?
Gul: Destabiliseringen av Pakistan ingår i USAs plan, därför att det är en muslimsk kärnvapenstat. USA vill isolera Pakistan från Kina som ett led i dess förhärskande politik. President Nixons bok "Det verkliga kriget" skriver, att Kina kunde bli en stormakt under det 2000:nde århundradet. USA håller också på att utveckla fiendskap mellan Pakistan och Afganistan, två muslimska stater, för att vända uppfattningen till att den islamistiska världen har idag sina egna kärnvapen. Bush nr 43 inser att han blir manipulerad av människor som förstår sig på geopolitik. Det är inte han som leder, utan han blir ledd. Allt han kan göra är att tala i sådana termer som "önskad-död-eller-levande kultur", vilket på Hollywood-språk är ett sätt för att få massan till att tänka och verka.

Under hela sommaren hörde vi om USAs sjunkande överskott samt att Pentagon inte skulle ha nödvändiga pengar för att moderniseras inför det nya årtusendet. Och hur kan då Pentagon helt plötsligt få allt de önskar sig utan att det demokratiska partiet motsätter sig detta? Tänk så passande! Även dina omhuldade rättigheter kan nu ostraffat bli förkortade för att skydda den transnationella kapitalistiska hegemonin. Det är ännu en ny ursäkt för att man ska kunna krossa anti-globaliseringsprotesterna.

Bush nr 43 följer Bush nr 41. Irak var ett lockbete och Kuwait gick i fällan då USA berättade för Saddam att de inte var intresserade av hans inter-arabiska käbbel. Två dagar senare flyttade han till Kuwait, som var en irakisk provins åtmistone innan det brittiska samväldet beslöt något annat. Roosevelt lockade med attacken mot Pearl Harbor och den utgjorde en orsak till att man nu kunde inträda i det andra världskriget.

Nu har israelerna gett USA en förevändning för ytterligare utvidgningar inom ett område som kan bli kritiskt inom de närmaste 25 åren - nämligen området kring Kaspiska havet.

Var du en fundamentalist vid den tiden då Sovjet krigade i Afganistan och du arbetade i ett nära sammarbete med CIA?
Gul: Inte så mycket som jag är idag.

Vad gjorde att du vände dig emot USA?
Gul: Avslöjanden och brutna löften och sådant som hade med min karriär inom armén att göra.

Vad kunde det röra sig om?
Gul: President Ishaq Khan som uppnådde Zia ul-Haq efter det att hans flygplan skjutits ner, ville utnämna mig till personalchef, den högsta befattningen inom den pakistanska armén. USA, som vid den här tidpunkten hade vingklippt ISI, satte sig emot min utnämning och talade om för presidenten att jag var olämplig. Så jag blev förflyttad till en tjänst inom kommendörskåren. I egenskap av ledare för ISI höll jag hela Mujahideen förflyttningen i min hand. Alla var vi amerikavänliga. Men USA lämnade oss i sticket och allt föll i bitar, inklusive Afganistan.

USA förespråkade för en utvidgad afgansk regering bestående av sju fraktioner och sedan vinkade man adjö. Även inom den bästa av demokratier, fungerar inte en utvidgad koalition. Plötsligt hade vi sju skämtare i Kabul och de var intresserade av endast en sak - att manövrera till sig makten. Snabbt följde en vapenlek på detta, vilket ledde till att Talibanerna bildades och de bestod av studeranden av den verkliga Mujahideen, och de beslöt att avsluta detta.

Vad hände med de 1000 Stinger anti-flygmissiler som skaffades in under president Reagans tid mellan 1986 och 87 för Mujahideens räkning och vilka bokstavligt talat lade grunden till den sovjetiska flygstridskraften?
Gul: Efter det att Sovjet störtat samman anslog CIA 60 miljoner dollars i ett försök att köpa dem tillbaka. Det förorsakade bara att priserna på den svarta marknaden gick upp och en Stinger som hade kostat 100.000 dollars kostade nu 300.000 dollars. Talibanerna har ännu omkring 250 st kvar av dem, ifall de skulle utsättas för ett amerikanskt flygangrepp.

Är USA idag en fiende?
Står USAs intressen idag i strid till den muslimska världens?
Gul: USA behöver olja, liksom deras allierade. Det finns mellan 6 och 8 miljoner amerikanska muslimer och deras antal växer hela tiden. Detsamma håller på att ske i Europa. I motsats till Israel, är vi en neutral allierad stat i förhållande till USA. I professor Sam Huntingtons bok "Slå ihop civilisationer", ställer han confucius in i ett hörn och jude-kristna in i ett annat. Hans beskrivning är felaktig, men den antogs av Bush nr 43 som nu har satt upp 60 länder på sin hit lista. Det är den diaboliska skolan som vill utlysa ett antimuslimskt "korståg". Muslimerna förstod vad Bush menade, när han använde det ordet.

Vi behöver ett möte och inte en sammanslagning av civilisationer. Vi står på branten till en förstörelsen. Det är dags att klättrar upp för branten igen och blir återupprättade innan vi förgör oss själva. Islams syfte är att vägleda mänskligheten. Det är dags att människor med samma värderingar kommer samman.

Du är ju motståndare till demokratin, hur kan man då sammankalla till ett sådant möte?
Gul: Demokratin fungerar inte. Politikerna tänker hela tiden på sitt nästa val, inte på vad som är bra för allmänheten, vilket i praktiken betyder att de i bästa fall överskuggar sanningen, för de tar händelserna ur sina rätta sammanhang. Dessa uttalande är förklippade med lögner och deras väljare lugnas ner eller invaggas i att tro på fullständigt nonsens. Koranen befaller att man kallar en spade för en spade. Det är den verkliga lagen och man urskiljer på vad som är rätt från det som är fel. Det finns ingen åsikt om ifall "mitt land är rätt eller fel" under en gudomlig lag. Upphovsmännen blir inte förhärskande, ifall vi underordnar oss Allahs vilja att sätta upp en grundval med fundamentala världeringar.

Vad är det för ett system som du avser?
Gul: Världen behöver ett modernt statsskick. Idag är det nationsstaten och 24-timmars satellitTV som vägleder människorna till att efterapa den amerikanska livsstilen. Detta är matematiskt omöjligt. Idag är det 4 % av världsbefolkningen som konsumerar 32 % av världens resurser. Profeten Mohammed förespråkade en jämlik distribution. Kapitalismen är en förnekelse av skaparens vilja. Detta leder till imperialism och unilateralism.

Hur ser ett sådant modernt samhälle ut?
Gul: En global sammanslutning under gudomlig kraft, i annat fall kommer vi att få global blodsutgjutelse innan godheten triumferar över djävulen. Islam innefattar alla de vanligaste religionerna och det som inträffade för 1400 år sedan var en vanlig utveckling mot judendomen och kristendomen. Profetens sista moralpredikan var ett allmänt dokument för de mänskliga rättigheterna för var och en, vilken innefattar allt inklusive USAs självständighetsdeklaration till FN. Privilegiebrev med allmänna rättigheter. Om du därtill lägger på verkliga världsliga värderingar och jämför dem med den riktiga islamistiska värderingen, kommer du att finna att det inte finns några avvikelser. Därför skulle gudomliga lagar överträffa lagar anstiftade av människan. Islam är jämlikhetstänkande, tolerant och progressiv. Det är framtidens våg.

Marxismen trodde ockå på att nationsstaten eventuellt skulle vittra sönder
Gul: Socialismen hoppade på tåget då det invaldes av den imperialistiska sovjetiska staten. Islam tror på dynamism. Kristendomen står för statisk statism. Påven har i alla sina uttalanden talat för en dogmatisk tillgivenhet av status quo. Varför konverterar så många färgade amerikaner till islam? Därför att de söker den verkliga jämställdheten, vilken de inte kan finna inom kapitalismen. Allah har inget kön, varken manligt eller kvinnligt. Islam har inte något indirekt skattesystem inom en intressefri ekonomi. Ocker, var ett judiskt påfund.

Utgör Iran din förebild?
Gul: Det finns inte ett enda rent islamistiskt land i världen idag. Iran har utvecklats framåt sedan revolutionen 1979, men jag är inte säker på att det har tagit rätt riktning.

Vad säger du om Talibanerna?
Gul: De står för den renaste islamistiska formen så här långt. Det är ett oskrivet blad. De höll också på att röra sig högerut när den här historien kokades ihop av USA den 11 september. De hade bra lagar och utan någon formell polisstyrka, endast trafikpoliser utan förgreningar. Nu har de under mindre än två veckors tid mobiliserat omkring 300 000 anhängare för att slåss mot de amerikanska och brittiska ockupanterna ifall de kom.

Hur ser du på USAs fordran på Pakistan?
Gul: Ifall Pakistan ger USA grundläggande rättigheter, kommer vi att få uppleva en nationell omstörtning. Ifall USA attackerar Afganistan, kommer det att bli en så kallad - fatwa - för ett jihad. Alla gränser kommer då att försvinna och det kommer att mynna ut i ett islamistiskt uppror mot Israel och den amerikanska imperialismen. Pakistan kommer att bli begravd i en beskjutning. Jag kan endast hoppas på att lugnare ledare tar överhanden i Washington.

Vad tycker du om USAs övriga fordningar?
Gul: Överflygande rättigheter är meningslösa då USA ständigt kränker luftrummen över hela världen. Och om man ser till samarbetet med ISI, så kan de ju inte ens fånga sina egna terrorister. Det som ISI ger i utbyte har ändå bara av en marginell betydelse.

President Pervez Musharraf har tydligt uppgett att han stöder USA
Gul: Han var min elev inom armén. Han är en bra människa, men han förstår sig inte på islam. Armén kommer aldrig att strida mot massorna. Ifall påtryckningar kommer, kommer Musharraf att säga nej till USA, istället för att vända sig emot sitt folk. Enligt hans egen utsago är 10 till 15 procent av befolkningen, eller minst 10 miljoner människor, villiga att strida. För dörröppnare, kommer de att stänga hamnen i Karachi. Ett land kan inte andas utan lungor.

Nu tillbaka till Osamas terroristnätverk. Vem stod bakom bombningarna mot USAs ambassader i Tanzania och Kenya?
Gul: Mossad är starkt i båda länderna. Kom ihåg den israelsiska operationen då de befriade tillfångatagna i Entebbe (Uganda). Både Kenya och Tanzania utgjorde en del av den logistiska svansen. En såkallad anhängare till Osama togs fast på Karachis flygplats. Det skedde den 8 augusti 1999 och den tionde tog man en kortväxt, välrakad man då han steg av på Karachis flygplats och visade upp ett pass föreställande en man med skägg. Det var alltså inte hans eget pass. Han försöker också muta tjänstemannen med 200 rupier. En omåttligt liten summa i jämförelse med omständigheterna. Tjänstemannen tar inte emot mutan utan vinkar honom in och då börjar mannen genast tjalla. Det är inte omöjligt att Osama svurit över mig vid Koranen, för det var inte han och han är trogen sin tro. Gudfruktiga muslimer dödar inte oskyldiga civila vilket även skulle betyda många muslimska offer. Passet måste ha blivit utbytt när mannen sov på flygplanet. Det är öronmärkt för att vara en operation utförd av Mossad. För tio år sedan stred Mujahedins anhängare mot ryssarna i Afganistan och inte en endaste rysk ambassad attackerades. Så det kan inte ha varit ett verk utförd av Osamas anhängare.

Men tänk, ifall bin Laden har ljugit för dig och är skyldig?
Gul: Ifall talibanerna hade gett ett obestridligt bevis på att det var de som är de skyldiga, då stöder jag en rättvis rättegång. I USA ställs man inför en jämnlik jurygrupp. Talibanen skulle inte sätta sig emot, ifall det rörde sig om ett ärligt utspel inför en intern
ationell islamistisk rätt i Haag.

Källa: globalfire.tv